Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uudistuva Venäjä, uhka vai mahdollisuus - miten suhtautua?

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 29, 2020, 18:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-navalnyin-kohtalokas-horppy-kuinka-pitkaan-mystiset-myrkyttamiset-jatkuvat-vai-seuraavatko-venalaiset-pian-valko-venajan-esimerkkia/7902406#gs.dgt13uKommentti: Navalnyin kohtalokas hörppy – kuinka pitkään mystiset myrkyttämiset jatkuvat, vai seuraavatko venäläiset pian Valko-Venäjän esimerkkiä?

Onko vielä oikeita opposition edustajia toimintakykyisinä?
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Saares

Venäjällä on pitkät perinteet oppositiopoliitikkojen listimisessä. Muistammehan jäähakulla surmatun Trotskin eli  Lev Davidovitš Bronšteinin.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Saares - elokuu 21, 2020, 22:21:42
Venäjällä on pitkät perinteet oppositiopoliitikkojen listimisessä. Muistammehan jäähakulla surmatun Trotskin eli  Lev Davidovitš Bronšteinin.
Venäjä ei koskaan ole ollut demokratia, se on aina ollut despotia, mallista vähän riippuen.
Tsarismi ei kommunismista juuri eronnut. Myöhäinen NL ei Putinin tsaariudesta juuri eroa.

Amore

Venäjällä on taas ihminen pudonnut ikkunasta eikä tälläkään kertaa ensimmäisestä kerroksesta:

20-vuotias huippuluistelija syöksyi kuolemaan moskovalaisesta kerrostalosta

...Jekaterina Aleksandovskajan mentorina toiminut Belinda Noonan ei usko hänen pudottautuneen ikkunasta tahallisesti. Hänellä diagnosoitiin epilepsia tammikuussa ja kyse on voinut olla kohtauksesta, taitoluistelun entinen Australian mestari Noonan sanoo The Australianille Daily Mailin mukaan.

...VALMENTAJA Khekalon mukaan nuori luistelija kärsi lopettamisen jälkeen masennuksesta, joka paheni keväällä koronaviruspandemian aikana.

Myöskään Khekalo ei ole vakuuttanut itsemurhasta. Hän kertoo Aleksandrovskajan kärsineen aiemmin unissakävelystä.
– Kun kuulin onnettomuudesta, niin ajattelin unissakävelyn olevan syynä.


https://www.is.fi/taitoluistelu/art-2000006610699.html

Onko ikkunasta putoaminen puhjennut Venäjällä epidemiaksi?

Aikaisempi tapaus kohtasi koronalääkäreitä;
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006496541.html
All you need is Love

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Amore - elokuu 22, 2020, 23:27:20

Onko ikkunasta putoaminen puhjennut Venäjällä epidemiaksi?


Eiköhän se ole aina ollut yleistä. Korkealta hyppääminen on yksi suosituimmista itsemurhatavoista, Venäjällä on 140 miljoonaa asukasta ja lisäksi siellä tehdään suhteellisesti paljon itsemurhia. Tässä ei siis tarvitse olla mitään hämärää.


-:)lauri

https://www.verkkouutiset.fi/vladimir-putin-olemme-koonneet-joukon-valko-venajaa-varten/

Mitä luulette, liikenisikö Putinilta Niinistölle apujoukkoja esimerkiksi vappumarssin tukahduttamista varten?
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Amore

Propagandasotaan kelpaavat vanhemmatkin aseet.

Näin räjähtää kaikkien aikojen suurin pommi

Venäjän valtiollinen ydinenergiayhtiö Rosatom on vastikään julkaissut ennennäkemätöntä kuvamateriaalia maailman kaikkien aikojen suurimmasta ydinpommista. Tsar-Bomba eli "Tsaari-pommi" räjäytettiin Novaja Zemljalla 30. lokakuuta 1961.

