Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Marsplaneetalle muuttaminen, asuttaminen ja maankaltaistaminen - edut ja haitat

Aloittaja ROOSTER, huhtikuu 24, 2019, 16:53:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 07, 2024, 10:19:51Ehkä jotkut siellä Marsissa joskus käyvät, mutta enpä taida olla katselemassa suoraa lähetystä Mars-lennoista. Sen verran hitaalta näyttää touhu.

Joo, hidasta on eteneminen, tai sanotaan että odotuksia on ollut nopeammasta etenemisestä.

Kyse on kuitenkin tahtotilasta, resursseista ja tekniikasta. Tekniikka alkaa olla jo aika pitkälle olemassa, resurssit joita "normaalisti" olisi käytetty marsponnistukseen menevät hirmumyrskyjen jälkien korjaamiseen, rapautuvaan infraan, varustautumiseen, uusiin sotiin, koronakustannuksiin ja muuhun yllättävään.

Kiinan ja USAn kilpailu - kumpi ensin ehtii, saattaisi olla se tekijä mikä mahdollistaisi nopeamman etenemisen. Kun kuuhunmenosta kilpailtiin niin sinne mentiin nykymittapuulla isolla riskillä. On suuri ihme, että niin hyvin onnistuivat.

USAssa on presidentin määräämiä suurprojekteja olleet Kennedyn puskema Kuun valloitus ja Rooseveltin Manhattan-projekti.

Kennedyä tsemppasi raketti-insinööri W. von B.

LainaaYhdysvaltain presidentti John F. Kennedy piti 25. toukokuuta 1961 kongressille puheen. Viesti ja tavoite oli selkeä. Yhdysvallat asetti tavoitteekseen ihmisen viemisen Kuuhun ja takaisin vuosikymmenen loppuun mennessä.

Kennedyn asettaman tehtävän toteuttaminen näytti äärimmäisen hankalalta, jopa mahdottomalta. Vuonna 1961 Yhdysvalloilla ei ollut sopivaa rakettia, tehtävään soveltuvia varusteita tai laskeutumisalusta. Kuusta tiedettiin lisäksi paljon vähemmän kuin nykyään.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006169858.html

Manhattan-projektin takana taisi olla sähköinsinööri ja keksijä Vannevar Bush

LainaaBush tapasi presidentti Franklin Rooseveltin 12. kesäkuuta 1940 ja esitteli hänelle lyhyesti suunnitelmansa sotatekniikan mobilisoimiseksi. Roosevelt teki vain pari lyhyttä huomautusta ja hyväksyi NDRC:n perustamisen. Tapaaminen kesti alle 15 minuuttia.[34] Kaksi päivää myöhemmin Roosevelt nimesi Bushin virallisesti uuden viraston johtajaksi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush

LainaaManhattan-projekti (Manhattan Project) oli Yhdysvaltain käynnistämä toisen maailmansodan aikainen ohjelma, jonka tavoitteena oli kehittää ydinase. Tavoite saavutettiin 27 kuukauden työn jälkeen.[1] Työhön osallistui 129 000 työntekijää: joista 84 500 oli rakentajia, 45 000 erilaisilla tehtailla ja tuotantolaitoksilla työskenteleviä, lisäksi 1 800 armeijan palveluksessa olevaa.[2] Projektiin uhrattiin 2 mrd. silloista Yhdysvaltain dollaria (USD). Lokakuussa 1942 käynnistettiin Los Alamosin ydintutkimuslaboratorio, jonka "kätilönä" toimi Vannevar Bush.[3][4
https://fi.wikipedia.org/wiki/Manhattan-projekti

Voisiko Elon Musk olla seuraavan USAn presidentin korvaankuiskuttelija joka kertoo mikä on se tärkein projekti - se on tietysti marsmatka ja tukikohta.

Von Braunin aikataulu:

Lainaavon Braun teki listan avaruuden valloituksen aikatauluun liittyvistä visioista. Luettelossa on suluissa suunnitelman toteutumisvuosi tai suunniteltu toteuttamisvuosi.

    1970: Kuuden hengen Apollo-lento (?)
    1971: Mariner-luotain Marsia kiertämään (1971)
    1973: Saturn-raketista tehty avaruusasema (1973)
    1974: Avaruussukkula (1981)
    1975:
        Suurempi avaruusasema (2000)
        Kuuta kiertävä asema (?)
        Avaruushinaaja (2008?)
    1979:
        Kuuden astronautin miehitetty kuuasema (2020?)
        Ydinvoimalla toimiva sukkula (?)
    1981: Miehitetty Mars-lento (2025?)
    1982: Geosynkronisen radan avaruusasema (?)
    1985:
        12 ihmisen Mars-asema (?)
        48 astronauttia Kuun pinnalla (?)
    1986: Sata ihmistä jatkuvasti Maan kiertoradalla (?)
    1988: Pysyvä Mars-asema (?)

Näissä valtavissa projekteissa liikkuu käsittämättömät summat rahaa ja aina niistä voi joku sivuvirta osua kohdilleen. Vannevaari perusti kahden kaverinsa kanssa firman joka nykyään tunnetaan nimellä Raytheon.

LainaaVuonna 2013 konserni oli ruotsalaisen rauhantutkimuslaitos Siprin mukaan maailman neljänneksi suurin aseteollisuusyhtiö.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raytheon

Vuonna 2023 sillä oli 185 000 työntekijää.

Tämä ylläolevan tarkoituksena on antaa osviittaa miten vain yhden tai muutamien henkilöiden päähänpinttymät ja niiden sitkeä toteuttaminen saattaa tuottaa melkoisia saavutuksia. Sekä hyvässä, että pahassa.

