^
Asia vaiettiin kuoliaaksi ilmeisesti, mutta kyllä Matti "Ruususta käytti" käräjätuvassa kunniansa menetyksestä- taisi- enemmän sitä kunniaa menne sen käräjöinnin vuoksi.
Kaikkonen jatkaa edelleen "kunniakasta valtiomiesuraansa- Vanhanen taas päätti kunniakkaan tuppeensahatun uransa, mutta taitaa olla poliittisesti aktiivinen edelleen omalla tasollaan, joka on tietenkin ylevää sorttia.
>>
Väitettä ei tutkittu
Keskusrikospoliisi aloitti ohjelman väitteestä esiselvityksen vain todetakseen, että mahdollinen rikos olisi joka tapauksessa vanhentunut. Yle muistutti sopineensa, että lähde todistaa vain oikeudessa.
Vanhanen puolestaan sanoi, ettei tee kunnianloukkauksesta rikosilmoitusta.
– Poliitikon on lähes mahdoton käydä kunnianloukkausjuttua, poliitikko ei oikein kunniansa perään voi oikeudessa perätä, Vanhanen sanoi tuoreeltaan.
Poliitikkous ei kuitenkaan estänyt pääministeriä vaatimasta rangaistusta entiselle naisystävälleen tämän kirjasta Pääministerin morsian. Eikä se estänyt keskustaa vaatimasta Ylen pääjohtaja Mikael Jungnerin eroa ohjelman johdosta.
Vastahyökkäykseen lähdettiin oikeuden sijaan julkisuudessa sekä politiikan kulisseissa. Se tuotti tulosta.
Korvola teki jatkojutun, joka kertoi Vanhasen vuonna 2005 pyytäneen Nuorisosäätiön asiamieheltä apua saadakseen alennusta YIT:n asunnosta. Kämppä tarvittiin Vanhasen puolisolle Merja Vanhaselle, joka oli eroamassa miehestään.
Jatkojuttu hyllytettiin, minkä jälkeen Korvola kertoi jutusta Helsingin Sanomissa. Tästä Korvola sai kirjallisen varoituksen ja siirtyi vuonna 2011 Seuran toimituspäälliköksi, mistä hän jäi eläkkeelle keväällä 2018.
uorisosäätiö ei ole pelkkä säätiö, vaan kokonainen konserni. Sillä on oma isännöintiyhtiö sekä liuta kiinteistöosakeyhtiöitä. Historiallisesti säätiön jäsenet ovat – yhtä merkittävää poikkeusta lukuun ottamatta – olleet aktiivikepulaisia. He puolestaan jakoivat säätiön tytäryhtiöiden hallituspaikat ja -palkkiot keskenään sekä joillekin sopiviksi katsomilleen tuttaville.
Korvola kertoo, miten säätiön puheenjohtajana Vanhasta seurannut Antti Kaikkonen johti vuonna 2008 vauraan säätiön hallitusta sinänsä vaatimattomalla 400 euron kuukausipalkkiolla, jota toki täydensivät 200 euron kokouspalkkiot.
Mutta samaan aikaan Kaikkonen nosti kuukausi- ja kokous palkkiota myös isännöintiyhtiöstä sekä 12 kiinteistöyhtiöstä. Palkkioista kertyi reilusti yli 40 000 euron vuositulot kansanedustajan palkan päälle