Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uudistuva Venäjä, uhka vai mahdollisuus - miten suhtautua?

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 29, 2020, 18:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

#2910
Lainaus käyttäjältä: Aave - helmikuu 25, 2023, 08:54:14
Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi olla hölmöimmällekin selvää, että ei Venäjän johto ole ollut niinkään huolissaan siitä, että Nato hyökkäisi Venäjälle. Siellä ollaan oltu huolissaan Natosta sen vuoksi, että Venäjä ei pystyisi enää itse hyökkäämään niihin maihin, jotka Natoon liittyvät.

Venäjän armeija on kokonsa, kalustonsa ja myös doktriininsa puolesta hyökkäysarmeija, eikä puolustusarmeija. Kuten ukrainalaisetkin ovat joutuneet sen kohtaamaan.
Maailman suurimman ydinasevaltion puheet Naton uhasta rajoillaan ovat hassun hauskoja.
Etenkin kun Nato on laajentunut juuri Venäjän uhan vuoksi. Venäjän suurin uhka on Venäjä.
Jos hyökkäys on paras puolustus niin puolustusvoimilla pitääkin hyökätä, silleen proaktiivisesti. :)
samalla logiikalla Venäjällä laittoman hyökkäyssodan voi nimetä erikoisoperaatioksi ja laittomat yksityisarmeijat..noh, vaikkapa ihan vain Wagnereiksi tai turvajoukoiksi.
https://www.uusimaa.fi/uutissuomalainen/5716059

Aave

Mikäli ei joillekin auennut, mitä aiemmin hyökkäysarmeijalla tarkoitin, niin tänään oli päivän Hesarissa samasta aiheesta sopivasti artikkeli:

Venäjän sotataidossa on yksi taistelulaji ylitse muiden – Tähän Suomen pitää varautua.

"Sotilasasiantuntijan mukaan venäläisten sodankäynnissä puolustuskin on vain valmistautumista hyökkäykseen".

Tismalleen näin asia on.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hiha

Poliittiset mannerlaatat liikkuvat Suomessa. Toimittajatkin ovat ruvenneet ajattelemaan.

Kommentti: Miksi Suomi vaikenee Putinin Venäjän etäpesäkkeestä Ahvenanmaalla ja panttaa Leopard-panssarivaunujaan? Toivottavasti se ei johdu tästä menneisyyden haamusta

Otsikossa on kaksi aivan asiallista kysymystä. Miksi Stalinin Maarianhaminaan hankkima konsulaatti vakoiluoikeuksineen ei saa ansaitsemaansa paikkaa historian roskatynnyrissä? Miksi Suomi ei raskinut antaa 200 panssarivaunustaan esimerkiksi 20 Ukrainaan? Tehokkaammin ne siellä hidastaisivat Venäjän etenemistä Suomen poikki länteen kuin omalla maaperällä. Selvällä tuen osoituksella olisi kannustava ja rohkaiseva vaikutus muihin maihin. Suomen etu on sama kuin Ukrainan, tehdä Venäjän pysäyttämisestä koko Euroopan yhteinen asia.

Norma Bates

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0b4a481c-845c-4b30-a280-8e66bc519e55

Neljä julkkista jotka kannattavat Venäjää...? Yksi tuttuni ihailee Petersonia ja väittää että tämän sanomisia on vääristelty.

"Jordan Peterson

Nuoriin miehiin vetoava Youtube-ilmiö ja kanadalainen psykologi Jordan Peterson on väittänyt, että Venäjä oli pakotettu hyökkäämään Ukrainaan estääkseen "rappeutuneen" Yhdysvaltojen kulttuurisodan leviämisen.

– Olemmeko rappeutuneita syvästi, uhkaavalla tavalla? Luulen, että vastaus on kyllä, Peterson on kysynyt.

Hän perustelee Venäjän hyökkäystä Ukrainaan kulttuurisodan leviämisellä sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskysymyksiin ja syyttää länttä siitä, että he ovat ottaneet moraalisesti ylevämmän aseman Venäjään nähden."

