Kirjoittaja Aihe: Keskustelua säästä  (Luettu 4606 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2328
 • crazy cat lady
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #60 : Heinäkuu 26, 2019, 12:03:01 »
Minä kai olen ollut aktiivisin kitisijä säästä ammoisista näkkäriajoista asti. Nyt en enää jaksa. Olen oppinut suhtautumaan helteeseen kuin synnytykseen. Aikansa kun kärvistelee, niin kyllä se jossain vaiheessa loppuu.

Olisin kyllä hyvilläni, jos makkarin lämpölia olisi matalampi, sillä viereen änkeytyvä kissa tekee siitä vielä himppasen verran lämpöisempää kuin se muuten olisi. "Tuuppaa se kissa laittialle" sanotaan. Ihan sama kuin alkaisin leikkimään jojolla ja luultavasti kissa on sinnikkäämpi kuin minä. En ole vielä kokeillut kauanko se jaksaisi pomppia takaisin.

Nyt on olohuoneessa 28 astetta. Onneksi tänne ei suoraan paista aurinko. Kuumuus on juuri tuhoamassa chiliviljelmiäni parvekkeella, sillä yli 25 astetta saa nuput, kukat ja jopa pienet chilin alut putoilemaan, kun emokasvi yrittää pelastaa itsensä.

Pientä vahingoniloa päivään tuo naapurin muutto. Näyttää hikiseltä hommalta :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa Lenny

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 717
 • Ylläpitäjä
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #61 : Heinäkuu 26, 2019, 12:09:13 »
Maaviileäjärjestelmäni pitää makuuhuoneeni lämpötilan tasan 20 asteessa, mutta sen tuomasta ihanasta viileydestä ei saa ihan täyttä nautinoa, ellei samalla lue kertomuksia kuinka muut kärvistelevät tukahduttavassa kuumuudessa.

Ei tunnu missään. Täällä on nyt +27, ihan ok. Varsinkin kun muistelee talven kylmyyttä. Sitten vasta rupeaa ärsyttämään jos sanot, että se sinun järjestelmäsi pitää torpan vielä mukavan lämpöisenä paukkupakkasilla.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 26, 2019, 12:10:50 kirjoittanut Lenny »
(Humans) are large, expensive to maintain, difficult to manage, and they pollute the environment. It is astonishing that these devices continue to be manufactured and deployed.
-- Kaufmann, Perlman, Spenciner

Renttu

 • Vieras
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #62 : Heinäkuu 26, 2019, 13:42:36 »
Lämpöennätyksiä eri Euroopan maissa. Vielä jonon hännillä meitä muutamia, jotka eivät vielä ole +40 -klubissa.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2328
 • crazy cat lady
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #63 : Heinäkuu 27, 2019, 20:34:08 »
Joskus olen naureskellut elämääni murmelina. Samanlaiset päivät seuraavat toistaan ja näköjään vuodetkin.

FB-päivitykseni tältä päivältä vuosi sitten, joka olisi aivan hyvin sopinut tällekin päivälle:
Voi raato, harvoin ajatus kuolee yhtä nopeasti kuin tänään ulos lähtiessäni ajatus pitkästä fillarilenkistä 😵😵😵
Hissukseen rullailin kaupalle ja takaisin ja se saa riittää tämän päivän "kuntoiluksi".
On kyllä niin tunkkaisen kostea ja hautova ilma, että tänään tulee vainaita, kun terveelläkään ei tahdo henki kulkea. Olisi ehkä sittenkin voinut olla hyvä ajatus jo loman alussa kääntää vuorokausirytmi niin, että aktiivijakso olisi yöaikaan, mutta nyt se on jo myöhäistä. 😓


Vuosi sitten oli tämän illan sääennusteessa aika masentava lausahdus: "Voi olla, että kesän kuumimmat päivät ovat vielä edessäpäin".
Tuo nyt sopii enää huomiselle päivälle ja sitten tämä kärsimys on tältä erää ohi ja voi palata normaaliin elämään tämän hellekooman jälkeen.

Syksyä odotellen :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2367
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #64 : Heinäkuu 28, 2019, 13:55:47 »
Ennen kuin paskalaitos alkoi haisemaan suuntaani joitakin vuosia sitten, olivat lämpimämmät ilmat ihan jees, koska menin vaan rannalle loikoilemaan ja kun palasin, asunto oli raikas koska ikkunat oli saanut pitää raollaan. Nyt meneillään oleva helle on ollut siitä erikoinen että ei olekaan puhaltanut paskalaitoksen suunnalta, mutta en ole silti uskaltanut pitää räppänää auki esim. yöllä, koska ei voi mitenkään tietää jos vaikka yhtäkkiä yllättäen... En halua herätä siihen että makuuhuone on täyttynyt savulla. Tässä eräänä päivänä kun kävelin vaan kotiin bussipysäkiltä ja sattui olemaan lemu menossa, se savu takertui sen minkä lie 20 - 50 m matkalla niin vaatteisiini että haisin savulle kotiin asti päästyäni.

Vaikka nyt siis ei haisekaan, niin ei tässä mikään happy happy joy joy -fiilis ole. Päätä särkee ja vatsaakin polttelee ajoittain. Minulle sopii erittäin mainiosti että tänään on viimeinen päivä tätä sorttia.  :)

Poissa Amore

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 626
 • Totuuden kuvastin
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #65 : Heinäkuu 28, 2019, 22:49:15 »
Raitiovaunupysäkin lasi räjähti Helsingissä – silminnäkijä epäilee syyksi paahtavaa hellettä

ILTA-SANOMIEN LUKIJA oli sunnuntai-iltapäivällä kävelemässä Liisankadulla Helsingin Kruununhaassa kohti Snellmaninkatu-nimistä raitiovaunupysäkkiä, kun pysäkin lasiseinä räjähti yllättäen.
– Olin noin 15 metrin päässä pysäkistä, kun kuulin kovan äänen. Lasiseinä räjähti ja lasisirpaleet putosivat maahan joka suuntaan, lukija kertoo.
Lukija uskoo lasin räjähtäneen kuumuudesta, sillä hän ei nähnyt minkään osuvan lasiin ennen hajoamishetkeä. Helsingissä mitattiin sunnuntaina jopa 31 lämpöastetta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006187480.html

Minäkin näin tänään samalla tavalla aivan tuusan nuuskaksi särkyneen pysäkin lasin (pleksin?). Pysäkki sijaitsee rauhallisella alueella, jossa ei yleensä näe paljon ilkivallan jälkiä, joten ihmettelin asiaa kovasti. Myös se tuntui kummalliselta, että lasi oli niin täysin säpäleinä eikä esim. raameihin ollut jäänyt kiinni sirpaleita. Ehkä lasi oli poksahtanut kuumuudessa?
All you need is Love

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2928
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #66 : Heinäkuu 28, 2019, 23:25:29 »
^Joo, noi on sellaista lasia, että kun se hajoaa, se hajoaa aina kokonaan ja tuollaisiksi "sokeripalan" kokoisiksi paloiksi. Jotain panssarilasia, joka hajoaa eri tavalla kuin tavallinen lasi. Muistaakseni noissa on sellainen jännitys sisällä, että kun se jännitys yhdestä kohdasta purkautuu, koko lasi hajoaa. Mielenkiintoista tosiaan olisiko tuossa laittamassasi uutisessa mainittu syy hajoamiseen lämpötila se lopullinen syy, vai hajosiko lasi vaan "vanhuuttaan".

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1864
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #67 : Heinäkuu 29, 2019, 00:55:52 »
^ Se on karkaistua lasia (engl. tempered glass), autonlasit on siitä. Jäähdytetty äkkiä lähellä sulamispistettä jolloin ulkopintaan jää puristus- ja sisäosaan vetojännite. Tuloksena parempi vetolujuus ja samalla bonuksena että särkyessään ei hajoa suuriksi viiltäviksi veitsiksi vaan pieniksi vaarattomiksi muruiksi.

Panssarilasit on erikseen, yl. monikerroksista (muovia välissä ym) rakennetta ja tarkoitus vähän eri: kestää luoteja. Toki autonlaseissa on samanlaista mutta ei se panssarilasin hinnoissa tietääkseni oo. ;D
Missä kuntapäättäjän talousrikos, siellä 46% varmuudella persu.
Maahanmuuttajia Suomeen? Suomessa on tilaa, sanoi Pate Mustajärvi (Apu 3/20).

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1864
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #68 : Heinäkuu 29, 2019, 01:03:00 »
Lauantain helteet otti jo voimille. Ehkä oli univelkaa ja huonosti nukuttu aamu (heräilin) joka vaikutti.
Onneksi pääsin ison hallimaisen ulkorakennuksen viileälle ~20 C lattialle iltapäivälevolle (ehkä nukahdinkin joksikin minuutksi). Aaah, kun keho alkoi virkistyä ja pää seljetä. Mutta kun nousin ylös ja ulos niin voi ihmetys! Ihankuin olisi tullut saunaan! Kosteus-% vaikuttaa ja tekee tukalaksi. Tänään +23 C tuntui jo varsin viileältä koska kuiva ilma.

Missä kuntapäättäjän talousrikos, siellä 46% varmuudella persu.
Maahanmuuttajia Suomeen? Suomessa on tilaa, sanoi Pate Mustajärvi (Apu 3/20).

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2328
 • crazy cat lady
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #69 : Heinäkuu 29, 2019, 08:52:57 »
Nyt on niin paljon viime päivinä rummutettu sään viilenemistä ja jopa kylmenemistä, että elättelin toiveita todellisesta viileydestä. Unohdan aina, että Suomi on todella laaja maa, helposti sääkeskustelussakin puhutaan aina niistä suurimmista muutoksista, pahimmista helteistä ja rajuimmista myrskyistä ja ukkosista. Erikseen aina pitää muistaa tarkistaa oman alueen täsmäennuste. Tämä pk-seutu tuntuu olevan sellaisessa katveessa, että tänne todella harvoin mitään äärimmäistä osuu. Nyt pahimpien helteiden aikana tietysti "onnisti", kun ei olisi niin väliä ollut.

Vajaat kymmenen astetta näyttäisi eiliseen verrattuna tänään lämpötila putoavan, minkä kiitollisuudella otan kyllä vastaan. Eilinen iltapäivä oli jo kurja. Useaan kertaan joutui käymään suihkussa ja vaihtamaan kuivan vaatekerran yllensä ja silti oli koko ajan tähmäinen olo. Huomista odotan jo into pinkeänä, että päästään alle 20 asteen ja elämä palaa normaaliin uomaansa taas ja voi kuvitella lähtevänsä jopa lenkille.

Varmaan aika monta päivää joutuu vielä odottelemaan, että sisälämpötila palautuu normaaliksi, sillä talon rakenteet on varastoineet lämpöä melkoisesti itseensä.

Koskahan sääkeskustelussa päästään siihen, että puhutaan lämpöitlan muutoksista eikä mittarin kipuamisesta?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa urogallus

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 742
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #70 : Elokuu 01, 2019, 13:44:48 »
Heinäkuun keskilämpötila oli suurimmassa osassa maata hieman pitkän ajan keskiarvon alapuolella. Itä-Suomessa oli huomattavastikin keskivertoa viileämpää, Käsivarren Lapissa ilmeisesti ainoana paikkana keskiarvoa lämpimämpää.

Itse uumoilin tällaista jo helteiden aikana. Yöt olivat kuitenkin pääosin viileitä, ja kuun alku oli suorastaan kolea. Toukokuu oli samanlainen; silloinkin oli sekä kylmää että kuumaa.
https://ilmatieteenlaitos.fi/heinakuu

Poissa urogallus

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 742
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #71 : Elokuu 08, 2019, 21:08:34 »
Monta päivää on jo lupailtu vettä ja nyt sitä sitten saatiin. Tunnin ajan on jo tippunut ja väliin aika vauhdillakin, vaikka ukkoskuurosta ei voi puhua.

Heinäkuu oli monin paikoin hyvin kuiva, mikä johtui  osaksi siitä, että ukkosia ei ollut juuri ollenkaan. Eteläisin Suomi tosin sai vettä ihan siedettävästi, eikä omaa puutarhanhoitoa ole kuivuus suuresti haitannut.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1722
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #72 : Elokuu 08, 2019, 21:39:28 »
Olemme neljä viikkoa pois talosta, ja eräiden kasvien takia olisi tarpeellista tietää, onko satanut vettä. Mutta ihmeestä sen voi saada sataprosenttisella varmuudella selville. Tietenkin kysymällä joltakin, mutta meille ei ole kolmessakymmenessä vuodessakaan tullut yhtään niin tuttua ihmistä, jolta voisi tällaista asiaa kysyä. Ei ainakaan minulle.

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2538
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #73 : Elokuu 08, 2019, 21:46:22 »
Olemme neljä viikkoa pois talosta, ja eräiden kasvien takia olisi tarpeellista tietää, onko satanut vettä. Mutta ihmeestä sen voi saada sataprosenttisella varmuudella selville. Tietenkin kysymällä joltakin, mutta meille ei ole kolmessakymmenessä vuodessakaan tullut yhtään niin tuttua ihmistä, jolta voisi tällaista asiaa kysyä. Ei ainakaan minulle.

Jos valtio tai suuryritys pysty palvelemaan, kysy yksityiseltä!

Yksityisiä sääasemia Suomessa:  http://www.finwx.net/

Niitä on varmasti vielä paljon enemmänkin mutta selvittäminen voi olla työlästä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Laika:
Älykkäät voivat johtaa muita älykkäitä ja jopa typerykset muita typeryksiä, mutta typerysten yrittäessä paimentaa älykkäitä ihmisiä kohdataan vaikeuksia.

“The easiest way to solve a problem is to deny it exists.”
― Isaac Asimov

Poissa urogallus

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 742
Vs: Keskustelua säästä
« Vastaus #74 : Elokuu 08, 2019, 21:48:58 »
Kesäsateet ovat usein hyvin paikallisia, joten eivät sääasematiedot välttämättä paljon lohduta.