Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Aarrekartta - Google Mapsin löytöjä

Aloittaja a4, heinäkuu 30, 2020, 23:23:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

a4

^
Reppu ja reissumies tuossa ensimmäisessä linkissäsi.

Nojatuolimatkailua kauniissa ja eksoottisissa paikoissa. Google on kolunnut aika kiitettävästi paikkoja. :)

Brutto

Olen yrittänyt saada katunäkymää Saksan autobahnalta, mutta ei onnistu. Onko vika minussa, Googlessa vai saksalaisissa?

(Tuo Kopekin taannoinen osallistuminen hurjasteluun inspiroi etsimään Baijerista erästä jumalattoman pitkää alamäkeä, jossa kadotin autoni jarrut.)
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Kopek

Saksa on aukea läikkä Googlen katunäkymäkartalla. Vain joitakin kaupunkeja on kuvattu. En tiedä, mistä saksalaisten googlevihamielisyys tai skeptisyys johtuu. Niistäkin kuvista, mitä löytyy, kerrostaloja on "blurrattu". Moottoriteitä ei siis ole kuvattu. Paitsi mitä nyt ylhäältä päin paikallisesti, ja tässäkin taitaa olla kyseessä vain kehätie eikä kovan nopeuden moottoritie.

Siperian kuvassa, vai mistä Sahalilta se oli, taitaa näkyä Google-kuvaajan varjo. Mutta miksi ihmeessä pieni lyhyt polku keskellä ei-mitään on kuvattu Googleen. Miten ihmiset edes menevät tuonne, kun lähistöllä ei näy asutusta, eikä sinne vie maantietä. Miksi sinne on tehty laudoitettu kävelyreitti.

Ehkä tämä kuva antaa vastauksen.

Amore

Lainaus käyttäjältä: Kopek - syyskuu 24, 2020, 14:43:18
Saksa on aukea läikkä Googlen katunäkymäkartalla. Vain joitakin kaupunkeja on kuvattu. En tiedä, mistä saksalaisten googlevihamielisyys tai skeptisyys johtuu. Niistäkin kuvista, mitä löytyy, kerrostaloja on "blurrattu". Moottoriteitä ei siis ole kuvattu.

Olisiko Yhdysvaltain sotilaallisella läsnäololla Saksassa jokin vaikutus asiaan? Ja Saksan keskeisellä asemalla Euroopassa noin ylipäänsä. Ehkä on turvallisempaa olla tarjoamatta yksityiskohtaisia kuvia maasta.


Yhdysvallat vetää Saksasta noin 9 500 sotilasta

https://yle.fi/uutiset/3-11405016
All you need is Love

Kopek

Googlen kuvissa ihmiset on usein "blurrattu",  mutta ei tässä kuvassa.

Kopek

...eikä tässä.

Olen käynyt tuolla rannalla keväällä 2016. Kaupunki on kuvattu kattavasti. Jopa ranskalaisten aikoinaan rakentama katettu keskustori on kuvattu sisältä yksityiskohtaisesti. Sieltä ostin sandaalit ja lippiksen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Central_Market,_Phnom_Penh


Kopek

Mielenkiintoisia katunäkymiä.

Katunäkymistä puheen ollen Euroopan kartta näyttää vähän hassulta, kun Saksa loistaa siinä vaaleana kuvaamattomana plänttinä. Ainoastaan joitakin kaupunkeja on kuvattu, ja niissäkin monta taloa on hämärretty. Mikähän saksalaisilla on Googlea vastaan? Onko heillä verissään epäluulo kaikenlaista tarkkailua kohtaan. Sitähän Saksassa on menneinä aikoina harrastettu omasta takaa enemmän kuin tarpeeksi.

On hämmästyttävää, miten jotkut maat tai alueet on kuvattu jokaista pientä kinttupolkua myöten ja joitakin tuskin lainkaan. Kiinaankaan ei ole Google päässyt pahemmin kuvailemaan katuja. Ehkä korvikkeeksi siitä Taiwan on kuvattu sitäkin tarkemmin.

Katukuvillahan on myös sotilaallista merkitystä. Hyökkäävän maan sotavoimat voivat harjoitella virtuaalisesti kaupungeissa etenemistä.

Kun menin marraskuussa 2012 tyttäreni luokse Brasiliaan, olin katsellut sitä ennen joitakin Rio de Janeiron katunäkymiä aika tarkkaan ja selvitellyt kävelyreittejä sinne ja tänne - aivan huvikseni vain. Tyttäreni oli ollut siinä vaiheessa Brasiliassa jo yhteensä vuoden verran tai ylikin ja suorittanut ajokortinkin siellä. Riossakin hän oli käynyt monta kertaa. Näin ollen tuntui hassulta, että minä koskaan paikalla käymättämänä toimin välillä "matkaoppaana", kun kävelimme kaupungilla. "Tuon risteyksen jälkeen tulee näkyviin sitä ja tätä", neuvoin ja painelin menemään edellä aivan kun olisin ollut paikalla vähän aikaa sitten. En tietenkään joka paikassa osannut kulkea "ulkomuistista" vaan ainoastaan muutamassa kohdassa, jotka oli tutkinut tarkasti etukäteen.

On tavallaan hassu tunne katsella jotain paikkaa Googlen katunäkymistä ja myöhemmin mennä sinne fyysisesti.

Myös Suomessa käytän katunäkymiä joskus, kun pitää mennä jonnekin, eikä autolla ajessa voi seurata karttaa tai kännykkää. Katson etukäteen katunäkymistä millaisia ovat risteykset, joissa käännytään. Kun tulee Neste-huoltoasema, sen jälkeen käännytään vasemmalle... tai jotain tällaista.

MrKAT

Teidän/otsikon innostamananne viimein aloin tutkia Google Maps-satelliitista eli ilmakuvista onko Euroopassa enää metsiä kuten Suomessa on. Saksa oli aika lailla rakennettu ja villin metsän näköiset harvan saatavilla. Hollannista ei kannata edes etsiä. Kävin Espanjan luoteisrannikolla vai oliko pohjois-portugalia. Zoomasin sitten autoja, joita oli harvassa. Ravintolan pihassa ei juuri ollut, mikä oli hämmästyttävää. Sitten tajusin. Vuosi oli 2020. Korona vei asiakkaat?
"Tule Terveystaloon, mutta vain terveenä. Hus sairaat pois pois, älkää nyt tänne vaivautuko meitä rasittamaan, menkää julkiseen jonottamaan".

Kopek

Kuvat ovat nykyään aika tarkkoja. Berliinin ilmakuvissa näkyy eräs tietty pyöräkärry, jota säilytetään vaalean hupun alla kerrostalon pihassa aidan vieressä, missä on polkupyöriäkin. Minäkin olen joskus ajanut tuo kärry (ja lapsi) perässäni polkupyörällä.

Jotkut alueet on kuvattu tarkemmin, jotkut vähemmän tarkasti.

PjongJang on kuvattu tarkasti. Katukuvia ei (luonnollisestikaan) ole, mutta joitakin 360 asteen still-kuvia sentään on.

Suomen ilmakuvissa kannattaa mennä "karttapaikka" -sivulle, jossa on tarkempia kuvia kun Googlen kartassa.


Kopek


Hippi

Ukrainassahan tuo näytti olevan :)

Googlen mukaan jälkimmäinen olisi kyllä Romaniassa  :-\
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 31, 2020, 14:18:25
Ukrainassahan tuo näytti olevan :)

Googlen mukaan jälkimmäinen olisi kyllä Romaniassa  :-\

Niin näyttää olevan. Hiiri on osunut kartassa minne sattuu. Luulin, että Ukrainan kohdalle. Hiihtokeskuksen löytyminen Ukrainasta oli minulle pieni yllätys. Eihän Suomessakaan nykyisin ole enää lunta, miten Ukrainassa, joka on paljon etelämmässä. Mutta onhan sitä Espanjassakin.

Päädyin noiden kuvien äärelle sattumalta, kun etsin Earth Camista näkymiä uudenvuoden tapahtumista. Klikkasin Ukrainan webcamia, ja päädyin katsomaan kartasta, missä eräs kaupunki sijaitsee. Yksi asia vei toiseen ja lopulta vahingossa jo Romaniaankin. 

Kopek

#28
Herra Huu?

Lisäys 28.1.2021

Huomasin mielenkiintoisen seikan. Googlen katukuvissa näyttää olevan eri ikäisiä kuvia. Jos "menee" kartalle esimerkiksi vuoden 2011 kuviin ja seuraa maantietä, saman ikäinen maisema jatkuu. Mutta jos poistuu maisemasta ja klikkaa karttaa, saattaakin yhtäkkiä päätyä samalle paikalle, mutta vuoden 2020 katunäkymiin ja maisemiin.

Tämä havaintoni koskee vain yhtä paikkakuntaa, mutta ehkä se pätee yleisemminkin. Huomasin tuon asian, kun nappailin "PrintScreenejä" eräästä kadonneesta maisemasta (vuoden 2009 katunäkymä) ja kesken kaiken kuvat muuttuivat vuoden 2020 kuviksi. Ajettelin, jopa sattui ihmeellisesti, kun katunäkymä uusittiin kesken surffailuni. Myöhemmin huomasin, että pääsen sittenkin takaisin vuoden 2009 näkymään.

Oletan, että vanha näkymä häviää ajan myötä, ja tuossa on kyse jonkinlaisesta siirtymäilmiöstä. Toisaalta olisi mielenkiintoista historiallisessa mielessä, jos vanhat maisemat säilyisivät vaihtoehtoisina, ja niihin voisi tehdä aikamatkoja. Se vaatisi ehkä turhan paljon serverikapasiteettia. En tiedä.

Kopek

#29
Arvaisiko heti, mistä maasta kuva on.

maanviljelijä puuhissaan

P.S.Huomasin, että tämä "postaus" perustui virheeseeni, mutta olkoot nyt paikallaan.