Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uudistuva Venäjä, uhka vai mahdollisuus - miten suhtautua?

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 29, 2020, 18:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Venäjä on sen verran Ukrainaa vahvempi, että pystyy jäädyttämään asemiaan nykytilanteeseen. Ukraina kykenee torjumaan Venäjää, mutta tuskin valtaamaan takaisin edes maan eteläosia.
Tuossa voi syntyä ns. "jäätynyt konflikti".

Ukrainan viljanvienti vaatisi meritietä Mustanmeren kautta, estääkö Venäjä sen? He jo rosvosivat Ukrainan viljaa...
https://www.kouvolansanomat.fi/uutissuomalainen/4602046

ROOSTER

Venäjällä sodan vaikutukset ovat suuria:

Lainaus käyttäjältä: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/venajan-autokauppa-syoksykierteessa-edes-ladat-eivat-kay-kaupaksi-79-romahdus-on-pahin-koskaan-hs-osa-merkeista-97-/0df789ca-b3c7-4ee2-adb1-66cb7bc82245Venäjän autokauppa syöksykierteessä, edes Ladat eivät käy kaupaksi: 79 % romahdus on pahin koskaan – HS: Osa merkeistä –97 %
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Aave

Venäjällä on jo toista viikkoa jatkuvia, valtavia metsäpaloja. Katsoin tänäänkin kuvattua uutta tallennetta uudesta metsäpalosta. Normitilanteessa myös Venäjän armeija ja sikäläiset varusmiehet osallistuisivat suurpalojen sammutuksiin, mutta nythän heillä on aivan liian kiire vammautua tai kuolla naapurin ryöstö-yrityksessä sillä välin, kun oma takapiha on tulessa.

Maan valtionkanavalla Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä: "Their official reason is fear. But they'll have more fear in Nato. When Nato bases appear in Sweden & Finland, Russia will have no choice but to neutralise the imbalance & new threat by deploying tactical nuclear weapons." Steve Rosenberg, BBC:n Venäjän uutisten uutispäällikkö.

Moneskohan kerta tuo jo on, kun lesoilevat ydinaseilla. Syökööt paskaa - niitä on ollut iät ajat Kaliningradissa, josta iskisi nopeasti myös Suomeen. Taktiset ydinaseet Suomen vastaisella rajalla eivät hetkauta pätkääkään, kun pelote on ollut joka tapauksessa olemassa jo vuosikymmeniä. Suomen vastaisella rajalla on ollut jatkukasvuisesti myös ihan helvetisti konventionaalista kalustoa ja ohjuspattereita, useita varuskuntia ja uusia tukikohtiakin sinne on rakennettu, mutta nyt on lähes kaikki tyhjennetty Ukrainaan. Suomeen tai Ruotsiin ei ole tulossa mitään Naton ohjuspattereita tai suuria tukikohtia, ellemme niitä itse tänne palavasti halajaisi, ja sen myös kaikille muille Nato-maille vankasti perustelisi. Venäjä uutisoi tässäkin kansalaisilleen täyttä roskaa.

Venäjän tuntien Suomen ei tarvitse rakentaa Natoa varten kuin sauna, niin se riittää syyksi. Entä sitten? Ukrainassa tuhoutuu koko ajan niin paljon kalustoa, että tätä menoa Venäjällä ei ole Suomen vastaiselle rajalle enää muuta tuodakaan. :) 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

ROOSTER

Ohhoh.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008822067.htmlVenäjän televisiossa on brittimedian mukaan nähty harvinainen kriittinen puheenvuoro Ukrainan sodasta. Lausunnon antoi sotilasasiantuntija Mihail Hodarjonok.

