Kirjoittaja Aihe: Poliittisesti epäkorrektia naureskelua vakaville asioille  (Luettu 2813 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 10185
Vs: Poliittisesti epäkorrektia naureskelua vakaville asioille
« Vastaus #75 : Heinäkuu 21, 2021, 21:48:40 »
Eerola toki mokasi tuossa, kun syyttelee nyt muita siitä, mitä itse on tehnyt.
Silakkaliike perustui syyllistämiseen ja leimaamiseen. Heille ne viholliset olivat jotain "äärioikeistolaisia" tms. toki. Jotain, joita voi leimata.
Nyt itse jäivät kiinni samasta, mitä vastaan muka taistelivat.
Fanaatikot ovat tuollaisia, eivät kykene erottamaan vihollisia omasta käytöksestään.

Paikalla a4

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 4240
Vs: Poliittisesti epäkorrektia naureskelua vakaville asioille
« Vastaus #76 : Heinäkuu 21, 2021, 22:09:12 »
Vihapuheesta raportoinut vitsaili rodun tuhoamisesta – twiitistä rikosilmoitus (Verkkouutiset).

"Rikosilmoitus liittyy Eerolan lauantaina julkaisemaan twiittiin. Eerola julkaisi päivityksen, jossa hän kertoi olevansa viettämässä kesää ja tavoitteenaan ”edistää kommunismia ja valkoisen rodun tuhoa yksi blogikirjoitus kerrallaan”.

Itse en kannata tuomiota tästä tapauksesta mutta jos tuomio tulee, niin lain on oltava sama kaikille. Eli jos näin menetellään mitä muutakin kansaa, etnisyyttä tai kansanryhmää koskien, niin tästäkin on silloin tultava tuomio.

Vakavaksi asian tekee se, että epäilty itse on konsultoinut hallitusta vihapuheasioista. Tämmöistähän se nyt tämän hallituksen kohdalla on, että asiantuntijoina käytetään ideologisesti hurahtaneita tahoja, joilla on oma lehmä kaulaansa myöten ojassa. Ammattifeministit konsultoimassa hallitusta "tasa-arvosta" on sekin sutta ja sekundaa ja tämän hallituksen kohdallahan ei todellisen tasa-arvon ajamiselle ole edistystä luvassa, kun tämän hetken päättäjistä moni on itsekin feministejä.
Vihapuheella leikittely on sama kuin leikkisi tulella. Siinä polttaa näppinsä eikä tee kovin älykästä vaikutelmaa itsestään.
Tästäkin voi tulla rikosilmoituksen jatkeeksi syyte ja tuomio. Todennäköisesti ei tule.

Syyttäjälle tulleista kiihottaminen kansanryhmää vastaan -jutuista hieman alle puolet on johtanut syytteeseen viime vuosina.

Kiihottamisen kansanryhmää vastaan kieltävä laki on säädetty suojelemaan vähemmistöjä. On periaatteessa mahdollista, että siihen voisi syyllistyä myös valtaväestöä kohtaan. Se on kuitenkin epätodennäköistä.

Suomessa saa siis julkisesti ehdottaa maahanmuuttajien tappamista ja selvitä ilman rikossyytettä, ainakin joissakin tapauksissa.

Teko saattaa sinänsä olla rikos. Riippuu viestin levinneisyydestä, taustatekijöistä ja tekijän omasta suhtautumisesta, viekö syyttäjä asian oikeuteen.

– On ollut tuomioon johtaneita tapauksia, joissa epäilty tunnustaa syrjivää tai rasistista ideologiaa, ja on kuulusteluissa myöntänyt rikoksen, valtakunnansyyttäjä Toiviainen sanoo.

Sen sijaan yksittäisen ihmisen hetken mielijohteesta kirjoittama törkeäkään kommentti ei syyttäjän ratkaisujen perusteella välttämättä johda syytteeseen.

Asiantuntijoiden mukaan valtakunnansyyttäjä ei ole vienyt vihapuhejuttuja käräjille ainakaan mitenkään herkästi. Tästä kertoo myös se, että käräjillä syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tuonut syytetylle lähes aina tuomion. Neljän viime vuoden aikana käräjäoikeuksissa on käsitelty 78 syytettä, niistä viisi on hylätty.

Osassa tapauksista syyttämättäjättämispäätös oli asiantuntijoille jopa yllätys. Epäselvissä tapauksissa asia on ratkaistu epäillyn eduksi, kuten oikeusvaltiossa pitäisikin.

– Otos näyttäisi kumoavan väitteet siitä, että tavallinen kansalainen voisi vahingossa syyllistyä kiihottamisrikokseen. Monet julkisuudessa olleet tuomiot eivät ole olleet vahinkoja, vaan jopa tarkoitushakuista syytteen ja tuomion hakemista, arvioi Neuvonen.

Yhdessä syyttäjän ratkaisussa todetaan suoraan, että maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä on suvaittava, koska "poliittinen sananvapaus on sananvapauden absoluuttista ydintä".

https://yle.fi/uutiset/3-11122379

Poissa Toope

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 10185
Vs: Poliittisesti epäkorrektia naureskelua vakaville asioille
« Vastaus #77 : Heinäkuu 22, 2021, 00:45:37 »
Lainaus
Yhdessä syyttäjän ratkaisussa todetaan suoraan, että maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä on suvaittava, koska "poliittinen sananvapaus on sananvapauden absoluuttista ydintä".
Miksi tuo ei päde sitten valtakunnansyyttäjä Toiviaisen näkemyksiin, kun vainoaa Kansanedustaja Päivi Räsästä Raamatuntulkinnoista?
Toiviainen kuvittelee olevansa lakien yläpuolella?

Mutta ei ole. Hänet pitäisi poistaa virastaan nopeasti, koska väärinkäyttää valtaansa.