Mieluummin näkisin suurvaltojen ja ihmisten kilvoittelevan Marsiin pääsystä kuin valloittelemassa toisten alueita ja sotimassa.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Danielle Bochove : "Tällaiset kansainväliset sopimukset toimivat siihen saakka, kunnes ne eivät enää toimi."

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 07, 2024, 10:19:51
Lainaus käyttäjältä: Karikko - lokakuu 06, 2024, 11:18:28Jos aiemmin on "luultu" että se on mahdotonta ihmiselle, niin luullaan vaan edelleen- sillä sitä se on ja tulee olemaan.

Karikko taitaa kuulua skeptikkojen heimoon. 

Saahan sitä yrittää, mutta ei siitä mitään tule.. Ukraina ei voita, Marsiin ei mennä, mistään ei tule mitään, lopettakaa huuhailu...

Tuohon tyyliin siis.

Minullekin on iän myötä tullut vähän skeptikon vikaa, kun olen nähnyt niin monen hienon suunnitelman jäävän toteutumatta. Erityisesti avaruuden valloituksessa suuren yleisön haaveet ja kuvitelmat lässähtivät pahasti siinä vaiheessa, kun kilpajuoksu kuuhun päättyi. Media oli maalaillut ihmisten tulevaisuudenkuvaksi jotakin aivan hurjaa, ja viihdeteollisuus oli seurannut perässä. Oli jos jonkinlaista "avaruus-scifiä", jossa kuviteltiin ihmiskunnan tulevaisuuden ulottuvan ties minne.

Epäilemättä "syyllistyn" usein epäilemiseen, mutta en ilman kohtalaisen hyviä perustietoja.

"Uskomisen ensimmäinen" edellytys olisi epäily- lapsenusko tosin on "jokaisen oikeus" mutta sillä ei taivasosuutta tienata.


Useimmiten ne jotka mahdottomia ehdottelevat tavoittelevat ihmisten perstaskuun unohtuneita paperilappusia, joita rahaksikin kutsutaan.


Kukapa sitä nyt mielellään uskoisi, että petetään, eli luotetaan "pappeihin" kuinka nyt jumalinen ihminen tosissaan huijaisi ihmisiä pelkää "piruuttaan"-  Kyllä hänen täytyy itsekin uskoa yliluonnolliseen olentoon ja eihän se yksin uskominen ole kivaa- kurjuus kaipaa seuraa..

Haaveilemista ei tietenkään ole kielletty, vaikka huijaaminen ei ole edes kovin fiksua marsin asuttamisessa. Uskooko joku siihen tosissaan?

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - lokakuu 07, 2024, 11:41:01Mieluummin näkisin suurvaltojen ja ihmisten kilvoittelevan Marsiin pääsystä kuin valloittelemassa toisten alueita ja sotimassa.



Kyse on samasta asiasta- vaikka toisin voisi luulla- kilpaillaan maailman vallasta ja sitä tehdään monella tapaa..


Kuuhun mentiin aikoinaan "politiikan vuoksi"  ja sinne ehkä päästään toisenkin kerran, jos vielä satsataan siihen melkoisesti.

Mitään varsinaista tarkoitusta sinne pyrkimiseen ei ole nykyisin, mutta kun Kiinakin pyrkii näyttämään kykynsä tuossakin asiassa, niin kilpailuvietti valtaa "normaalin poliittisen vallankäyttäjän mielen"

Kaikenlaiset mielikuvitukselliset tarinat asteroidien ja muiden taivaallisten kohteiden hyötykäytöstä ovat pelkkää silmälumetta.

Eihän tätä maaparkaakaan kyetä pitämään asuttavassa kunnossa enää kovin pitkään, mitään ei tehdä vaikka tiedetään nykyisen menon johtavan katastrofiin.

Jatkuvasti lisääntyvä energian tarve ja nälkä ei lopu, niin kauan,
 kun ihmismieli on ahneudessaan kyltymätön..


ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Karikko - lokakuu 07, 2024, 12:21:29Jatkuvasti lisääntyvä energian tarve ja nälkä ei lopu, niin kauan,
 kun ihmismieli on ahneudessaan kyltymätön..

Joo, ahneus, kiima ja kateus ovat eniten ihmiskuntaa ajavat voimat. Tiedä sitten missä järjestyksessä.

Ei haittaa vaikka lisänä olisi hiukan myös uteliaisuutta, uskoa parempaan tulevaisuuteen tekemisen kautta ja hyvää tahtoa.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Danielle Bochove : "Tällaiset kansainväliset sopimukset toimivat siihen saakka, kunnes ne eivät enää toimi."

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - lokakuu 07, 2024, 14:18:19
Lainaus käyttäjältä: Karikko - lokakuu 07, 2024, 12:21:29Jatkuvasti lisääntyvä energian tarve ja nälkä ei lopu, niin kauan,
 kun ihmismieli on ahneudessaan kyltymätön..

Joo, ahneus, kiima ja kateus ovat eniten ihmiskuntaa ajavat voimat. Tiedä sitten missä järjestyksessä.

Ei haittaa vaikka lisänä olisi hiukan myös uteliaisuutta, uskoa parempaan tulevaisuuteen tekemisen kautta ja hyvää tahtoa.

Niin tavan kansalaisilta löytyy kyllä usein myös hyvää tahtoa, -mutta en ole huomannut, että sitä veisi kukaan mukanaan toimintaan, kun pääsee vallankahvasta kiinni tiukasti. Oma asema lienee paljon tärkeämpi juttu.
Pikemminkin , hyvä tahto unohtuu nopeasti samaa tahtia, kun valta kasvaa.