Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Rasismi, yleisketju

Aloittaja kertsi, kesäkuu 05, 2020, 13:04:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 11, 2022, 13:03:22
Kuuntelin keskustelun, eikä se minun korvissani kuulostanut kuvaamasi kaltaiselta.

Ei tietenkään kuulostanut. Miten se olisikaan voinut kuulostaa samanlaiselta, kun kuuntelijat ovat arvomaailmaltaan ja taustaltaan ja mielipiteiltään niin erilaisia kuin vain ihmiset tällä planeetalla voivat olla. Olemmekohan edes vahingossa mistään asiasta samaa mieltä. 

Mielipiteiltään erilaisia ihmisiä on tietenkin muitakin tällä foorumilla ja muilla foorumeilla. Joidenkin välillä on enemmän erilaisuutta, joidenkin välillä vähemmän. Mielipiteissäni poliisista olen luultavasti erilainen kuin koko muu universumi. Ainakaan hengenheimolaisiani en ole monia kohdannut. Ehkä he ovat kaikki vankiloissa.

Ruben Stillerin ohjelmassa puhunut Maryan Abdulkarim on Wikipedian mukaan syntynyt 12. toukokuuta vuonna 1982 Somaliassa ja tullut Gloria-lehden artikkelin mukaan seitsemänvuotiaana turvapaikanhakijaksi Mogadishusta. Saman artikkelin mukaan hänen isänsä on ollut korkeakoulun opettaja.

Maryan Abdulkarim on ollut seitsemänvuotias vuoden 1989 toukokuun 12. päivästä seuraavan vuoden vastaavaan päivään. Hän on siis tullut Suomeen ensimmäisten pakolaisten joukossa.

18.5.1990 ilmestynyt Helsingin Sanomat kertoo, että "Suuri somaliryhmä anoo Suomesta turvapaikkaa." Lehdessä kerrotaan, että kyseessä on 60 somalipakolaisen joukko. Lehdessä kerrotaan myös, että "Ensimmäiset somalipakolaiset saapuivat Suomeen viime viikolla."

"Viime viikko" tarkoittaa ajankohtaa 7 - 13. toukokuuta 1990. Maryan Abdulkarim on ilmeisesti ollut yksi noista aivan ensimmäisistä pakolaisista, koska jos hän olisi kuulunut myöhempiin ryhmiin, hän olisi ehtinyt täyttää kahdeksan vuotta.

Somalipakolaisia tuli useina eri kokoisina ryhminä Suomeen vuoden 1990-kuluessa. Pakolaiset saapuivat junilla Moskovasta. Helsingin Sanomien haastattelemilla viranomaisilla ei ollut käsitystä siitä, miten somalit olivat Moskovaan päätyneet. Lehdessä esitettiin arvio, että he ovat lentäneet sinne Somaliasta, ja osa on oleskellut ja opiskellut siellä jo pidempään. 

29.7.1990 ilmestynyt Helsingin Sanomat kertoo, että "Suomeen on tullut nelisensataa pakolaista Somaliasta". Vuoden 1990 lopussa määrä oli jo yli tuhat.

Vuosina 1969-1991 Somaliaa hallitsi itsevaltainen presidentti Siad Barre.

Wikipedia kertoo Barresta mm. seuraavaa: 

The Supreme Revolutionary Council military junta under Barre reconstituted Somalia as a one-party Marxist–Leninist communist state, renaming the country the Somali Democratic Republic and adopting scientific socialism, with support from the Soviet Union.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Maryan Abdulkarimin isä opetti Somalian pääkaupungissa sijainneessa korkeakoulussa maan poliittisen järjestelmän ollessa "one-party Marxist–Leninist communist state" ja tieteen noudattaessa "scientific socialism" -ajatuksia. Vai oliko Abdulkarimin isä ollut opettajana ennen Siad Barren aikaa?

Ja mikä oli varsinainen Maryan Abdulkarimin perheen pakenemisen syy? Kenen vainoa tai uhkaa perhe pakeni? Siad Barren vai vastavallankumouksellisten, jotka olivat syrjäyttämässä Barrea?

Helsingin Sanomat kertoo vuoden 1990 heinäkuun lopun numerossaan Somaliasta mm. seuraavaa:

"Suomen lailla se on harvaan asuttu puolenkymmenen asukkaan maa, joka on oman maanosansa laidalla. Kummallakin kansalla on yksi uskonto, oma ainutlaatuinen kielensä ja sinivalkoinen kansallislippu."

Helsingin Sanomien artikkelin mukaan somalien sopeutumista helpottavat monet yhteiset piirteet Suomen ja Somalian välillä:

"Onneksi Suomen ja Somalian yhteiset piirteet toistuvat jälleen kielessä. Koska kumpaakin äännetään niin kuin kirjoitetaankin, somalit pystyvät helposti lukemaan suomenkielistä tekstiä oikein."

Helsingin Sanomat ei osannut ennustaa, että Suomessa nousee maan kätköistä joukko verenhimoisia rasisteja Halla-ahojen ja muiden hänen kaltaistensa johdolla, ja näiden ihmiten takia somalien elämä uudessa kotimaassaan tulee olemaan kärsimystä. Vuonna 1990 tilanne näytti vielä valoista. Kunhan kieli olisi opittu, siirryttäisiin samantien työelämään.

Helsingin Sanomat 29.7.1990:

"Vastaanottokeskuksissa opetellaan suomen kieltä jo täyttä päätä; mitä hyötyä on insinööristä, ekonomista, tuomarista tai yleensäkään henkisen työn tekijästä, ellei hän osaa kieltä!"

kertsi

#2026
Lainaus käyttäjältä: Kopek - kesäkuu 12, 2022, 12:59:56
Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 11, 2022, 13:03:22
Kuuntelin keskustelun, eikä se minun korvissani kuulostanut kuvaamasi kaltaiselta.

Ei tietenkään kuulostanut. Miten se olisikaan voinut kuulostaa samanlaiselta, kun kuuntelijat ovat arvomaailmaltaan ja taustaltaan ja mielipiteiltään niin erilaisia kuin vain ihmiset tällä planeetalla voivat olla. Olemmekohan edes vahingossa mistään asiasta samaa mieltä. 

Mielipiteiltään erilaisia ihmisiä on tietenkin muitakin tällä foorumilla ja muilla foorumeilla. Joidenkin välillä on enemmän erilaisuutta, joidenkin välillä vähemmän. Mielipiteissäni poliisista olen luultavasti erilainen kuin koko muu universumi. Ainakaan hengenheimolaisiani en ole monia kohdannut. Ehkä he ovat kaikki vankiloissa.
Voitaisiin yrittää laittaa merkille he harvat kerrat, kun ollaan samaa mieltä jostain. Kai sitä joskus tapahtuu?

Tai voitaisiin yrittää vartavasten nähdä asiat toistemme kannalta.

Jos nyt yrittäisin ymmärtää mielipidettäsi tästä Maryanista, niin mitä asioita minun pitäisi tietää ajattelustasi? Sen tiedämme ennestään, että lienet Soinin hengenheimolainen arvoiltasi, ainakin aborttien osalta, ja olettaisin tasa-arvoisen avioliittolain osaltakin? Ehkä myös siedät rasisteja ja äärioikeistolaisia yhtä helposti kuin Soini sieti puolueessaan (mitä nyt vähän harjasi)? Mutta mistä kumpuaa tarpeesi mollata Maryania? Pelkäätkö häntä? Himoitsetko häntä? Halveksitko häntä? Yritätkö nostaa omaa itsetuntoasi mollaamalla häntä? Tunnetko huonommuutta hänen rinnallaan? Tai ylemmyyttä? Mihin perustuen? Kovin vahvoilta joka tapauksessa vaikuttavat tuntemuksesi olevan, kun jatkat samansuuntaisen asian toistamista yhä uudestaan ja uudestaan.

Jos haluat ymmärtää, miksi protestoin rasistisia tai rasistisilta vaikuttavia kantojasi vastana, niin sen voin kertoa, että minulla on taipumus puolustaa sitä heikompaa, ja sitä heikommassa asemassa olevaa, jota vastaan hyökätään epärehellisin keinoin ja valta-asemasta käsin, eli epäreilusti. Esimerkiksi moititaan siitä ettei etninen ryhmä X työllisty, mutta unohdetaan, että yhteiskunnassamme on olemassa työsyrjintää rasistisin perustein. Ja unohdetaan, että on ihmisiä, jotka lisäksi vielä tieten tahtoen levittävät rasistista propagandaa - minkä seurauksena rasistinen työsyrjintä yhteiskunnassa lisääntyy entisestään.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 12, 2022, 13:43:03
Jos nyt yrittäisin ymmärtää mielipidettäsi tästä Maryanista, niin mitä asioita minun pitäisi tietää ajattelustasi? Sen tiedämme ennestään, että lienet Soinin hengenheimolainen arvoiltasi, ainakin aborttien osalta, ja olettaisin tasa-arvoisen avioliittolain osaltakin?

En vaadi lainsäädännön noudattavan minun moraalikäsityksiäni tässä asiassa, jonka koen olevan ns. omantunnon kysymys. Aihe ei kiinnosta minua poliittisessa mielessä. Avioliittolaki ei myöskään kiinnosta minua nykyisenä aikana, jolloin suuri osa pariskunnissa ei ole edes virallisesti naimisissa. Solmikoon ihminen avioliiton vaikka pöydän kanssa, jos siltä tuntuu.

Lainaa
Ehkä myös siedät rasisteja ja äärioikeistolaisia yhtä helposti kuin Soini sieti puolueessaan (mitä nyt vähän harjasi)?

Siedän tietyissä rajoissa äärioikeistolaisia ja äärivasemmistolaisia ja kaikkia muita siltä väliltä.

Kannatan laajaa yksilönvapautta ja tasa-arvoa sekä demokraattista länsimaista hyvinvointivaltiota.

Jos jonkin poliittisen ryhmän tavoitteet ja arvot ovat ristiriidassa kannattamieni arvojen kanssa, se tietysti herättää minussa vastarintaa. Ongelma on vain siinä, että erilaisten ryhmien tavoitteet ja arvot voivat olla ristiriidassa omien arvojeni kanssa tietyissä asioissa, mutta joissakin toisissa asioissa ne ehkä ovatkin lähellä omia arvojani. Näin ollen on vaikea löytää ryhmää, jota voisi varauksetta kannattaa. Lähes kaikissa on jotain hyvää, mutta myös jotain pahaa.

Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 12, 2022, 13:43:03
Mutta mistä kumpuaa tarpeesi mollata Maryania?

Tällaisia kysymyksen muotoon puettuja väitteitä olivat usein nimimerkki Safiirin aloitukset.

Vastaan niin kuin olisin vastannut Safiirille, eli ei minulla ole mitään tarvetta mollata Maryania, joten kyseinen "tarve" ei voi myöskään kummuta mistään.

Lainaa
Pelkäätkö häntä? Himoitsetko häntä?

En. En.

Lainaa
Halveksitko häntä?

En.

Lainaa
Yritätkö nostaa omaa itsetuntoasi mollaamalla häntä?

En.

Lainaa
Tunnetko huonommuutta hänen rinnallaan? Tai ylemmyyttä? Mihin perustuen?

En. En. Ei mihinkään perustuen.

Lainaa
Kovin vahvoilta joka tapauksessa vaikuttavat tuntemuksesi olevan, kun jatkat samansuuntaisen asian toistamista yhä uudestaan ja uudestaan.

Kuka täällä ei jankuta? Eikö Kertsi ole koskaan aikaisemmin esittänyt sitä, mitä hän tuossa esittää?

Lainaa

Jos haluat ymmärtää, miksi protestoin rasistisia tai rasistisilta vaikuttavia kantojasi vastana, niin sen voin kertoa, että minulla on taipumus puolustaa sitä heikompaa, ja sitä heikommassa asemassa olevaa, jota vastaan hyökätään epärehellisin keinoin ja valta-asemasta käsin, eli epäreilusti.

Minullakin on taipumus puolustaa heikommassa asemassa olevaa, jota vastaan hyökätään valta-asemasta käsin. Koko poliisinvastainen kritiikkini ja tasa-arvon kannattamiseni perustuu tähän.

