Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Handmaid's Tale (jatkuu)

Aloittaja kertsi, elokuu 19, 2020, 16:50:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Uskaltavatko nuo islamia vieläkään kritisoida, kun siitähän tuo kertoo?

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: kertsi - elokuu 20, 2020, 11:03:45
Täti Lydiaa vähän taustoistetaan tällä tuotantokaudella. Mutta ei tarpeeksi, tai ainakaan minä en ymmärtänyt miten yhdestä nolosta tapahtumasta voisi persoonallisuus kieroutua siihen tapaan kuin tällä kammosadistisella tädillä.

10 v (tavallaan koko elämänikin) turhaan rakkauden perään haikailleena tavallaan ymmärrän miten joku voi myrkyttyä lopullisesti sellaisessa tilanteessa että menee tyrkyttämään itseään jollekulle ja tulee torjutuksi. Sitä tuntee itsensä täys ääliöksi sen vuoksi että edes kehtasi kuvitella että joku voisi tykätä ja pitää viehättävänä. Jos on sellainen luonne että reagoi ulospäin, ehkä silloin lähtee kostoretkelle koko maailmaa kohtaan. On siinä tietysti pitänyt olla monta askelmaa jo etukäteen joita on laskeuduttu aina vaan alemmas ja alemmas kohti tyhjyyttä ja kylmyyttä. Sitten kehtaa toivoa jotain, ja toivo tulee murskatuksi.

Orjattaret tietenkin ovat nuorempia naisia, tai ainakin nuorempia kuin Lydia. He saavat "rakkautta" (jos nyt raiskaamista voi rakkaudeksi kutsua...), joten tottakai hän kokee kateutta heistä jokaista kohtaan, eikä ymmärrä minkä takia nämä ämpyilevät kun heidän pitäisi olla kiitollisia.

kertsi

Pikemminkin orjattaret ovat seksuaalisen halun kohteita, mitä täti Lydia ei ole.

Täti Lydia on ollut naimisssa, mutta eronnut. Hän kuvasi avioliittoaan (vai miestäänkö se oli?) sanalla erehdys. Hän on sarjassa kyllä mielenkiintoinen hahmo, hänessä on hellyyttä ja kiltteyttä ja samanaikaisesti äärimmäistä julmuutta. Viimemainittu jää päällimmäiseksi, hän vertautuu esimerkiksi keskitysleirin vartijaan, joka satunnaisesti tekee pienen hyvän teon.

Lydialla on kolmas ura meneillään, aiemmat olivat alakoulun opettaja ja sitä ennen perheoikeuden syyttäjä (?). Uudenvuoden juhlinnan yhteydessä hän kertoo rehtorille, että oli oikeusurallaan turhautunut, kun ei pystynyt auttamaan niin monia lapsia kuin olisi halunnut. Rehtori kommentoi ihailevasti hänen omistautumistaan.

Kun Lydia tulee rehtorin torjumaksi, lienee se jonkinlainen narsistinen loukkaus, kolaus omanarvontunteelle, tai minäkuvalle. Tätä symboloi se, kun hän jälkikäteen rikkoo peilin tuskassaan, ja varmaankin häpeissään. Ehkä Lydian kammosadistisuus on tämän, ja ehkä muidenkin häpeän tunteiden ylle ja ympäri kiedottua pehmustetta, jotta häpeä ei rikkoisi egoa?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Minua harmittaa että sarjassa tuli tämä suumaski. Takuulla löytyy kaheleita jotka alkavat vertailemaan puhumisen estävää suumaskia koronan vuoksi käytettävään maskiin, ja kiihottuvat entistä enemmän hihhuloimaan maskia vastaan koska se vie freedomin ja sitä rataa. En sentään usko että vimpain keksittiin sarjaan tahallaan koronan takia, koska ilmeisesti sarjaa pusattiin viime vuonna? Joten kyseessä lienee siis ikävä yhteensattuma.


kertsi

Jakso 9. Sankariteko.
June pakotetaan eristyksiin, rukoilemaan aivokuolleen orjattaren ja tämän sikiön puolesta. June alkaa hajoilemaan ja hallusinoimaan ja käy väkivaltaiseksi.
Tohtori sanoo varoittaneensa, että eristys ei ole kenellekään terveellistä - aivot surkastuvat jos ihminen joutuu olemaan eristyksissä. Stimulanssin puutteessa, olettaisin, ja sosiaalisten kontaktien puuttessa eli kun ei pääse toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä.

Mitenhän lie tämä koronaeristys vaikuttaa ihmisiin.

Kaikkein rankin jakso näistä tämän kauden. Ja kuitenkin kameratyöskentely ja lavastus on loistavaa. Ne kolme ikkunaa, jotka raamittavat rukoilevaa orjatarta tai orjattarien parvea, ovat kauniit kuin mitkä. Tässä sarjassa on paljon visuaalisesti kaunista.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Herääkin kysymys että halutaanko rituaalisuuden estetiikalla herättää huomaamaan että uskonnot ovat sitä että myydään paskaa kauniiseen lahjapaperiin käärittynä? Jokuhan voi varmaan mieltää vaikkapa silvonnan hyvinkin kauniiksi hengelliseksi toimitukseksi, ainakin mitä tulee juutalaisiin poikavauvoihin.

kertsi

En ole lukenut kirjaa (tai sen jatko-osaa), joten en tiedä, onko siinä kuvauksia estetiikasta. Jotenkin ajattelisin, että sarjan esteettiset valinnat ovat vain sarjassa.

Ehkä koska aihe on niin perinjuurin ahdistava, se tarvitsee vastapainokseen jotain kaunista, koska ei sitä ehkä muuten jaksaisi katsoa, olisi liian raskasta katsoa.

Kuvakulmat ovat joskus aika erikoiset. Paljon käytetään dronea, tai korkealta kuvattuja osioita (tai lähikuvia käsistä jne.). Ja joukkokouhtauksessa em. lisäksi tehokeinona on myös vaatteiden väritys. Kun samanvärisiin vaatteisiin pukeutuneet ihmiset liikkuvat koordinoidusti (ehkä toisenvärisiin vaatteisiin liikkuvien kanssa, mutta eri jonossa tms.), tulee lopputulokseksi sarjassa usein kuvarunoutta.

Puvustus on loistava. Ainoa kauneusvirhe on jonkinlaiset harsomaiset ja typerännnäköiset päähineet, joita oli vaimoilla Eleanor Lawrencen hautajaisissa
Handmaids Tale Season 3 Episode 12 The Funeral Of Eleanor Lawrence HD Clip, ja Serenalla siinä televisioidussa rukoushetkessä Washington, D.C., Lincoln Memorialin portailla:

Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Xantippa

Olen viimeisillä sivuilla kirjassa "Testamentit", jossa Lydiakin saa selityksensä. Oletan, että pitelen käsissäni jaksoa 4 ;D

T: Xante

kertsi

Ai niin, sen niminenhän se jatko-osa olikin.
Pitäisi varmaan lukea kyllä molemmat.

Tykkäsin itse kovasti MaddAddamä-kirjasarjasta, joten varmaankin tykkään myös noista Handmaidseista. Tai no, en tiedä. Kirjailija itse kertoi nimittäin jossain haastattelussa, että Orjattaresi -kirjan kirjoittaminen oli perin rankkaa. Ehkä lukeminenkin sitten on.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

a4

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - syyskuu 10, 2020, 16:11:46
Olen viimeisillä sivuilla kirjassa "Testamentit", jossa Lydiakin saa selityksensä. Oletan, että pitelen käsissäni jaksoa 4 ;D

T: Xante
Tarkoitat varmaan 4. kautta?
Mitä pidit kirjasta?

Lainaus käyttäjältä: a4 - elokuu 20, 2020, 09:48:42
https://www.express.co.uk/showbiz/tv-radio/1159832/The-Handmaids-Tale-season-4-release-date-cast-trailer-plot-when-is-the-new-series-out-Hulu
MGM and Hulu have also now announced that the sequel novel The Testaments will also be adapted into a TV series, but it is not yet clear when this will come out or whether this will become part of season four.

Xantippa

#25
No tarkoitin kautta, joo.

Pidin kirjasta, oli ihan yhtä koukuttava kuin Orjattaresikin. Ei kyllä ollut minusta raskasta luettavaa, vaan mielenkiintoista, koska vastasi ainakin muutamaan heränneeseen kysymykseen.

Atwood itse sanookin lukijoiden kysymyksien inspiroineen hänet kirjoittamaan jatko-osan, kiitteli myös tv-sarjaa.

T: Xante

Muoksis: tai siis, ei ainakaan raskaampaa luettavaa kuin sarja on katsottavaa :D
Muoksis 2, kun jäi sanomatta: Atwoodhan on yllättävän hauska kirjoittaja, tarkoitan, että vaikka aiheet ovat kamaliakin, hänen sanavalintansa huvittavat minua useasti.


kertsi

#26
Jakso 9 Sankariteko.
Katsoin toistamiseen tämän jakson.

Kohta 13:27
Aivokuollut(?) handmaid saa epileptisiä kohtauksia, ja sitä estämään hänen elimistöönsä turboahdetaan neseytystä reisilaskimon kautta. Luullakseni kyseessä on toimenpide, jota englanniksi kutsutaan nimellä femoral vein cannulation. Ja koska kyseinen laskimo sijaitsee pitkittäin jalassa, luullakseni kyseinen toimenpide tehtiin väärin tv-sarjassa, jossa tohtori muka leikkasi jalkaan nähden poikittaissuntaisen olevan viillon. Sellainen poikittainen viilto lisäksi leikkaisi poikki lihakset, mikä tietty ei ole toivottavaa elävälle potilaalle. Lisäksi tohtori änkeää sitä tuubia ihon ja lihaksen alle sokkona, mitä ei varmaankaan oikeassa elämässä tapahtuisi, sillä tarkoitushan on tähdätä ja ujuttaa se tuubi hyvin tarkasti sen laskimon sisälle, ilman että rikkoo laskimoa.

Kun June loukkaa itsensä hyökättyään Serenaa kohti, tohtori paikkaa hänen kättään. Tohtori kysyy, kauanko Junella on ollut itsetuhoisia ajatuksia. June ei niistä ole itse tietoinen, mihin tohtori huomauttaa, että ilmiselvästihän June haluaa tulla hirtetyksi eli tehdä itsarin. Useat joukkomurhat taitavat olla sellaisia, että hyökkääjä haluaa päästä hengestään, muttei uskalla itse tehdä asialle mitään. Taisi olla niin myös siinä viimeisimmässä (koulu?)surmassa, jossa käytettiin miekkaa.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - elokuu 20, 2020, 17:34:57

Mitä tulee Juneen, ongelmani hänen kanssaan on kyllä sekin, että hän syö sarjan uskottavuutta. Miksi ihmeessä hänen annettaisiin temppuilla kuten tekee, maailmassa, joka on, mitä on? Hänhän jopa valehtelee aivan surkeasti, minkä pitäisi tuollaisessa maailmassa olla ensimmäinen avu.

T: Xante

Joseph Lawrencen talossa June käyttää ainakin aluksi hyväkseen sitä, että Joseph rakastaa vaimoaan, ja pelkää tämän terveyden puolesta, kun ei saa hommatuksi tälle lääkkeitä ja hoitoa, joita vaimo niin kipeästi tarvitsisi. Toiveena oli, että vaimo voisi matkata kerättyjen lasten kanssa Kanadaan?

Lopussa vaimo kuolee, mutta Joseph silti auttaa Junea. Liekö raiskaus sitten antanut jonkinlaisen moraalisen yliotteen Junelle? Ehkä omatunto soimaa Josephia sekä siitä, että varmaankin myös koko Gileadin kammottavan maailman luomisesta? Hänhän pelasti kourallisen marthoja joutumasta siirtokuntiin, jonkinlaisena hyvää omatuntoa tuovana laastarina itselleen.

Jos raiskaus antaisi raiskatulle yliotteen, se voisi olla antanut sitä Junelle myös Waterfordien luona?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

a4

^
Käsitin niin että Josephin natseihin verrattavat saavutukset Gileadin johdossa saivat hänen rakkaan vaimonsa menettämään mielenterveytensä ja Junen kovin suosiollisella avustuksella Joseph joutuu lopulta sisäisesti kohtaamaan tämänkin saavutuksensa tosiasiana ja yrittämään ainakin nimellistä hyvityksen elettä tai jotain.

Tässä Handmaids Talen larppaavia tosifaneja tai aitoja edustajia, luhistuvan USA:n Trumpilaisessa kehitysvaiheessaan:

Aseita tarvitaan myös siksi, että pastori Sean uskoo Yhdysvaltain siirtyvän lähiaikoina uuteen vaiheeseen - Jumalan valtakuntaan maan päällä. Hän on jo laatinut valmiiksi uuden perustuslain, jonka mukaan valta siirtyy hänelle ja hänen miespuolisille perillisilleen. Laki on sekoitus oikeistolaista dogmaa ja raamatullista visiota. Sen mukaan esimerkiksi avioliitto on miehen ja naisen liitto, jossa mies on "subjekti" ja nainen "objekti". Tämä transformaatio voi tuoda mukanaan epävakautta, anarkiaa ja jopa aseellisia yhteenottoja. Regis kertoo rukoilevansa, että mikään tapahtuma ei antaisi kipinää aseelliselle vastarinnalle, mutta myös sanoo, että sitä vaihtoehtoa ei voi sulkea pois.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6161510-885b-4953-8ecd-4c3ee45fb026

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: a4 - syyskuu 14, 2020, 21:19:30
^
Käsitin niin että Josephin natseihin verrattavat saavutukset Gileadin johdossa saivat hänen rakkaan vaimonsa menettämään mielenterveytensä ja Junen kovin suosiollisella avustuksella Joseph joutuu lopulta sisäisesti kohtaamaan tämänkin saavutuksensa tosiasiana ja yrittämään ainakin nimellistä hyvityksen elettä tai jotain.

Tässä Handmaids Talen larppaavia tosifaneja tai aitoja edustajia, luhistuvan USA:n Trumpilaisessa kehitysvaiheessaan:

Aseita tarvitaan myös siksi, että pastori Sean uskoo Yhdysvaltain siirtyvän lähiaikoina uuteen vaiheeseen - Jumalan valtakuntaan maan päällä. Hän on jo laatinut valmiiksi uuden perustuslain, jonka mukaan valta siirtyy hänelle ja hänen miespuolisille perillisilleen. Laki on sekoitus oikeistolaista dogmaa ja raamatullista visiota. Sen mukaan esimerkiksi avioliitto on miehen ja naisen liitto, jossa mies on "subjekti" ja nainen "objekti". Tämä transformaatio voi tuoda mukanaan epävakautta, anarkiaa ja jopa aseellisia yhteenottoja. Regis kertoo rukoilevansa, että mikään tapahtuma ei antaisi kipinää aseelliselle vastarinnalle, mutta myös sanoo, että sitä vaihtoehtoa ei voi sulkea pois.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6161510-885b-4953-8ecd-4c3ee45fb026

Näin minäkin käsitin, ynnä että June toi Rva Lawrencelle myös uutta toivoa asioiden muuttumisesta.

Joudun nyt olemaan tässä todella mielenkiintoisessa keskustelussa hyvin, hyvin varovainen, kun koko ajan pelkään, että möläytän jotain juonipaljastavaa ;D


T: Xante