Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Suomalainen kulttuuri, käyttäytyminen ja tavat

Aloittaja Norma Bates, syyskuu 26, 2020, 21:21:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kopek

#15
Selasin pitkään eri aiheita, enkä osannut päättää, missä ketjussa olisi sopivinta käsitellä Yle uutisten artikkelia, jossa kerrotaan ihmisten kulissielämästä:

Kulissielämää

Sosiaalipsykologian yliopistonlehtorin mukaan jokainen elää kulissielämää tavalla tai toisella.


Jutussa kerrotaan keksityllä nimellä "Timo" esiintyvästä henkilöstä, joka kertomansa mukaan näyttelee köyhempää kuin mikä hän on.

Yle Uutiset (lainauksia tekstistä ja kommenttejani niihin):

"Olen varsin varakas. Minulla on nettovarallisuutta 500 000 euroa.

Pikkuporvarillisuus vaikuttaa minusta vastenmieliseltä. Kuljen risaisissa vaatteissa."


Mikä pakko risaisissa on kulkea, kun Tokmannilta saa halvalla uusia ja ehjiä.

"Ajan puhkiruostunutta 16 vuotta vanhaa autoa. Läppärini on vanha, eikä puhelimeni ole uusinta mallia. Korjaan kaiken mahdollisen ja jopa kasvatan osan ruoastani itse."

Jos korjaa kaiken mahdollisen, eikö sen autonkin voisi korjata?

Ajan 29 vuotta vanhaa autoa, eikä se ole puhkiruostunut. Ikäasteikollani 16 vuotta vanha auto olisi melkein kuin uusi.

Ei minunkaan puhelimeni ole uusinta mallia. Läppärini on puolitoista vuotta vanha 200 euron Chromebook.

"En ole pihi. Jos naudan sisäfileessä on 30 prosentin alennus, se todennäköisesti lähtee kaupasta mukaani. Joskus harvoin saatan ostaa sadan euron viskipullon. Paremmissa fine dining -ravintoloissa käyn useamman kerran vuodessa."

En osta lihaa. Sadan euron viskipullot ja fine dining -ravintolat eivät kuulu elämääni.

"Täytyy myöntää, että elämäni olisi helpompaa, jos minulla olisi parempi auto.

Minulta on kysytty, onko vanhan auton romun kanssa taisteleminen tämän kaiken arvoista. Uuden auton ostaminen tuntuu epämiellyttävältä, koska olisin siirtymässä mukaan elämäntapaan, joka ei vaikuta minulle ominaiselta."


Millä tavalla elämä olisi helpompaa. Kai autossa muutkin asiat merkitsevät kuin ikä. Jos ruostuminen on ongelma, vaihtaisi merkkiä. Ei 16 vuotta vanha auto välttämättä ole huono ja puhki ruostunut.

https://yle.fi/a/74-20056082

En ymmärrä tuon henkilön kulissielämää. Hän kuvittelee näyttelevänsä köyhää, mutta ei oikeasti vaikuta erityisen köyhältä hiipiessään fine dinig -ravintolasta asunnolleen, jossa odottaa sadan euron viskipullo iltajuomiseksi.

Socrates

^ Köyhä, joka esittää rikasta on paljon fiksumpi.
Kävelevä kremppakertymä

Hayabusa

"Timon" tarina on väärin otsikoitu. Hänhän viettää ihan normaalia suomalaisen miehen elämää. Ei tuhlaile, vaan käyttää vaatteet ja muut perustuotteet loppuun. Läheiseen harrastukseen saattaa sitten kulua enemmän rahaa. Tämä maa on täynnä "Timoja".
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

"Timon" voisi vaihtaa "Tiinaksi" ja kumittaa jutusta se ruostunut autonrämä ja gourmeeravintolat, niin voisi kertoa vaikka minusta. Tosin en kulje risoissa vaatteissa, kun ostaa korjata kulahtaneet vaatteet. Nytkin on juuri yhdet farkut menossa paikkaukseen.

Olisi kiva tietää millainen on ollut "Timon" lapsuus ja nuoruus. Tiedän muutaman muunkin itseni lisäksi, jolle on vaatimaton elämä "jäänyt päälle" lapsuus- ja nuoruusvuosista niin, että ei vaan ole oppinut rahalla elvistelemään ja hankkimaan uusinta uutta, jos entinenkin toimii. En minä tätä elämää miksikään kulissielämäksi voi sanoa. Ainakin minulle sana tarkoittaa jotain sellaista elämää, jota ei oikeasti haluaisi viettää, mutta tekee sen muiden ihmisten vuoksi syystä tai toisesta.

Onhan noita juttuja ollut syrjässä asuvista ihmisistä, jotka ovat koko elämänsä eläneet vaatimattomasti ja näiden kuoltua ovat paljastunee miljonääreiksi. Rahaa vaan on tullut enemmän kuin sitä on kulunut. Eivät vaan ole keksineet mihin sitä rahaa käyttää. Sekö nyt on niin kovin outoa, että ihminen on vähään tyytyväinen?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Näin taannoin ruokakaupassa pukumiehen tonkimassa aleruokien laaria. Minusta on vähän väärin että varakas ihminen kahmii punalaputettuja tuotteita itselleen. Jättäisi ne köyhemmille. Ellei sitten ole viimeiset pfenninkinsä tunkenut siihen pukuun...?

Hippi

^
Siinäpä se on, että ei voi ihmisen varallisuutta pelkkien vaatteiden perusteella arvioida. Voihan sekin puku olla kirppikseltä hankittu töissä käyntiä varten. Joissain työpaikoissa edelleenkin on jonkinlainen pukupakko miehillä ja naisilla sitten joku muu siisti asu. Välttämättä se pukumieskään ei niin paljoa tienaa ja voi olla perhe elätettävänä ja opintolainat niskassa. En minä laittaisi asuvaatimusta alelaarille pääsyyn.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - marraskuu 01, 2023, 09:39:37
Näin taannoin ruokakaupassa pukumiehen tonkimassa aleruokien laaria. Minusta on vähän väärin että varakas ihminen kahmii punalaputettuja tuotteita itselleen. Jättäisi ne köyhemmille. Ellei sitten ole viimeiset pfenninkinsä tunkenut siihen pukuun...?

Halvimmat, näyttävimmät ja laadukkaimmat asusteet miehille saa kirpputorilta hankitulla miesten puvulla ja kengillä. Saattaa löytyä vaikka vain kerran käytetyt, leskimamma on vienyt niitä vinon pinon tarpeettomina kiertoon. Ainoa haitta on lievä hientuoksu joka niitä usein vaivaa, siihen voi avun saada otsonaattorista. 

https://www.otsonaattori.fi/otsonointi/vaatteiden-otsonointi/

Yllättävän halpa masiina.Lainaus käyttäjältä: https://hobbyhall.fi/fi/kodin-remontointi/ilmastointi-ja-ilmanvaihtolaitteet/ilmanpuhdistimet/otsonigeneraattori-otsonaattori-ilmastointilaite-20-000-mgh?id=5161866Helppokäyttöinen

    Otsonigeneraattoria on erittäin helppo käyttää vain muutamalla vaiheella:
    Se on sijoitettava vakaalle paikalle ja siten, että laitteen ulostulo on suunnattu otsonaattorin keskustaan.
    Otsonointialueen on oltava tiiviisti suljettu - HUOM! Muista, että otsoni on vaarallista ihmisille ja eläimille! Älä koskaan seiso toimivan otsonaattorin lähellä!
    Kytke laite päälle (aseta sopiva aika laitteen toiminnan mukaan)
    Odota, että laite sammuu kokonaan. Odota noin 1 tunti sen jälkeen, kun laite on lakannut toimimasta, ennen kuin menet huoneeseen, jossa sitä käytettiin.
    Tuuleta otsonointialue otsonoinnin jälkeen
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Norma Bates