Aika rohkeaa ja vielä televisiossa. Onkohan jotain liikahtamassa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Aave

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 17, 2022, 11:19:14
Aika rohkeaa ja vielä televisiossa. Onkohan jotain liikahtamassa.
Ei Venäjän televisiossa (Varsinkaan tässä ajankohtaisohjelmassa) näytetä mitään sellaista, mitä ei haluttaisikaan näyttää. Hodarjonokin kriittisyys ja objektiivisuus Ukrainan invaasion järkevyydestä ovat olleet hyvin tiedossa jo ennen sen alkua. Tuli lähinnä mieleen että ehkä häntä käytettiin tässä siihen, että valmistellaan Venäjän kansaa kohtaamaan tietoja myös raskaista tappioista, ja sen mahdolliseen valmisteluun koskien myös laajempaa liikekannallepanoa. Julkiset soraäänetkin ovat siis hallittua propagandan kontrollointia, joka toisaalta myös pönkittää Putinin ja kumppaneiden virallisia narratiiveja. Vieläkään ei muuten varsinaisesti tiedetä, onko Venäjän "erikoisoperaation" alkuperäinen suunnitelma luotu Venäjän armeijan toimesta, vaiko sittenkin FSB:n upseerien toimesta.

Tässä joka tapauksessa keskeisin klippi, mitä Hodarjonok sanoi: Francis Scarr, BBC. Ohjelman umpityperä ämmä ei ymmärrä olla hiljaa, kun asiantuntija puhuu.

Hodarjonok ennakoi jo ennen invaasion aloittamista kuta kuinkin nappiin, mitä tulee tapahtumaan - Lend-Leasia myöten. Tässä hänen silloinen analyysinsä aiheesta, englanniksi käännettynä: Mass Fire Strike on Ukraine.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Suuresti korruptoituneissakin maissa on tyypillisesti aina jokin instituutio tai valtion organisaatio, josta on pidetty huolta eikä se ole niin korruptoitunut, kuin muut. Olen siinä käsityksessä, että Venäjällä sellainen organisaatio on ollut rautatieverkosto ja sen hallinnointi, koska se on keskeinen koko Venäjän arjen pyörittämisessä. Ukrainassa se on ollut (Vuodesta 2014 alkaen) maan armeija, jota lähdettiin rakentamaan uusiksi erittäin tietoisina siitä, mitä tulevaisuus vielä tuo tullessaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Jotkut oppineet ovat puhuneet Venäjän/venäläisten orjamentaliteetista. Yhteiskunnassa ei koskaan ole ollut läntisen demokratian kaltaista ilmiötä saati sitten liberaalia individualismin käsitystä. Venäjä on yhteiskuntana aina ollut jonkun vahvan johdon/johtajan yhteiskunta. Mutta ehkä tämä asenne opitaan? Älä siis yritä muuttaa yhteiskuntaa tai omaa asemaasi liikaa, koska joku kolkuttaa ovellesi pian. Amerikkalainen sanoo, että "fuck society", minulla on oikeus yrittää mitä haluan. Voivatko nuo yhteiskunnat olla kauempana toisistaan?

Venäjä ei ole yhtä innovatiivinen ja siviiliyhteiskunnaltaan uskalias ja yritteliäs, kuin länsimaailma, koska siellä on totuttu siihen, että erottautuminen yhteiskunnasta on riski, negatiivisessa mielessä.

Armeijasta puhuen, ilmiö on tunnettu. Venäjän armeija tunnetaan siitä, ettei alempi upseeristo uskalla rangaistuksien pelossa toimia oma-aloitteisesti, ehkä ei ylempi upseeristokaan uskalla vastuuta ottaa. Siksi se kriisitilanteessa taantuu odottamaan johtamista ylhäältä. Tämähän eroaa suuresti läntisten armeijoiden ajatuksista, joissa upseeristoa/aliupseeristoa koulutetaan aktiivisuuteen johtamisessa, siellä taktisella tasolla.

