Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uudistuva Venäjä, uhka vai mahdollisuus - miten suhtautua?

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 29, 2020, 18:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Saares

Saksan liittokansleri haraa Ukrainan  sotilasapua vastaan viimeiseen asti. Kun Nato päätti kaikesta huolimatta hävittäjäavusta Ukrainaan Scholzin kannan vastaisesti, hän muutti taktiikkaa. Nyt hän yrittää viivyttää toimituksia mitä erikoisimmilla tekosyillä. Ettei vain olisi Putinmyönteisuus taustana.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Toope - toukokuu 22, 2023, 19:30:22
Lainaus käyttäjältä: Karikko - toukokuu 21, 2023, 13:03:46
Ensi vuonna pitäisi olla vaalit venäjällä, voisiko Putin luopua vallasta?...
Venäjä ei ole demokratia, eikä kehittynyt valtio, eikä sivistysvaltio.
Venäjä on puoliaasialainen synnynnäinen autoritarismiin perustuva maa. Ei siitä tule demokratiaa, vaikka Putinista päästäisiin.
Venäjä on oikeasti persläpi.

"Persläpiä" on joka puolella, mutta kyselin joka yhden eli putinin aika on lähteä.

Tilalle tulee todennäköisesti, joku toinen, yleensä jossain vaiheessa jokainen johtaja syrjäytetään, tai tapetaan jossei muuta keksitä.

Valitahan voidaan joku kiltti ja lempeä, joka alkaa ilkeäsi pelkästään kiltteyttään ja pitääkseen valtansa.

Karikko


Äänestettäisiinkö venäjällä  tämä mies valtaan?

Sitä sopii miettiä-

>>

Olemme tilanteessa, jossa voimme v***u menettää Venäjän. Se on pääongelma... Meidän pitää määrätä sotatilalaki voimaan, Prigožin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prigožin kertoi haastattelussa, että hänen poliittisia näkemyksiään dominoi rakkaus Venäjää kohtaan ja presidentti Vladimir Putinin palveleminen.

Wagner-pomo sanoi, ettei pidä lempinimestään "Putinin kokki", koska hän ei osaa valmistaa ruokaa. Prigožin sanoi, että "Putinin teurastaja" olisi hänelle mieleisempi lempinimi

MrKAT

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Norma Bates

Tämä nyt varmaankin on kokolailla sepitettä (joten siksi en vaivaudu mainitsemaan lähdettä), mutta tuleehan siitä aina edes hetkeksi onnellinen olotila (sekunnin ajaksi?) että pannaan venäläissotilaita halvalla. Koska kikkelis kokkelis mitäs läksit. (Olisivat menneet ennemmin tappelemaan Afganistaniin jälleen kerran, ja vapauttaneet maan naiset!)

...kuulin mielenkiintoisen kertomuksen venäläissotilaasta, joka pakeni rintamalta ja päätyi Turkin kautta Suomeen. Hän oleskelee kerrotusti edelleen Suomessa viisuminsa turvin, mutta en ole tavannut häntä itse henkilökohtaisesti, enkä ihmettele, jos hän haluaa pitää varsin matalaa profiilia, mikäli kuulemani pitää paikkansa. Tarina joka tapauksessa kuulosti uskottavalta, eikä ainakaan itselläni ole syytä epäillä sen todenperäisyyttä, vaikken toki purematta nielekään tämänkaltaisia toisen käden tietoja.

Kaikkihan me olemme kuulleet tai lukeneet venäläisten omintakaisesta rangaistuskulttuurista, jossa väärintekijää rangaistaan joko nussimalla häntä peräsuoleen tai laittamalla hänet nussimaan rangaistuksen määräävän miehen peräsuolta. Tämä on mainitun miehen mukaan johtanut venäläissotilaiden keskuudessa yllättävään tilanteeseen erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana. Kaikkihan me tiedämme, että venäläisille on tapahtunut rintamalla käsittämätön määrä niin sanottuja ryssimisiä ja tästä sitten on vastaavasti seurannut käsittämätön määrä rangaistuksia laajalle sotilasjoukolle. Ajan myötä kun samat miehet rankaisevat toisiaan riittävän monta kertaa "venäläiseen tapaan", miesten välille on mainitun sotilaan mukaan yhä useammin alkanut muodostua syvempi yhteys. Näinpä rangaistukseksi annetut - aiemmin vihamieliset - raiskaukset ovatkin alkaneet yhä enenevissä määrin muuttua hellyyden- tai jopa rakkaudenosoituksiksi, sanalla sanoen rakasteluksi.

Rintamalta paenneen venäläissotilaan mukaan tästä rangaistuskulttuurin muuttumisesta on seurannut erityisesti kaksi aivan uutta ilmiötä Ukrainassa sotivien venäläisten keskuudessa. Ensinnäkin sodan kannatus on lisääntynyt venäläismiesten keskuudessa aivan merkittävästi ja vastaavasti vähentynyt venäläisnaisilla. Sana venäläissotamiesten välisestä hellyydestä on kiirinyt ja nyt jopa kaupunkilaismiehet kuulemma haluavat rintamalle aivan eri mittakaavassa kuin aiemmin. Venäläisnaiset sen sijaan väitetysti halveksuvat kehitystä ja pitävät rintamalle lähteviä miehiä iljettävinä, koska he tietävät nyt todellisen syyn, miksi miehet haluavat lähteä sotaan. Tämän venäläissotilas arvioi voivan johtaa aivan kaoottiseen tilaan Venäjällä, sillä hänen mukaansa venäläisnaiset ovat niin paljon vahvempia ja aikaansaavampia kuin venäläismiehet, jotka ovat pelokkaita ja heikkoja juoppoja. Niinpä venäläisnaisten kansannousun pelossa Venäjän on pakko alkaa varautua myös sisäisiin levottomuuksiin ja ilmeisesti Venäjä yrittää rekrytoida tehtävään miehiä toisista entisistä NL-maista, joissa miehet ovat vielä miehiä.

Toinen tärkeä ilmiö on venäläismiehen kertoman mukaan se, että tällä hetkellä venäläissotilaita on hyvin vaikeaa saada vaarantamaan henkeään. Aiemminhan he menivät varmaan kuolemaan mieluummin kuin rangaistavaksi, koska rangaistukset tuntuivat niin hirveältä ja julmalta. Nyt kun rangaistusten luonne on muuttunut, sotilaat suorastaan haluavat saada esimerkiksi niskuroinnista rangaistuksen ja niinpä miehistö ei enää noudata saamiaan käskyjä kuten vielä esimerkiksi sodan alussa. Päällystökin on hyvillään, kun pääsee rankaisemaan itselleen tärkeäksi tulleita miehiä sen sijaan, että joutuisivat suremaan heidän kuolemaansa. Rintamalta paennut venäläismies on sitä mieltä, että tämän ilmiön vaikutukset voivat alkaa näkyä erityisesti nyt kesän aikana, jos Ukrainan laajat vastahyökkäykset toteutuvat. Sotilaat kun saattavat haluta juosta mahdollisimman kovaa kohti itärajaa ja samalla vastaanottaa rangaistuksen aina pienenkin lepotauon niin salliessa.

ROOSTER

Moskovassa lennellyt (taas) drooneja tänä aamuna, Venäjän puolustusministeriön mukaan kahdeksan.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/a/74-20034190GPS-paikannusta on ilmeisesti heikennetty Moskovassa, jotta droonit eivät osuisi kohteisiinsa.

Kenenkähän toimesta noita liikkuu? Ovatko kapinallisia vai ukrainalaisia vai mitä, ehkä se joskus selviää.

Joka tapauksessa myös moskovalaiset saavat osallistua pelkäämiseen ja hankaluksiin, vaikkakin pienesti.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Jaska

Venäjän johto syyttää Moskovan lennokki-iskuista tietenkin Ukrainaa ja Yhdysvaltoja. Venäjän puolustusminisreri puhui  terrorismista. Mielenkiintoinen ilmaisuvalinta kun ajattelee miten paljon Venäjän hyökkäyssota on suunnattu siviileihin. Venäjän toimia voidaan odottaa, mitä sitten ovavtkaan Moskovan ilmapuolustuksen vahvistamisesta mobilisaatioon.

Ukraina ei myönnä hyökkäystä rajojensa ulkopuolella, mutta kertoo ilolla sitä seuranneensa. Lennokit olivat tyyppiä, joka ei ole pystynyt lentämään Ukrainasta saakka, mutta ei vielä kukaan ole ottanut kunniaa lennokki-iskusta. Paitsi Putinia vastustavat tahot, oudosti kirkkaassa päivänvalossa tehdyn iskun toteuttaja voi olla myös Venäjän johto itse tulevien sodanlaajennustoimien perustelemiseksi

ROOSTER

Venäläinen hypersooninen huippuohjus ei sittenkään ole niin hyper.

Lainaus käyttäjältä: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/a7869fa6-eb34-4a8b-8f84-62e6bd8dc79fMitchell vertaa ohjusta lähinnä jättimäiseen, räjähteillä täytettyyn tikkaan.

