Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Kuka on köyhä?

Aloittaja Edward, heinäkuu 02, 2020, 10:57:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Suomen sosiaaliturva on niin kattava, ettei kukaan jää ilman ruokaa, ellei oma valinto.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 20, 2023, 19:12:44
Voisiko varat saada tuottamaan tuloja?
Mitä tuo tarkoittaa? Sitäkö, että yhteiskunta määräisi, eikä yksityisomistaja itse?

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 21, 2023, 21:37:07
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 20, 2023, 19:12:44
Voisiko varat saada tuottamaan tuloja?
Mitä tuo tarkoittaa? Sitäkö, että yhteiskunta määräisi, eikä yksityisomistaja itse?

Ei tullut mieleen yhteiskunnan määräys vaan se, miten yksityinen henkilö voisi saada pääomansa tuottamaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Esitin vain pohdiskelevan yleisluonteisen kysymyksen, en mielipidettä.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 20, 2023, 19:12:44
Voisiko varat saada tuottamaan tuloja?

Tuossahan ne asunnon myynnistä saadut varat kai käytettiin talon ostoon ja liekö sitä jouduttu kunnostamaan, mutta varmaan ainakin kalustamaankin, joten ei heillä tainnut kovin paljoa joutilasta sijoitettavaa jäädä.

Säännöllisesti kuukausittain nostettavaa tuottoa ei paljon kai muusta voi saada kuin asunnon vuokrauksella. Sekään ei kovin tuottoisaa ole, jos asuntoon kohdistuu taloyhtiön velkaa esim. linjasaneerauksesta eli vastikkeet nousevat niin isoksi, että pääomatuloveron jälkeen vuokrasta ei kovin paljon käteen jää.

Yksi ilmeisen tuottoisa keino asuntoihin liittyen, on ostaa edullisesti remontoitavassa kunnossa oleva asunnon hyvältä paikalta. Itse sen remontoi hyvällä maulla ja taidolla sellaiseen kuntoon, että kaikkineen myynnistä jää voitolle. Edellytyksenä vain on, että osaa ja jaksaa tehdä JA asuntokauppa käy niin kuumana, ettei asunto jää käsiin.

Osingot ja vastaavat maksetaan yleensä kerran vuodessa ja niiden tuotto vaihtelee, mutta ei välttämättä ole kuin joitain prosentteja sijoituksen määrästä, joten ei niilläkään rahoilla pitkälle pötki, ellei sijoitusomaisuuden määrä ole melkoinen.

Ei oikein laillisia keinoja, jotka pienellä pääomalla toisi tasaisia rahavirtoja. Tuttavapiirin voisi kouluttaa ottamaan pikavippejä isolla korolla. Tämäkin vaatii sitten jossain vaiheessa aktiivisia perintätoimia. Tuppaa vaan tämä asiakaskunta katoamaan näköpiiristä aika pian.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Hieman vanha uutinen (2017), mutta ajankohtainen:
https://www.rakennuslehti.fi/2017/01/helsingissa-on-noin-29000-asuntoa-ilman-vakinaista-asukasta/
Siis Helsingissä on stanasti asuntoja vapaina. Helsingissä ei ole ihmisiä, joilla olisi varaa vuokrata... :-\
Mitä veikkaatte, parantaisiko tilannetta "vapaat markkinat", vaiko kaupungin asuntosäännöstely? Helsingin asuntojen hinnoissa n. 25-30% on ilmaa (=kusetusta).

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010068484.html
Markkinatalous ei toimi, liikaa säännöstelyä ja sosialismia.

Kopek

Hesarissa on juttu nimimerkki "Laurasta", joka esitellään esimerkkinä lapsiköyhyydestä.

Helsingin Sanomat: "Turussa on Suomen korkein lapsiköyhyys. Yksinhuoltajaäiti Laura, 29, kertoo, miten rahattomuus rajoittaa elämää."

Laura esitellään säästäväisenä, taloutensa tehokkaasti suunnittelevana henkilönä, joka hyödyntää tarjoukset ja harjoittaa "zero waste" -periaatetta.

Jokin tuossa kuvassa kuitenkin särähtää. Lauran taustasta kerrotaan mm. seuraavaa:

"Laura haki apua jo raskaana ollessaan, koska hän pelkäsi, etteivät omat voimat tule riittämään lapsen kanssa."

Ei vaikuta kovin suunnitelmalliselta hankkia lapsi, jonka isän panos on niin vähäinen, että tuleva äiti on jo raskausaikana huolissaan, miten hän tulee selviämään.

Hän muistaa ajan, jolloin omasta postiluukusta tipahteli perintätoimiston kirjeitä.

"En edes avannut niitä. Tiesin, ettei minulla olisi rahaa maksaa laskuja. Ajattelin, että kun en näe sisältöä, ei ongelmaa ole olemassa."


Ei huolta huomisesta? Huominen kuitenkin tulee.

"Perhe asuu kerrostalokolmiossa kahden kissansa, kahden käärmeensä, liskojen sekä kaniinin kanssa."

Pienituloisen ei ehkä kannattaisi hankkia suurituloisen asuntoa ja harrastuksia. En ole itse hyvä esimerkki tässä asiassa.

"PIENITULOISUUS rajoittaa elämää: Lauralla ei ole kuntosalikorttia tai aikaa kampaajalle. Hän ei voi käydä ravintolassa syömässä, viettää ystäviensä kanssa iltaa kulttuuririennoissa eikä tehdä heräteostoksia."

En minäkään käy kuin korkeintaan Ikean ravintolassa joskus. Totta kai tulojen määrä asettaa rajat sille, mitä voi ostaa ja tehdä. Miljonäärikin joutuu miettimään, mihin rahat riittävät, ja mihin eivät riitä.

En kirjoita tätä tekstiäni kriittisessä mielessä. Jokainen elää niin kuin elää. Tein vain joitakin havaintoja.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010220969.html

Brutto

^ Jo vuosikymmenien ajan media on luonut mielikuvaa, että yhteiskunnassa on jotakin pahasti pielessä ellei jokaisella työttömällä ole huippukirurgin elintasoa.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 21, 2024, 09:23:51^ Jo vuosikymmenien ajan media on luonut mielikuvaa, että yhteiskunnassa on jotakin pahasti pielessä ellei jokaisella työttömällä ole huippukirurgin elintasoa.

Ja mitähän aiheettomat elintasovalitukset aiheuttavat oikeasti köyhien mielelle?
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Socrates

Lauralla ei ole varaa edes kuntosalikorttiin, niin onhan hän rutiköyhä.

Vähimmäiselintasoon kuuluu tuo kerrostalokolmio, mökki, uimahallille ja salille pääsy, hiukan heräteostoksia, kremppojen hoito ja satunnaiset taxikyydit.

Auto, lemmikit ja matkustelu ovat turhakkeita.
Kävelevä kremppakertymä

Karikko


Suomalaisia köyhiä kiusattiin, kun he eivät enää voineet muuttaa portugaliin. Suomen tehtyä sopimuksen verovapauksista Portugalin kanssa, eli niitä muuttajiakin olisi hieman verotettu..

Onneksi on muitakin maita olemassa..

>>>

Paljon omaisuustuloja saaneet suomalaiset muuttavat huomattavasti muita useammin Sveitsin, Singaporen ja Arabiemiraattien kaltaisiin veroparatiiseihin. Asia selviää Finnwatchin tiistaina julkaistusta seurantaraportista.

Portugalin suosio on sen sijaan romahtanut Suomen irtisanottua maiden välisen verosopimuksen.

Sveitsi kärkipaikalla
Selvityksen tulokset viittaavat siihen, että verosuunnittelulla on vaikutusta muuttokohteiden valintaan. Etenkin Sveitsi on kasvattanut suosiotaan varakkaiden muuttokohteena.

– Suomen lainsäädännön puutteet kannustavat muuttamaan veroparatiisiin ennen omaisuuden realisointia, Finnwatchin veroasiasiantuntija Saara Hietanen sanoo tiedotteessa.

– Näin toimimalla erittäin varakas henkilö voi välttää kokonaan sijoitusomaisuuden myynnistä normaalisti perittävät verot.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/9fe3437d-96f5-460a-8b28-a175f3fa29de

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 21, 2024, 09:15:05"Perhe asuu kerrostalokolmiossa kahden kissansa, kahden käärmeensä, liskojen sekä kaniinin kanssa."

Käytännön neuvona voi antaa kotieläinten valinnassa sen, että kannattaisi valita sellaisia elukoita jotka voisi syödä, kun oikein huonosti menee- niin maalla on aina tehty, vaikka lapset sianporsaita ovat kavereinaan pitäneet..

Tosin voihan tuossa mainitut elukatkin syödä- nälkäinen, joissakin maissa noita saa torilta ostaa ruoaksi.  kissa taitaa olla ainoa jota ei yleisenä ruokatavarana pidetä, vaikka sota-aikana sekin on kelvannut lounaaksi..

Brutto

Olen edelleen sitä mieltä että vapaa-aika on tärkeämpää kuin raha. Rahasta ei ole mitään iloa ellei ole aikaa nauttia siitä. Toisaalta yhteiskuntamme takaa mahdollisuuden nauttia elämästä hyvinkin pienillä tuloilla.

Omat vuosituloni ovat tällä hetkellä reilusti yli 85000 euroa brutto, mutta en pysty hankkimaan edes koiraa koska minulla ei ole riittävästi aikaa sille. Tuntuu ettei aikaa löydy edes oman terveyden ylläpitoon. Tai ehkä teoriassa aikaa löytyisi, mutta sille ei löydy enää tarpeeksi energiaa hektisen työpäivän jälkeen.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hayabusa

^
Jep. Sen jälkeen, kun perusinfran on saanut kuntoon, niin rahan ansaitseminen menettää merkitystään. Silloin on myös helpompaa tulla toimeen pienillä tuloilla - myös ilman yhteiskunnan tukia.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Toope

Suomessa köyhälle riittää ruokaa, nettiyhteys tms.. Tooosi köyhiä ollaan.

Kyllä minunkin menoistani alkoholi osuutensa vie,

Sanon vaan, että iso osa köyhistä on henkilöitä, jotka eivät syystä tai toisesta hallitse rahankäyttöään. Oma syy, ei yhteiskunnan.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 21, 2024, 14:03:19Olen edelleen sitä mieltä että vapaa-aika on tärkeämpää kuin raha. Rahasta ei ole mitään iloa ellei ole aikaa nauttia siitä. Toisaalta yhteiskuntamme takaa mahdollisuuden nauttia elämästä hyvinkin pienillä tuloilla.

Omat vuosituloni ovat tällä hetkellä reilusti yli 85000 euroa brutto, mutta en pysty hankkimaan edes koiraa koska minulla ei ole riittävästi aikaa sille. Tuntuu ettei aikaa löydy edes oman terveyden ylläpitoon. Tai ehkä teoriassa aikaa löytyisi, mutta sille ei löydy enää tarpeeksi energiaa hektisen työpäivän jälkeen.

Brutolla on ihan kohtuulliset "Bruttotulot"  mutta käyttöön jää vain netto.

Siitäkin osa menee pakollisiin kuluihin kuten asuminen sähköt netit vakuutukset ja mitä kaikkea lieneekään ihmisen riesaksi keksitty. Huviin eli syömiseen juomiseen ja naimiseen jäänee silti kohtuullisesti.
Vapaus on rajoitettu, sitähän se on. > maailman hektinen meno vaatii veronsa silläkin saralla, kun jotain on se yleensä on jostain pois.

Monella pienempiansioisella voi olla vapaata paljonkin, mutta toisaalta ei ole taloutta "ostaa" itselleen haluamiaan asioita, kuten vaikka matkailua ja muutakaan viihdettä- joten oikeastaan aika moni saattaa olla samassa pulassa- vapautta on tai ei ole, jos sitä vapauttaan rajoittaa moni asia.
Energiapulaa toteuttaa asioita voi olla siis kahdellakin tapaa- vaikka lähtökohdat olisivat erilaisia- ratkaisukeskeisenä ehdotan ettei ole huolissaan ja jatkaa kuten ennenkin- eli on huolissaan..