Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Rasismi, yleisketju

Aloittaja kertsi, kesäkuu 05, 2020, 13:04:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Rasistinen valkoinen mies pitää ei-kaukasialaisia alempirotuisena. Vaaleista taas hyväksytään vain länsimaalaiset (koska hyvä kulttuuri). Jäljellejäävistä kohdistetaan rasistisia ajatuksia työläisiin, vammaisiin, sairaisiin ja muihin rikollisiin. Sitten dissataan ei-oman uskonnon harjoittajia ja uskonnottomia. Lopulta jää vain noin 144 000 kunnollista suomalaista. Heistä tosin nuorimmilla, eli 0-18 vuotiailla ei ole merkitystä, sillä he eivät vielä osaa mitään. Naispuoliset ovat myös eräänlaisia ali-ihmisiä, eikä heitä kannata juuri kuunnella, keittäkööt vain kahvia ja hoitakoot muita ja kasvattakoot lapsia.

Näin on saatu siivilöityä valiojoukko, kooltaan ehkä 40 000. Kun poistetaan siitä homot ja ruotsinkieliset jää ehkä 30 000. Abortinsallivat ja rokotemyönteiset eivät myöskään kuulu joukkoonsa --->15 000.  Jostain syystä puolet noista ei halua tunnustautua valkoiseksi eliitiksi joten enää on 7 500. Nämä muodostavat kolme fraktiota uusarjalaisia jotka ovat keskenään niin erimielisiä, että asioita pitää joskus ratkoa jopa vasaralla. Koska osa on vielä vankilassa muista rötöksistä tai tilapäisesti ajokortiton eikä näin kelpaa sananlevitykseen, on muiden pidettävä sitäkin kovempaa ääntä.

Jos näistä rasisteista halutaan tosissaan eroon, niin vallalla olevan ajatussuunnan mukaisesti - he tuhoavat itse itsensä ministeriautoista käsin - sisäministeriksi pitäisi valita joku heidän edustajansa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Tämä uutinen herätti kyllä ihan mielenkiitoisia kysymyksiä

Syrjiikö Applen kello tumma­ihoisia? Yhtiö oikeuteen
APPLEN älykello Apple Watch syrjii tummaihoisia käyttäjiä, uudessa kanteessa väitetään muun muassa AppleInsiderin mukaan. Mahdollisesti ryhmäkanteeksi kehkeytyvässä jutussa puidaan, mittaako kello veren happipitoisuutta huonommin, kun käyttäjällä on tumma iho.

Yhdysvaltalainen käyttäjä sanoo luulleensa kellon ostaessaan, ettei ihonväri vaikuta laitteen happimittaukseen, vaikka vastaavista laitteista on esiintynyt sellaisia väitteitä jopa vuosikymmenten ajan. Hän katsoo, että pulssioksimetriaan eli veren happisaturaation mittaamiseen luottaminen potilaita arvioitaessa voi altistaa tummaihoiset potilaat muita enemmän hypoksemialle eli alhaiselle veren happipitoisuudelle.
...
Syyksi hän mainitsi sen, että iho, jossa on enemmän melaniinia (tummempi), aiheuttaa kellon lähettämän vihreän valon imeytymistä muita enemmän. Vihreää valoa käytetään verenkierron mittaamiseen, punaista happipitoisuuden mittaamiseen.

Apple huomauttaa tukiartikkelissaan, että veren happitason mittauksia ei ole tarkoitettu lääketieteelliseen käyttöön. Lisäksi yhtiö mainitsee, ettei Apple Watch ehkä pysty joka kerta tekemään luotettavaa veren happitason mittausta.
.....



Kyse on käytetystä tekniikasta, joka ei toimi ainakaan yhtä hyvin, jos käyttäjällä on tumma iho tai tatuointi juuri sopivassa kohdassa.

Pitäisikö koko tuote vetää markkinoilta, kun kaikki eivät sitä pysty tasavertaisesti käyttämään?
Vai pitäisikö myyjän mainita tai pakkauksessa olla nähtävissä, että tuote ei toimi luotettavasti kuin vaalealla iholla?

Jos käytettyä tekniikkaa ei voi saada toimimaan tummalla iholla, pitäisikö Applen tasapuolisuuden vuoksi pyrkiä keksimään jokin toinen tekniikka tummaihoisia varten ja olisiko se edes mahdollista?

Onko tuossa oikeasti syrjintää, vaan olisiko tässä tapauksessa nostettava kädet pystyy ja todettava: kaikki eivät voi saada kaikkea.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 29, 2022, 11:59:02

Vai pitäisikö myyjän mainita tai pakkauksessa olla nähtävissä, että tuote ei toimi luotettavasti kuin vaalealla iholla?

