Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Salaliittoteoriat

Aloittaja Norma Bates, syyskuu 05, 2020, 22:53:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Norma Bates

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f9873714-7102-4dac-88e3-5d89d82500ad?fbclid=IwAR1qeO7CZ0gNQMcZPUhgheQI0fGLP3iuvzXpjk3IEK_FkR3p7POPfpQqD04

QAnon on Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt salaliittoteoria, jonka ytimessä on ajatus siitä, että pienen porukan rikollinen, paha ja kaikin puolin ikävä valtaeliitti hallitsee maailmaa. Deep state, syvävaltio.

Tämä kasvoton, pimeydessä toimiva pahuus on vastuussa isosta osasta planeettamme ongelmista. Esimerkkeinä nyt vaikkapa sodat, terrorismi, taloudelliset ja ympäristölliset katastrofit sekä niiden aiheuttamat kärsimykset nälänhädästä kulkutauteihin.

Ahneet kelmit tavoittelevat vain omaa etuaan. Omissa pienissä ympyröissä voi pyörittää globalistipolitiikan lisäksi vaikkapa salaista pedofiilirinkiä, QAnon-liikkeessä uskotaan.

Mistään nämä roistot eivät tietenkään jää kiinni. Rikas eliitti on peittänyt jälkensä niin hyvin, että kukaan ei oikein tiedä, keitä he ovat. Tästä pitävät huolta muun muassa kansainvälinen valtamedia sekä julkisuuden valokeilassa paistattelevat poliitikot ympäri maailmaa. Sätkynuket ja "hyödylliset idiootit".

Paitsi Donald Trump. Hän on messiaankaltainen vapahtaja, joka on luvannut "kuivaavansa suon" ja paljastavansa eliitin mädännäisyyden. Sillä lupauksella hän nousikin valtaan vuoden 2016 vaaleissa.

...

Nimimerkillä Q kirjoittava henkilö alkoi kirjoitella vihjailevaan sävyyn paljastuksia Yhdysvaltain hallinnon taustoista. Kuinka poliitikkoja kiristetään todellisen vallan ytimen tahtoon.

Q tulkittiin viitteeksi turvallisuusluokituksesta Yhdysvaltain hallinnossa. Hänen uskottiin olevan yksi tai useampi henkilö, jotka ovat lähellä Yhdysvaltain hallinnon ja valtaeliitin synkimpiä salaisuuksia, mutta haluavat olla hyvien puolella. Kun epämääräiset vihjailut yhdistettiin kansainvälisiin uutistapahtumiin, ihmiset alkoivat enenevissä määrin uskoa Q:n olevan todellinen ja mitä tärkein tietolähde totuudelle.

– Teinit alkoivat trollata keski-ikäisiä, joilla ei ole medialukutaitoa. Trump taistelee satanistipedofiilirinkiä vastaan. Aivan posketon väite! Mutta sitten se lähti elämään omaa elämäänsä ja leviämään ihan kuin Umberto Econ Foucaultin heilurissa. QAnon alkoi vitsinä, mutta nyt se on kasvanut globaaliksi ilmiöksi, joka on ehtinyt jo Suomen eduskunnankin rappusille, Helsingin yliopiston poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen sanoo.

Myös vuotosivusto Wikileaks on kommentoinut julkisesti muun muassa Twitterissä, että ylläpitäjät uskovat QAnon-liikkeen lähteneen 4Chanin trolleista. QAnonin alullepanijoita on verrattu "pillipiipariin", joka soitollaan lumosi rotat ja sai ne seuraamaan itseään. Q osui oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, ja keräsi syvävaltioon uskovat ja siitä kiinnostuneet ihmiset yhteen saman kirjaimen taakse.


Keväästä asti olen ihmetellyt hämäräriä juttuja somessa. Erityisen hämäräksi olen kokonut Trumpin fanittamisen, koronan vähättelyn ja siitä seuraavan riemuidiotismin jossa keskeistä on että ei tarvitse paljon eväänsä lotkauttaa suojautuakseen koronalta, koska korona on höpöhöpöä. Lievimmillään tätä väittävät naureskelevat "koronahysterialle" ja lallattavat kuolintilastoja ees ja taas osoittaakseen kuinka merkityksettömästä taudista on kyse, jos moista tautia edes onkaan. Ruumisarkkukuvat nyt ainakin ovat feikki, väittää tämä väki.

Kuinka irvokasta onkaan jos huihai-asenne vaaralliseen sairauteen on johdettavissa teinien pelleilyyn netissä...

a4

^ Teinikälli taisi vain omalta osaltaan tuoda esiin, onnistuneesti osoittaa kuinka helposti monet ihmiset retkahtavat populistisen yksinkertaisiin selityksiin monimutkaisesta maailmasta. Muistuttaa  suosittujen toimintaelokuvien latteaa perusjuonta superpahiksista ja maailman pelastavista hyviksistä.
Löytyyhän myös jumalille, enkeleille ja muille hengille niihin uskojia. Paino sanalla usko.
Juurisyiltään siis läheistä sukua tämän ketjun aiheelle:  https://kantapaikka.net/index.php/topic,116.0.html


Hayabusa

Norma kilttinä tyttönä käytti eliitin määrittelemää kirjoitusasua. Me asioihin syvällisesti perehtyneet kuitenkin tiedämme miten otsikko pitäisi kirjoittaa: Sala liitto teoriat.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 06, 2020, 06:43:22
Norma kilttinä tyttönä käytti eliitin määrittelemää kirjoitusasua. Me asioihin syvällisesti perehtyneet kuitenkin tiedämme miten otsikko pitäisi kirjoittaa: Sala liitto teoriat.

Joillakin porukoilla on salaiset kädenpuristukset, toisilla taas...

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 06, 2020, 06:43:22
Norma kilttinä tyttönä käytti eliitin määrittelemää kirjoitusasua. Me asioihin syvällisesti perehtyneet kuitenkin tiedämme miten otsikko pitäisi kirjoittaa: Sala liitto teoriat.

Silloin keskustelu olisi tullut sijoittaa osastolle Vapaa sana.  :P

Ei tässä kyllä tiedä itkeäkö vai nauraa jos jotkut saavat koronatartunnan sen vuoksi että vähät välittävät koko sairaudesta pannessaan sen jonkin ihmeellisen salaliiton piikkiin. Keskiaikaako elämme? Joku panee villin huhun liikkeelle, ja mitä villimpi huhu, sitä enemmän ihmiset villiintyvät? Reptiliaaneja ei sentään ole kehdattu kaivaa esiin vintiltä. Vielä.

Hippi

Paljonkohan oikeasti noita salaliittoihin koronan tiimoilta uskovia on? Hyvinkin nuo salallittojutut saattavat korostua, jos kuljeskelee lukemassa kaikenlaisia huuhaapalstoja, johon tulee näitä salaliittoon sairastuneiden tihentymiä. Enemmän ihmettelen sitä, kannattaako ihan kaikkea netistä kaivaa esiin ja vielä sitä jakaa eteenpäin.

Uskoisin, että se ettei jaksa (enää) välittää koronasta johtuu paljon arkisemmista asioista.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 06, 2020, 09:51:19
Paljonkohan oikeasti noita salaliittoihin koronan tiimoilta uskovia on? Hyvinkin nuo salallittojutut saattavat korostua, jos kuljeskelee lukemassa kaikenlaisia huuhaapalstoja, johon tulee näitä salaliittoon sairastuneiden tihentymiä. Enemmän ihmettelen sitä, kannattaako ihan kaikkea netistä kaivaa esiin ja vielä sitä jakaa eteenpäin.

Uskoisin, että se ettei jaksa (enää) välittää koronasta johtuu paljon arkisemmista asioista.

Minulle tuollainen tihentymä on osunut FB-kavereihin ja sikäli sitä juttua sitten tunkee silmille ihan ilman mihinkään erityiseen ryhmään änkemistäkin. Ei näitä nyt kaveruudesta haluaisi poistaakaan kun ihan ok juttujakin heillä välillä on, mutta sitten kun tulee tarpeeksi sakeaa koronalle naureskelua, alkaa kyllä väsyttää. Mutta on kaikenlaista sakkia muissakin ryhmissä kuin huuhaa-. Terveysaiheiden pariin tuntuvat hakeutuvan kuin magneetin vetäminä. Ja jostain kumman syystä itse siellä terveysosastolla olen kaikkein "vähiten henkinen", eli mieluummin luottaisin tieteeseen kuin poppaukkoihin. Vaikka eipä tuo koululääketiedekään ole itselleni pystynyt rautaista terveyttä tarjoamaan. Mutta silti. Kyllä vaan jotenkin nousee niin niskakarvat pystyyn kun jotkut matamit alkavat vouhottaa esim. hopeavedestä.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 06, 2020, 10:06:09
muissakin ryhmissä kuin huuhaa-. Terveysaiheiden pariin tuntuvat hakeutuvan kuin magneetin vetäminä.

Eliitin somesta löytynee selitys tuohon.  Heinäkuussa eräs poliitikko arveli tai ennusteli Maria Nordinin hyppäävän sata lasissa salkkarien QAnonien ja etnonatsien kelkkaan. En itse nähnyt niin mutta mielenkiintoisempi olikin keskustelu jota se herätti:

---J.-A.Laitalainen:
En ole yllättynyt: yhtään.
Varsinki ku vaihtoehtohoito- ja rajatietoskene Suomessa valitettavan tuttua niin jokainen siellä driftailee aika nopeasti "juutalaisen kysymyksen" ja muun äärelle.

---Petri Korhonen (Seura-lehden toimituspäällikkö):
Virtaus kulkee molempiin suuntiin. QAnon-sakki ja kremlinistit siirtyivät jo pari vuotta sitten yhä vahvemmin terveyshuuhaa-puoskarisaiteille, koska niiden kautta tavoittaa laajemman yleisön kuin politiikkafoorumeilla. Imartelulle persot puoskarit tykkäävät aina takaisin.

---Janne Riiheläinen: (Kirjoittanut kirjan #Turpo - turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki, myös YLEn bloggaajana)
Kiinnostaa, kyllä. QAnon leviää nyt nimenomaan tällaisissa "vaihtoehtoisen" terveyden vaalimisen porukoissa. Aika hurjaa sinällään alt-right -taustaiselta toiminnalta saada mukaan tätä hörhöhtävää newage-väkeä.

---Janne Kariniemi:
Jotenkin en jaksa olla yllättynyt. Tiedevastaisuus, salaliittouskovaisuus ja ihmisviha tuntuvat keräävän kärpäsiä saman lantakasan äärelle. Siellä sitten huomataan, että vihollinen on yhteinen - järjestäytynyt, rationaalinen yhteiskunta.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan

MrKAT

#8
Tuo Janne "Rysky" Riiheläinen on äskettäin tehnyt järkyttävän pitkän blogijutun joka käsittelee QAnonia syvemmin kuin mikään lehtijuttu ikinä: http://uusimaanpuolustus.blogspot.com/2020/09/qanon-taydellinen-salaliittoteoria.html

QAnon näkyy jo USAn vaaleissa:

Alex Kaplan
Update: One of the QAnon-connected congressional candidates, Massachusetts U.S. Senate candidate Shiva Ayyadurai, has lost his primary.

This means 1 out of the 2 known QAnon-connected congressional candidates running in Massachusetts has made it to November.

UPDATE: At least a 21st QAnon-supporting congressional candidate has now secured a spot on the ballot in November. Tracy Lovvorn of Massachusetts' 2nd Congressional District has been declared the winner of the Republican primary by default.

Here are the now 21 QAnon-connected congressional candidates who have already made it to the ballot in November.- https://twitter.com/AlKapDC/status/1300977745292296192

Suomessa?

Suomalaisista eturivin poliitikoista perussuomalaisten euroedustaja Laura Huhtasaari on Pyrhösen mukaan "flirttaillut" QAnonille.

Twitterissä Huhtasaari on uudelleentwiitannut Vaihtoehtoraportti-nimisen, QAnon-sisältöä levittävän tilin twiitin kesäkuussa. Twiitti sisälsi QAnonille tyypillisiä hashtageja: #Qanon, #SuuriHerääminen ja #GreatAwakening.

- https://www.apu.fi/artikkelit/qanon-suomessa-salaliittoteoria-hyodyttaa-oikeistopopulisteja
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan

Aave

Tällä hetkellä vahvin jälki QAnonin suhteen ei johda 4Chaniin, vaan 8Chanin nykyiseen omistajaan, Jim Watkinsiin. Sivuston perustaja oli Fredrick Brennan, joka on sittemmin sanoutunut koko saitista irti ja haluaisi, että se ajetaan alas. Aiheesta löytyy enemmän ihan vain hakusanoilla Jim Watkins 8chan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Poliisikoira Grrr.. - syyskuu 07, 2020, 00:31:03

Joku sala liitto täällä on meneillään, kun kissa muuttuu koiraksi...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 07, 2020, 09:05:03
Lainaus käyttäjältä: Poliisikoira Grrr.. - syyskuu 07, 2020, 00:31:03

Joku sala liitto täällä on meneillään, kun kissa muuttuu koiraksi...

Transkoira? Näyttää kissalta, mutta kokee väkevästi olevansa koira.

Hayabusa

Paras rokote salaliittoihin ja viralliseenkin disinformaatioon on hyvä yleissivistys. Ja jos haluaa perehtyä johonkin syvällisemmin, niin kannattaa perehtyä kuitenkin laajasti vähitellen syventyen. Nimittäin, jos sukeltaa yhdestä kohtaa syvälle, saattaa tempautua yhden näkökulman vietäväksi ja nielee pahimmankin potaskan.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

#13
Lainaus käyttäjältä: urogallus - syyskuu 07, 2020, 09:12:26
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 07, 2020, 09:05:03
Lainaus käyttäjältä: Poliisikoira Grrr.. - syyskuu 07, 2020, 00:31:03

Joku sala liitto täällä on meneillään, kun kissa muuttuu koiraksi...

Transkoira? Näyttää kissalta, mutta kokee väkevästi olevansa koira.
Mitä oikein tapahtui? Katselin eilen illalla kettukanavalta The Transporteria ja ..hups... ;D

Pelkkä yleissivistys ei ihan riitä. Pari filosofis-yhteiskunnallista täsmärokotetuntia pitäisi antaa ala- ja yläasteella, jokin mieleenpainuva sosiologinen koe, jonka muistaa loppuelämänsä.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan

Norma Bates

Terveysryhmistä löytyy sitten aina näitä puoskareille hyödyllisiä hellandyydelitätejä jotka innostuvat alleviivaamaan että täytyy olla kaikelle avoin ja ei saa tuomita kokeilematta. Kittaisivat itse varmaan vaikka rotanmyrkkyä, kunhan joku sen vain tarpeeksi positiivisella asenteella esille panisi.