Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Hävittäjähankinnat ja muu sotateknologia yhteiskunnallisesti tarkasteltuna

Aloittaja ROOSTER, tammikuu 12, 2019, 21:01:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 14 Vieraat katselee tätä aihetta.

Toope

#1830
Suomi osti ilmatorjuntajärjestelmän Israelista, koska VAIN he tekevät niin hyvää. Siksi ei ostettu muista maista, koska niillä ei ollut yhtä hyvää tarjottavanaan.

Älä luota määrään, kuten Venäjän/arabimaiden kehitysmaa-armeijat,
luota laatuun ja teknologiaan!

Israel ilmeisesti luo tällä hetkellä USA:n tavoin/yhteistyössä parhaimpia ilmapuolustusjärjestelmiä, kuten Iranin epäonnistunut hyökkäys osoitti. Siksi ehkä kantsii tuonne panostaa! He tietävät, mitä tekevät.

ROOSTER

Tässä on taas opiskelun paikka.

LainaaPilottien ja mekaanikkojen lisäksi myös teollisuutta koulutetaan, jotta saadaan tarpeellinen osaaminen strategisille kumppanuuksille Suomessa, oli se sitten eturunkojen valmistamiseen tai komponenttien huoltamiseen.

– Meille syntyy erittäin hyvä osaaminen Suomeen. Hankevaatimuksena oli, että teollista yhteistyötä täytyy tulla 30 prosentin osalta hankkeesta, joka on noin 9 miljardia, eli sen verran pitää työtä saada.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010389427.html

Se on siis karkeasti kolme miljardia mitä tulee yhteistyötä.

Lainaa...kaikki koneet tullaan saamaan sijoitetuiksi maan alle luoliin. Myös simulaattorit ja muut arkaluontoista tietoa sisällään pitävät laitteet tullaan säilömään maanalaisiin tiloihin. Hävittäjät hajautetaan useisiin eri tukikohtiin.

– Tähän investoidaan erittäin paljon rahaa, yli 400 miljoonaa euroa. Luonnollisesti vahdin erittäin tarkasti, että (kustannukset) eivät saa mennä yli. Se on kaikki pois aina aseista.

Maan alla on tilaa. Luolien jyrsiminen on siinäkin mielessä järkevää, että ylivoimaisen suojauksen lisäksi luolat eivä pala eivätkä mätäne vaan ovat käytännössä ikuisia. Käyttötarkoitusta voidaan aina muuttaa - kuka tietää vaikka ikuisen rauhan koittaessa luolista tehdään sienimöjä elintarviketuotantoon tai säteilysuojia joista poistutaan vain harvoin.

Drooneistakin on ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keräsellä mielipide.

LainaaNe eivät tule ison kuvan toimintaa muuttamaan. Ne täydentävät keinovalikoimaa.

Niin, pommikoneet ja ohjukset pitäisi pystyä ampumaan alas. Panssareita ja maajoukkoja tuhottaessa aikaa ja keinoja on enemmän.

LainaaNyt kun kaikki maat ovat Natossa, yhteisen tilannekuvan jakaminen on mahdollista. Tämä merkitsee muun muassa yhteisten tutkatietojen jakamista.

– Pitää luottaa toisiin. Meillä on kaikilla Pohjoismaissa samankaltainen ajattelutapa.
...
Keränen näkee, että tulevaisuudessa Pohjoismaat keskittävät myös puolustushankinnat yhdessä.

– Veikkaukseni on, että jo parinkymmenen vuoden päästä ollaan siinä tilanteessa, että mietitään yhdessä, millä tavalla kehitetään yhteisiä voimia.

Jos NATO kuivuu jostain syystä kasaan niin meillä on silloin YPP, eli Yhteispohjoismaiset puolustusvoimat jossa jokainen toimii oman vahvuusalueensa mukaan. Karkeasti niin, että Ruotsi kehittää sotakoneita, Norja rahoittaa, Tanska vetää ajatustyötä ja Suomi tarjoaa sotapoikia.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS