Kirjoittaja Aihe: Islam  (Luettu 2406 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1101
 • Hattiwatin hakkaaja
Islam
« : Tammikuu 15, 2019, 13:48:24 »
Lista sharialaista, laatinut "Timbe" Mäkinen (litania somesta):

1. Jihad määriteltynä ”sotana ei-muslimeja vastaan uskonnon perustamiseksi” on jokaisen muslimin ja valtion muslimijohtajan (kalifin) velvollisuus. Muslimijohtajat, jotka kieltäytyvät jihadista, toimivat vastoin Shariaa ja ovat sopimattomia hallitsemaan.

2. Kalifi voi nousta virkaansa kaappaamalla vallan käyttäen voimaa.

3. Kalifilla on vapautus syytteistä koskien erilaisia rikoksia kuten murhaa, aviorikosta, ryöstöä, varkautta, juopottelua ja joissakin tapauksissa raiskausta.

4. Tietty prosenttimäärä Zakatista (hyväntekeväisyysraha) täytyy mennä jihadia varten.

5. Kalifin käskyjen totteleminen on pakollista, vaikka hän olisi epäoikeudenmukainen.

6. Kalifin täytyy olla Muslimi, hän ei saa olla orja ja hänen täytyy olla mies.

7. Muslimiväestön täytyy erottaa kalifi, jos hän kieltää Islamin.

8. Muslimi, joka luopuu Islamista, täytyy tappaa välittömästi.

9. Muslimille annetaan anteeksi murha, joka koskee: 1) uskonluopiota 2) aviorikoksen tekijää 3) maantierosvoa. Kadulla tapahtunut oikeuden toimeenpano ja kunniamurha on sallittua.

10. Muslimi ei saa kuolemanrangaistusta, jos hän tappaa ei-muslimin, mutta hän saa sen tappamalla muslimin.

11. Sharia ei ole koskaan kumonnut orjuutta, seksiorjuutta mutta sääntelee sitä suuresti. Isäntää ei rangaista orjansa tappamisesta.

12. Sharia määrää kuoleman kivittämällä, katkaisemalla kaulan; raajojen amputoimisen, ruoskimisen sellaisista rikoksista kuin aviorikoksen synti.

13. Ei-muslimit eivät ole tasavertaisia muslimien kanssa lain edessä. heidän täytyy mukautua islamin lakiin, mikäli he aikovat olla turvassa. Heitä on kielletty menemästä naimisiin musliminaisten kanssa, nauttimasta julkisesti viiniä tai sianlihaa, lausumasta ääneen kirjoituksiaan tai avoimesti juhlimasta uskonnollisia juhlapäiviään tai hautajaisiaan. Heitä on myöskin kielletty rakentamasta uusia kirkkoja tai rakentamasta niitä korkeammiksi kuin moskeijoita. He eivät saa astua moskeijaan ilman lupaa. Ei-muslimia ei enää suojella, jos hän johtaa muslimin pois Islamista.

14. Ei-muslimille on rikos myydä aseita jollekin, joka käyttää niitä muslimeja vastaan. Ei-muslimit eivät saa kirota muslimia, sanoa mitään halventavaa Allahista, profeetasta tai Islamista tai paljastaa muslimien heikkoja kohtia. Mutta muslimit saavat kirota ei-muslimeita.

15. Ei-muslimi ei voi olla muslimin perijänä.

16. Pankkien täytyy mukautua Shariaan eikä koron veloittaminen ole sallittua.

17. Oikeusistunnoissa ei hyväksytä todista sellaisilta ihmisiltä, jotka työskentelevät alempiarvoisissa tehtävissä, kadunlakaisijoina tai kylpyläpalvelijoina. Alempiarvoisissa tehtävissä työskentelevät naiset kuten ammattimaiset hautajaissurijat eivät voi toimia lastensa huoltajina avioerotapauksissa.

18. Ei-muslimi ei saa hallita – ei edes ei-muslimivähemmistöä.

19. Homoseksuaalisuus rangaistaan kuolemalla.

20. Tyttöjen avioitumisella ei ole ikärajaa. Avioliittosopimus voidaan tehdä milloin tahansa syntymän jälkeen ja voidaan panna täytäntöön 8:n tai 9:n vuoden iässä.

21. Kapinallisuus vaimon taholta mitätöi aviomiehen velvollisuuden elättää häntä, antaa miehelle luvan lyödä vaimoa ja estää vaimoa lähtemästä kotoa.

22. Vain aviomies kykenee ottamaan avioeron ja se on niin helppoa kuin sanomalla : ”Misä eroan sinusta” ja astuu voimaan vaikkakin aviomies ei tarkoita sitä.

23. Aviomiehellä ja vaimolla ei ole mitään yhteistä omaisuutta ja aviomiehen omaisuus ei mene automaattisesti vaimolle miehen kuoleman jälkeen.

24. Vaimo perii puolet siitä, mitä mies perii.

25. Miehellä on oikeus olla jopa neljä (4) vaimoa ja yhdelläkään heistä ei ole oikeutta ottaa avioeroa miehestä – vaikka hän moniavioinen.

26. Myötäjäiset annetaan vastineeksi naisen sukupuolielimistä

27. Miehen on sallittu harjoittaa seksiä orjanaisten kanssa ja taistelussa vangiksi saatujen naisten kanssa, ja jos orjaksi otettu nainen on avioliitossa hänen avioliittonsa mitätöidään.

28. Naisen todistus oikeusistuimessa on arvoltaan puolet miehen todistuksen arvosta.

29. Nainen menettää huoltajuutensa, mikäli hän menee uudelleen naimisiin.

30. Todistaakseen tulleensa raiskatuksi naisella täytyy olla neljä (4) miespuolista todistajaa.

31. Raiskaajaa vaaditaan maksamaan ainoastaan morsiamen hinta (myötäjäiset) ilman, että hänen täytyy mennä naimisiin raiskauksen uhrin kanssa.

32. Musliminaisen täytyy peittää jokainen tuuma kehostaan, jonka katsotaan olevan ”Awrah”, sukupuolielin. Eivät kaikki sharia-koulut salli, että naisen kasvot paljastetaan.

33. Muslimimiehelle annetaan anteeksi, jos hän tappaa vaimonsa siinä tapauksessa, että mies saa vaimon kiinni aviorikoksesta. Kuitenkin päinvastainen ei ole oikeutettua naisille, koska mies ”saattaisi olla naimisissa sen naisen kanssa, jonka luota hänet tavoitettu itse teossa”.

34. Muslimi on velvoitettu valehtelemaan, jos sen tarkoitus on pakollinen. Tämä tarkoittaa sitä, Islamin käskyjen toteuttamiseksi, sellaisen kuin jihadin, muslimi on pakotettu valehtelemaan ja hänen ei tarvitse tuntea mitään syyllisyyden tunteita tai häpeää, joka liittyy tämänkaltaiseen valehtelemiseen.

Ylläolevat sharia-lain kohdat ovat läpileikkaus Islamin laeista, jotka suuret Imaamit ovat säätäneet, kun he ovat vuosien ajan tutkineet ja tulkinneet Koraania, Hadithia ja Muhammedin elämää.


Paikalla Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1304
Vs: Islam
« Vastaus #1 : Tammikuu 18, 2019, 22:37:38 »
Aika rankka aiheenaloitus, koska itsekin tulen tuohon vastaamaan aika rankasti, kun jaksan.
En pidä islamia uskontona, pidän sitä enemmän ideologiana. Yhteiskuntamallina ja huonona sellaisena, kuten sosialismia.

Katsokaa, mitä islam luo, älkää mitä se väittää luovansa..

Poissa Jaska

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 563
 • Taivahan tosikko
Vs: Islam
« Vastaus #2 : Tammikuu 19, 2019, 00:07:44 »
Onko tuo lista ollakseen kritiikkiä vai mitä. Lemuaa islamia vastustavan persun tulkinnalle ja mielipiteelle ja sellaisena yhtä olkiukon kanssa.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1101
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Islam
« Vastaus #3 : Tammikuu 19, 2019, 10:38:28 »
Minun käsittääkseni ne teesit pitävät kyllä paikkansa. Mutta tietty sitä voisi yhtälailla kritisoida sitä että jos ottaa VT:sta otteen että "älä salli noitanaisen elää" että onko se oikeaa k-uskonto vai ei. Käytännössähän kaikkia kamaluuksia mitä joku "pyhä" kirja mainitsee ei tietenkään ole pakko toteuttaa. Mutta minä nyt laitoin otsikoksi "Islam" jotta kaikkea mahdollista voisi haalia tähän saman otsikon alle; ettei kohta olisi taas sen seitsemän eri ketjua joissa kaikissa mökelletään islamiin liittyvistä asioista. (Toki islamismi voinee olla oma kokonaisuutensa tietenkin, mutta onko se sitten Henkisyys-tittelin alle sopiva, en tiedä.)

Uskonto katson islamin olevan koska se perustuu myytteihin (satuihin) siinä missä muutkin uskonnot. Kun on lentävää elukkaa sun muuta seikkailua Muhammedilla, niin uskonnoksihan se sitten menee, kun on pakko uskoa tai olla uskomatta ne kummallisuudet.

Poissa Jaska

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 563
 • Taivahan tosikko
Vs: Islam
« Vastaus #4 : Tammikuu 19, 2019, 11:48:19 »
Minun käsittääkseni ne teesit pitävät kyllä paikkansa.
Eivät näytä nykytodellisuudessa pitävän.  Mutta kuten toteat, myös kristittyjen pyhästä kirjasta löytyy tekstejä, joiden mukaan nykykristitty ei elä.

Muslimijuristimiehestään eron ottanut suomalaisnainen minulle kertoi, että muslimivaimo saa eron miehestään kolmesta syystä: 1) Mies ei elätä vaimoaan, 2) Mies on impotentti, 3) Mies pahoinpitelee vaimoaan.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1101
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Islam
« Vastaus #5 : Tammikuu 19, 2019, 19:55:21 »

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 218
Vs: Islam
« Vastaus #6 : Tammikuu 19, 2019, 20:56:19 »
Minun käsittääkseni ne teesit pitävät kyllä paikkansa.
Eivät näytä nykytodellisuudessa pitävän.  Mutta kuten toteat, myös kristittyjen pyhästä kirjasta löytyy tekstejä, joiden mukaan nykykristitty ei elä.

Muslimijuristimiehestään eron ottanut suomalaisnainen minulle kertoi, että muslimivaimo saa eron miehestään kolmesta syystä: 1) Mies ei elätä vaimoaan, 2) Mies on impotentti, 3) Mies pahoinpitelee vaimoaan.

En aikonut osallitusta tästä teemasta kirjoitteluun, mutta nyt on pakko antaa Jaskalle peukutusta.. en sano papukaijamerkkiä :D

Tuosta listasta puuttui: nainen voi vaatia eroa miehestään pelkästään sen takia, ettei ollenkaan tykkää hänestä, tapaus on kirjattu profeetan elinajalla, kun nainen kysyi häneltä neuvoa. En tykkää olla mistään tärkeästä jotain mieltä, ennenkuin olen ottanut asioista selvää :)


Takapajuisten muslimimaiden ongelma on itseoppineet saarnaajaat.. haditheistä (perimätieto) poimitaan kohtia, joita sovelletaan sanatarkasti. Mutta vähänkin asiaan perehtyvät tietävät, että ne kokoelmat syntyivät vasta  200-250 v. profeetan kuoleman jälkeen. Sadoista tuhansista kerätyistä kertomuksista valittiin muistaakseni jotain 7 tai 8000 "todenmukaisiksi" ja otettiin kokoelmiin. 

Sitäpaitsi esim. shia muslimeilla (15-20%) on omat pyhät kirjansa ja joita he lukevat (kuulemma) hartaammin kuin Koraania. Lapsiavioliitotkin ovat heillä sallittuja toisin kuin sunneilla, joilla naimaikä alkaa vasta kun tyttö on kehittynyt nuoreksi naiseksi. Jä tytöltä on kysyttävä suostumusta ennen avioliittoa, kirjattu Koraanissa sekin.

Samoin paljon puhuttanut Aishan (profeetan lempivaimon) ikä on ollut naimisiin mennessään myöhäisteini. se seikka voidaan laskea kirjatuista merkinnöistä profeetan elinajalta verrattuna hänen omiin tyttäreihinsä jne.

"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1101
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Islam
« Vastaus #7 : Tammikuu 19, 2019, 21:19:41 »
Olen itsekin kuullut näkemystä että Aisha olisi ollut - olikos se - 19-vuotias vaimoksi päätyessään? Mikä tietysti olisi fine. Mutta se että on olemassa muslimeita jotka uskovat hänen olleen 9-vuotias silloin kun avioliitto pantiin täytäntöön on tietenkin suuri haitta.

Kyllähän se ihmetyttää että minkä ihmeen takia uskonnosta kuin uskonnosta pitää kehittyä niitä versioita joissa ihmisillä on helvetin paha olla. Kuten tässä juuri toisaalla (ja ehkä tälläkin saitilla, ei näitä aina muista kaikkia seikkoja) käytiin läpi että Suomi on yksi islamilaisimmista maista, nimittäin jos katsotaan islamia sieltä sen positiivimmasta päästä, niin toisinkin voi valita kuin sen tavan missä rääkätään, kiusataan, alistetaan ja ahdistellaan.

Poissa mikainen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 323
Vs: Islam
« Vastaus #8 : Tammikuu 19, 2019, 21:23:07 »
Olen itsekin kuullut näkemystä että Aisha olisi ollut - olikos se - 19-vuotias vaimoksi päätyessään? Mikä tietysti olisi fine. Mutta se että on olemassa muslimeita jotka uskovat hänen olleen 9-vuotias silloin kun avioliitto pantiin täytäntöön on tietenkin suuri haitta.

Kyllähän se ihmetyttää että minkä ihmeen takia uskonnosta kuin uskonnosta pitää kehittyä niitä versioita joissa ihmisillä on helvetin paha olla.

Koska monilla ihmisillä on helvetin paha olla. Uskonto on yksi mainio väline sen pahan olon levittämiseksi. Jotkut käyttävät niitä myös hyvän olon levitykseen.

Poissa Jaska

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 563
 • Taivahan tosikko
Vs: Islam
« Vastaus #9 : Tammikuu 19, 2019, 23:04:17 »
Profeetan Aisha-vaimon ikä minulle on uskontotuuksia, joille historiallisen totuuden mukaisuus ei ole tärkeimpiä asioita. Itse taas arvostan enemmän faktatotuutta.

Toki on Suomessakin alin avioliittoikä ollut paljon nykyistä alhaisempi. Aishan kerrotulla 9 vuoden iällä avioliittoa toimeenpantaessa on se käytännön merkitys, että se antaa muslimikulttuurin piirissä uskonnon luvan lapsivaimoille. En usko, että ikä olisi kiistattomasti meidän länsimaalaiseen nykykäsitykseen istuva, siinä määrin asiasta  näkee alhaisempaa ikää. Profeetta Muhammediin yleisesti hyväksytysti liittyvät tiedot ovat havaintojeni mukaan muslimeille erityisen pyhää, pyhempää kuin kristinuskossa Jeesusta koskevat uskontotuudet.

Aishan alhainen ikä voinee olla ollut symboloimassa puhtautta ja koskemattomuutta.

Tiedon islaminmukaisuus määräytynee sen perusteella, millä kannalla arvostetuimmat uskonoppineet ovat.Mies eli waimo ei mahda awioskäskyyn itzens andaa, ennen cuin mies on täyttänyt yxicolmattakymmendä, ja waimo wijsitoistakymmendä wuotta; ellei Cuningas löydä cohtullisexi, sijhen lupaa andaa.
Ruotsin valtakunnan vuoden 1734 laki: Naimisen Caari
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 20, 2019, 22:36:38 kirjoittanut Jaska »

Poissa Jaska

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 563
 • Taivahan tosikko
Vs: Islam
« Vastaus #10 : Tammikuu 19, 2019, 23:22:41 »
"Haluatko muslimiksi" visailu

Juutalaisten ja kristittyjen pyhistä kirjoituksista (Mooseksen laista) profeetta sianlihan syöntikiellon lainasi eee... sehän taisi tullakin suoraan taivaasta.

Kaipa oli huomattu, että sianlihan syöntisynnistä tuli sairausrangaistusta.

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 218
Vs: Islam
« Vastaus #11 : Tammikuu 20, 2019, 11:01:00 »

Aishan alhainen ikä voinee olla ollut symboloimassa puhtautta ja koskemattomuutta.

Tiedon islaminmukaisuus määräytynee sen perusteella, millä kannalla arvostetuimmat uskonoppineet ovat.


Luin kerran pitemmän artikkelin profeetan elämästä, hän on oli visionisti, joka yhdisti riitaiset beduiiniheimot, joille klaanisodat ja verikosto olivat arkea, todellista rauhaa ei oltu koettu pitkiin aikoihin.

Lukutaito tuolloin ei ollut kovin yleistä, mutta profeetalla oli kirjuri, joka on kirjoittanut tapahtumia ylös ja juuri niistä voidaan myös Aishan ikäkin laskea. Myös profeetan näyt kirjoitettiin heti ylös, ja opittiin ulkoa.

Ensimmäinen monogaami aviolittonsa yli 20 v. vanhemman kaksiniertaisen lesken (silloisen työnatajansa karavaanin omistajan) kanssa kesti neljännesvuosisadan, johon syntyi puolitusinaa lasta (pitäisi tarkistaa), joista aikuisiksi selvisi vain kaksi tytärtä.
Myöhemmät vaimot olivat keski-iän ylittäneitä sotaleskiä kukin eri heimoista, joiden miehet olivat kaatuneet uskonsodissa. Uutta seurakuntaa kun vainottiin. se saarnasi monoteismiä, kun Mekassa palvottiin satoja epäjumalia. Alkuun sen piti paeta jopa kristittyyn Etiopiaan asti.

Puolisoiden nimet ja sukupuut ovat tarkkaan tiedossa ja voisin kaivaa ne esille netistä, jos on tarvetta. Eri heimoista, jotka sidottiin yhteen avioliittojen kautta. Samaa on harjoitettaneet Euroopan kuninkaalliset ei kovinkaan kauan sitten. Kaksi poikkeusta, joku afrikkal. kuningas oli lahjoittanut hänelle orjatytön, jonka hän vapautti ja solmi avioliiton. Ainut lapsi ensimmïsen vaimon jälkeen syntyi hänelle, mutta kuoli aika pian syntymän jälkeen. Ja viimeksi parhaan ystävänsä tytär Aisha ja se avioliitto jäi lapsettomaski.

Näitä asioita olen jo muutaman kerran kirjoitellut foorumeille..

Niin, vielä tämä. Kun profeetan kuoleman jälkeen muslimit tulivat Jerusalemiin, kirkkoja ei tuhottu tai muutettu moskeijoiksi vaan heille myönnettiin autonomia. En ymmärrä, miten silti ihmisiä voidaan aivopestä uskomaan, että kristityn tappaminen on muslimille hyvä teko..

Ne kirkot ja moskeijat ovat siellä yhä rinnakkain ja muslimeilla on jopa Jeesuksen syntymäkirkon avaimet, kun siitä kunniasta Jerusalemin lukuisat lahkot eivät voi sopia keskenään.

"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Poissa mikainen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 323
Vs: Islam
« Vastaus #12 : Tammikuu 20, 2019, 11:31:22 »

Aishan alhainen ikä voinee olla ollut symboloimassa puhtautta ja koskemattomuutta.

Tiedon islaminmukaisuus määräytynee sen perusteella, millä kannalla arvostetuimmat uskonoppineet ovat.


Luin kerran pitemmän artikkelin profeetan elämästä, hän on oli visionisti, joka yhdisti riitaiset beduiiniheimot, joille klaanisodat ja verikosto olivat arkea, todellista rauhaa ei oltu koettu pitkiin aikoihin.

Lukutaito tuolloin ei ollut kovin yleistä, mutta profeetalla oli kirjuri, joka on kirjoittanut tapahtumia ylös ja juuri niistä voidaan myös Aishan ikäkin laskea. Myös profeetan näyt kirjoitettiin heti ylös, ja opittiin ulkoa.

Vasta Muhammedin kuoleman jälkeen alkoi todellinen kirjaustoiminta. Ei niitä juuri "livenä" tehty. Eikä ollut tarvettakaan kun pystyi kysymään häneltä itseltään jos jokin askarrutti.

Uskontojen tapaan myöhemmin on lisätty kaikenlaista "perimätietoa" kuten mm. arkkienkeli Gabriel Muhammedin kanssa yhdessä pohtimassa Koraaniin päätyneiden ilmestysten sisältöä kerran vuodessa tms.

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
Vs: Islam
« Vastaus #13 : Tammikuu 20, 2019, 11:48:58 »

Niin, vielä tämä. Kun profeetan kuoleman jälkeen muslimit tulivat Jerusalemiin, kirkkoja ei tuhottu tai muutettu moskeijoiksi vaan heille myönnettiin autonomia. En ymmärrä, miten silti ihmisiä voidaan aivopestä uskomaan, että kristityn tappaminen on muslimille hyvä teko..


Jatkanpa vähän tuosta muslimein pyhimmästä paikasta Mekassa olevasta Kaabasta, jonne pyhiinvaellukset suunnataan.

Mekka ja mustalla kankaalla verhottu Kaaban temppeli on ollut beduiinien ja arabien uskonnollinen keskus jo ehkä tuhansia vuosia sitten ja rakennettu moneen kertaan uudelleen.

Muhammadin aikaan Kaaba oli siis useiden heimojumalien palvontapaikkana, jota hallitsi Muhammadin heimo, kureishit. Beduiinit ja arabialaiskaupunkien asukkaat tekivät vuosittain Mekkaan yhdistetyn kauppareissun ja pyhiinvaelluksen palvoakseen omia Jumaliaan. Palattuaan valloittajana muhammad määräsi Kaaban puhdistettavaksi pakanajumalista ja nyt siellä palvotaan vain Allahia.

AV.
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 218
Vs: Islam
« Vastaus #14 : Tammikuu 20, 2019, 12:50:59 »


Moniavioliitosta vielä senv erran, että ennen islamia ei ollut mitään rajotuksia eikä sääntöjä miten heitä kohdeltiin. Joten siinäkin tapahtui parannusta naisen asemaan. Vaimot rajoitettiin neljään, avioliiton solmimiseen kuuluu avioehto, summa, jonka sulhanen on maksettava avioeron varalta.
Miehen on elätettävä kaikki vaimonsa ja lapsensa tasapuolisesti ketään suosimatta. Vielä tänä päivänä on se käytäntö. Jos joku teistä on ollut vaikka Saudeissa tai Emiraateissa, niin siellä voi usein nähdä vierekkäin 4 täsmälleen samanlaista taloa, usein aika isojakin... tietysti varakkailla, jokaiselle vaimolle lapsineen oma. Lapsista tulee taas mieleen, että lasta ei saa ottaa naiselta pois ennenkuin se täyttää ..muistaakseni jotain 7 vuotta.

Kun näitä asioita pohtii ennakkoluulottomasti, niin 1400 vuotta sitten naiset saivat oikeuksia, joita Euroopassa saatiin.. koska, ei edes keskiajalla vielä. Oikeus perintöön, kyllä vain puolet veljen osasta, äidille muuten myös osansa.. selityksenä se. että miehen velvollisuus on ylläpitää perhettään eikä naisen tarvitse osallistua muuten kuin vapaaehtoisesti.
Ehkä profeetan avioliitolla varakkaan naisen kanssa on ollut vaikutusta tuohon..  Perintöasiat on krijattu koraaniin, joten niitä eivät imaamit ole myöhemmin voineet peukaloida.


"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey