Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Väkivalta Suomessa

Aloittaja Norma Bates, marraskuu 08, 2020, 10:47:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Koskee siis kaikkea ei-seksuaalisluontoista väkivaltaa. Olen myös vakaasti siinä uskossa että silloin kun lapset rääkkäävät toisiaan, pitäisi myös puhua väkivallasta, eikä mistään kiusaamisesta. Jos tarvitaan tikkejä ja hospitaalia, ei se enää mitään kiusaamista ole.

Miten ehkäistä väkivaltaa? Milloin puuttua asiaan? Milloin turvautua siihen mahdollisesti itse?

Taannoin olin bussissa (menossa jälleen kerran treeneihin) kun joku tyyppi livahti bussin keskiovista sisälle. Kuski huuteli että ennen ei lähdetä liikkeelle kun olet maksanut. Tyyppi ei liikahtanutkaan paikaltaan. Kuski ilmoitti että hän soittaa poliisit. Ei mitään reaktiota. Kuski meni sitten ovesta ulos ja talsi siellä jonkin matkaa, en nähnyt soittiko hän jonnekin vai ei, mutta tyyppi lopulta luovutti, sössötti jotain, ja poistui.

Itse olin miettinyt että pitääkö kaivaa hanskat treenikassista ja mennä uhittelemaan että lähetkös juippi siitä kalppimaan, että meitsi pääsee treeneihin. Mutta kuskin valinta ottaa välimatkaa lienee ollut järkevin. Humalikko (joka sattumoisin oli vähän semmoisen vanhan ajan vankilakundin näköinen siilitukka, ei mikään lihavakaan, vaan sen oloinen että saattaisi jotain vastustakin olla jos kohdakkoin joutuisi) näki että mitään ei tapahdu niin kauan kuin hän autossa istuu, joten eipä sitten hyödytä istua.

Varsinainen antikliimaksi ketjun aloitukseksi. Mutta tämä nyt menee kategoriaan ehkäisy.

Norma Bates

Otetaanko ravintolaan nykyään mukaan koko työkalupakki?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/video-ei-herkille-mies-koki-tulleensa-huijatuksi-helsinkilaisravintolassa-hyokkasi-ruuvimeisselin-kanssa-tuntemattomien-kimppuun/7973538#gs.ku058z

Tapahtumat alkoivat, kun kolme puolituttua miestä pelasi rauhassa biljardia Malminkartanossa sijaitsevassa ravintolassa viime elokuussa.

Yhtäkkiä muille entuudestaan tuntematon 36-vuotias mies hyökkäsi yhden miehen kimppuun ja alkoi hakata häntä raivokkaasti ruuvimeisselillä pään ja kaulan alueelle.

Kun kyseinen uhri pääsi pakenemaan tilanteesta, niin tekijä kohdisti raivonsa seuraavaan mieheen.

Videolta näkyy, kuinka tekijä heitti pöydässä istuvaa miestä ensin biljardipallolla ja hyökkäsi sen jälkeen hänen kimppuunsa ruuvimeisselin kanssa.

– Mielestäni raivo ei tunnu laantuvat, vaan pikemminkin yltyy, kun se repii vielä paitansakin pois päältä, Jarkko Sipilä kertoo Rikospaikassa.

Tekijää syytettiin tapon yrityksestä, mutta hän sai neljän vuoden ja yhden kuukauden mittaisen vankilatuomion törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista. Mies oli tekohetkellä päihtynyt.


Aiempi keissi:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ravintolailta-paattyi-kaaokseen-helsingissa-miesasiakas-hyokkasi-taysin-yllattaen-sivullisten-kimppuun-ja-hakkasi-heita-raivon-vallassa-ruuvitaltalla-paahan-ja-kaulaan/7905844

Hieman puolen yön jälkeen ravintolassa asiakkaana ollut mies oli yhtäkkiä, ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta hyökännyt baaritiskillä seisoneen miehen kimppuun takaapäin.

Epäilty oli paikallaolijoiden kuvailun mukaan alkanut "silmittömän raivon" vallassa hakata uhria ruuvitaltalla pään ja kaulan alueelle.

Uhri kaatui maahan ja mies jatkoi teräaseella hakkaamista. Uhri sai teräaseesta useita vammoja pään ja kaulan alueelle.

Seuraavaksi epäilty hyökkäsi ravintolassa olleen toisen miehen kimppuun ja hakkasi häntä niin ikään takaapäin pään ja kaulan alueelle.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ja uhrit olivat toisilleen entuudestaan tuntemattomia. Mitään edeltävää riitaa tai edes keskustelua ei ollut käyty.

Teko kohdistui täysin sivullisiin henkilöihin, jotka sattuivat olemaan ravintolassa teon alkaessa.

Rikoksesta epäilty ei ole osannut kertoa mitään järjellistä syytä teolleen. Esitutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että hän on ollut tapahtumahetkellä alkoholin lisäksi lääkkeiden ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Uhrit toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon. Mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä. Syytteen nostamisen määräaika on 2. lokakuuta.

Norma Bates

Kun Helsingin suhteen puhuttiin riehuvista nuorisojengeistä, tämä tyrmättiin heti ettei semmoista ole. Ilmeisesti nuoriso on väkivaltaista sitten vain Tampereella.

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000007661599.html

Legendaarinen rikosylikonstaapeli Vesa Mäkinen kertoo Aamulehdelle tuoreesta onnistumisesta ja rikostutkijan työstä Tampereella: "On otettava tiettyjä asioita huomioon myös vapaa-ajalla". Nuorten yleistynyt ja raaistunut väkivaltarikollisuus sekä alaikäisten vankilamaailman ihannointi huolestuttavat Mäkistä erityisesti. Mitään vastaavaa ei ole koettu aiempina vuosina.

Muuten maksumuurin takana.

Toisaalta, tietty jos sanotaan että jengejä ei ole, niin eihän se poista sitä mahdollisuutta että yksittäiset nuoret voivat olla väkivaltaisia.  ::)