Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Uudistuva Venäjä, uhka vai mahdollisuus - miten suhtautua?

Aloittaja ROOSTER, toukokuu 29, 2020, 18:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

Pieni kertaus Putinin noususta ja uhosta:

https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/vladimir-putinista-kehittyi-25-vuodessa-taysinoppinut-itsevaltias-nain-han-sen-teki/?shared=1285530-a6c82e54-4


Sattuipa sisäpoliittisesti taas sopivasti ikävä terrori-isku Venäjällä.
Tai sitten Venäjän reuna-alueilla oikeasti jo kuohuu:

Moskovan terrori-iskussa kuoli ainakin 133 ihmistä – iskun tekijöiksi epäillyt otettu kiinni
Terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskun tekijäksi. Venäjä väittää, että hyökkääjillä on kytköksiä Ukrainaan.

https://yle.fi/a/74-20080592


Saares

Lainaus käyttäjältä: Karikko - maaliskuu 05, 2024, 12:13:24^

Jos ja kun kolmas iso infentaario maailman kansojen kesken alkaa, niin silloin tietenkin suomi on ensimmäinen kohde- koska siihen on pyritty ja oletettavasti se on tarpeellinen juttu.

Lähintä aina ensin lyödään, kun muualle ei yletytä- isäntäkin kiukuissaan potkaiseen ensin koiraansa, ennen kuin antaa eukolleen selkään, kun on joutunut kaltoin kohdelluksi muun yhteisön toimesta.

Mitenkä muutenkaan- kauas on pitkä matka, mutta lähialue on heti rajan takana.

Putinin seuraaminen on muuten helppoa, tiedetään missä kulkee, kunhan kopistaan lähtee liikkeelle.

Sama helppo homma, millä muutakin kansaa voi paikallistaa, tai mainostajat tietävät heti kun astuu pirtistä ulos, ja varmaan senkin onko kotona.

Luultavasti venäläisetkin silti tietävät tuon..

>>

VENÄJÄN presidentin Vladimir Putinin liikkumista on ollut mahdollista seurata häkellyttävän helposti, vaikka hän ei tiettävästi käytä älypuhelinta. Asia paljastuu The Wall Street Journalin entisen toimittajan Byron Taun uudesta kirjasta Means of Control, jota Wired-lehti lainaa.

Kaiken taustalla on sovellusten keräämä tieto, joka on edullisesti saatavilla ja jonka ostajat tyypillisesti pystyvät sitten kohdentamaan mainoksiaan käyttäjille. Mutta tietoja voidaan käyttää muuhunkin.

Esimerkiksi Venäjää koskeva tietosetti paljasti joukon puhelimia, jotka pysyttelivät Putinin läheisyydessä. Puhelimet eivät kuuluneet Putinille, vaan hänen seurueelleen, kuten turvamiehille ja autonkuljettajille. Nämä puhelimet olivat seurattavissa kaupallisesti saatavilla olevien mainostietojen avulla.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonille luotiin seurannan mahdollisuudet hahmottava demo 600 000 dollarilla. Silloinen ratkaisu nimeltä Locomotive on nyttemmin nimeltään VISR eli Virtual Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance. Kirjan mukaan sitä on käytetty laajasti hyväksi Yhdysvaltain tiedustelussa.

Käyttäjä voi nollata tämän mainostunnuksen. Androidissa mene laitteen asetuksissa kohtaan Google > Mainokset > Nollaa mainostunnus. IPhonessa seuraa polkua Asetukset > Tietosuoja > Mainonta > Nollaa mainostunniste.

KUN lisäät puhelimesi anonymiteettiä, kiinnitä huomiota myös sovellusten pyytämiin lupiin. Voit esimerkiksi kieltää gps-sijainnin seuraamisen. Monessa tapauksessa se voi kuitenkin estää sovellusta toimimasta tarkoitetulla tavalla. Lisäksi Wiredin mukaan jotkut sovellukset eivät noudata kieltoa.


https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000010270181.html
Onko Karikko Putinin palkkalistoilla kun julkaisee salaista tietoa Putinista?

Kopek

Putinin suosio ei tule vähenemään yhden tai kahden terrori-iskun takia. Edes sillä ei ole merkitystä, että Putinin kerrotaan vähätelleen lännestä tulleita varoituksia. Venäläinen suuri yleisö ei seuraa länsimaista mediaa, ja kotimaan TV-kanavilla asiaa tuskin korostetaan tai edes mainitaan.

En löytänyt suomenkielistä käännöstä Putinin puheesta kansalaisille, joten tässä pätkä englanninkielisestä käännöksestä (Reuters):

I am addressing to you in connection with the bloody, barbaric terrorist act, the victims of which were dozens of peaceful, innocent people – our compatriots, including children, teenagers, and women.

Putin on paraskin puhuja tästä aiheesta. Kun näin tämän kohdan puheesta uutisissa suomeksi tekstitettynä, mieleeni tulivat Venäjän hyökkäyksen seurauksena Ukrainassa kuolleet viattomat lapset.

Anadoly Ajansin (Turkki) uutinen ennen terrori-iskua:

19.3.2024:

Turning to the announcement of a number of Western embassies in Russia about a terrorist threat alert, Putin called them "frankly provocative."

"All this resembles outright blackmail and the intention to intimidate and destabilize our society," he said.

