Kirjoittaja Aihe: Interwebin löytöjä  (Luettu 19110 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9233
 • Electrical Cat
Vs: Interwebin löytöjä
« Vastaus #180 : Syyskuu 06, 2023, 01:41:20 »
Lihasmassa ja vahvuus ei ole sama asia.
Hintelän näkönen rillipää päihittää naureskelevan lihaksia pullistelevan kehonrakentajan:
https://twitter.com/TheFigen_/status/1699157780223991956

Kommenteissa yksi vahvistaa nähneensä monet kerrat miten maaseudun hintelän näköset farmarit päihittää vahvuuskilpailuissa kehonrakentajat.
Nii missäkö? Noo, kun ne räikeät pridevärit täällä sigussa alko ärsyttää mun silmiä niin kamalasti... :D

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9616
Vs: Interwebin löytöjä
« Vastaus #181 : Syyskuu 06, 2023, 01:55:34 »
Kädenvääntö on kyllä tekniikkalajikin, ja lajityypillinen harjoittelu tekee mestarin. Veikkaisin, että siinä tarvitaan räjähtävän voiman lisäksi sitkeyttä. Sitkeyteen harjaannuttaa pitkäkestoinen ruumiillinen työ, jota tehdään tuntikausien rupeamia. Kädenväännössä tarvitaan ytyä ranteessa, ja useat  kehonrakentajat eivät välttämättä ole erikseen treenannut ranteita. Videolla duunari saa hyvän asennon heti alkuunsa, kun hänellä on ranne oikeassa asennossa, eli asennossa, jossa voimantuotto on maksimaainen, vähän koukussa siis. Koko käsi on hänellä lähellä kehoa, mikä tekee työskentelystä tehokkaampaa. Kehonrakentaja tempoilee kauemmas yhteenliitetyistä käsistä, eli käsivarsi on ajoittain paljon suorempana, jolloin voimantuotton on heikompaa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 06, 2023, 02:06:18 kirjoittanut kertsi »
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Socrates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3235
 • Heh-heh-ukko
Vs: Interwebin löytöjä
« Vastaus #182 : Syyskuu 06, 2023, 09:09:30 »
En ole kädenväännön asiantuntija ja minusta se on älytön laji, mutta kysehän on olkanivelen sisäkierrosta, jossa kuudesta sitä tekevästä lihaksesta selvästi vahvin on ulospäin näkymätön massiivinen lavanaluslihas (subscapularis). Eräs anatomian asiantuntija ja jonkun verran kädenvääntöä harrastanut selitti, että pitää osata ensin jotenkin lukita nivel ja sitten "supilla" tehdä dynaaminen työ eli raju sisäkierto.

Tiedä häntä, kilpatasolla lajissa on varmasti paljon muitakin pointteja kuten vetäminen hauiksella itseä kohti ja kyynärvarren lihasten käyttö. Jotenkin epäilen voiko lajissa olla niin tarkat säännöt, etteikö niissä olisi tulkinnanvaraa ja mahdollisuus fuskata.
Introvertti hevin luukuttaja.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Interwebin löytöjä
« Vastaus #183 : Syyskuu 13, 2023, 20:49:01 »
Ne joilla on fb, voi katsella kivoja ilmakuvia muutamista suurkaupungeista

https://www.facebook.com/Lensaloft

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7788
Vs: Interwebin löytöjä
« Vastaus #184 : Syyskuu 16, 2023, 08:43:52 »
Jostakin nimestä pitää, jostakin nimestä ei, jotakin nimeä kenties jopa inhoaa.

Usein nimi-inhon takana on muistikuva jostakin henkilöstä, jolla on tietty nimi. Kukapa haluaisi nimetä lastaan arkkivihollisensa kaimaksi, vaikka nimessä itsessään ei mitään vikaa olisikaan. Eihän nimi miestä pahenna vaan mies nimen. Vai miten se menee. Ja toisin päin tietysti myös. Jos joku ihailtu julkkis on tietyn niminen, itse nimikin voi alkaa kuulostaa hienolta, vaikka se ei kummoinen olisikaan.

Vanhempani eivät olleet kovin kekseliäitä nimeäni valitessaan. Kumpikin nimi löytyy syntymävuoteni kahdenkymmenen suosikin joukosta. Nimissäni on lisäksi se ongelma, että kutsumanimeni ei ole niistä ensimmäinen vaan toinen. Niinpä joudun joissakin virallisissa tilanteissa kuulemaan sen ensimmäisen nimeni, mistä en erityisemmin pidä, mikäli pidän edes siitä toisesta, jolla minut tunnetaan.

Tällaisia ajatuksia tuli mieleeni, kun sattumalta ajauduin vanhaan Yle Uutisten artikkeliin, jossa voi tutkia, miten yleisiä eri nimet olivat eri vuosina. Taulukko päättyy vuoteen 2016.

https://yle.fi/a/3-9418798

En ole yrittänyt millään tavalla edes piilovaikuttaa tyttärieni lasten nimivalintoihin. En ole edes yleistä mielipidettä esittänyt.

Omien lasteni ja jopa aikoinaan pikkuveljeni (vaikka olin vasta kuusivuotias, kun hänelle nimeä mietittiin) nimistä olen sen sijaan esittänyt mielipiteeni ja vieläpä menestyksellisesti.

Pikkuveljen nimen herätteenä oli naapurissa asuva opiskelija, joka oli mukava tyyppi ja puuhaili lomillaan minun ja kavereitteni kanssa. Ehdotin, että pikkuveljelleni annettaisiin sama nimi kuin tuolla opiskelijalla, ja toiveeni ihme kyllä huomioitiin. Tuskin minä kuusivuotiaana veljeni nimeä sentään valitsin, mutta ehkä keikautin valintaa siihen suuntaan, jos ehdottamani nimi oli muutenkin yksi vaihtoehdoista.

Tyttärieni nimiä ei löydy Top 20 -listalta, joten en haksahtanut yleisyysperiaatteeseen. Nimien kriteerinä oli se, että niiden on kelvattava myös ulkomailla, jos täältä Suomesta on joskus lähdettävä itäisen naapurin takia pakoon.

Tyttöjen nimissä tällaisen asian huomioiminen ei ole ongelma, koska monet nimistä ovat yleismaailmallisia. Tämä johtuu ehkä siitä, että nuoria naisia on kautta aikojen lähtenyt maailmalle ja mennyt siellä naimisiin vieden oman nimensä rikastuttamaan kohdemaiden nimistöä. Miehet sen sijaan ovat pysyneet enimmäkseen kotinurkillaan, joten miesten nimet eivät ole samalla tavalla levinneet. Ja jos ne ovat levinneet Suomeen päin, ne on suomennettu täkäläiseen kieliasuun sopiviksi. Niistä on tehty suomalaisen tylsiä.

On paljon vaikeampi keksiä suomalaista pojan nimeä, joka olisi samaan aikaan ulkomailla tunnettu nimi. Joidenkin nimien kohdalla käy niin, että sukupuoli vaihtuu. Suomalaiset Kari ja Janne esimerkiksi eivät ehkä olekaan poikien nimiä jossakin muualla.

Nykyään tuntuu siltä, että naisen nimi "Riikka" putkahtaa esille tuon tuostakin. Riikka Purran lisäksi on toimittaja-Riikkoja ja ties keitä. Ylen artikkelista käy ilmi, että nimi on ollut erittäin harvinainen, suoranainen 1800-luvun muinaisjäänne, vielä muutama vuosikymmen sitten. Muistan, kun joskus lapsena kuulin "Riikka" -nimen ja ihmettelin, että onko se muka ihmisen nimi. Siitä tuli mieleen jokin traktorin perässä vedettävä maatalouskone (karhi tms.), joka raapii peltoa ja kuuluu "kriik, kriik".

Riikka Purran syntymävuotena (1977) Riikka nimen on saanut 374 henkilöä. Se on ollut suosionsa huipulla 1970-luvulla ja 1980-luvulla, mutta suosio on hiipunut myöhemmin tasolle "ei yhtään" (2016). Ehkä nimi vielä vähän elpyy, jos "rasistipersut" antavat sitä lapsilleen.

En pidä R-kirjaimesta, joten en myöskään pidä nimistä, joissa on kyseinen kirjain. Tällainen on esimerkiksi Risto, jossa on vielä toinen paha kirjain eli S.

R-kirjaimen sisältävä nimi on liian "pärisevä". Suomalainen R on jotenkin kovuudessaan ruma. Siitä tulee mieleen epämukavia asioita kuten Ruma, Ruumis, pieRu, Ryssä, Räjähdys, Räkä, Repeämä, Ruoste, Raiskata, Runnoa, Ruhjoa, Riidellä, Rypeä jne. 

Minä Rä käs tän sinua... yäk.

I love you on paljon pehmeämpi tapa sanoa hellä asia.

Luulenpa arvaavani, miten tätä kirjoitustani kommentoidaan - jos kommentoidaan.