Vetypommin virallisesti ilmoitettu voimakkuus oli 50 megatonnia, eli 50 miljoonaa tonnia tavanomaista räjähdettä. Se oli 3 800 kertaa voimakkaampi kuin Hiroshimassa räjäytetty atomipommi. Mittaushavaintojen mukaan pommin todellinen voimakkuus saattoi olla 57 megatonnia.

Rosatom julkaisi videon Youtube-kanavallaan ydinteollisuuden 75-vuotisen historian kunniaksi. Barents Observerin mukaan kyseessä on noin 40-minuuttinen neuvostoliittolainen propagandatyylinen dokumentti, jossa esitellään ydinkokeen valmistelua, pommin kuljetusta ja itse räjäytystä monesta näkökulmasta.

Aiemmin tsaaripommin räjäytyksestä on julkaistu vain yksittäisiä kuvia tai nauhoitteita. Tiedossa ei ole, mille yleisölle aiemmin salaiseksi luokiteltua elokuvaa on näytetty.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006617085.html
All you need is Love


Saares

Putin harjoituttaa joukkoillaan jo Suursaaren mailla. Onkohan suunnitteilla Mainila 2?

Toope

Lainaus käyttäjältä: Saares - elokuu 29, 2020, 00:07:39
Putin harjoituttaa joukkoillaan jo Suursaaren mailla. Onkohan suunnitteilla Mainila 2?
Putinilla on yksi ruostuva lentotukialus. Laivasto, josta pääosa ei kykene toimimaan, koska ruostuvat. Ilmavoimat, joka kykenee nostamaan ehkä 10% voimistaan ilmaan, armeija, joka on rappeutunut.
Ehkä erikoisjoukkoja on, joista huolta pidetään, mutta ne ovat sisäisiä ongelmia varten! ;)
Kyllä tuo Venäjä on paperitiikeri. Se ei kykenisi Suomea vastaan.

Amore

Tällainen on Novitšok-hermomyrkky – Navalnyista löytynyt myrkky tuttu Skripalien myrkytystapauksesta

Saksan hallitus vahvisti keskiviikkona, että venäläisestä oppositiopoliitikosta Alexei Navalnyista on löytynyt jäämiä hermomyrkky Novitšokista. Sen kehitti Neuvostoliiton armeija 1970- ja 1980-luvuilla.

Aiemmin myrkky on tullut tutuksi muun muassa entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin myrkytystapauksessa vuonna 2018 Britanniassa.

Novitšok-ryhmään kuuluvan A-230-nimisen kemikaalin sanotaan olevan 5–8 kertaa myrkyllisempää kuin VX-hermokaasu. Aine voi tappaa ihmisen minuuteissa.

Skripalin tapauksen aikaan Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että joitakin Novitšok-yhdisteitä voidaan säilyttää kahtena vähemmän myrkyllisenä kemikaalina, jotka yhdistämällä syntyy tappavampi aine.

Novitšok tarkoittaa venäjäksi "uutta tulokasta".
– Novitšok-hermomyrkky voi olla kahdeksan kertaa myrkyllisempää kuin sariini, ja sitä on vaikeampi tunnistaa, Readingin yliopiston professori Gary Stephens kuvailee Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Myrkky alkaa vaikuttaa nopeasti: ensimmäiset oireet voivat esiintyä jo 30 sekunnin kuluttua. Ihminen hikoilee voimakkaasti, oksentelee ja menettää tajuntansa.
Myrkky supistaa lihaksia, jonka takia keho tärisee ja silmien pupillit laajenevat.
Vain nopea toiminta oireiden lievittämiseksi voi pelastaa hermomyrkylle altistuneen henkilön hengen.
Itse myrkkyä vastaan ei ole olemassa vasta-ainetta.

Skripalien tapauksen yhteydessä kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n neuvonantaja Ralf Trapp arvioi Ylelle, että ainoastaan Venäjän armeija osaa käsitellä Novitšok-hermomyrkkyä tarpeeksi taitavasti käyttääkseen sitä jotakin henkilöä vastaan.

