Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

USA

Aloittaja Muisto Keijo Kullervo, elokuu 18, 2020, 22:32:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

USA
https://yle.fi/uutiset/3-11500076

On monta asiaa jotka tulisi ottaa huomioon USA:n presidentti vaalien aikana.

Ei riitä, että yksi puolue on oikeassa ja tekee  päätöksiä jotka vaikuttavat koko kansakunnan kohtaloihin.

Jostakin luin tällaisen lauseen:

"Ei  voi kaupunki (valtio) pysyä pystyssä, jos se riitaantuu itsensä kanssa."

Onneksi USA:han tulee presidenttivaalit, mutta toivoa sopii, että on tultava 'juttuun' koko valtakunnan vaalien jälkeenkin - on sitten purettu sopimuksia, vedetty vessasta alas tärkeitä papereita ym. vastaavaa.

Ja mikä tärkeintä:
Vielä on viitonen kahviin ja pullaan - toivottavasti suurimmalle osalle usalaisia vaalien jälkeenkin...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Laika

#1
Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - elokuu 18, 2020, 22:32:53
Ja mikä tärkeintä:
Vielä on viitonen kahviin ja pullaan - toivottavasti suurimmalle osalle usalaisia vaalien jälkeenkin...

Amerikkalaiselle demokratialle olisi hyväksi palata asevoimien kaikkia koskevaan värväykseen ja huolehtia, ettei Harvardista rahalla hankittu opinto-oikeus vapauta nuoria ryynäämiseltä*. Silloin poliittista eliittiäkin kiinnostaisi henkilökohtaisemmalla tavalla punnita sotatoimiin ryhtymistä, kun heidän omat poikansa ja tyttärensä olisivat kerran rehellisesti etulinjassa.

Tietenkin on naiivia odottaa moista, jos nyt ajoin valtaapitävät joutuvatkin uhraamaan yhden omistaan symboliikan vuoksi.

https://www.nakedcapitalism.com/2020/08/major-general-dennis-laich-pentagon-needs-a-bad-guy.html


*...
During the 1968 presidential election, Richard Nixon campaigned on a promise to end the draft.[66][67] He had first become interested in the idea of an all-volunteer army during his time out of office, based upon a paper by Martin Anderson of Columbia University.[68] Nixon also saw ending the draft as an effective way to undermine the anti-Vietnam War movement, since he believed affluent youths would stop protesting the war once their own probability of having to fight in it was gone.[67][69] There was opposition to the all-volunteer notion from both the Department of Defense and Congress, so Nixon took no immediate action towards ending the draft early in his presidency.[68]


https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_the_United_States#End_of_conscription
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Mitä maailmanlaajuisesti seuraisi siitä, jos Yhdysvallat valtiona romahtaisi? Tällaista ei taida olla näköpiirissä, vaikka levottomuuksien merkkejä onkin olemassa.

Käyttäisikö Putin Yhdysvaltojen heikkouden tilaa hyväksi ja hoitaisi Ukrainan ja Baltian maiden kysymykset ja kenties muitakin kysymyksiä. Ilman Yhdysvaltojahan Nato on hampaaton. Englanti ja Ranska eivät aloita ydinsotaa Viron, Latvian ja Liettuan takia. Sen tietävät kaikki. Yhdysvallatkaan tuskin aloittaisi, mutta sen kohdalla uhka ydinsodasta on sentään hieman uskottavampi.

Ja mitä Kiina ja Pohjois-Korea tekisivät?

Muuttuisiko Suomen tilanne jotenkin?

Hayabusa

^Yhdysvaltojen romahdus tarkoittaisi maailmanlaajuista taloudellista romahdusta. Sekasorto maailman suurimmassa kuluttajayhteiskunnassa sotkisi kaupan ja tuotannon USAn ulkopuolellakin perusteellisesti.