"Tämän teknisen analyysin perusteella vaikuttaisi, että Kinzhal näyttää olevan matkalla samaan roskakoriin kuin Su-57 (hävittäjä), T-14 Armata (taistelupanssarivaunu) sekä Terminator (rynnäkköpanssarivaunu): kehuttuja venäläisaseita, jotka ovat taistelukentällä alisuorittaneet pahanlaisesti."

Ukrainan käyttämät Bayraktarit ovat myös menettäneet käyttökelpoisuuttaan.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e06f2942-1167-4f13-9943-f8a9bf99db1cVaikka Venäjä oli hauras Ukrainan lennokki-iskuille sodan ensimmäisinä kuukausina, se kehitti nopeasti torjuntajärjestelmiään.

Sen jälkeen Venäjä on torjunut monia Ukrainan lennokkeja onnistuneesti.

Sodankäynti on menetelmien ja vastamenetelmien välistä jatkuvaa kilvanjuoksua. Ohessa syntyy ruumiita, raajarikkoja ja vammautuneita.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

^

Aika vähän niitä on käytetty, eikä niitä käytännössä todellakaan voi torjua.

Eri asia on sitten väittää niitä torjutun, yleisemmin lienee kyse lähinnä liitopommeista joita niitäkin on vaikea torjua.

Alle tuhannen kilometrin nopeudella lentäviä risteilyohjuksiakin on vaikea torjua, aika-ikkuna on melko pieni havainnon ja torjuntaan lähetettävän ohjuksen välillä. Kyse on suurin piirtein sellaisesta, että luodilla pitäisi torjua luotia, kun nopeudet ovat hurjia.

Sijainnilla on myös merkitystä torjunta on siellä missä niistä on eniten hyötyä. Lennokkien torjuminen on helpompaa, kunhan ne huomataan tarpeeksi ajoissa.

ROOSTER

Venäjä saattoi hyökkäyksellään Ukrainaan käynnistää vahingossa itsetuhomekanismin.

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/garri-kasparov-kiina-on-jo-ymmartanyt-etta-venaja-haviaa/#ea78e35bKasparov muistuttaa, että Kiina on ainoa valtio, jolla on 1600- ja 1800-luvun sopimuksiin perustuvia alueellisia vaatimuksia Venäjällä. Kiinalainen historiankirjoitus väittää Venäjän keisarikunnan vieneen maalta kaksi ja puoli kertaa Ukrainan kokoisen alueen Baikal-järven ja Vladivostokin välistä.

Kiina odottaa sopivaa hetkeä. Jos Kiina esittäisi alueluovutusvaatimuksia tai jopa hyökkäisi "vanhoille mailleen", tulisiko ns. länsi Venäjän avuksi?
Ehkä, jos valta Venäjällä olisi vaihtunut ja lännen suhteet siihen taas lämpenemässä. Tuleeko Kiinalle siis kiire, pitääkö ehtiä ennen kuin tämä sota loppuu ja rauha solmitaan.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko


Maarianhaminan konsulaatti haluttaisiin nyt kovasti poistaa. Aikoinaan venäjä olisi halunnut sen lopettaa itse 1998 vuonna taloudellisten syiden vuoksi ja siirtää sen valvontavastuut turun pääkonsulaattiin. Silloin suomi ei siihen suostunut vedoten sopimuksiin- sopimukset taisivat olla talvisodan jälkeen tehty.

Nythän tuo vaikuttaa turhalta jäänteeltä, mutta miksi sitä sitten ei lopeteta? Ehkä siihenkin on syitä.

Saavatpa ainakin vaatijat julkisuutta tuolla asialla, jollei muuta..

>>

Esillä jo 90-luvun alussa
Tarkka puuttui konsulaattiasiaan myös helmikuussa julkaistussa kirjassaan Jättiläisen jalanjäljet – alaviitteitä suomettumisen historiaan (Siltala). Tarkan mukaan myös vuonna 1921 Genevessä solmittu sopimus Ahvenanmaan erityisasemasta on ongelmallinen ja pitäisi nyt purkaa.

Tarkka piti ennen Suomen Nato-jäsenyyden lopullista vahvistumista selvänä, että muut Nato-maat eivät suostu esimerkiksi Ahvenanmaan merialueilla sotalaivojen liikkumista rajoittavaan sopimukseen. Tarkan mukaan Ahvenanmaan-sopimusta aikanaan allekirjoittamassa olleet maat voisivat nyt sanoutua irti siitä ja näin "vanhentunut ja lapsellinen sopimus" saataisiin purettua.

Himanen kertoo pitävänsä Ahvenanmaan demilitarisoinnin lopettamista pohdinnan arvoisena, mutta korostaa ettei kyse ole aivan yksinkertaisesta asiasta.

– Siinä on näitä jo ennen vuotta -21 tehtyjä sopimuksia taustalla, hän sanoo.

Himanen muistuttaa, että Ahvenanmaan sopimuksista irtautumista käytiin läpi jo 1990-luvun alussa kun Neuvostoliitto hajosi ja Suomi irtautui sen kanssa tehdystä YYA-sopimuksesta. Mutta asiaa ei kuitenkaan saatu vietyä silloin eteenpäin.

Ahvenanmaan konsulaatin lakkauttamista vaaditaan myös huhtikuussa tehdyssä kansalaisaloitteessa, joka on kerännyt jo lähes 35 000 kannattajaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4a8ede71-0f94-4cd0-be80-aa13033a0a34

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - toukokuu 31, 2023, 09:38:57
Venäläinen hypersooninen huippuohjus ei sittenkään ole niin hyper.

Lainaus käyttäjältä: https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/a7869fa6-eb34-4a8b-8f84-62e6bd8dc79fMitchell vertaa ohjusta lähinnä jättimäiseen, räjähteillä täytettyyn tikkaan.

"Tämän teknisen analyysin perusteella vaikuttaisi, että Kinzhal näyttää olevan matkalla samaan roskakoriin kuin Su-57 (hävittäjä), T-14 Armata (taistelupanssarivaunu) sekä Terminator (rynnäkköpanssarivaunu): kehuttuja venäläisaseita, jotka ovat taistelukentällä alisuorittaneet pahanlaisesti."

Ukrainan käyttämät Bayraktarit ovat myös menettäneet käyttökelpoisuuttaan.

Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e06f2942-1167-4f13-9943-f8a9bf99db1cVaikka Venäjä oli hauras Ukrainan lennokki-iskuille sodan ensimmäisinä kuukausina, se kehitti nopeasti torjuntajärjestelmiään.

Sen jälkeen Venäjä on torjunut monia Ukrainan lennokkeja onnistuneesti.

Sodankäynti on menetelmien ja vastamenetelmien välistä jatkuvaa kilvanjuoksua. Ohessa syntyy ruumiita, raajarikkoja ja vammautuneita.
Yhtä lailla Venäjä on menettänyt kykynsä panssarioperaatioihin/hyökkäyksiin suurten tappioiden myötä. Venäjähän ei ole kyennyt suuriin hyökkäyksiin sitten viime vuoden.

ROOSTER

Rekrytointia:

Lainaus käyttäjältä: https://www.verkkouutiset.fi/a/reservilaiset-myytiin-vasten-tahtoaan-palkkasotilaiksi-heidat-ostettiin-kuin-lampaat/#ea78e35bMiehet painostivat reserviläisiä allekirjoittamaan jonkinlaisen sopimuksen, mutta kukaan reserviläisistä ei tähän suostunut.

– Heille sanottiin, että "heitämme teidät pahimpaan paikkaan, kukaan ei ikinä löydä teitä sieltä", ja "jos otat yhdenkin askeleen oikealle tai vasemmalle, ammumme sinua polviin", eräs sukulainen kertoo.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

#3148
Le Pen's far right served as mouthpiece for the Kremlin, says French parliamentary report
Dogged by accusations of proximity to the Kremlin, Marine Le Pen's far-right National Rally party had hoped to clear its name by setting up a parliamentary inquiry to investigate foreign interference in French politics. But a draft report on the committee's findings, which was leaked to the press this week, shows the move backfired spectacularly, finding instead that Le Pen's policy stances sometimes echo the "official language of Putin's regime".

Issued on: 03/06/2023 - 17:47

After a six-month inquiry and more than 50 hearings, the cross-party parliamentary inquiry found that the National Rally (Rassemblement national or RN) party had served as a "communication channel" for Russian power, notably supporting Moscow's illegal annexation of Crimea, according to the leaked report. ...

- france24.com 3.6.2022

Äärioikeisto r*ss*n kätyrinä.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Jussi Jalonen @jojalonen
Putinin Venäjä on kymmenen vuoden aikana upottanut yli 180 miljoonaa dollaria "gender-ideologian" ja "woke-kulttuurin" vastaiseen propagandaan Euroopan maissa.

Monethan totta kai harppasivat tähän bandwagoniin ihan ilmaiseksi.

 
  bylinetimes.com  the culture war funded...
  The Culture War Funded by Russian Rouble - Byline Times
  The 'War on Woke' is a conflict between fascistic notion of the natural order
  against progressive values, and both Russian funding and disinformation ...

- https://twitter.com/jojalonen/status/1501513602330681344
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)