Novitšok-hermomyrkkyä on olemassa sekä nestemäisessä että kiinteässä muodossa. Sitä voi hengittää sisään esimerkiksi aerosolina tai sitä voi joutua elimistöön ihon kautta.

Kylmän sodan aikana monet suuret länsimaat tutkivat Novitšok-hermomyrkkyä, koska halusivat varautua mahdolliseen kemialliseen hyökkäykseen. Näiltä ajoilta esimerkiksi Britannialla ja Saksalla on pieniä Novitšok-varastoja.

Lisäksi Tšekin tasavallalla ja Ruotsilla tiedetään olevan vähäiset Novitšok-varastot.

Trapp korosti, että hermomyrkyn onnistunut käyttö vaatii paitsi myrkyn luomisen laboratoriossa, myös tiedon siitä, miten myrkky varastoidaan, kuljetetaan ja sitä käytetään oikein.


https://yle.fi/uutiset/3-11524465

Tuntuu uskomattomalta, että yksittäinen ihminen voi joutua tällaisen salaisen valtiojohtoisen iskun kohteeksi. Elokuvissa tällaisia juonia on, mutta todellisuudessa...Jotenkin niin järjettömän turhaa sekä tietenkin julmaa. Tärkein motivaatio myrkytysiskulle lienee symbolinen, siis propagandistinen pelotusvaikutus. Käytetyn myrkyn harvinaisuus on välttämätöntä, jotta "lähettäjän" voi erehtymättä tunnistaa. Myrkyn tyyppi on myrkyttäjän allekirjoitus.
All you need is Love

Karikko

Putin lienee ainakin se joka vähiten hyötyy tästä "myrkytysjutusta"  jos hän on sen teon masinaattori, voi häntä pitää hyvin typeränä- mahtaako pitää ihan paikkaansa.

Media on ilmeisen valmis tuomitsemaan poliittisen agendan mukaan ja varmaan tällä perustellaan ettei kaasuputkea rakennettaisi- sitähän jo yksi kokoomuspoliitikko ehdotti  (virkkunen, muistaakseni)

Mutta nuo myrkytysjutut ovat kyllä aika ihmeellisiä__ HS - löytyy-koko juttu

Britannian armeijasta eläköitynyt eversti Hamish de Bretton-Gordon ei usko teeteoriaan.

"En olisi tuosta aivan varma. Se olisi mennyt suoraan hänen hermostoonsa ja tappanut hänet välittömästi", de Bretton-Gordon sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle keskiviikkona.

YKSI MAHDOLLISUUS voi de Bretton-Gordonin mukaan olla vaikkapa Navalnyin hotelli, esimerkiksi hotellihuoneen ovenkahva. Tuolloin imeytymiseen olisi kulunut aikaa ja myrkytysoireet olisivat voineet uskottavasti alkaa lentokoneessa.

Sergei ja Julija Skripalinkin oireet alkoivat vasta tuntien jälkeen. He ehtivät liikkua useissa paikoissa Salisburyn keskustassa, ja tapauksen jälkeen keskustaa siivottiin lähes puolitoista vuotta. Yksi tapausta tutkinut poliisi sai vakavia oireita ja yksi sivullinen kuoli. Tästä syystä on kaikkea muuta kuin yhdentekevää, millä tavalla Navalnyi myrkytettiin.


Dan Kaszeta
Dan Kaszeta­

HAMISH DE BRETTON-GORDON on johtanut puolustusliitto Naton nopean toiminnan yksikössä kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten uhkien torjuntaan (CBRN) erikoistunutta pataljoonaa. Sen jälkeen hän on toiminut konsulttina esimerkiksi Syyriassa, jossa hän on kouluttanut lääkäreitä hoitamaan Bashar al-Assadin joukkojen käyttämien kemiallisten aseiden iskujen uhreja.

Saares

Kysymys kuuluu: Ketkä olivat Skribalin ja Nemtsovin+ Navalnyin paljastusten kohteita? Onko sattumaa että nämä kaikki myrkytettiin? Siinäpä selittelemistä hyväntahtoisille hölmöille.