Suuriin rajojen "korjauksiin" en usko. Joitain potentiaalisia kriisien syvenemisiä tietysti on olemassa. Kashmirissa Pakistan menettäisi taustatukea, mutta koska sekä Intia että Kiina haluavat myös samaa vuoristoplänttiä, niin pattitilanne voi hyvinkin jatkua. Kiinalla on toisella laidaankin ratkaisemattomia asioita. Eli Taiwan ja Etelä-Kiinan meri. Ehkä sotilaalliselle voimalle olisi siellä käyttöä, mutta kysymys on jälleen siitä ovatko taloudellliset hyödyt sotimisen vaivan arvoisia - jo uhkailemalla saa hyvinkin riittävästi etua. Euroopan osalta näkisin, että ainoastaan Turkki saattaisi yrittää saarien valtausta Kreikalta. Siinäkin Kreikalla on kuitenkin EUn plus Britannian tuki. Briteillä on vuosisatainen Kreikka-sympatia romanttisista Lordi Byronin ajoista asti. Joten ei sittenkään suursotaa sillä suunnalla, jos turkkilaisilla on yhtään järkeä.
 

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Britannian johtajat eivät ole aina pitäneet siitä pidättyväisyydestä, millä Yhdysvaltojen johtajat ovat asennoituneet Pohjois-Irlannin kysymykseen.

Briteille separatistinen aseellinen järjestö IRA on ollut pelkkä terroristijärjestö, johon tulee suhtautua niin kuin terroristijärjestöihin tulee suhtautua. Yhdysvaltojen johto ei tietysti sekään ole ilmaissut hyväksyntäänsä terroriteoille, mutta se ei ole kuitenkaan tuominnut separatistisia pyrkimyksiä niin ehdottomasti kuin Britannian johto olisi halunnut. Tämä on ollut mielenkiintoinen ilmiö.

Syy on ilmeisesti se, että Yhdysvalloissa asuu 33-39 miljoonaa irlantilaistaustaiseksi identifioituvaa ihmistä, ja he muodostavat tärkeän osan äänestäjäkunnasta. Yhdysvaltojen irlantilaistaustaisessa väestössä on paljon niitä, joiden mielestä Irlannin tulisi yhdistyä, ja brittien tulisi lopettaa saaren pohjoisosan miehitys.

Yhdysvaltojen presidentti ei olisi poliittisesti kovin paljon hyötynyt siitä, jos hän olisi seisonut Britannian pääministerin rinnalla ja tuominnut separatistisen toiminnan Pohjois-Irlannissa ja luvannut tukea Pohjois-Irlannin pitämistä osana Britanniaa hinnalla millä hyvänsä. Sen sijaan tällaisen asennoitumisen haitta omalle kannatukselle ja vaalimenestykselle Yhdysvalloissa olisi ollut ilmeinen. Presidentin, kuka hän sitten olikin, kannatti siis olla sanoissaan varovainen.

Irsishtimes -julkaisussa on artikkeli, jossa irlantilainen toimittaja selvittelee Amerikan irlantilaisten tuntoja Irlantia kohtaan. Muutama haastateltu ihminen ei tietenkään voi antaa kokonaiskuvaa siitä, mitä yli 30 miljoonaa ihmistä ajattelee, mutta ehkä jonkinlainen idea kuitenkin käy ilmi.

Amerikan irlantilaisten mielipiteitä Pohjois-Irlannin kysymyksestä:

Patty Sullivan: "When we were growing up we had the idea that England was a horrible place and that Protestants in Northern Ireland were really bad. They were rich and had all the money and land, and Catholics were poor. I thought the war was about land, that the Protestants in Northern Ireland had taken over the rightful land of the Catholics. In Boston we thought Protestants were devils.

Rob Walsh: "There was no lack of support here in Boston for the IRA when I was growing up. There was a tin on the counter of our local pizza place that collected money for Noraid. There were a lot of them around. There were pins for sale that would say 'Sinn Fein Provisionals', and people had Bobby Sands shirts; '26 + 6 = 1' – you'd see that on stickers a lot, and now and then you still see it. I think if you were to ask most Irish-Americans what they think of Northern Ireland they'd say they are in favour of an united Ireland.

