Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Keskustelua säästä

Aloittaja Brutto, tammikuu 03, 2019, 06:26:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Unforgiven

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - tammikuu 21, 2019, 15:45:27
Aamulla vilkaisin ikkunasta minäkin, mutta ei osunut verisusikuu silmiin...mitä ihmettä siellä muuten se susi tekee?

T: Xante

Viittaisiko se siihen, että legendan mukaan sudet aktivoituvat ulvomaan erityisesti täydenkuun aikaan.
I'm just a soul whose intentions are good

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Brutto - tammikuu 18, 2019, 08:25:43
Nyt on taas se hetki vuodesta kun lumentulo alkaa todella kyrsimään. Eilinen päivä meni tien päällä luistellessa ja pyyhkimen sulkia putsaillessa. Lumitöitä saisi tehdä joka päivä, ja jos et tee, lumi tiivistyy kulkuteille, minkä jälkeen sitä ei enää käsipelissä saa pois.

Lumi ärsyttää nyt niin paljon että pistän kyseisen nimimerkinkin hetkeksi boikottiin. Ainakin siksi aikaa kunnes kadut ja pihat on saatu aurattua.

Lumitöiden kanssa ei näköjään kannata hötkyillä. Kunnan traktori teki eilen sellaisen yllättävän tempun, että putsasi ohimennessään minunkin pihani! Syytä en tiedä, mutta veikkaan että säälistä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

A.V. Vatanen


Tämä on todella hurjaa, melkoinen shokki, Thaimaan nuorten hiihtomaajoukkueen johtaja Boonchan Chanloung vastasi ykskantaan kysyttäessä olosuhteista Lahdessa.

Hän kertoi tiistaina välttelevänsä ulkoilmaa kaikin keinoin.

– Viime päivien aikana olemme päivitelleet useasti, että miten täällä voi kukaan asua.
– Me thaimaalaiset olemme näköjään todella onnekkaita. Meillä on kuitenkin viidakkoa, hiekkarantoja ja lämmin meri.

Eivät raukat osaa pukeutua......

AV.
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: A.V. Vatanen - tammikuu 22, 2019, 15:15:52

– Me thaimaalaiset olemme näköjään todella onnekkaita. Meillä on kuitenkin viidakkoa, hiekkarantoja ja lämmin meri.


... ja tsunameitakin, mutta onneksi aika harvakseltaan.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Nyt me varmaan kaikki jäädytään - hyvästelkää rakkaanne !

Ennuste hyvin kylmästä tammikuun lopusta toteutumassa karulla tavalla: kansalaisia kehotetaan suojautumaan – koko Suomessa paleltumisvaara!

Koko Suomessa siis jäädytään ja hädissäni katsoin paikakkuntakohtaista ennustetta. Vantaalle oli ennustettu kylmimmillään -21, jota sitten tuuli tehosti -24 asteisen tuntuiseksi. Luultavasti sisempänä maassa on totuttu talvisiin -25 asteen lukemiin ja tätäkin kylmempiin jo ammoisista ajoista. Miksi taas tällainen häly?

Jutusta saa sitten pukeutumisohjeita pakkaselle ja muistutetaan lapsetkin pukea.

Tuleepa mieleen vanha opettavainen satu sudesta, jossa poika pitkään kiusasi kyläläisiä huutamalla, että susi tulee. Kun se susi sitten lopulta kerran tuli, niin kukaan ei uskonut poikaa. En muista kenet se susi söi vai mitä tuhoa teki, mutta opetus oli ilmeinen. Ei pidä turhaan pelotella ettei uskottavuus mene.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Lenny

Joo... Minulle -15 on sellainen raja, että sen jälkeen se nyt on ihan sama. Nähty jo tuhat kertaa. Viime yönä oli -22 ja maanantaiksi luvattu -25.

Tänä talvena ennustukset ovat olleet muutenkin niin pielessä, että ihan sama mitä ne povaavat. Asia selviää sillä että astuu ulos.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

Unforgiven

#36
Tämä on nyt ollut iltapäivälehdillä ainakin parin viime vuoden ajan trendi, että näillä sääennusteilla haetaan klkkauksia hysterisoimailla ja hyperventiloimalla milloin mitäkin ihan normaalihkoja vuodenaikaan liittyviä olosuhteita. Oliko noin viikko sitten tulossa niin hirmuinen
lumimyrsky, että toimittaja kehotti ihmisiä jäämään töistä pois sikiöasentoon oman kodin sängyn alle. No ei tullut lumimyrskyä.

Kesällä sitten omat vitsauksensa. Hirvittävät tuhoa kylvävät lämpöaallot ja välillä tulee vettä niin, että kaikki tulevat hukkumaan elleivät muuta veneeseen asumaan. 
I'm just a soul whose intentions are good

Muisto Keijo Kullervo

#37
Konnunsuolla Lappeenrannassa viime yönä -34.7

Konnunsuolla on lähes mannerilmasto.
Kesällä kaikkein kuuminta useinkin ja talvella kaikkein kylmintä Kaakkois-Suomessa.
https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/aec28ac0-8185-411a-9ab7-e8f064bcad9e
Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Hayabusa

Aikamoista vuoristorataa on tänä talvena lämpötila sahannut. 15 astetta vuorokaudessa on voinut hyvinkin muuttua. Pukeutumisvinkit on muotilehtien sijaan kaivettu Ilmatieteenlaitoksen netistä.

Ps. Näyttäisi Konnunsuollakin hipovan taas nollaa keskivikkona. https://ilmatieteenlaitos.fi/saa/lappeenranta?forecast=long&station=101246
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Eilen TV:n pääuutislähetyksessä haastateltiin ihmisiä, jotta miten he selviytyvät ulkona -15 asteen pakkasessa. En tiedä oliko lähetykseen poimittu vain ne, jotka olivat pukeutuneet kuin Itä-Siperian talveen. Onneksi joukkoon sattui jokunen tenavakin, joka sanoi, että ei täällä nyt niin kylmä ole.

Tänään on radion aamulähetyksessä puhuttu enimmäkseen ----- säästä  :-X

Äsken kaivettiin esiin joku noin kymmenenvuoden takainen pakkanen.
Vielä on läpikäymättä vuoden 1986 joululta alkanut pakkannen, joka jatkui monta viikkoa ja pk-seudullakin oli yli -30 astetta useamman päivän.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

urogallus

Heh. Tosiasia on, että tämä tammikuu on ollut normaalia talvisäätä. Ehkä muutaman asteen normaalia kylmempää, ehkä lunta on hiukan enemmän kun ei ole ollut suojasäitä, mutta silti hyvin lähellä keskimääräistä. Merijään laajuus taitaa olla paras yksittäinen mittari kuvaamaan talven ankaruutta, ja tällä hetkellä ollaan vielä hieman jäljessä keskimääräisestä tilanteesta.

Kopek

Aamulla kävin hakemassa lehden lähes 30 asteen pakkasessa. Illalla oli jo tämän näköistä. Harmi, ettei tullut lumilapiota mukaan. Sitä voi tarvita aamulla.

https://ibb.co/C2Wg2Sf

Lenny

#42
Tällä kertaa täytyy kyllä sanoa, että Foreca oli (lähes) oikeassa sade-ennusteen kanssa. Sen mukaan piti tulla muutama sentti (10-15 sentin sijaan, jota ennustettiin radiossa). No ei tullut yhtään, mikä on aika lähellä muutamaa senttiä. Lämpötilat sen sijaan ei ole menneet ihan niin putkeen. Piti olla -20, oli -30 eilen aamusta. Sekin voidaan katsoa osuneen ihan oikeaan, molemmat ovat kylmää.

Lisäys: äsken meni meni sähköt taas alta ja pitkä kirjoitus bittitaivaaseen. Tästä voi ainakin päätellä sen, että sää on lauhtumassa, eikä tarvitse edes katsoa ulos!
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)

urogallus

Lainaus käyttäjältä: Lenny - tammikuu 29, 2019, 02:04:34
Piti olla -20, oli -30 eilen aamusta. Sekin voidaan katsoa osuneen ihan oikeaan, molemmat ovat kylmää.Tuo nyt on täysin normaalia. Kovalla pakkasella lämpötila vaihtelee todella paljon paikallisesti. Jossain syvässä sorakuopassa tai peltonotkelmassa voi hyvinkin olla 5 astetta kylmempää kuin ylävällä maalla. Ja sitten jos tulee pilvistä, niin lämpötila lauhtuu helposti sen 10 astetta.

Lenny

Lainaus käyttäjältä: urogallus - tammikuu 29, 2019, 07:41:26
Lainaus käyttäjältä: Lenny - tammikuu 29, 2019, 02:04:34
Piti olla -20, oli -30 eilen aamusta. Sekin voidaan katsoa osuneen ihan oikeaan, molemmat ovat kylmää.Tuo nyt on täysin normaalia. Kovalla pakkasella lämpötila vaihtelee todella paljon paikallisesti. Jossain syvässä sorakuopassa tai peltonotkelmassa voi hyvinkin olla 5 astetta kylmempää kuin ylävällä maalla.

Tämä paikka tosiaan on montussa. Ei pohjalla, mutta sellaisessa aika suojaisassa rinteessä, joka selittää varmaan monet poikkeamat. Toisaalta pahimmat tuulet puhaltavat ohi, mutta kylmät ilmamassat tuntuvat painuvan tästä ja luntakin välillä kertyy jotenkin omituisen paljon. Hyvä rakennuspaikka kaikesta huolimatta.
Lainsäädäntö ennen luontoa (Immanuel Kant)