Kirjoittaja Aihe: USA?  (Luettu 96 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 832
 • Päivieni kertomaa...
  • Keijo Kullervon kotisivu
USA?
« : Elokuu 18, 2020, 22:32:53 »
https://yle.fi/uutiset/3-11500076

On monta asiaa jotka tulisi ottaa huomioon USA:n presidentti vaalien aikana.

Ei riitä, että yksi puolue on oikeassa ja tekee  päätöksiä jotka vaikuttavat koko kansakunnan kohtaloihin.

Jostakin luin tällaisen lauseen:

"Ei  voi kaupunki (valtio) pysyä pystyssä, jos se riitaantuu itsensä kanssa."

Onneksi USA:han tulee presidenttivaalit, mutta toivoa sopii, että on tultava 'juttuun' koko valtakunnan vaalien jälkeenkin - on sitten purettu sopimuksia, vedetty vessasta alas tärkeitä papereita ym. vastaavaa.

Ja mikä tärkeintä:
Vielä on viitonen kahviin ja pullaan - toivottavasti suurimmalle osalle usalaisia vaalien jälkeenkin...

Muisto Keijo Kullervo
« Viimeksi muokattu: Elokuu 19, 2020, 09:33:09 kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Poissa Laika

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 916
Vs: USA?
« Vastaus #1 : Elokuu 19, 2020, 01:45:42 »
Ja mikä tärkeintä:
Vielä on viitonen kahviin ja pullaan - toivottavasti suurimmalle osalle usalaisia vaalien jälkeenkin...

Amerikkalaiselle demokratialle olisi hyväksi palata asevoimien kaikkia koskevaan värväykseen ja huolehtia, ettei Harvardista rahalla hankittu opinto-oikeus vapauta nuoria ryynäämiseltä*. Silloin poliittista eliittiäkin kiinnostaisi henkilökohtaisemmalla tavalla punnita sotatoimiin ryhtymistä, kun heidän omat poikansa ja tyttärensä olisivat kerran rehellisesti etulinjassa.

Tietenkin on naiivia odottaa moista, jos nyt ajoin valtaapitävät joutuvatkin uhraamaan yhden omistaan symboliikan vuoksi.

https://www.nakedcapitalism.com/2020/08/major-general-dennis-laich-pentagon-needs-a-bad-guy.html


*...
During the 1968 presidential election, Richard Nixon campaigned on a promise to end the draft.[66][67] He had first become interested in the idea of an all-volunteer army during his time out of office, based upon a paper by Martin Anderson of Columbia University.[68] Nixon also saw ending the draft as an effective way to undermine the anti-Vietnam War movement, since he believed affluent youths would stop protesting the war once their own probability of having to fight in it was gone.[67][69] There was opposition to the all-volunteer notion from both the Department of Defense and Congress, so Nixon took no immediate action towards ending the draft early in his presidency.[68]


https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_the_United_States#End_of_conscription
« Viimeksi muokattu: Elokuu 19, 2020, 02:25:21 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2679
Vs: USA?
« Vastaus #2 : Elokuu 31, 2020, 16:04:40 »
Mitä maailmanlaajuisesti seuraisi siitä, jos Yhdysvallat valtiona romahtaisi? Tällaista ei taida olla näköpiirissä, vaikka levottomuuksien merkkejä onkin olemassa.

Käyttäisikö Putin Yhdysvaltojen heikkouden tilaa hyväksi ja hoitaisi Ukrainan ja Baltian maiden kysymykset ja kenties muitakin kysymyksiä. Ilman Yhdysvaltojahan Nato on hampaaton. Englanti ja Ranska eivät aloita ydinsotaa Viron, Latvian ja Liettuan takia. Sen tietävät kaikki. Yhdysvallatkaan tuskin aloittaisi, mutta sen kohdalla uhka ydinsodasta on sentään hieman uskottavampi.

Ja mitä Kiina ja Pohjois-Korea tekisivät?

Muuttuisiko Suomen tilanne jotenkin?

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2536
Vs: USA?
« Vastaus #3 : Elokuu 31, 2020, 23:10:31 »
^Yhdysvaltojen romahdus tarkoittaisi maailmanlaajuista taloudellista romahdusta. Sekasorto maailman suurimmassa kuluttajayhteiskunnassa sotkisi kaupan ja tuotannon USAn ulkopuolellakin perusteellisesti.

Suuriin rajojen "korjauksiin" en usko. Joitain potentiaalisia kriisien syvenemisiä tietysti on olemassa. Kashmirissa Pakistan menettäisi taustatukea, mutta koska sekä Intia että Kiina haluavat myös samaa vuoristoplänttiä, niin pattitilanne voi hyvinkin jatkua. Kiinalla on toisella laidaankin ratkaisemattomia asioita. Eli Taiwan ja Etelä-Kiinan meri. Ehkä sotilaalliselle voimalle olisi siellä käyttöä, mutta kysymys on jälleen siitä ovatko taloudellliset hyödyt sotimisen vaivan arvoisia - jo uhkailemalla saa hyvinkin riittävästi etua. Euroopan osalta näkisin, että ainoastaan Turkki saattaisi yrittää saarien valtausta Kreikalta. Siinäkin Kreikalla on kuitenkin EUn plus Britannian tuki. Briteillä on vuosisatainen Kreikka-sympatia romanttisista Lordi Byronin ajoista asti. Joten ei sittenkään suursotaa sillä suunnalla, jos turkkilaisilla on yhtään järkeä.
 


Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2679
Vs: USA?
« Vastaus #4 : Syyskuu 13, 2020, 20:27:52 »
Britannian johtajat eivät ole aina pitäneet siitä pidättyväisyydestä, millä Yhdysvaltojen johtajat ovat asennoituneet Pohjois-Irlannin kysymykseen.

Briteille separatistinen aseellinen järjestö IRA on ollut pelkkä terroristijärjestö, johon tulee suhtautua niin kuin terroristijärjestöihin tulee suhtautua. Yhdysvaltojen johto ei tietysti sekään ole ilmaissut hyväksyntäänsä terroriteoille, mutta se ei ole kuitenkaan tuominnut separatistisia pyrkimyksiä niin ehdottomasti kuin Britannian johto olisi halunnut. Tämä on ollut mielenkiintoinen ilmiö.

Syy on ilmeisesti se, että Yhdysvalloissa asuu 33-39 miljoonaa irlantilaistaustaiseksi identifioituvaa ihmistä, ja he muodostavat tärkeän osan äänestäjäkunnasta. Yhdysvaltojen irlantilaistaustaisessa väestössä on paljon niitä, joiden mielestä Irlannin tulisi yhdistyä, ja brittien tulisi lopettaa saaren pohjoisosan miehitys.

Yhdysvaltojen presidentti ei olisi poliittisesti kovin paljon hyötynyt siitä, jos hän olisi seisonut Britannian pääministerin rinnalla ja tuominnut separatistisen toiminnan Pohjois-Irlannissa ja luvannut tukea Pohjois-Irlannin pitämistä osana Britanniaa hinnalla millä hyvänsä. Sen sijaan tällaisen asennoitumisen haitta omalle kannatukselle ja vaalimenestykselle Yhdysvalloissa olisi ollut ilmeinen. Presidentin, kuka hän sitten olikin, kannatti siis olla sanoissaan varovainen.

Irsishtimes -julkaisussa on artikkeli, jossa irlantilainen toimittaja selvittelee Amerikan irlantilaisten tuntoja Irlantia kohtaan. Muutama haastateltu ihminen ei tietenkään voi antaa kokonaiskuvaa siitä, mitä yli 30 miljoonaa ihmistä ajattelee, mutta ehkä jonkinlainen idea kuitenkin käy ilmi.

Amerikan irlantilaisten mielipiteitä Pohjois-Irlannin kysymyksestä:

Patty Sullivan: “When we were growing up we had the idea that England was a horrible place and that Protestants in Northern Ireland were really bad. They were rich and had all the money and land, and Catholics were poor. I thought the war was about land, that the Protestants in Northern Ireland had taken over the rightful land of the Catholics. In Boston we thought Protestants were devils.

Rob Walsh: “There was no lack of support here in Boston for the IRA when I was growing up. There was a tin on the counter of our local pizza place that collected money for Noraid. There were a lot of them around. There were pins for sale that would say ‘Sinn Fein Provisionals’, and people had Bobby Sands shirts; ‘26 + 6 = 1’ – you’d see that on stickers a lot, and now and then you still see it. I think if you were to ask most Irish-Americans what they think of Northern Ireland they’d say they are in favour of an united Ireland.

Bob Brooks:  I don’t know why Great Britain are still governing Northern Ireland. I don’t see the value of them being there for that little chunk of land. What’s the purpose? Are they making a lot of money out of Northern Ireland?”

Tietynlainen hyväksyntä tai ainakin ymmärrys Pohjois-Irlannin irrottautumispyrkimyksiä kohtaan on näkynyt myös amerikkalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa. Muistelen lukeneeni, että jostakin elokuvasta piti leikata osa pois, jotta se voitiin esittää Englannissa. Englannin terrorisminvastaiset lait eivät sallineet propagandaa terroristien puolesta, jollaisiksi elokuvan jotkut kohdat katsottiin.

https://www.irishtimes.com/life-and-style/abroad/generation-emigration/how-irish-america-sees-ireland-1.2834033