Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Aarrekartta - Google Mapsin löytöjä

Aloittaja a4, heinäkuu 30, 2020, 23:23:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

a4

Tänne voi vuodattaa kaikkea netin karttapalveluihin liittyvää tai sydänsurujaan ja pitsanpäällisiään.
Mutta mieluiten jänniä löytöjä, miksei paperisistakin kartoista, mutta etenkin Google Mapsista.

Avataan tällä netin klassikkoaiheella: Kissoja!

a4Kopek

Yhdysvaltojen ja Kanadan raja

Olisi mielenkiintoista tietää, miten rajavalvonta on järjestetty. Tietämättä asiasta mitään voisi arvailla, että liikkumista alueella valvotaan Yhdysvaltojen puolella laajemmallakin alueella kuin pelkästään rajaviivan kohdalla, jota ei ainakaan kuvan perusteella edes huomaa maastossa. Rajahan kulkee tien vieressä tien suuntaisesti. Laajemman alueen valvominen tarkoittaisi sitä, että rajavartijat ajelisivat alueella ja tarkkailisivat autoja ja liikennettä. Kanadan puolelta tullut laittomasti rajan ylittänyt voisi siis jäädä kiinni ratsiassa 20 kilometriä rajalta tultuaan, vaikka hän olisi onnistunut livahtamaan varsinaisen rajalinjan yli.

Tietysti myös tekninen valvonta (kuten kamerat ja ilmaisimet) on mahdollinen, mutta sillä ei taideta pystyä varsinaisesti estämään rajan ylittämistä, jos mitään fyysistä estettä kuten aitaa ei ole.

Tuossa tien vieressä olisi suuri houkutus käydä edes metrin tai pari USA:n puolella aivan vain kokeillakseen olisiko se mahdollista, mutta sen jälkeen kannattaisi ehkä poistua varmuuden vuoksi nopeasti paikalta, sillä käväisy saattaisi aiheuttaa hälytyksen, johon myös Kanadan viranomaiset osallistuisivat. Pian paikka kuhisisi rajavartijoita. Ehkä ei kannattaisi edes autolla ajaa lähelle, koska rekisterinumero tallentuisi kameroihin.

Tuo on yksi mahdollisuus. Toinen mahdollisuus olisi se, että mitään ei tapahtuisi. Mitään salaista rajavalvontaa (kuten kameroita ja skannereita) ei olisi. Ehkä on luotu tahallinen epätietoisuus (jota ruokitaan huhuilla) siitä, millaista valvontaa rajalla on, jotta mahdollisimman harva uskaltaa kokeilla asiaa käytännössä.

Tässä kuvassa on vielä hurjempi paikka, jossa raja kulkee maanteiden välissä. Tienvarren talot ovat eri maissa. Naapurit asuvat lähellä mutta kuitenkin kaukana. Mitenhän lapsille selitetään, että naapurin lapsia ei saa koskaan fyysisesti tavata ellei kuljeta virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Muutaman metrin päästä saa vilkuttaa, mutta ei koskea. Vai olisiko joillakin rajan tuntumassa asuvilla ihmisillä jokin erikoislupa suoraan rajan ylittämiseen tietyin ehdoin? Ahdistavaltahan tuollainen näkymätön "Berliinin muuri" tuntuu.

Rajanaapurit voisivat pitää puistobileet tien ojan tuntumassa. Amerikkalaiset istuisivat ojan oikealla puolella ja kanadalaiset vasemmalla – kun tästä suunnasta katsotaan.

Sama paikka Kanadan puolelta katsottuna....

ja Yhdysvaltain puolelta katsottuna...

Hippi

Olen televisiosta seurannut noita tullin toimintaa kuvaavia sarjoja. Niitä on eri puolilta maailmaa ja myös tuolta USA:n ja Kanadan rajalta on noita juttuja.

Niissä on ollut useampiakin tapauksia, joissa USAn puolella olisi ollut tarkoitus käydä jossain tietyssä liikkeessä ja navigaattori olikin vahingossa ohjannut ajamaan Kanadan puolelle. Kotimaahansa palatessaan olivatkin sitten joutuneet tullitarkastukseen ja siinä oli käynyt köpelösti. Jollain oli mukanaan lääkekannabista, joka on sallittua joissain USAn osavaltioissa, mutta liittovaltion lait eivät sitä pidä laillisena, joten narahtivat tullissa. Eräässä toisessa tapauksessa kokonainen perhe joutui tarkastukseen ja perheen äidillä ei ollutkaan pysyvää maassaololupaa, vaikka oli vuosikaudet asunut USA:ssa, joten häneti pidätettiin rajalla. Jutussa ei kerrottu, järjestyikö hänelle maahantulolupa myöhemmin. Tuossa nyt pari esimerkkiä monista.

Kyllä siinä tarkkana kannattaa olla, miten siinä rajalla poukkoilee :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Jos ei ole lupaa olla maassa = maasta pois!
Mitä asiaa et ymmärrä?


Kopek

Tässä on vanhanaikaista perinnemaisemaa. Katulamput tosin pilaavat hieman sitä.

Tarkoitukseni ei ollut esittää tätä paikkaa. Selasin Google-karttaa ja mietin, miten huonosti Suomen tieverkko on kuvattu verrattuna esimerkiksi Britannian tieverkkoon, jossa jokainen pieni polkukin on mukana. Etsin sattumanvaraisesti joitakin kohteita Päijänteen rannoilta, ja päädyin edellä esitettyyn.

Olen nähnyt tämän maiseman joskus 15 vuotta sitten, ja mietin jo silloin, että se ei ole tainnut pahemmin muuttua vuosikymmenien kuluessa, joten se sopisi ehkä elokuvaan, joka kertoo vanhasta ajasta. Katuvalot pitäisi poistaa.

Pihlajakosken satamassa oli eräs tapahtuma, ja sen merkeissä olimme paikalla. Tällöin tuli kierreltyä lähialueella ja mm. tällä tiellä. Sen varrella olevassa vanhassa (koulu)rakennuksessa oli jotain tapahtumiin liittyvää, mutta en käynyt sisällä.

Aika mitättömiä ovat nämä esimerkkini tällä kertaa.

Loppukevennyksenä saari, jossa haluaisin aivan uteliaisuuttani käydä. Jos Kiinan kansantasavalta aloittaa agressiot kapinallista maakuntaansa Taiwania vastaan, tämä lienee ensimmäisiä kohteita. Saari vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on tarkasti kuvattu.

Amore

Tyhjensin kamerasta otettuja muistikortteja, minkä seurauksena tuli muisteltua matkoja, joita olen elämässäni tehnyt, myös niitä, joista ei kuvia ole lainkaan. Ennen digiaikaa poikkesin kerran Wienissä lentojen vaihdon välissä. Minulle on jäänyt vahvasti mieleen bussimatka lentokentältä kaupunkiin, sillä bussi ohitti uskomattoman surrealistisen teollisuuskylän, jota olisin halunnut päästä kuvaamaan. Kyseessä oli suuri alue, jossa oli suoria katuja ja kokonainen metsikkö metallirakenteisia ("eiffel-torni") sähkötolppia ja mitä erikoisimpia mutkikkaita putkirakennelmia. Kaduilla ei näkynyt ihmisiä lainkaan eikä autojakaan. Minusta tuntui kuin olisin saapunut aikakoneella avaruuskaupunkiin.

Käväisin Googlessa etsimässä tuota paikkaa. Harmikseni en löytänyt sähkötolppametsikköä. Ehkä se on jäänyt näkemäni meluaidan taakse piiloon. Löysin kuitenkin kemianteollisuuteen keskittyneen teollisuuskylän, jossa on käsittämättömiä putkirakenteita. En muista missään muualla kohdanneeni tällaisia paikkoja. Tietenkin niitä on, mutta varmaankin paikoissa, joista ei kuljeta ohitse turistibusseilla. Suomesta tulee mieleen Sköldvikin alue (Kilpilahti).

All you need is Love


Amore

Hassu street view -ilmiö: puolikas ihminen kadulla. En ole kovin paljon seikkaillut Googlen katunäkymissä, joten ehkä tällaiset puolikkaat hahmot ovat hyvinkin tavallisia. Vai onko kyseessä jokin koneeni kapasiteettiin liittyvä tekninen hassutus?https://www.google.com/maps/@60.4609544,26.9509384,3a,45y,340.39h,62.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYSyaMRr_zIrvmnT7zWlj2g!2e0!7i13312!8i6656
All you need is Love

a4


Amore

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 21, 2020, 20:44:13
^
Näyttää olevan Google Mapsin "ominaisuus" nämä puoli-ihmiset. :)

Huh, vika ei ole päässäni, vaan joku muukin näkee puolikkaita ihmisiä! Aika spookyä. :o
All you need is Love