Pitäisi. Luulen, että tällainen pitäisi nykyään tehdä hyvin varovasti tyyliin "tuotteen toimivuus on tarkistettava käyttäjäkohtaisesti" tms, muuten tulee Iso Poru...

Lainaa
Jos käytettyä tekniikkaa ei voi saada toimimaan tummalla iholla, pitäisikö Applen tasapuolisuuden vuoksi pyrkiä keksimään jokin toinen tekniikka tummaihoisia varten ja olisiko se edes mahdollista?

En tiedä. Kyse on kaupallisesta toiminnasta*, joten loppupeleissä kannattavuus ratkaisee. Jotenkin luulisi, että älylaitteen voisi kalibroida asiakaskohtaisesti, mutta ehkä älyni ei vain riitä...


Lainaa
Onko tuossa oikeasti syrjintää, vaan olisiko tässä tapauksessa nostettava kädet pystyy ja todettava: kaikki eivät voi saada kaikkea.

Ei ole syrjintää. Älykello ei ole ihmisoikeus. Kuluttajaa on saatettu johtaa harhaan, mikä on eri asia.

Miten merkittävä toiminto veren happitason mittaaminen on? Siis onhan veren hapenkuljetus elintärkeää, mutta kuinka usein sen häiriöiden havaitsemiseen tarvitaan älykelloa?

Itse olen älylaitteiden suhteen dinosaurusten sukua. Älypuhelimenkin sain (en hankkinut) vasta reilu vuosi sitten. En ehkä siis osaa suhtautua kohuun sen vaatimalla vakavuudella.




*USA:ssa tällaiset kohut ovat myös kaupallista toimintaa.

Norma Bates

https://www.episodi.fi/uutiset/idris-elba-ei-identifioidu-enaa-mustaksi-nayttelijaksi-sai-faneilta-tayslaidallisen-kritiikkia-ja-joutui-puolustuskannalle/

Jos joku haluaa olla oma itsensä, eikä joku "rotunsa" edustaja, niin ei käy. Miten helvetin typeriksi ihmiset oikein aikovat vielä heittäytyä?

Olin aikoinaan individualisti, kunnes kyllästyin siihen että jonkut olivat indimpiä kuin toiset. Minusta kun jokaisen pitäisi saada olla ainutlaatuinen, eikä vain vähemmistöjen etupiirien edustajien. Semminkin kun jotkut vähemmistöt globaalilla tasolla ovatkin enemmistöjä.

Mutta ehkä voinkin nyt palata individualistiksi, kun jo aiemminkin älykkäältä vaikuttanut näyttelijä luotsaa väylää omaan itseyteen.

MrKAT

^Pitäis muuttua tavikseksi (valepuvulla käytännössä), joka voi olla individualisti.
Julkkis ei voi, hän edustaa aina jotain, jossei muuta niin ammattiaan, julkkiksia ja eliittiä.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - helmikuu 15, 2023, 17:56:45
Mutta ehkä voinkin nyt palata individualistiksi, kun jo aiemminkin älykkäältä vaikuttanut näyttelijä luotsaa väylää omaan itseyteen.

Ainakaan herra Elba ei ole liiemmin ollut skandaaliotsikoissa. Joten osannee hoitaa sekä työ- että yksityisasiansa mallikkaasti. Ihan omana itsenään.  ;)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Ilmapiiri kiristyy. Uutiset kertovat, että eräs suuri mediayhtiö ei julkaise sarjakuvaa, joka esittää afrikkalaistaustaista hahmoa.



Ratkaisu ei ole yllättävä.   

Pelkkä ajatus valkoisesta "europidistä" piirtämässä kuvaa afrikkalaistaustaisesta – eikö tämä ole asetelma, jossa rasismi haisee kauas. Kaikki tietävät, mistä luultavasti täytyy olla kyse, vaikka piirtäjä muuta väittäisi.

Jos europidi kaikesta huolimatta piirtää sarjakuvaa mustaihoisesta, piirtämisessä pitää soveltaa pohjoiskorealaisia kriteerejä, jossa johtajat pitää esittää arvokkaasti.   

Uutisessa kerrottu syrjäytetty sarjakuva esittää afrikkalaistaustaista rikollisjoukkiossa. Se ei sovi. Mustaihoisia ei saa edes vitsimielessä piirtää kielteisessä valossa. Valkoihoiset roistot ovat tietysti OK.

Mustaihoiset saavat piirtää mitä haluavat. He voivat piirtää valkoihoiset missä roolissa tahtovat. Kyseessä ei voi olla rasismi, koska mustat eivät lähtökohtaisesti voi olla rasisteja. Valkoihoiset taas ovat rasisteja jo olemalla olemassa.

Tämä kirjoitus täyttää ei-rasistiset vaatimukset. Tässä tekstissä ei ole käytetty kiellettyä rasistista merkkiä (aakkosissa seuraava m-kirjaimesta) eikä kiellettyä rasistista väriä (mustaa).

Norma Bates


Hayabusa

Aikoinaan hollantilaisessa piirrossarjassa esiintyi n-ankka.  :o
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Eikö Yhdysvaltojen Trumpia kannattavan äärioikeiston pitänyt olla rasistinen, vai olenko ymmärtänyt oikein. Yksi uutisissa esiintynyt äärioikeistolainen järjestö on nimeltään "Proud Boys".

Wikipedia: The Proud Boys is an exclusively male North American far-right neo-fascist organization that promotes and engages in political violence in the United States. The Proud Boys are known for their opposition to left-wing and progressive groups and for their support for former U.S. President Donald Trump.

Tämä asia tuli mieleeni, kun näin uutisen Proud Boysiin kuuluvista henkilöistä ja heille langetetuista tuomioista kongressitalon valtauksen johdosta. Yksi kuvassa näkyvissä miehistä ei näyttänyt täysin eurooppalaistaustaiselta valkoihoiselta (rasistit->valkoinen ylivalta) vaan hänessä oli havaittavissa afrikkalaisia piirteitä. Kun googlailin hieman, kävi ilmi, että henkilö on nimeltään Enrique Tarrio. WIkipedia kertoo hänestä seuraavaa:

Enrique Tarrio, an Afro-Cuban Cuban-American, has been the chairman of the Proud Boys since late 2018.

Miten on mahdollista, että Trumpia kannattavan äärioikeistolais-uusfasistisen liikkeen johtaja on mustaihoinen?

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 04, 2023, 21:56:12

Miten on mahdollista, että Trumpia kannattavan äärioikeistolais-uusfasistisen liikkeen johtaja on mustaihoinen?

En tiedä. Mutta 2020 Trumpia äänesti tuplasti enemmän afroamerikkalaisia kuin 2016. Toki silti vain pieni vähemmistö, 12%.

MrKAT

#2081
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 20, 2023, 21:32:17
Egyptiläiset repivät perseensä kun mustaihoinen nainen esittää Kleopatraa.
Kukahan täällä repisi pers..öö.. hiuksensa kun 1600-luvun suomalaisia nälkiintyneitä kerjäläisiä esittäisi tummaihoiset?
Nimittäin Perttu Immosen paksussa Rahvaan historiassa on kuvauksia miten katovuosien nälkiintyneiden iho on tummunut* ym niin ettei tututkaan tahdo enää tunnistaa.


*Mikähän tummentais? Aurinko ainakin, nälkä, tietty ravinto, jonkin vitamiinin puute? (Nälässä söivät pettua, olkea, akanajauhoa, vehkaa, ja ties mitä hometta ja mätää viljanjämistä).
Äh joo, mm. pellagra eli B3-vitamiinin puutostauti, tummentaa ihoa (hyperpigmentaatio).

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Norma Bates

Uusi ja outo asia tuo.

Mutta olisiko rasismia laittaa mustaihoinen ihminen esittämään sairasta valkoihoista ihmistä? Tai olisiko kulttuurin omimista jos suomalaisten historiaan kuuluvia nälkiintyneitä esittäisivät ihmiset jotka eivät ole (juuri näiden) ammoin nälkiintyneiden sukua?

MrKAT

#2083
Tai hiilityöläistä? Jotain pragmaattista suvaitsevaisuutta ja toleranssia pitäis olla tiukkapipoisuuden sijaan.

Tään vuoden eräästä Historia-lehdestä tuli mieleen nyt yksi asia:
Romanit on Intiasta lähtöisin olevia arjalaisia, joiden kielikin on indoeurooppalaisena lähempänä englantia ja saksaa kuin suomea. Mutta minulle uutta oli se että natsit Hitlerin Saksassa todella arvostivatkin puhdasrotuisia romaneja, vaikka heille se olikin arjalaisten sivuhaara (muistaakseni vain jotain 1000-2000 kpl "rotupuhtaita" Saksassa). Sensijaan ei-puhtaita romaneja, "rotusekoittuneita" he halveksivat, keskitysleirittivät ja kaasuttivat.

Tässä on vähän sama dilemmaa kuin äärioikeistossa, joka saattaa halveksua ja jahdata juutalaisia omassa maassaan mutta arvostaa juutalaisia Israelissa. Rotusekoitus on heille se synti.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Norma Bates

Oho. Ja millähän he puhtauden määrittelivät? Kalloja mittaamalla?

Yhdessä dokumenttisarjassa juuri mainittiin miten Saksassa poistettiin olympialaisten ajaksi näkyviltä kaikki juutalaisvastainen propaganda, mutta romanit tuupattiin keskitysleirille.