Head of the Central Election Commission Elle Pamfilova said on Monday that the terrorist threat alert was meant to decrease voter turnout in the 2024 presidential election.


https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/putin-accuses-ukraine-of-resorting-to-terrorist-methods-on-instructions-of-west/3168817

Norma Bates

Venäjällä valehdellaan niin että huulet lepattaa tuulessa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010320872.html

VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov on jälleen toistanut jo yli 20 vuotta viljelemänsä valheen liittyen Kosovon sodan 1998–1999 tapahtumiin ja Racakin joukkomurhaan. Lavrov on vuosikymmeniä vääristellyt joukkomurhaa selvittäneen suomalaisen tutkimusryhmän työn tuloksia.

Tammikuussa 1999 Serbian poliisin erikoisjoukot surmasivat Racakin kylässä Kosovossa 45 albaanisiviiliä, mukaan lukien kolme naista ja lapsen.

Professori, oikeushammaslääkäri Helena Ranta toimi johtajana EU:n asettamassa suomalaisessa tutkimusryhmässä, joka tutki Racakin kylästä löytyneet ruumiit. Tutkimuksissa heidän todettiin olleen siviileitä, jotka oli ammuttu lähietäisyydeltä.

...

Venäjä on oikeuttanut vihaansa Natoa ja länttä vastaan, koska Nato pommitti Venäjän serbiveljiä Jugoslaviassa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Serbia ei ole liittynyt Venäjän vastaisiin pakotteisiin, mutta on tuominnut hyökkäyksen YK:ssa. Serbia on riippuvainen venäläisestä maakaasusta.

NYT VENÄJÄLLÄ on valmistunut tuore tv-dokumentti, jossa Lavrov kääntää täysin toisenlaiseksi Rannan tekemän raportin Racakin verilöylystä.

Lavrovin mukaan silloiset riippumattomat suomalaiset tutkijat totesivat, että surmatut olivat Kosovon albaanitaistelijoita, joille oli vaihdettu siviilivaatteet ja jotka olivat sitä ennen siis kuolleet taisteluissa eivätkä serbien murhaamina.

...

– Luovuttamamme todistusaineisto ei millään osin tue [Lavrovin] artikkelissa esitettyä väitettä, että Racakin kylästä löydetyt uhrit olisivat kuuluneet johonkin aseelliseen ryhmittymään, Ranta totesi 2003.


Ja sitten itse Venäjä voi aivan mainiosti sotia ukrainalaisia veljiään vastaan. Tässä ei nähdä muka mitään ristiriitaa?

Aave

Vladimir Putin orders creation of Russian game consoles, Steam-like cloud delivery, and OS (techspot.com).

Diktaattori Putinin määräyksellä Venäjä ryhtyy valmistamaan venäläisiä pelikonsoleita, pilvipalvelun ja käyttöjärjestelmän.

Ja mä kun oon ajatellut, että Putin suosii eniten Windowsia (Ikkunoita). :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Saares

Venäläinen käyttöjärjestelmä on ollut luvattuna jo noin 15 vuotta.Taitaa olla vaikea enää tässävaiheessa kehittää toimivaa ja yhteensopivaa järjestelmää.


ROOSTER

Venäjällä naiset ovat ottaneet aloitteen. He ovat alkaneet herättää huomiota epäkohtiin tavalla joka on naisille ominaista - möykkäämällä.

LainaaVenäläisnaiset vastustavat sotaa ja Vladimir Putinin hallintoa metelöimällä kotiensa ikkunoissa ja parvekkeilla lauantaisin.
...
"Ihmiset kuulevat varmasti melumme. He ymmärtävät, etteivät ole yksin ja liittyvät mukaan. Herätetään muut lepotilasta melullamme", liike kirjoitti viestisovellus Telegramissa ensimmäisen protestin jälkeen.

Kattilaprotesti saa jatkoa jo tällä viikolla. Liike kannustaa naisia tarttumaan kattiloihin ja pannuihin kodeissaan jälleen lauantaina 13. huhtikuuta.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010345401.html

Tästä voi syntyä jotakin isompaa. Ainakaan meilläpäin ei möykkäämistä saa loppumaan vain komentamalla olemaan hiljaa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

a4

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - huhtikuu 09, 2024, 09:31:27Venäjällä naiset ovat ottaneet aloitteen. He ovat alkaneet herättää huomiota epäkohtiin tavalla joka on naisille ominaista - möykkäämällä.

LainaaVenäläisnaiset vastustavat sotaa ja Vladimir Putinin hallintoa metelöimällä kotiensa ikkunoissa ja parvekkeilla lauantaisin.
...
"Ihmiset kuulevat varmasti melumme. He ymmärtävät, etteivät ole yksin ja liittyvät mukaan. Herätetään muut lepotilasta melullamme", liike kirjoitti viestisovellus Telegramissa ensimmäisen protestin jälkeen.

Kattilaprotesti saa jatkoa jo tällä viikolla. Liike kannustaa naisia tarttumaan kattiloihin ja pannuihin kodeissaan jälleen lauantaina 13. huhtikuuta.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010345401.html

Tästä voi syntyä jotakin isompaa. Ainakaan meilläpäin ei möykkäämistä saa loppumaan vain komentamalla olemaan hiljaa.

Liikkeen mukaan kattilan kolistaminen oman kodin ikkunassa tai parvekkeella on turvallista, sillä siitä ei voida sakottaa.


Kunhan eivät pettyisi tai putoa ikkunasta Venäjällä.
Duuma voi möykätä uuden lain jossa kolhuisista kattiloista saa isot rapsut.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010133974.html