Toope

Sukupuolikysymyksissä tms. queer-hörhötyksissähän Peterson on aivan oikeassa. Woke/queer-touhu on häiriintynyttä. Joitakin poliittisia näkemyksiä olen ihmetellyt, mutta silti...
Joissakin asioissa on fiksu, toisissa mokaa.

Toope

Mitä ketjun aiheeseen tulee, Venäjähän ei kehity, se on pahasti taantuva, ehkä jopa hajoava, maa. Meidän tragediamme on olla tuon tuhoutuvan maan naapuri. Siksi Suomi tarvitsee voimakasta puolustusvoimaa ja NATO:n tukea. Tuolta idästä voi lähivuosina tulla ties mitä paskaa...

Hiha

Siirrän tämän paremmin sopivaan ketjuun.

Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 05, 2023, 14:32:07
Lainaus käyttäjältä: Hiha - maaliskuu 03, 2023, 14:57:17
Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 03, 2023, 14:10:49
Ei mullilaumalla ole tahtoa. Mullit katselevat karsinastaan, kun viereisen navetan eläimiä viedään teuraalle, ja innostuneesta mylvinästään huolimatta ne ovat kiitollisia siitä, että tapettaviksi vietiin muut kuin ne itse.

Hyvin kuvasit Valko-Venäjän asenteen. Onneksi pesäero Venäjään suojaa Suomea mahdollisuudelta joutua rakentamaan imperiumia lähiulkomaissa – vai mikä nykyinen termi onkaan.

Kyllä heinä on hyvää ja isäntä jalo.

Taas klassinen kuvaus venäläisestä ajattelusta! "Tsaari on hyvä, pajarit vain pahoja."

Ero läntiseen maailmaan on aito, kaikinpuolin. Eurooppalaiset ja venäläiset näkevät todellisuuden eri tavoin. Molempien näkemys juontaa kokemuksesta. Ne ovat vain keskenään erilaiset. Ei-venäläisenä herää kolme kysymystä. Mihin historian tapahtumiin pohjautuu venäläisten luottamus ylimmän hallitsijan hyvyyteen? Miten hänen käskyläisensä voivat niin pahoin vääristää hyvät tarkoitukset? Miksi isäsemme välittömästi muuttaisi kaiken jos kuulisi valituksemme?

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Hiha - maaliskuu 05, 2023, 20:21:55
Taas klassinen kuvaus venäläisestä ajattelusta! "Tsaari on hyvä, pajarit vain pahoja."

Ero läntiseen maailmaan on aito, kaikinpuolin. Eurooppalaiset ja venäläiset näkevät todellisuuden eri tavoin. Molempien näkemys juontaa kokemuksesta. Ne ovat vain keskenään erilaiset. Ei-venäläisenä herää kolme kysymystä. Mihin historian tapahtumiin pohjautuu venäläisten luottamus ylimmän hallitsijan hyvyyteen? Miten hänen käskyläisensä voivat niin pahoin vääristää hyvät tarkoitukset? Miksi isäsemme välittömästi muuttaisi kaiken jos kuulisi valituksemme?

Olen tulkinnut, että vastaus kaikkiin kolmeen kysymykseen on tässä:"Jumala on kaukana, tsaari vielä kaeumpana". Eli kyllä tsaari on jalo ja tekisi mitä pyydetään, jos hän kuulisi ja tietäisi. Mutta kun välissä on pahat kätyrit. Kaikissa uskonnoissahan uskotaan, että pahat teot eivät ole jumalan, vaan ihmisen. Onnenkantamoiset toimittaa sitten se jumala.

Kysymykseen, mihin usko perustuu...no, mihin ne nyt perustuvat. Haluun uskoa ja toivoa. Säilyihän ortodoksinen uskokin Venäjällä koko Neuvostoliiton ajan. Idässä ollaan, kohtaloon uskotaan.

T: Xante

Karikko

Kohtaloon uskotaan, vaikka ei kohtaloon uskottaisikaan- joskus kohtalo puuttuu peliin, jos sen sillä silmällä katsoo.