Ilmeisesti koemme eri tavalla sen, kuka on heikommassa asemassa, kuka on valta-asemassa, ja mikä on epäreilua.

Lainaa
Esimerkiksi moititaan siitä ettei etninen ryhmä X työllisty, mutta unohdetaan, että yhteiskunnassamme on olemassa työsyrjintää rasistisin perustein.

En ole monesti kirjoittanut etnisten ryhmien työllistymisestä eikä asia ole erityisemmin kiinnostanut. Oma "työhistoriani" ei oikein salli henkseleiden paukuttelua näissä asioissa. Tilastojen julkaisijathan ne pahimpia tässä asiassa ovat, samoin toimittajat. Mistä tavallinen kadun tallaaja voisi tietää kenenkään työllistymisestä, jos asioita ei tilastoitaisi, ja jos niistä ei kerrottaisi tiedotusvälineissä.

Lainaa
Ja unohdetaan, että on ihmisiä, jotka lisäksi vielä tieten tahtoen levittävät rasistista propagandaa - minkä seurauksena rasistinen työsyrjintä yhteiskunnassa lisääntyy entisestään.

Osaako kukaan arvioida, kuinka monta ihmistä on jäänyt vaille työpaikkaa levittämäni rasistisen propagandan ansiosta?

MrKAT

Virolainen formulalupaus sai potkut rasisminsa vuoksi.

21-vuotiaan kohukuskin sanat kostautuivat – Red Bullin formulalupaus sai potkut
Red Bull on purkanut kuljettaja Juri Vipsin sopimuksen.

- https://www.is.fi/formula1/art-2000008913450.html

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Toope

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - kesäkuu 28, 2022, 23:36:49
Virolainen formulalupaus sai potkut rasisminsa vuoksi.

21-vuotiaan kohukuskin sanat kostautuivat – Red Bullin formulalupaus sai potkut
Red Bull on purkanut kuljettaja Juri Vipsin sopimuksen.

- https://www.is.fi/formula1/art-2000008913450.html
Käyttikö "n-sanaa"?

Socrates

"Hänhän on musta":

www.is.fi/ulkomaat/art-2000008960212.html

Armoton kommentti.
Älykäs etsii vaniljapanoja, viisas etsii perspanoja.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Socrates - heinäkuu 22, 2022, 13:56:20
"Hänhän on musta":

www.is.fi/ulkomaat/art-2000008960212.html

Armoton kommentti.
Idiootti on, tosin känni-idiootti.
Juu, rankka tuomio hänelle, koska murhayritys.

Brutto

#2032
On mielenkiintoista havaita, miten venäläisiä saa kohdella eriarvoisesti ja heihin saa kohdistaa kovaakin vihapuhetta (ja hyvä niin). Kaikki aikaisemmat rasismi- ja vihapuhetuomiot näyttävät naurettavilta tämän rinnalla. Tämä todistaa, että rasismi ja vihapuhe ovat puhtaasti poliittisia termejä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Brutto - elokuu 01, 2022, 07:45:03
On mielenkiintoista havaita, miten venäläisiä saa kohdella eriarvoisesti ja heihin saa kohdistaa kovaakin vihapuhetta (ja hyvä niin). Kaikki aikaisemmat rasismi- ja vihapuhetuomiot näyttävät naurettavilta tämän rinnalla. Tämä todistaa, että rasismi ja vihapuhe ovat puhtaasti poliittisia termejä.

Kohdistetaanko suoraan heihin päin naamaa, vai jäkätetäänkö selän takana? En ole ihan kartalla näistä jutuista, kun ollut parisen päivää uutispimennossa. Persukaverini oli saanut Facesta 3 vrk bannit ilmeisesti juuri päänaukomisesta venäläisten suhteen, mutta enpä usko että edes hän jotenkin riehuisi esim. kaupassa jos sattuu (oletettavasti) venäjää puhuvia hollille.

Luulenpa (en viitsi udella) että häntä ärsytti sama asia kuin jonninverran minuakin: some väärällään vinkujia joiden suurin ongelma tuntuu olevan se, että ettei nyt vaan haukuttaisi tavallisia venäläisiä, kun he ovat viattomia raukkaparkoja. Ei se räksyttäminen mitään hyödytäkään, mutta se ällöttää että ukrainalaisten tullessa raiskatuiksi, kidutetuiksi ja murhatuiksi, pitäisi prioriteetin olla se että ettei nyt vaan venäläiset pahoittaisi mieltään.

Ihan samaa settiä kuin että ettei nyt vaan muslimit pahoittaisi mieltään... Se tunteiden varjeluhan ei johdu mistään muusta kuin koston pelosta. Mikä toki on ymmärrettävää. Mutta mennyt lähes hysteeriseksi joillain tahoilla. Kohta ei varmaan saa puhua ukrainalaisistakaan mitään, ettei vaan Venäjä suutu.

Kurdit on toinen ryhmä josta pitäisi olla hissunkissun, ettei nyt vaan Turkin sulttaani suutu.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Brutto - elokuu 01, 2022, 07:45:03
Tämä todistaa, että rasismi ja vihapuhe ovat puhtaasti poliittisia termejä.

Ei se sitä todista, että ne olisivat puhtaasti poliittisia, vaan että niillä on myös poliittinen ulottuvuus.

Useimmilla sanoilla ja teoilla on useampia merkityksiä. Tämä on tärkeä asia muistuttaa, erityisesti niille jotka ovat hyvin mustavalkoisia ajattelussaan ja toimissaan.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Kopek

#2035
Britannia on lähellä saada ensimmäisen ruskean pääministerin - mutta vääränlaisen ruskean.

Mitä ehdokkaalta puuttuu, joka oikeanlaisella ruskealla kuuluu olla?

CNN:

Britain is closer than ever to a non-White prime minister. Don't think it's racial progress

Representation matters. But Sunak does not represent the majority of those experiencing racism in the UK.

https://edition.cnn.com/2022/08/08/opinions/uk-leadership-race-prime-minister-rishi-sunak-andrews/index.html

Jatkoa: Edellinen uutinen johdatti lukemaan nigerialaistaustaisen Kemi Badenochin puheen, joka on herättänyt ihmettelyä.

https://newswirengr.com/2022/07/13/kemi-badenochs-speech-where-she-said-black-people-were-not-brought-in-chains-to-the-uk-but-did-so-voluntarily/

Norma Bates

Eikös Sunak ole intialaistaustainen? Euripideja intialaisetkin ovat. Eihän kukaan nimitä vaikkapa sisilialaisia "ruskeiksi". Ihmettelen muutenkin ruskeavouhotusta. Itse määrittelisin "ruskeiksi" varmaan vaikkapa Tyynenmeren saarien kansoja.

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 08, 2022, 21:38:46
Britannia on lähellä saada ensimmäisen ruskean pääministerin - mutta vääränlaisen ruskean.

Mitä ehdokkaalta puuttuu, joka oikeanlaisella ruskealla kuuluu olla?

CNN:

Britain is closer than ever to a non-White prime minister. Don't think it's racial progress

Representation matters. But Sunak does not represent the majority of those experiencing racism in the UK.

https://edition.cnn.com/2022/08/08/opinions/uk-leadership-race-prime-minister-rishi-sunak-andrews/index.html

Jatkoa: Edellinen uutinen johdatti lukemaan nigerialaistaustaisen Kemi Badenochin puheen, joka on herättänyt ihmettelyä.

https://newswirengr.com/2022/07/13/kemi-badenochs-speech-where-she-said-black-people-were-not-brought-in-chains-to-the-uk-but-did-so-voluntarily/

Oikeassahan Badenoch on. Tuosta vain on jäänyt sana "most" pois jolla hän virkkeen aloitti.

Mitähän "oikeata" ruskeata mahdat tarkoittaa? Ikäänkuin jokin ihonväri saisi edustamaan kaikkien samankaltaisten (ja tummempien) ihonvärin omistavia.

Toope

Britannia ei ole, mitä oli.

MrKAT

Rasismia tai sanoisko että jopa apartheidia, Israelissa:

Alan MacLeod @AlanRMacLeod
When you're definitely not an apartheid state...


- https://twitter.com/AlanRMacLeod/status/1557077632482963456
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.