Bob Brooks:  I don't know why Great Britain are still governing Northern Ireland. I don't see the value of them being there for that little chunk of land. What's the purpose? Are they making a lot of money out of Northern Ireland?"

Tietynlainen hyväksyntä tai ainakin ymmärrys Pohjois-Irlannin irrottautumispyrkimyksiä kohtaan on näkynyt myös amerikkalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa. Muistelen lukeneeni, että jostakin elokuvasta piti leikata osa pois, jotta se voitiin esittää Englannissa. Englannin terrorisminvastaiset lait eivät sallineet propagandaa terroristien puolesta, jollaisiksi elokuvan jotkut kohdat katsottiin.

https://www.irishtimes.com/life-and-style/abroad/generation-emigration/how-irish-america-sees-ireland-1.2834033

Amore

Trumpin korkeimman oikeuden tuomari­ehdokas kuuluu kohu­liikkeeseen – uskon­oppeihin kuuluu "palvelijattariaan" määräilevät miehet

AMY CONEY BARRET kuuluu miehensä kanssa amerikkalaiseen karismaattisen katoliseen liikkeeseen nimeltä People of Praise.

South Bendissa Indianassa 1971 perustetulla yhteisöllä on Newsweek-aikakauslehden mukaan noin 1 700 jäsentä 22 kaupungissa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Karibiansaarilla.

Liikkeen oppien mukaan miehet määräävät vaimojen tekemisistä. Jäsenet vannovat elinikäistä uskollisuutta toisilleen ja lahjoittavat vähintään viisi prosenttia tuloistaan yhteisölle.

Yhteisössä neuvojan asemissa olevia miehiä kutsuttiin nimellä "pää" (eng. head) ja naisia "palvelijatar" (handmaid). Nyttemmin kaikkia kutsutaan termillä "johtaja" (leader). Johtajat voivat muun muassa vaikuttaa neuvoillaan puolison ja asuinpaikan valinnassa sekä lasten kasvattamisessa...

Lahkon sääntöjen mukaan seksin harrastaminen sallitaan vain naimisissa oleville ja avioliitto on mahdollista vain miehen ja naisen kesken. Homoseksuaalit karkotetaan yhteisöstä.

Yhdysvalloissa nousi myös kohu, kun People of Praise virheellisesti liitettiin Margaret Atwoodin hyytävään dystopiaromaaniin Orjattaresi (1985) ja siihen pohjautuvaan HBO:n sarjaan Handmaid's tale...

Vaikka People of Praise aiemmin käytti palvelijatar-termiä, ei Atwood koskaan ole väittänyt kirjansa perustuneen kyseiseen yhteisöön. Yhtenä inspiraation lähteenä kuitenkin oli New Jersyen Newarkissa toimiva katolinen People of Hope -lahko.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006651565.html
All you need is Love

Kopek

Yle Uutiset esittää vertailua Trumpin ja Bidenin politiikasta. Vertailtavia asioita ovat mm. suhtautuminen koronakysymykseen, veroihin ja minimipalkkaan. Lisäksi vertaillaan ehdokkaiden kantoja kauppapolitiikasta, poliisinäkemyksistä, terveydenhuollosta, ulkopolitiikasta ja aselainsäädännöstä.

Vaikka Ylen uutinen kertoo, että ehdokkaat ovat eri mieltä lähes kaikesta, erimielisyys vaikuttaisi kuitenkin olevan ainakin joissakin asioissa melko pinnallista ja esiintyvän lähinnä retorisella tasolla.

Meksikon muurista vertailu kertoo mm. seuraavaa: "Biden ei aio purkaa Trumpin rakennuttamaa muuria, mutta aikoo keskeyttää jatkorakentamisen."

Missä on ero? Trumpista uutinen kertoo seuraavaa: "On rakennuttanut muuria, mutta suurin osa on korvannut aiempia rajamuureja." 


Loppujen lopuksi Trump ei ole rakennuttanut lupaamaansa muuria eikä taida rakennuttaakaan, vaikka hänet valittaisiin jatkokaudelle. Ja kun Biden ei aio purattaa Trumpin rakennuttamia muurin osia, mikä tässä asiassa oikeastaan muuttuu, jos presidentti vaihtuu.

Presidenttiehdokkaiden Lähi-idän politiikassa ei tunnu olevan paljoakaan eroa: "Biden lupaa myös kotiuttaa joukot Afganistanista. Tukee Israelin ja arabimaiden rauhansopimuksia. Ei aio pyörtää Yhdysvaltain lähetystön siirtopäätöstä Jerusalemiin, vaikka pitää asiaa ongelmallisena."

Biden ei halua menettää juutalaisten ääniä, mikä olisi todennäköisesti seuraus, jos hän lupaisi siirrättää suurlähetystön Tel Aviviin. Biden siis käytännössä hyväksyy Trumpin toimet.

Suurimpia eroja ehdokkaiden välillä näyttäisivät olevan suhtautuminen ilmastonmuutokseen sekä asenteet suurvaltapolitiikassa. Trump on ollut nihkeä Naton suhteen ja vähemmän nihkeä Venäjän suhteen. Biden vahvistaisi Natoa ja tiukentaisi suhtautumista Venäjään. Toisaalta hän löysäisi politiikkaa Kiinan suuntaan, mitä jotkut voivat pitää ongelmana ottaen huomioon Kiinan viimeaikaiset toimet.

Ehdokkaiden asenteissa terveydenhuoltoon on eroa, mutta näissä asioissa presidenttien mahdollisuudet saada kovia suuria muutoksia aikaan taitavat olla rajalliset. Systeemi on jäykkä muuttumaan, ja erilaiset lobbausryhmät yrittävät pitää kiinni eduistaan. Terveydenhuolto sairausvakuutuksineen on valtavan iso bisnes.

https://yle.fi/uutiset/3-11563510

MrKAT

#7
Hahaha :D

Transsukupuolinen anarkisti ja satanisti trollasi republikaaneja ja on nyt ehdolla seuraavaksi sheriffiksi
Republikaanit äänestivät vahingossa itselleen varsin poikkeuksellisen ehdokkaan seuraavaksi piirikunnan sheriffiksi New Hampshiren osavaltiossa
...
Vaalien jälkeen DiMezzo on saanut vihaista palautetta häntä äänestäneiltä henkilöiltä. Häntä on syytetty todellisen agendansa ja mielipiteidensä piilottelusta. Toisaalta voidaan ajatella, ettei DiMezzo räiskyvän vaaleanpunaisiksi värjättyine hiuksineen jättänyt paljoakaan arvailujen varaan kampanjoidessaan sloganilla "F the Police".

Boston Globe -lehden haastattelussa DiMezzo kuittaa hänen valintaansa tyytymättömille äänestäjille: "Annoin teille köyden ja te hirtitte itsenne sillä. Neljätuhatta ihmistä äänesti minut ehdokkaaksi piirikunnan korkeimpaan viranomaisasemaan tietämättä minusta mitään."
...
Hänen mielestään on käsittämätöntä, että ihmiset haluavat antaa paljon valtaa sellaiselle henkilölle, joista eivät tiedä yhtään mitään.

- Voima 23.9.2020

Nyt minäkin alan pikkuhiljaa uskoa ettei USA:ssa demokratia taida oikein toimia...

DiMezzo voitti siis republikaanien oman esivaalin, varsinaisessa sheriffin vaaleissa demokraatti on vahvemmilla. Mutta jos DiMezzo voittaisi tämän niin hän antaisi piirikunnan poliiseille kolme vaihtoehtoa: hengailla asemalla, mennä kotiin tai tarkkailla muiden poliisien toimintaa. "Jos näet poliisin pysäyttävän jonkun, pysäytä se poliisi ja kysy miksi hän ahdistelee viattomia ihmisiä. Ja jos hän jatkaa toimintaa, niin pidätä hänet", DiMezzo sanoo.

JK. Suomalaiset voisi myydä USA:n piirikunnille (netti)vaalikoneita niin ei tulisi tuommoisia äänestäjille ikäviä DiMezzo-ylläreitä?
- Missä tv-sarjassa kuuluu: "Jes ... sori ... fak ... nee"?  - Erikoisryhmä Potsdam.

urogallus

Uhhuh.

Lainaa• In September, 44 percent of Republicans and 41 percent of Democrats said there would be at least "a little" justification for violence if the other party's nominee wins the election. Those figures are both up from June, when 35 percent of Republicans and 37 percent of Democrats expressed the same sentiment.

• Similarly, 36 percent of Republicans and 33 percent of Democrats said it is at least "a little" justified for their side "to use violence in advancing political goals"—up from 30 percent of both Republicans and Democrats in June.

• There has been an even larger increase in the share of both Democrats and Republicans who believe there would be either "a lot" or "a great deal" of justification for violence if their party were to lose in November. The share of Republicans seeing substantial justification for violence if their side loses jumped from 15 percent in June to 20 percent in September, while the share of Democrats jumped from 16 percent to 19 percent.
https://www.politico.com/news/magazine/2020/10/01/political-violence-424157?fbclid=IwAR3NqOZVRs1gF5nO0KT-FZNQo-fk9aJb1xs_kR3MW1GpBN3NkGwS7Z8umAY

Eli suomeksi: karkeasti kolmannes jommankumman pääpuolueen kannattajiksi identifioituvista amerikkalaisista pitää väkivaltaa jossain määrin oikeutettuna poliittisten tavoitteiden ajamisessa. Näin ajattelevia on karkeasti saman verran kummankin suuren puolueen kannattajissa.

Miten paljon väkivallan hyväksyviä mahtaa löytyä äärivasemmistossa ja äärioikeistossa, jotka eivät kuulu perinteisten puolueiden kannattajiin?

Hayabusa

Amerikassa elää edelleen hyvin myytti valkohattuisesta cowboysta, joka ratkoo ongelmat nopealla coltilla ja kovilla nyrkeillä. Väkivalta on osa amerikkalaista kulttuuriperintöä. Siitä poisoppiminen ei ole helppoa samalla kun sotavoimat levittävät "America First" -sanomaa ympäri planeettaa presidentin puoluekannasta riippumatta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

Ehkä parisen vuotta sitten kun Alex Jones ei ollut vielä poistettu someilta ja julkaisi väkivaltaisen videon niin seuraamani bloggari apul.prof., aboutti vasemmistolainen ateisti, kommentoi jotenkin siihen tyyliin, että tuommoisille (ja äärioikeistolle kadulla) on vastattava väkivallalla, joka on oikeutettua. Olin äimänä. Yliopistomies tuommoista. En voisi edes kuvitellakaan Li Anderssonin tai Paavo Arhinmäen suusta semmoisia. (Onko Suomen vasemmisto niin rauhanaatteen kyllästämää että täkäläinen vasemmistokulttuuri poikeaa muista maista?)
- Missä tv-sarjassa kuuluu: "Jes ... sori ... fak ... nee"?  - Erikoisryhmä Potsdam.

Aave

Li Anderssonin läppärinkuorissa on mellakointiin kannustavia tarroja, ja Paavo Arhinmäki on vanha jalkapallohuligaani! :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

MrKAT

USA on näin poliittisesti jakautunut jopa pandemian uhan ja sen torjunnan suhteen:



(Lähde twiitissä oli Smith/Duffield: https://twitter.com/aetiology/status/1315067254460084224 )
- Missä tv-sarjassa kuuluu: "Jes ... sori ... fak ... nee"?  - Erikoisryhmä Potsdam.

Kopek

Amerikkalainen vaalijärjestelmä erityisesti joissakin osavaltioissa on tyly mustille äänestäjille.

CNN: How mail-in ballot rule chaos in North Carolina is hurting Black voters

Statewide, Black voters make up only 16% of total ballot returns, but they account for almost 40% of the ballots labeled as "pending" or "pending cure."

https://edition.cnn.com/2020/10/15/politics/north-carolina-mail-in-ballots-black-voters/index.html

Eräissä presidentinvaaleissa nousi uutisiin se, että mustien ääniä oli hylätty paljon Floridassa, jossa oli käytössä äänestyskone. Mustista moni ei osannut käyttää sitä oikein.

Eikö koko yhteiskunta syrji mustia? Oppilaitoksiin on pisterajat. Mustilla on heikommat pisteet, joten syrjiikö pisteraja erityisesti heitä, vaikka he saavatkin joissakin tapauksissa ylimääräisiä pisteita ihonväristään. Työpaikat edellyttävät tiettyä koulutustasoa. Mustilla se on keskimäärin muita heikompi, joten syrjitäänkö taas?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%C3%A4

Mitä pitäisi tehdä?

kertsi

#14
-------- Lisäsin lainauksen selityksenä siihen, mitä oikein olin kommentoimassa -----
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 15, 2020, 19:32:26
Amerikkalainen vaalijärjestelmä erityisesti joissakin osavaltioissa on tyly mustille äänestäjille.

CNN: How mail-in ballot rule chaos in North Carolina is hurting Black voters

Statewide, Black voters make up only 16% of total ballot returns, but they account for almost 40% of the ballots labeled as "pending" or "pending cure."

https://edition.cnn.com/2020/10/15/politics/north-carolina-mail-in-ballots-black-voters/index.html

Eräissä presidentinvaaleissa nousi uutisiin se, että mustien ääniä oli hylätty paljon Floridassa, jossa oli käytössä äänestyskone. Mustista moni ei osannut käyttää sitä oikein.

Eikö koko yhteiskunta syrji mustia? Oppilaitoksiin on pisterajat. Mustilla on heikommat pisteet, joten syrjiikö pisteraja erityisesti heitä, vaikka he saavatkin joissakin tapauksissa ylimääräisiä pisteita ihonväristään. Työpaikat edellyttävät tiettyä koulutustasoa. Mustilla se on keskimäärin muita heikompi, joten syrjitäänkö taas?

Lisäys. Ehkä johtuu lukutaidottomuudesta?

-------------
Kuukkeli kertoo lukutaidottomuudesta USA:ssa:

"Approximately 32 million adults in the United States can't read, according to the U.S. Department of Education and the National Institute of Literacy. The Organization for Economic Cooperation and Development found that 50 percent of U.S. adults can't read a book written at an eighth-grade level."
ja
"According to the National Center for Educational Statistics (NCES), 21 percent of adults in the United States (about 43 million) fall into the illiterate/functionally illiterate category. ... Non-U.S.-born adults make up 34 percent of the low literacy/illiterate U.S. population.Apr 29, 2020"

---
Tiedän erään USA:han myydyn suomalaisen raskaan teollisuuden tuotteen myyntiehtoihin kuuluneen, että tuotteen käyttäjiltä edellytetään lukutaitoa, heidän edellytettiin kykenevän lukemaan manuaaleja.

Nyt palstarasistien pitäisi kyllä esittää todisteita siitä, että lukutaidottomuus johtuu nimenomaan rodusta, eikä esimerkiksi köyhyydestä, sellaisesta yh-huoltajuudesta, jossa ainoa huoltaja tekee kolmea duunia, alhaisesta syntymäpainosta (hidastaa kehitystä), tai niistä ehkä tusinoista muista mahdollisista syistä - mikäli rasisti mielii länkyttää mustan rodun kelvottomuudesta, ja todistaa se lukutaidottomuudella. Lisäksi pitäisi myös selittää esim. latinojen (ovat valkoihoisia) ja alkuperäisamerikkalaistenkin lukutaidottmuus.

https://gradelevelreading.net/wp-content/uploads/2014/02/Young-Men-of-Color-and-the-Early-Reading-Gap.htm
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️