Kirjoittaja Aihe: Julian Assange, Wikileaks ja tietovuodot  (Luettu 1123 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Viihde- ja hömppäpöhinä

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4971
 • Konmari
Vs: Julian Assange, Wikileaks ja tietovuodot
« Vastaus #15 : Lokakuu 25, 2020, 15:24:44 »
Aika järkyttävä uutinen toi vastaamon tietomurto. Siellä on nyt rikollisten käsissä monien kaikkein henkilökohtaisimat asiat. Uhrit muutenkin henkisten ongelmien keskellä ja sitten tulee täysin sadistiset hakkerit, jotka jakavat materiaalin tor-verkossa muille rikollisille ja kiristävät uhreiltaan rahaa. Pahalta tuntuu uhrien kannalta.
autuaan yksinkertainen mies: hänen tärkein ilonsa on juopotteleminen - Wikipedian sanat

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2614
Vs: Julian Assange, Wikileaks ja tietovuodot
« Vastaus #16 : Lokakuu 25, 2020, 16:52:21 »
Tietovuodon uhrin muistilista. Jakakaa tätä eteen päin, jos on tarpeen!

Hyvä lista, mutta yksi kriittinen esto tuosta puuttuu. Rekisteröintikielto (prh.fi) tarkoittaa, että eston tekemällä identiteettivaras ei voi tekaista asianomaisen nimissä ja tiedoilla bulvaanifirmaa pystyyn ilman, ettei asia kävisi heti ilmi.

Minuun otti perjantaina yhteyttä eksä vuosien takaa, ja pyysi nykyisen miehensä kanssa apua sen suhteen, onko hänen tietonsa mahdollisesti vuodettu. Hän kun tietää, että osaan hakea verkosta muutakin, kuin ruokareseptejä. Totesin että näiden tietojen etsiminen yksityishenkilönä ilman laillista toimivaltaa on lakiteknisesti veteen piirretty viiva (Voisin joutua epäillyksi rikoksesta), mutta hänen luvallaan voin hakuihin ryhtyä. En tietenkään olisi katsonut tietojaan vaikka olisin ne löytänytkin - kerroin ilmoittavani sivuston hänelle, mikäli häntä koskevat tiedot löytyisivät.

Ei löytynyt häntä koskien mitään perjantaina, eikä eilen.

Nyt sunnuntaina sai sitten kiristyspostin, jossa esitetään lunnaat. Voi helvetti, mikä riesa tästä hänellekin aiheutui. Olin todella pahoillani, ja laitoin hänelle kaikki mahdolliset toimintaohjeet, mitä päähäni virallisten ohella pälkähti. Kiristykseen ei tietenkään pidä suostua, eikä vastata koko postiin yhtään mitään. Nyt on rikosilmoitus tehty (Poliisin verkkosivut olivat ihan jumissa) ja estoja ripakopallinen. Pisteenä i:n päälle hänen tapauksessaan on vielä sekin, että osoitetietonsa ja puhelinnumeronsa ovat olleet salaisia jo silloin kun tapasimme, häntä rankasti vainonneen eksänsä vuoksi.
"Te koirat kuvittelitte että en enää palaisi Troiasta, ja niinpä olette raiskanneet piikani ja kosineet vaimoani, pelkäämättä jumalia jotka ovat puolellani ja pelkäämättä ihmisten kostoa, jonka teille valmistaisivat. Nyt olette kuoleman silmukassa - jokaikinen teistä!" - Odysseus

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2855
Vs: Julian Assange, Wikileaks ja tietovuodot
« Vastaus #17 : Lokakuu 25, 2020, 18:26:44 »
^ Tein jo toissapäivänä tietokone-ketjuun tietovuotouhreille neuvoja, rekisteröintikieltoa myöden listan vinkkejä. Laura Halmisen twiitistä.
   Osa neuvovista linkeistä on ennaltaehkäiseviä eli koskee meitä kaikkia.

Miksi Ruotsi menestyy meitä paremmin? Miksi yritykset ja oppineet pakenevat täältä Ruotsiin? Koska maahanmuutto on rikkaus! ;D

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2855
Vs: Julian Assange, Wikileaks ja tietovuodot
« Vastaus #18 : Lokakuu 27, 2020, 00:52:31 »
Aapo perusti Vastaamon tietomurron uhrien avuksi palvelun, jonka avulla voi tarkistaa, onko omat terapiatiedot julkaistu Tor-verkossa – asiantuntijat kehuvat
Eilen klo 20:11
F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mielestä Aapo Puskalan perustama Tietovuodot.fi on paras tapa saada uhreille tietoa.
...
Puskalan perustamalla Tietovuodot.fi -sivustolla pyydetään lähettämään sähköpostiosoite, jota on käyttänyt Vastaamon asiakkaana. Tämän jälkeen sähköpostiin tulee linkki, jota klikkaamalla saa selville, ovatko omat tiedot jo julkaistujen noin kolmensadan joukossa.

Sivuilla kerrotaan, että tietoturvan vuoksi julkaisutietoa ei lähetetä suoraan sähköpostiin.
...

 - https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/79a55727-c59f-49a0-bcdf-edb0dfee04f2

Miksi Ruotsi menestyy meitä paremmin? Miksi yritykset ja oppineet pakenevat täältä Ruotsiin? Koska maahanmuutto on rikkaus! ;D