Mutta tuohan on yhteiskunnan luoma tilanne. Jo Stalinin (ehkä Tsaarin?) ajoista 1930-luvulla opetettiin, että oma-aloitteinen upseeri on uhka hallinnolle... :'(

MrKAT

Venäjän ulkoministeri Lavrov: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys "yhdentekevää" ..   Lavrovin mukaan
maat on jo pitkään osallistuneet Naton yhteisiin sotaharjoituksiin, joten liittyminen varsinaiseksi jäseneksi "ei ole iso asia".
- https://twitter.com/riikkamarip/status/1526592192109809665

YLEN toimittaja tulkitsee:

Suvi Turtiainen @suviturtiainen
Venäjän vaisulta vaikuttavan vastareaktion kääntöpuoli: viimeistään nämä lausunnot osoittavat, että Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan ei ollut koskaan kyse Naton patoamisesta vaan pyrkimyksestä tuhota Ukraina.

- https://twitter.com/suviturtiainen/status/1526568149918916611

Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!


Kopek

#1929
Mainostan taas Ruben Stilleriä tai oikeastaan hänen ohjelmaansa, jossa haastatellaan Venäjällä ja Ukrainassa työskennellyttä toimittaja/näyttelijä/elokuvamies Ville Haapasaloa. Hän kertoo venäläisestä kulttuurista ja kansanluonteesta.

Haapasalo sanoo, että pienen maan asukkaan on vaikeinta ymmärtää venäläisyydessä suurvaltauhoa, joka ilmenee tavallisilla kansalaisillakin. Venäjän pitää olla ihmisten mielestä suuri ja mahtava.

Ukrainan sodan tukemisen syyt taitavat löytyä tällaisista asioista. Maan johto (joka Haapasalon mielestä on isompi samanmielisten joukko kuin pelkkä Putin) osaa vedellä oikeista naruista.

(Tämä kirjoitukseni lähti vahingossa kaksi kertaa ilmeisesti kahtena hieman erilaisena versiona, kun tein korjaukset epähuomiossa "lainaa" -toiminnalla. Kun huomasin virheen, poistin viittaukset lainaukseen enkä tullut ajatelleeksi, että vanha viesti jäi myös jäljelle. Kun kännykällä kirjoittaa, homma tahtoo mennä joskus sekoiluksi.)

MrKAT

#1930
^Toi Stilleri oli ainoa pitkään aikaan jonka älysin kuunnella (pääosin). Ville kertoi että he aikoivat tehdä elokuvaa ja lopulta kertoivat keränneensä rahat ja tuottaja saa sitten myöhemmin palkkansa.  Tuottaja:"..toptoptpppp missä minun rahat? Ilman sitä ei tapahtu mitään..." Kyse ei ole ahneudesta niinkään vaan Villen mukaan huonoista kokemuksista, tai pelosta, että jos rahalla x saisit tänään auton niin huomenna herättyäsi et saa sillä kuin kupin kahvia. Ville kertoi myös että kun suomalainen huolehtii huomisesta jne. niin 1 hyvä puoli Venäjästä on Hänen ollut oppia murehtimaan vähemmän: Älä huolehdi huomisesta (liikaa). Tällä on tosin se seuraus että kun pitäisi ajatella myös seurauksia huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna... niin Venäjällä sitä ei osata. Jäljet näemme Ukrainassa ja vaikka missä. (Tässä on ristiriita. Venäjäähän on pidetty ovelana shakkitaktikkona geopolitiikassa, että ajattelee monta siirtoa etiäpäin. Olisiko kyse erosta tavis kansalainen vs häijy hallitus? Entä Ukraina '21: Hallituksen sijasta 1-2 fanaattista henkilöä johti ja munasi kuin kansalainen?)
  Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija Pentti Forsström sanoi taas mm. että Venäjä on kohdellut/kohtelee Suomea ihmeen silkkihansikkain. Ehkä se oli myös ennuste koska  Putin ja Lavrov on nyt olleet mietoja kommenteissaan Suomesta (ja Ruotsista). Förström on saanut sotilasoppia myös Venäjällä. Hänen mukaansa korruptio ei kuitenkaan ole se syy nro 1 miksi Ukrainassa Venäjällä menee huonosti vaan yksinkertaisesti he olivat huonosti valmistautuneita lyhyellä varoitusajalla.



Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

MrKAT

Ope ja kirjailija Tommi Kinnunen twitterissään:
Venäjän konsulaatin portista tuli mies. Hän käveli suoraan tien toiselle puolelle, repi lyhtypylväästä irti kaikki sotaa vastustavat julisteet ja palasi sitten takaisin konsulaattiin.
-----
Sinänsä lämmitti nähdä, että protestijulisteet selvästi vaikuttavat. Ei kai niitä muuten pois revittäisi.


:D
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Jaska

Katsomisen arvoinen on entisen Suomen Moskovan suurlähettilään René Nybergin näkemys idänsuhteista nyt tänäisessä A-studiossa https://areena.yle.fi/1-50949871
Samaa olin ajatellut, että Sauli Niinistö teki tosi hyvin soittaessaan Vladimir Putinille ja käymällä tapahtuneen suorasanaisesti läpi.
Pidin myös näkemyksestä, että hyökkäävä maa, joka ei voita, on hävinnyt. Venäjä on umpikujassa. Että Suomen ja Venäjän presidentit voivat istua samaan pöytään, vaatii presidentin vaihtumista.

Aave

Piti aiemmin kirjoittamani, että ehkä tuli annettua Hodarjonokin puheosuudelle Venäjän valtionkanavalla liikaa painoarvoa: kyseisellä kanavalla kun kuitenkin suolletaan tuubaa 24/7, ja Hodarjonokin puheenvuoro kesti vain rapiat neljä minuuttia samalla, kun sai siinä verbaalista sakinhivutusta. Vaan ehei, täytyi perua se ajatus. Hän oli eilen samassa ohjelmassa uudelleen, ja on tainnut saada tässä välillä hieman opastusta siitä, miten sopii puhua. Jo vaihtui ääni kellossa, Francis Scarr.

Tuossa näytetty tallenne Venäjän iskuista Ukrainan M777-tykkejä operoiviin joukkoihin on aito.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

ROOSTER

#1934
Venäjä alkaa sopeutua uuteen aikaan perinteisillä keinoilla.

Lainaus käyttäjältä: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/venalainen-toimittaja-hslle-autotehtaan-tyontekijat-istuttavat-perunaa/Erillään muusta Venäjästä, Itämeren rannalla sijaitsevassa Kaliningradissa toimivat sekä BMW:n että Hyundain kokoonpanotehtaat.

Toimittaja Mihailin mukaan pääkonttori on antanut työntekijöilleen ilmaiseksi tuhannen neliön maa-alueen sekä organisoinut siemenperunoiden myynnin.

Lisäksi toimittaja kertoo venäläisen uutissivuston kommenttipalstasta, jossa käyttäjä Oleg tilittää turhautuneisuuttaan tilanteeseen.

– Vasta äsken työskentelit BMW-osavalmistuksen parissa nykyaikaisessa eurooppalaisessa tehtaassa ja nyt hoitelet kurkkuja ja perunoita.

muoks.

Lainaus käyttäjältä: https://www.is.fi/autot/art-2000008795406.htmlJokaiselle työntekijälle ilmaiseksi annettava maapala riittää venäläislähteiden mukaan jopa 5-7 hengen talouden vaatimalle vihannes- ja juuresmäärälle. Peltotilkut on myös kynnetty ja äestetty Avtotorin puolesta, minkä lisäksi yhtiö on ryhtynyt myymään työntekijöilleen edullisia siemenperunoita.

Kyseessä on sopimusvalmistaja eli alihankkija, ei minkään autotehtaan tehdas. Ainakin 5-sarjan bemaria on siellä tehty.

LainaaAiemmin muun muassa BMW:n, General Motorsin, Hyundain ja Kian sopimusvalmistajana toimineen Avtotor-tehtaan liukuhihnat ovat Ukrainan sodan vuoksi pysähtyneet käytännössä kokonaan ja yrityksen tuhannet työntekijät jääneet vaille töitä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS