Kirjoittaja Aihe: Fasismi, yleisketju  (Luettu 2229 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Laika

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1434
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #45 : Helmikuu 13, 2021, 00:23:38 »
Jos virkarikosoikeudenkäynti tosiaan on kosto, niin sittenhän entisen presidentin lähipiireineen pitäisi kaikkein parhaiten tietää, mistä moinen kostonhimo juontuisi -ainakin jos he järkeilyissään pitäytyisivät postmodernin totuuden sijaan vain sen vanhanaikaisessa versiossa toisiaan kohtaan.

Epäilen kuitenkin, että asiaa kysyttäessä saataisiin joka kerta totuuden postmoderni versio. Niin tällä palstallakin toistuvasti käy.

Sitä paitsi van der Veen on mielestäni väärässä. Nyt on erityisen oikea aika amerikkalaisten kostaa entiselle presidentilleen, jos on kostettavaa. Mitä muuta oikeusjärjestelmä on, ellei hienostuneempi tapa kostaa ihmisille heidän tekemänsä vääryydet. Mitä muuta sen pitäisi olla, jos vääryyttä ei enää voi korjata muuten?

Monilla on syitä toivoa, ettei siellä säästellä iskuja. Omasta puolestani olen silti pyrkinyt muistuttamaan ihmisiä, että D. Trump tuskin oli edes kehnoin Yhdysvaltain presidenteistä. Tätä ei pidä ymmärtää niin, että olisin missään vaiheessa erityisemmin pitänyt miehestä. Se vain tarkoittaa, että oikeustajuni mukaan muutamien Yhdysvaltain aiempien presidenttien olisi kuulunut ryhmäkuvissa virnuilun sijaan istua vankilassa, ja mieluummin kuin viimeisimmän.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2021, 00:46:37 kirjoittanut Laika »
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Paikalla Laika

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1434
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #46 : Helmikuu 13, 2021, 01:49:11 »
Muuten, palatakseni ketjun aiheeseen: jos van der Veenin mukaan tulisi 'ajatella kansankunnan yhtenäisyyttä ja etua', ja jos Helsingin Sanomien suomennos vastaa alkuperäistä merkitystään, niin eikö myös sen mukaan kannetta pitäisi jatkaa, ja ellei, niin miksi ei?

Miksi-kysymyksiä pidetään toisinaan rahtusen ylenkatsoen lasten kysymyksinä, mutta lapset osaavat kysyä hyviä kysymyksiä. Pitäisikö Veenin mukaan oikeuslaitoksen siis ajatella ex-presidentti Trumpia nyt tällaisena historiallisena hetkenä, kun totuutta vielä etsitään? Pitäisikö oikeuslaitoksen sen sijaan ajaa Veenin mukaan ex-presidentti Trumpin asiaa sen sijaan, että se kantaa näin kaunaa ex-presidenttiä kohtaan jostakin olemattomasta syystä?

Ovatko ihmiset tosissaan? Esittävätkö he näitä asioita, uskovatko he niihin?

Omalla tavallaan tapaus on silti siunaus. Kerran amerikkalaisten valitsemat johtajat kääntyvät omaakin kansaansa vastaan, eivät ainoastaan ulkopuolisia. Ehkä se opettaa ihmiset ymmärtämään ongelman luonnetta paremmin, sillä edellytyksellä, että voidaan odottaa ihmislajin pitävän vielä kiinni ongelmanratkaisun jalosta taidosta -sen, jonka he luulivat tekevän heistä ei kovin kauan sitten ylivoimaisia- keksityn ongelman aiheuttamisen sijaan. Keksiminenkin on jalo taito, jos sitä ei käytetä pelkästään keksityn todelliseksi todistelemiseen.

Huomaatte ehkä, että Trumpin oikeudenkäynti on poliittista välttämättä, koska totuus on poliittinen. Republikaanit eivät näe itseään vaikka se näytettäisiin heille peilistä, mistä huolimatta syy on edelleen eniten niissä, jotka koko ajan puuttuivat valtakunnanpolitiikan näyttämöltä miltei täysin. Sen vuoksi näen yksinkertaisesti asian vain kuvina, uutislähetyksinä ja otsikkoina: vanhoja, rikkaita, kaljuuntuvia ukkoja pelaamassa valtapelejään muiden kustannuksella. Joillekin vanhuus ei tuo lisää viisautta, vaan se kasvattaa vain heidän häpeäänsä. He ovat lajitovereitamme, ja ansaitsevat siitä huolimatta säällisen kohtelun, usein säällisemmän kuin he itse olisivat olleet valmiit antamaan muille.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2021, 02:06:05 kirjoittanut Laika »
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3953
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #47 : Helmikuu 13, 2021, 07:01:52 »
Miksi-kysymyksiä pidetään toisinaan rahtusen ylenkatsoen lasten kysymyksinä, mutta lapset osaavat kysyä hyviä kysymyksiä.
Ovatko ihmiset tosissaan? Esittävätkö he näitä asioita, uskovatko he niihin?
Hei hei, heimolainen - eli tribalisti. Olisiko sinulla ehdottaa jotain pragmaattisempaa kansallisvaltioiden sijaan; kuten esimerkiksi ylikansallisia korporaatioita?

Ihmiskunta on nähnyt ja näkee tavattomasti vaivaa päästäkseen lohkoutumaan. Näihin hankkeisiin on kulunut vuosisatoja ja -tuhansia, ja välillä on jopa rauhaakin kehkeytynyt. Kritiikki on kovaa, mutta nythän meillä on varmaa tietoa. Nimimerkki Laika voi mennä kertomaan esim. ukrainalaisille, katalaaneille, skoteille, kurdeille ja niin edelleen, että mikä se LOpULiNen RaTKaIsU on. Ehkä kaikkein paras ratkaisu olisi, että kaikkialla saataisiin Coca-Colaa, omalla individualistisella nimellään. Laika voisi ostaa Suomessa cokistölkin, jossa lukee cocacolakirjaimin sana "Laika". Niin olisi Rauha maan päällä!

Kun nyt kuitenkin elämme planeetan pinnalla, jossa resurssit eivät jakaannu tasan. Tästä aiheutuu kansainvälistä kitkaa. Samalla on kaikenlaisia sosioekonomia pontimia. On myös kurjuutta, ja nälänhätää. Mikäli asiaintilaa tarkastellaan objektiivisesti (Juu, ärsyttävä sana!), ei voi tulla kuin kaksinaisiin johtopäätöksiin:

1. Parhaimmin asiansa ovat saaneet aikaan sellaiset valtiot, jotka ovat etnisesti homogeenisia. Homogeenisyys maksimoi yhteistyökykyä. Laajimmassa kuvassa samalla niin, että edistynyt pohjoinen pallonpuolisko.
2. Tribalismi aiheuttaa eniten räkkyjä. Vertaa läntinen pallonpuolisko. Missä tilkkutäkki, siellä myös eripura ja kauna, koston kierre.

Sitten tietysti 3. kohta: me kaikki elämme kovaa kyytiä viuhuvalla pienplaneetalla, ja universumille kaikki on samanarvoista. Jos on elämää ylipäätään niin hyvä mutta jos ei ole, niin yhtä hyvä niinkin. Ihminen on eläin ja eläimillä on intohimoja, mutta universumi ei takerru sellaisiin pikkuseikkoihin.

Suomessa (Mi ei ole vain imaginaarinen konsepti) on nyt ollut jopa oikein pakkasia. Kun on pakkanen, niin silloin turkisomistajien on hyvä viedä niitä ulkosalle tekeytymään. Huoltapidetty, komea turkispukine kestää käyttöä vuosikymmeniä, kun taas synteettisistä kuiduista valmistettu tekoturkis aiheuttaa muovisia nanohiukkasia, eikä kestä puoltakaan siitä, mitä aito turkis kestää.

Tee Laika kultaisestanoutajastasi vaikka rukkaset ja syö koiranlihaa, niin luonto kiittää.Kritiikki on kovaa, mutta aatteellisesti nationalismi on tyhjä leili; sitä voidaan käyttää niin "hyvään," kuin "pahaan". Olen kuitenkin sellaisessa käsityksessä, että mitä hienosyisempi heimoutuminen (Kuten esim. ovo-lakto-vegaanit ja transgenderit tribalistisine vaatimuksineen), sitä epävakaampi meininki.

Mutta hienoa, että pelkän kritiikin sijaan osaat esittää myös ratkaisuja ihmisheimojen dilemmaan. Mene nyt vain selittämään esimerkiksi peshmerga-kurdeille, että turhaan ne tappelee Daeshia vastaan ja joutaisivat vaan kuolla, koska nationalismi on perseestä.

Vittu että pitää olla likinäköinen, kasvettuaan kansallisvaltiossa jossa kaikki tuli sodalla ja tuskalla annettuna, ja voi Laika kun sun on ollut täällä Suomessa suomalaisena niin paha olla.

Tee ekoteko, eli syö koirasi. Se ei tiedä olleensa suomalainen, eikä edes "kultainnennoutaja". Sivistyksen haarukalla pistettynä se oli sentään aatteista vapaa - jos kohta leikkipallo ja oksa ovat turhanpäiväisten lemmikkikoirien uskonto!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2021, 07:11:10 kirjoittanut Aave »
PYSYKÄÄ PÖKSYISSÄNNE.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9807
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #48 : Helmikuu 13, 2021, 21:01:06 »
Demokraattien yritys kostaa Trumpillle ei ole demokratiaa.
Ei ole myöskään Trumpin sulkeminen Twitteristä.

Paikalla Laika

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1434
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #49 : Helmikuu 14, 2021, 03:11:59 »
Luen mestarin päivittäisen annoksen (tunnustan, minulla oli tekemisen puutetta).

Demokraattien yritys kostaa Trumpillle ei ole demokratiaa.
Ei ole myöskään Trumpin sulkeminen Twitteristä.


Se mitä en sulata lestadiolaisessa etiikassa on anteeksiantamisen tärkeyden korostaminen. Sen vuoksi että anteeksiantamisesta on tehty korkea ellei tärkein hyve, kadottaa se näkyvistä miksi kosto on olemassa ja tarpeellinen. Kosto on strategia, ei kovin miellyttävä sellainen ehkä, mutta se on silti antamassa opetuksen seuraavaa kierrosta varten. En ehkä ole korostanut peliteoriassa kierrosten tärkeyttä erilaisille malleille.

Jos sinulla on muistijälki jostain epämiellyttävästä, voit ainakin suojata itseäsi rikkomukselta toista siitä rankaisemalla. Jos tuolla 'toisella' ylipäätään on mielen teoria, se tajuaa olla koko ajan toistamatta hiljaista sopimusrikkomustaan. Sen oma ongelma tehokkaimman yhteisen valinnan kannalta on, että sen täytyy joko käsittää pelin luonne tai luovuttaa tappioiden kasvaessa. Se on negatiivinen versio tit-for-tat -strategiasta, tai muunnelma.

Palaan lestadiolaiseen etiikkaan. Jos lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kiinni jäänyt yhteisön jäsen katuu tekojaan, hänelle pitäisi antaa anteeksi. Se minkä pitäisi olla tasapainon palauttava anteeksipyyntö, kääntyy epäoikeudenmukaiseksi vallankäytön suhteeksi aikuisen ja lapsen välillä.

