Kirjoittaja Aihe: Islam vs. islamismi  (Luettu 79 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3800
 • Äärinukkuvien puolue
Islam vs. islamismi
« : Syyskuu 07, 2020, 10:46:23 »
Katsotaan nyt kuinka pitkälle päästään tällä kerralla. Suotavaa tietysti olisi että aiheesta löytyy jotain uutta sanottavaa, eikä päädytä hedelmättömään vanhan ruosteisen levyn kitkuttamiseen.

Tämä nyt ei ehkä ihan uutta ole että kappas vaan ei kaikki muslimimaahanmuuttajat olekaan lääpällään islamismin ankeuksiin. Mutta ihan mielenkiintoistahan tämä on että näitä ääniä alkaa tulemaan esille pikkuhiljaa:

https://voima.fi/artikkeli/2020/islamismi-on-todellinen-uhka/?fbclid=IwAR3Dvu5YO8ZVIYQoKarUjp0mtfi-VZRiA5-dYQ1n_zkR5_miD5XVxrlBeOY

Euroopassa monet luulevat virheellisesti, että uskontoa ja uskonnonvapautta puolustaakseen täytyy puolustaa islamismia.

Ramezania turhauttaa erityisesti sanan ”islamofobia” väärinkäyttö: jos arvostelee islamismia, islamistit syyttävät islamofobiasta. Ramezanin mukaan islamismia pitää arvostella ankarasti, ja varsinkin ihmisoikeusaktivistien pitäisi olla hereillä.

”Euroopassa on pitkään puhuttu ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta. Kuitenkin islamistit käyttävät nimenomaan näitä vapauksia hyväkseen saaden aikaan enemmän rajoituksia”, muistuttaa Ramezani, ja kertoo miten herkästi islamistit syyttävät eurooppalaista rasistiksi, jos tämä kritisoi esimerkiksi arabimaiden naisten huonoa kohtelua. ”Ja erityisesti naisten elämää rajoitetaan. Heidän oikeuksiaan poljetaan.”

Vaikka esimerkiksi arabimaissa ja Lähi-idässä on harjoitettu islamin uskoa satoja vuosia, pukeutuminen ei ole aina ollut yhtä säädeltyä kuin nyt. Muutaman viime vuosikymmenen aikana, Iranissa uskonnollisen vallankumouksen jälkeen 1990-luvulla, islamistisissa maissa pukeutumisnormeja on kiristetty ja naisten vapauksia on rajoitettu. Nyt jopa Turkki on seuraamassa tiukkojen arabimaiden esimerkkiä.

Eräs rajoitus on tiukka poliittinen pukeutumiskoodi. Naisten hiukset peittävät huivit tai mustat koko vartalon ja kasvot peittävät kaavut ovat islamistisen politiikan normeja. ”Ne eivät kuulu kulttuuriin eikä uskontoon. Ne ovat alistamisen tunnusmerkkejä”, Ramezani painottaa.

Tosin Euroopassa monet nuoret ihmiset kokevat, että huivi on vapauden ilmaus ja identiteetin manifesti. Eihän minkään vaatekappaleen käyttäminen ole väärin, jos kyseessä on oma halu pukeutua siihen?

Ramezanin mukaan ”oman halun” osoittaminen on monimutkaista ja vaikeaa erityisesti tässä tapauksessa. Naiset juksataan rakastamaan symbolista vankilaansa, ja tämä on yksi poliittisen islamismin kieroimmista silmänkääntötempuista:

”Monet islaminuskoiset naiset täällä [Euroopassa] etsivät omaa identiteettiään ja haluavat kapinoida länsimaisia normeja vastaan. He ovat helppo saalis islamisteille: pue hijab, niin olet kapinallinen.”

Kapina suunnataan pois islamistisesta politiikasta länsimaisia arvoja vastaan.  ”Iranissa on paljon naisia, jotka vihaavat hijabia. Eurooppalaisten ihmisoikeusaktivistien pitäisi tukea heitä”, Ramezani sanoo painokkaasti. ”Olen tavannut heistä monia, ja vankiloissa heitä on sadoittain. Monia on jopa tapettu.”

Poissa Äärioireilu

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2690
 • Anti-Ballistic-Linear-Missile
Vs: Islam vs. islamismi
« Vastaus #1 : Syyskuu 07, 2020, 15:07:49 »
Eräs rajoitus on tiukka poliittinen pukeutumiskoodi. Naisten hiukset peittävät huivit tai mustat koko vartalon ja kasvot peittävät kaavut ovat islamistisen politiikan normeja. ”Ne eivät kuulu kulttuuriin eikä uskontoon. Ne ovat alistamisen tunnusmerkkejä”, Ramezani painottaa.

Tosin Euroopassa monet nuoret ihmiset kokevat, että huivi on vapauden ilmaus ja identiteetin manifesti. Eihän minkään vaatekappaleen käyttäminen ole väärin, jos kyseessä on oma halu pukeutua siihen?[/i]
Huivipakko ja huivikielto, näin koronapoikkeuksen ulkopuolella, ovat molemmat poliittisia pukeutumiskoodeja ja vastoin liberaaleja länsimaisia arvoja. Ne ovat pääasiassa naisten alistamista.

Vähän offtopic metailua:
Onko tämä moneskin uusketju aiheesta koska aiempi suljettu? Laskin että ainakin 2 aiempaa kiinni. Entä toisilla alueilla? Onko ne esimerkkejä että ihmiset itse rajoittavat itsensä tai toisensa sananvapautta kärjekkäällä toiminnallansa, sen seurauksena, ilman että valtio tai media tai poliisi tai Toiviainen rajoittaisi?
"Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino" - PS:n puheenjohtaja Halla-aho

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6977
Vs: Islam vs. islamismi
« Vastaus #2 : Syyskuu 12, 2020, 00:46:29 »
Itse en pidä islamia/islamismia toivottavana ilmiönä yhteiskunnassamme. Se on jotain taantumuksellista, ei kehittävää mallia. Siksi vastustan.
Emme kehity ottamalla Afrikkaa ja Lähi-itää tänne. Nuo kulttuurit turmelevat länsimaalaista sivistystämme.

En vain näe kaikkien kulttuurien olevan yhtä hyviä...