Auton alle voi jäärä useampia kertoja, jos kohtaloon on kirjoitettu niin käyvän. Sattuma niminen kohtalo-

>>>

On suuri järkytys, että hän on nyt poissa. Ennen onnettomuutta hän oli puolueen teltalla ja vahti makkaranpaistoa. Hän oli puhelias ja hyväntuulinen ja sitten hän tilaisuuden jälkeen lähti viemään telttaa ja sattui tämä kuolonkolari, Järvensivu muistelee.

Eräs kokoomusaktiivi muistelee pari vuotta sitten tapahtunutta kolaria, missä Teivaala jäi moottoripyörällään auton alle.

– Hän oli moottorimiehiä ja liikenne oli hänelle tuttua ja liikkuminen rakas harrastus. Hän osti kustomin ja sitten tapahtui se onnettomuus, hänen päälleen ajoi auto. Antti joutui kulkemaan kepeillä pitkään ja selittämään onnettomuutta tunnettuna henkilönä monille, kokoomusaktiivi muistelee



ROOSTER

Nyt kun erikoisoperaatio on kestänyt jo yli vuoden siitä on tullut erikoinen operaatio. Joku voisi jopa väittää, että sota.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Laika - maaliskuu 08, 2023, 21:46:33
Kun nyt Kopekin kysymys välttämättä silmiini tuotiin, niin vastataan siihen myös (ei sillä, ettenkö olisi sitä kysymystä jatkuvasti käsitellyt täällä): se kertoo ajallemme erityisen ominaisesta vajeesta rehellisyyden ja tosiasioiden suhteen, ja ajan hengelle vieraista prioriteeteistani. Nämä kaksi ovat yhteensovittamattomassa ristiriidassa, koska valehtelu, vääristely ja isänmaalliset puolitotuudet iljettävät minua henkilökohtaisesti. Käytännön tasolla joudun palaamaan toistuvasti teemaani rehellisyydestä, koska sen puute on ajanut euroopan poliittiseen solmuun ja häivyttänyt järjen tehtävistä päätöksistä, puhumattakaan tuhansista kuolonuhreista tehtyjen päätösten alttarilla
--
Ja koska tämä rehellinen selitys kriisin pahenemiselle ja venäläisten reaktioille puuttuu, on sotamyönteinen puolue täyttänyt loogisen tyhjiön mitä fantastisimmilla teorioilla Venäjän maailmanvalloituksesta.

Laika pyörittää sama levyä, joka on kuultu jo moneen kertaan, ja sitä on kommentoitukin. Kaiken takana on kapitalistinen Yhdysvallat aseteollisine komplekseineen. Nato laajenee. Ukraina on pelkkä pelinappula. Natseja vilisee siellä ja täällä. Kansanmurhia on tehty. Lopulta Venäjällä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin toimia. Lukekaa vaikka Guardianissa olleesta mielipidekirjoituksesta vuodelta 2014.

Vaikka Guardian olisikin kääntänyt takkinsa, ja vaikka meiltä salattaisiinkin asioita, ja vaikka vainoja ja murhia olisi tapahtunutkin, ja vaikka natsejakin olisi nähty, se oli kuitenkin Venäjä, joka kokosi armeijan Ukrainan rajoille ja hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022. Venäjä pommitti ukrainalaisia kaupunkeja ohjuksilla, jotka tappoivat siviiliväestöä. Suurin osa YK:n jäsenvaltioista tuomitsi Venäjän hyökkäyksen. Näitä asioita Laika ei pysty kiistämään, vaikka miten paljon esittäisi epämääräisiä lähteitään.

Se, että Yhdysvallat hyökkäsi epäoikeutetusti ja tekosyitä keksien Irakiin ja on tehnyt muitakin kyseenalaisia tekoja, ei muuta Venäjän toimintaa yhtään miksikään. Eivät yhden roiston teot mitätöi toisen roiston tekoja.

Kaikesta pahuudestaan huolimatta Yhdysvalloissa on kuitenkin kohtuullinen sananvapaus ja demokratia, jonka seurauksena maan johtajat vaihtuvat aika ajoin. Siellä ei istu sama presidentti vallassa yli kahtakymmentä vuotta. Yhdysvallat pystyy jossakin määrin myös katumaan tekojaan ja tunnustamaan omat virheensä ja muuttamaan linjaansa niin kuin demokraattisen maan kuuluukin tehdä. Venäjällä sen sijaan kaikki historian raakuudet ja virheet selitetään parhain päin ja uutta rakennetaan entisten valheiden päälle. Hirmuhallitsija Stalinkin oli venäläisten mielestä kunnon jätkä. Panihan hän hanttiin natseille.

Miltä tuntuisi, jos Saksassa palvottaisiin Hitleriä ja juhlittaisiin toisen maailmansodan sankaritekoja niin kuin Venäjällä juhlitaan. Holokaustit ja muut vääryydet olisi lakaistu maton alle eikä niistä keskusteltaisi. Jos joku nostaisi näitä asioita liikaa esille, hän joutuisi vankilaan. Venäjällähän totuuden puhujia tuomitaan pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Miten ihmeessä jotkut länsimaiden asukkaat kehtaavat alentaa itsensä Venäjän valhepropagandan äänitorviksi. Mitä he odottavat saavansa palkkioksi? Onko heillä tiedossa komissaarin virka uudessa uljaassa maailmassa, kunhan Venäjän sankarilliset joukot ovat saaneet valloituksensa tehtyä. Taitaa jäädä haaveeksi.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 08, 2023, 23:20:54
Nyt kun erikoisoperaatio on kestänyt jo yli vuoden siitä on tullut erikoinen operaatio. Joku voisi jopa väittää, että sota.

On monta syytä miksi sota ei pääty- ellei päätetä sen päättyvän.

Tuolla on yksi melko vahva syy..

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/98bb870f-8f62-493c-8cb4-bc61e9503119

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 08, 2023, 23:20:54
Nyt kun erikoisoperaatio on kestänyt jo yli vuoden siitä on tullut erikoinen operaatio. Joku voisi jopa väittää, että sota.
Kyllä Venäjällä on resursseja, kykyä ja osaamista ei ole. Clownarmy, kuten amerikkalaiset sanoisivat.

ROOSTER

Venäjä on näemmä siirtynyt harppauksella muiden maiden ohi digitalisoitumisessa.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/jalkapallo/a/943231fa-52a4-439d-8ddd-817ebb58816bVenäjällä kuohuu: "Meidän on lopetettava sähköisen tunnisteen kiinnittäminen kansalaisiimme"
Venäjän kommunistipuolueen pääsihteeri Gennadi Zjuganov tyrmäsi Fan ID:n käytön Venäjän Valioliigassa.

Minkähänlainen sähköinen tunniste on kyseessä? Ei kai sentään siru? Meillä sirutus koskee vielä lähinnä eläimiä, kuten koiria ja kissoja.

Putinin terveysvaiva on selvillä. Pissahätä.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b18d4a2b-6c9b-4361-92b9-60d69f0774fb– Putinin taipumus heilutella jalkojaan ja keskeyttää kokouksiaan voisi olla merkki myös vanhasta kunnon pissahädästä. Se on ainakin todennäköisempää kuin syöpä tai Parkinsonin tauti.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 09, 2023, 07:33:54

Miten ihmeessä jotkut länsimaiden asukkaat kehtaavat alentaa itsensä Venäjän valhepropagandan äänitorviksi. Mitä he odottavat saavansa palkkioksi? Onko heillä tiedossa komissaarin virka uudessa uljaassa maailmassa, kunhan Venäjän sankarilliset joukot ovat saaneet valloituksensa tehtyä. Taitaa jäädä haaveeksi.

Niin kaikki valehtelevat, ovat valehdelleet siitä asti, kun valehteleminen on "keksitty"  mutta missä ovat taitavimmat valehtelijat- ainakin näin länsimaisella ylpeydellä väittäisin etteivät venäläiset ole yhtä hyviä. Tosin tyhmät valeet menevät helpoiten läpi  siellä missä on muutenkin vastaanotto suopeinta.

>>>

https://yle.fi/a/74-20021660

Hurja kommentti Puolustus­voimien tilaisuudessa herättää hämmennystä – "Mitä hemmettiä??"
"Siis mitkä sotatoimet alkavat Suomessa?"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009442417.html