Olettaisin saman riskin vallan väärinkäytöstä pätevän kaikenlaisissa tiiviissä yhteisöissä, mutta lestadiolaisuudessa erityistä on, miten anteeksipyytämistä ja -antoa pidetään dogmaattisena hyvänä. Dogmi on väärä, koska se ei ota lukuun pahaa instrumentaalisena, paremman yhteisen sopimuksen tavoitteluna. Kosto voi olla instrumentaalisesti hyvä ja jopa oikeudenmukainen.

Kysehän pitäisi olla oikeudenmukaisuuden tavoittelusta jos oikeusistuimissa käydään, tai tuli nyt sitten asian laidan kuinka tahansa mestari Toopen mukaan olla.

Mikä on oikeusistuinten tarkoitus! Tämä on se syvällinen kysymys, johon paikallistason mestarimme tai amerikkalaismestari van der Veen eivät vastaa. Jos esimerkiksi minua syytettäisiin tässä kostamisesta, vastaisin varsin luottavaisesti: 'kyllä, sen pitäisi olla tämän tuomioistuimen tarkoitus. Jos se ei sitä ole, käytän siinä tapauksessa tätä ainoaa laillista kanavaani sylkeäkseni päin naamaasi, niin kuin sinä syljit päin minun naamaani ja virnuilit päälle. Jos edes yksi oikeusistuimen tehtävistä on oikeudenmukaisuuden turvaaminen, niin varmasti meillä on aikaa ja rahaa tuhlattavaksi yhteiseen mutapainiin kunnolla. Ja aion varmistaa, että pyörit mudassa kunnolla, ja että yleisö saa koko rahan edestä viihdettä.'

Seuraavaksi varmaan NRA saapuisi paikalle pitämään kokousta aseet kädessä, ellei se olisi hakeutunut vasta konkurssiin. Aseiden heiluttelu oli ilmeisesti muuten rakas harrastus (luultavasti he ajelevat viikonloppuisin ympyrää hiekkamontulla, ammuskelemassa maasturiensa lavalta ilmaan), mutta koko porukan johto oli liian vilpillistä pitääkseen yllä yhdistys- ja kerhotoimintaa.

NRA:n historia on kiinnostava. Pidän sitä tyyppiesimerkkinä poliittisesta mutaatiosta liikkeessä. Mainitsinko, että uuskonfederalistit, fasistit ja white supremacy -väki tuntevat vastustamatonta vetoa NRA:iin?

Siinä olivat tuntoni mestarin päivittäisestä annoksesta.

ps. olen sanonut tätä jo aiemmin, ja sanon sen edelleen: uskokaa pois, jossain vaiheessa Toope osoittautuu taitavasti kehitetyksi spam -botiksi. Olen pitänyt sen yksityisesti kiinni foorumille rekisteröitymisestäni lähtien, enkä ole katunut päivääkään. Eikö Lennyn foorumilla sentään ollut roskapostin ja postitusbottien vastainen linja?

Voisin kai ilmaista kysymyksen hienovaraisemmin pohtimalla tietoisuuden edellytyksiä.


"...It’s that half the adults in this country are total dingbats."

https://swiftjonathan.wordpress.com/2012/12/18/nra-announces-guns-for-kids-scheme-to-prevent-school-shootings/

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 14, 2021, 03:55:18 kirjoittanut Laika »
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4117
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #50 : Helmikuu 14, 2021, 07:52:34 »
^
Koston sijaan jostain syystä puhutaan rangaistuslaitoksista ja vankeinhoidosta. Kuritushuonekin taitaa olla poistumassa oleva sanamuoto.
https://voima.fi/artikkeli/2020/yhdysvallat-on-kuuluisa-kehnosta-vankilajarjestelmastaan/
Verikosto kukoisti klaanikulttuureissa joissa ei ollut keskitettyä valtiokoneistoa ja oikeusjärjestelmää lakeineen.
Verikosto hylättiin jo noin 700-luvulla eaa. arkaaisen ajan Kreikassa. Sen tilalle otettiin kaupunkivaltion asukkaiden yhdessä organisoimat vastatoimet murhaajaa vastaan: murhaajasta tehtiin saastunut eli henkipatto. Verikosto oli tosin Kreikassa koskenut vain aatelissukujen keskinäisiä suhteita (surmatun suvun velvollisuutena oli surmata verityön tekijä), mutta tästä seurasi helposti tuhoisa veritöiden kierre.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Verikosto

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4170
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #51 : Helmikuu 14, 2021, 10:37:35 »
Mikä on oikeusistuinten tarkoitus!

Pitää vallanpitäjät vallassa.

Oikeuden langettamalla rangaistuksella isketään kaikkein haavoittuvimpaan ja tärkeimpään kohteeseen eli ihmisen perimässä olevaan luontaiseen pyrkimykseen ylläpitää ja kohottaa sosiaalista statustaan yhteisön sisällä.

Sakkojen ja korvausten maksaminen heikentää ihmisen mahdollisuuksia sosiaalisen asemansa ylläpitämiseen rahan avulla. Sakko on myös nöyryytys ja muistutus siitä, että yksityinen ihminen on mitättömyys valtarakenteen ja sen edustajien edessä. Vankeusrangaistus toimii samoin. Vankilatuomio alentaa ihmisen statusta voimakkaasti, koska siihen yleensä liittyy myös tulojen menetys. Vankeustuomio ehdollisena ilman oheissakkoa on nöyryytys, joka myös saattaa vaikuttaa ihmisen toimeentuloon mahdollisen työpaikan menettämisen johdosta. Tähän nöyryytyspakettiin kuuluu todennäköisesti myös pidätettynä istuminen ja ainakin pitkät kuulustelut.

Lestadiolaisten sisäinen rangaistus on ilmeisesti myös nöyryytys rangaistua kohtaan ja teot jäävät tahraksi hänen maineeseensa, vaikka ne annettaisiinkin anteeksi, ja vaikka rikosta ei maallisessa tuomioistuimessa käsiteltäisikään.

Lestadiolaiset ovat kaikkein poliisi- ja valtiomyönteisin alamais-uskonnollinen ryhmä Suomessa.

http://xpuolue.blogspot.com/2010/09/valta-ja-vapaus-lyhennelma-1993.html

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4947
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #52 : Helmikuu 14, 2021, 10:53:56 »

Lestadiolaisten sisäinen rangaistus on ilmeisesti myös nöyryytys rangaistua kohtaan ja teot jäävät tahraksi hänen maineeseensa, vaikka ne annettaisiinkin anteeksi, ja vaikka rikosta ei maallisessa tuomioistuimessa käsiteltäisikään.

Lestadiolaiset ovat kaikkein poliisi- ja valtiomyönteisin alamais-uskonnollinen ryhmä Suomessa.

Raamatullisesti alettiin aikoinaan suojelemaan rikoksentekijöitä kostoilta ja määräämään muunlaisia rangaistuksia.
Vanhan testamentin suojakaupungit olivat rangaistuslaitoksia.
Klaanithan ymmärsivät vain sen rikoksen mitä heidän reviirilleen tapahtui erottelematta "rikoksen" tasoa mitenkään.

Jos jonkun katsottiin aiheuttaneen toisen kuoleman se kostettiin vihan vimmassa toiselle suvulle- kuten mustalaisilla on tapana edelleen. 

Luulen kyllä, että lestadiolaisten anteeksi-annot johtuvat lähinnä siitä, että he suojelevat omaa uskontoaan ja sietävät kaikenlaista oman uskonsa täydellisyydessä.

Noilla neuvostoilla jotka asioista päättävät lienee aika ahdas uskonnollinen näkemys. Eikä lapset ole heidän uskossaan etusijalla, vaikka jeesuksen kerrotaan kehotuksessaan sanoneen- antakaa lasten tulla minun luokseni. Lestadiolaisten tulkinta ei taida olla sama.
He suojelevat niitä joiden pitäisi suojella lapsia, mutta ovatkin hyväksikäyttäjiä-- Hyväksi-käytöthän yleensä eivät lopu niiden paljastumiseen ja anteeksiantoihin- pikemminkin ne vain pahenevat.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2675
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #53 : Helmikuu 14, 2021, 11:14:04 »

Laikan, että Kopekin kannalla. Molemmilla sen verran hyvää äskeisissä, ettei mitään syytä olla ottamatta mukaan.

Miten sovite syntyy, että mukana on tarpeellinen, siitä en ole vakuuttunut, nykykäytäntöjä ajatellessa. Tokko tällaista kovin syvällisesti ajatellaan osaavan edes arvioida. Vaatis paljon oikeita töitä.
Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2675
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #54 : Helmikuu 14, 2021, 19:43:57 »

Kun toteutuu Kopekin mainitsemat yhteikunnan piirteet, ja toisaalta Laikan mainitsemat myös, niin ...

Eräs tulkinta tästä voisi olla se, että toteutuu: eräänlainen perversio.
Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Paikalla Laika

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1434
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #55 : Helmikuu 15, 2021, 05:53:34 »
Mikä on oikeusistuinten tarkoitus! Tämä on se syvällinen kysymys, johon paikallistason mestarimme tai amerikkalaismestari van der Veen eivät vastaa.

Aivan kuten natsit jahdatessaan jokaista poliittista toisinajattelijaa kolmannessa valtakunnassa, teki van der Veen itsestään julkisesti natsin väittämällä kaikkia presidentin vihollisia kommunistisiksi juonittelijoiksi. Se oli natsien tavaramerkki. Tiesiköhän Veen sitä?

Tuon läpipaskon retkun varjelemiseksi Toope vetoaa 'demokratian anteeksiantoon'. Ano Turtiaisen sananvapauskäsitystä lainatakseni, tekisi mieleni vetäistä nyrkillä päin näköä niin että soi. Niin olen kyllästetty asian tiimoilta anteeksiannolla, kurkkuani myöten. Jos se minun rahoistani olisi kiinni, käyttäisin vaikka viimeisen pennin noiden roistojen maineen tuhoamiseksi julkisesti.

Perkele! -sanon suomalaisena. Kyllä täytyy olla ihmisen pirujansa täynnä, jotta van der Veenin nilkoissa pyörivien roistojen takapuolta haluaa kielellään nuolla.

Roskasakkia! Lisää oikeudenkäyntejä sen alas ajamiseksi!

Ja vielä: alas fasistit!

https://areena.yle.fi/1-50520411
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Paikalla Laika

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1434
Vs: Fasismi, yleisketju
« Vastaus #56 : Kesäkuu 07, 2021, 13:20:42 »
Viimeinen Auscwitzin vapauttaneista sotilaista, David Dushman, kuoli 98-vuotiaana:

Hän totesi myös nähneensä ”luurankoja kaikkialla”.

”Ne hoippuivat ulos parakeista, istuivat ja makasivat kuolleiden keskellä. Kauheaa. Heitimme heille kaikki ruokasäilykkeemme ja lähdimme heti jahtaamaan fasisteja”, Dushman sanoi Süddeutschelle.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008032839.html

Vielä kollektiivisesta syyllisyydesta ja anteeksiannosta. Jos voisin, kaivaisin vanhat fasistit ylös haudoistaan ja herättäisin heidät eroon, jotta heidät voisi ampua uudestaan. Ja jokainen vanha, vapiseva natsivanhus pitäisi heittää kotiovensa eteen ja hakata kuoliaaksi. Sodan jälkeen aivan liian moni pääsi livahtamaan verkosta.

Tällekin palstalle kirjoittelee fasistien perseennuolijoita.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 07, 2021, 13:31:18 kirjoittanut Laika »
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw