Kirjoittaja Aihe: Pessimistinen unelmamurskaamo  (Luettu 4031 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2500
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #30 : Tammikuu 06, 2019, 16:11:35 »
Mie kerroin unelmiani aikoinaan 90 miljoonan lottovoitto-ketjussa.

2) Perustaisin säätiön tai semmosen joka jakaa tietyille ehdokkaille tai puolueille rahaa aivan silmittömästi niin että
    poliitikot on pakotettuja säätämään ja rajoittamaan raha-lahjoitusrahoja.
    Tai sitten puolueen jolla on millä mällätä, 10x KOK:n verran. ;D
    En olisi kuitenkaan Trump (tai mistä sitä tietää mitä kauheuksia ihmisestä paljastuu kun kupla ottaan nousee).90 milliä ei riitä tähän. Voit jakaa säätiöstä ulos vain osan sijoitetun pääoman tuotosta. Ehkä korkeintaan miljoonan vuodessa ja sillä ei vielä mitään mullistavaa saada aikaiseksi.
Tattis, hyvä tietää! Tosin pelkään että käytännössä lopulta Jaska tai Lenny tai hakkerit vuotavat ulos jatkumon kärkevimmät puheeni Iltikselle ja kaikki puolueet ja tolkun kansalaiset ottavat minuun piiitkän hajuraon. Ja se oli sitten siinä...
 
Toisen ihmisen pystyy murskaamaan kielen terällä. - Kiinalainen sananlasku
Parempi pyy pivossa kuin pyy moottorissa. - Lentäjän sanonta

Poissa mikainen

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1158
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #31 : Tammikuu 06, 2019, 16:51:55 »


Minulla on unelma rivaripäätyasunnosta. Pitänee vain muuttaa vähän kauemmaksi  pienemmälle paikkakunnalle jos haluan sen toteutuvan.

Mistäköhän suunnasta tätä lähtisi murskaamaan...

Aloitetaan rivarista. Siinä ensinnäkin yhdistyvät vain omakotiasumisen ja kerrostaloasumisen huonot puolet. Pihaa on juuri sen verran että siitä on vain riesaa. Pihalla ei oikein voi tehdä mitään mutta siitä täytyy jatkuvasti pitää huolta jotta ei joudu muiden asukkaiden silmätikuksi.

ja siitä päästiinkin naapureihin. Rivareissa on yleensä vittumaisimmat naapurit. Ne järjestävät puolipakollisia talkoita ja grillijuhlia ja lähettävät kakaransa pääsiäisenä virpomaan. Rivarit sijaitsevat muutenkin lapsiperhehelveteissä. Varaudu kuuntekemaan viritetyn mopon rääkkäystä joka yö aamu kolmeen.

Lisäksi rivarin huoneistojenväliset seinät on yleensä tehty kipsilevystä, ja voit kuulla erittäin selvästi seinän läpi miten naapurisi rakko toimii tänään.

Rivarin pääty olisi äänieristyksen kannalta muuten paras paikka, mutta koko taloyhtiön liikenne kulkee makuuhuoneesi ikkunan ohi. Auta armias, mikä olet joskus unohtanut vetää kaihitimet ikkunan eteen. Ja joka yö kännisiä naapureitasi kuskaavat taksit pysähtyvät juuri siihen päätyikkunasi eteen.

Pihajuttu on totta. Ei oikein oma juttu leikata ruohoa ja istutella kukkia. Jos laatottaisi koko takapihan...

Minä saatan olla se ääntä päästelevä naapuri kun ajattelin yhdestä huoneesta tehdä musiikkistudion. Pitäisi sitä varmaan äänieristää vaikka naapurittomassa päädyssä olisin huone ettei moponpäristelyt kuulu taustalla kun jotain tablaa siellä paukutan.

Vittumaisista rivarinaapureista on kyllä kokemuksia vanhempien taloyhtiöstä ja pakolliset talkoogrillijuhlat hirvittävät.

Pitää olla siis vielä se metsänpuoleinen  tms. pääty.

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2438
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #32 : Tammikuu 07, 2019, 09:10:52 »
Koeta kopek pysyä aiheessa. Perusta oma monikulttuurisuusketju jos tuntuu, että sitä aihetta pitää käsitellä.

En lukenut, mitä täällä on kirjoitettu. Luin vain otsikot “Sana on vapaa” ja “pessimistinen unelmamurskaamo”, joihin poliittisen unelman esitteleminen ja osoittaminen saavuttamattomaksi mielestäni sopii. Yritän ottaa opiksi ja luen jatkossa ensiksi, mitä muut ovat kirjoittaneet.

Hipin unelmaa täydellisestä miehestä kommentoin tässä välissä arvioimalla, että hänen kuvaamiaan miehiä luulisi olevan olemassa. He ovat todennäköisesti naimisissa ja unelmoivat täydellisestä naisesta.

Köhittyäni viikon verran keuhkojani pihalle (keuhkoputkentulehdus?), muistan taas erään unelmani: siistin, kauniin pölyttömän kodin, jossa ei ole liikaa tavaraa, ja jota on helppo siivotakin vähällä vaivalla, ja jonne on kiva kutsua ihmisiä käymään milloin vaan, spontaanisti.

Kertsihän asuu tuollaisessa kodissa. Ainakin, jos sitä vertaa meidän kämppäämme, johon eilen illalla yli kolmen viikon poissa olon jälkeen saavuin. Talo oli ollut tyhjillään yli kaksi viikkoa.

Jo ulko-ovelta lemahtaa ummehtunut maakellarin haju. Roskissa kahlatessa itsekin hämmästelee, näinkö kamala tilanne on. Kun on ollut pidempään poissa, todellisuuden ankeus on jo päässyt unohtumaan. Lämpömittarit näyttävät 17 asetetta, joten lämpöä kiristetään. Ensimmäisenä käyn kastelemassa appelsiinipuun, joka näyttää sinnittelevän vielä hengissä. Kaivan esille sängynlämmittimen. Se on älyttömän pölyinen. Vaatteet pölyyntyvät, kun kannan sen ulos harjattavaksi. Olen kuin jauhomylläri, joka on kantanut vuotavaa jauhosäkkiä. Harjaan vaatteitanikin. Uusia ongelmia ilmenee. Yläkerrassa yhdessä paikassa haisee voimakas home. Syytä etsitään, mutta ei keksitä. Paikka sattuu olemaan sänky, joten toisen meistä on nukuttava homeen hajussa. Onneksi se toinen en ole minä, vaikka tarjoan kyllä omaa sänkyäni vaihtopaikaksi. Voisin itse nukkua patjalla lattialla tai missä tahansa. Päädyn kuitenkin omaan sänkyyni. Se on talon alakerrassa.

Sängyn lämpiämistä odotellessani istun keittiön pöydän ääressä, johon olen raivannut tilaa läppärille. Yhtäkkiä huomaan syrjäsilmällä, kun pieni musta hahmo vilahtaa lattialla. Ahaa, hiiri, tai luultavasti tarkemmin määriteltynä myyrä. Niitä on vilissyt talossa aina, mutta nyt niitä taitaa olla asunnon puolellakin. Aikaisemmin niitä on näkynyt vain siinä osassa taloa, missä on sauna ja eräitä muita tiloja. Mietin, pääsiköhän hiiri livahtamaan oven raosta, kun kävin kastelemassa appelsiinipuun. Näin on tapahtunut kerran aikaisemmin, mutta hiiri palasi pienen seikkailuretken jälkeen takaisin omalle puolelleen. Nyt mietin, ovatko hiiret löytäneet uuden reiän. Näkemäni hahmo livahti pesualtaan suuntaan, jossa voi olla koloja. Pesualtaan kaapissa onkin joskus ollut hiirien jätöksiä. Siksi altaan alla olevan kaapin ovet on pidetty aina kiinni. Hiiret ovat siitä inhottavia, että ne sotkevat paikat jätöksillään.

Vielä enemmän kuin hiiriä pelkään koiperhosia. Ne saavat aikaan totaalisen tuhon vaatteille, jos niitä pääsee leviämään. Tyttäreni uudessa asunnossa lentelee niitä, ja vaatteisiin ilmestyy reikiä. Pelkään, että niitä tarttuu jotenkin meidän vaatteisiimme, kun käymme kylässä, ja lopulta niitä on täälläkin.

Päätin, että ensi kesänä teen täydellisen siivouksen ja jo ennen sitä aloitan pienimuotoisen siivoamisen. Pakkohan talo on saada asuttavaan kuntoon. Nyt tämä on käytännössä asumiskelvoton.

Joten kertsi (nyt tulee tavoistani poiketen "sinä" muoto), ole onnellinen. Asut pölyttömässä ja siistissä kodissa ainakin täältä horisontista katsoen.

Murskataan nyt vielä se unelma tähän lopuksi. En saa kuitenkaan siivottua.

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2304
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #33 : Tammikuu 07, 2019, 09:39:28 »
Päätin, että ensi kesänä teen täydellisen siivouksen ja jo ennen sitä aloitan pienimuotoisen siivoamisen. Pakkohan talo on saada asuttavaan kuntoon. Nyt tämä on käytännössä asumiskelvoton.

Täällä on myös menossa pienimuotoinen siivous. Koska asunnossa pitää samaan aikaan myös asua, pienimuotoisuus on ainoa mahdollinen lähestymistapa siivoukseen. Eli vain pienen nurkkauksen, hyllyn tjms ottaminen käsittelyyn kerrallaan. Tämä sen vuoksi, että jossain vaiheessa on tullut haalittua huusholliin aivan liikaa tarpeellista ja ennen kaikkea vähemmän tarpeellista tavaraa. Isompaa määrää ei pysty kunnolla levittämään kerrallaan kunnon ja oikean tarpeellisuuden arviointiin asumiskelpoisuuden laskematta liikaa.

Ensimmäinen askel oli tietoinen päätös, joka on varsin hyvin pitänyt, siitä ettei mitään varsinaisesti uutta hankita, vaan puhutaan paremminkin korvausinvestoinneista. Eli esimerkiksi uusia vaatteita ei hankita jos samalla ei vanhoja loppuunkuluneita heitä ensin pois.

Homma helpottuu varsin pian, kun saa vähän raivattua tyhjää tilaa. Silloin voi siirrellä tavaroita paikasta toiseen ilman, että normaali arki liiaksi häiriintyy. Ja siirtomatkalla saa heitettyä ylimääräisen pois. Näin vähitellen kehittyy positiivinen kierre.

Myönnän, että tässäkin taloudessa on vielä pitkä matka sisustuslehtien ihannekotiin, mutta jo mahtuu elämään jatkuvasti kompastelematta "jos joskus sattuisi tarvitsemaan" -tavaroihin. Onnea ja kärsivällisyyttä kaikille pienimuotoisen siivouksen toteuttajille.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3603
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #34 : Tammikuu 07, 2019, 10:19:52 »
Trust me, Kopek, täällä on sekä pölyistä, liikaa tavaraa, että kaaos. Enkä ilman apua taida pystyä kesyttämään kaaosta.
PYSYKÄÄ KOTONA.

Poissa Socrates

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 206
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #35 : Tammikuu 13, 2019, 13:35:34 »
Mikäli teillä on jokin hölmö ja romanttinen unelma tai villi suunnitelma, josta haluatte kuulla järkevän mielipiteen, kertokaa se tässä. Sen jälkeen tolkun ihmiset foorumilla kertovat teille miksi unelmanne ei toteudu. He ottavat unelmastanne niskaprseotteen, repivät sen kappaleiksi, riepottelevat unelmasi palasia hampaissaan kunnes lopulta polkevat riekaleet mutaan. Tämä on siis henkinen paperisilppuri; unelma sisään, riekaleet ulos.

Jos esimerkiksi olet haaveillut rakentaa itsellesi savitalon, niin minä kerron miksi se on älytön idea.

Noille kannattaa sitten kertoa:

www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d6f63c18-745b-409c-8f0d-39b4246c0a1c

Poissa Brutto

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1515
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #36 : Tammikuu 13, 2019, 16:15:24 »
Mikäli teillä on jokin hölmö ja romanttinen unelma tai villi suunnitelma, josta haluatte kuulla järkevän mielipiteen, kertokaa se tässä. Sen jälkeen tolkun ihmiset foorumilla kertovat teille miksi unelmanne ei toteudu. He ottavat unelmastanne niskaprseotteen, repivät sen kappaleiksi, riepottelevat unelmasi palasia hampaissaan kunnes lopulta polkevat riekaleet mutaan. Tämä on siis henkinen paperisilppuri; unelma sisään, riekaleet ulos.

Jos esimerkiksi olet haaveillut rakentaa itsellesi savitalon, niin minä kerron miksi se on älytön idea.

Noille kannattaa sitten kertoa:

www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d6f63c18-745b-409c-8f0d-39b4246c0a1c

(VAROITUS! Jos olet jutussa mainittu savitalon rakentaja, lopeta lukeminen tähän.)

Pariskunnalta on tähän mennessä mennyt rahaa 30000 euroa ja sadan tonnin edestä työtä. Tähän mennessä. Kun rakennelma on valmis, rahaa on mennyt 100000 euroa ja työtä 300000 euron edestä. Ja pariskunnalla on käsissään kymppitonnin arvoinen savesta tehty grillikota, jossa ei voi asua. He kyllä yrittävät, mutta rakennus ei läpäise käyttöönottotarkastusta. Molemmat ovat siinä vaiheessa niin uupuneita, että muuttavat siihen silti.

Lasten synttäreille ei tule koskaan kavereita, koska vanhemmat eivät uskalla päästää lapsiaan mikrobipesään. Hetken kuluttua sosiaaliviranomaiset ottavatkin lapset huostaan epäterveellisten asuinolosuhteiden vuoksi. Vaimo romahtaa henkisesti ja joutuu suljetulle osastolle. Mies saa keuhkokuumeen. Lainat jäävät maksamatta ja Suomen kalleimmaksi tullut grillikota myydään tontteineen pakkohuutokaupassa paikalliselle metsästysseuralle ryyppymajaksi 1500 euron hinnalla.

Unelma on nyt murskattu ja lopuksi vielä kusen sen raunioille: Pariskunta eroaa neljän vuoden kuluttua ja lapset otetaan huostaan. Mies muuttaa takaisin Irlantiin ja alkoholisoituu pahasti. Molemmat puolisot ovat niin traumatisoituneita, etteivät voi enää ikinä juoda edes teetä savesta tehdytä kupista.

Metsästysporukka polttaa lopulta kännipäissään kodan ja juopunein heistä saa vakavan häkämyrkytyksen.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 13, 2019, 16:18:05 kirjoittanut Brutto »
"Jos ihminen pyrkii aina tekemään oikein, hän jää väistämättä tappiolle väärintekijöiden sankassa joukossa."

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3097
 • crazy cat lady
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #37 : Tammikuu 25, 2019, 18:44:40 »
Sitten, kun voitan lotossa ja vaihdan asunnon yhtä huonetta suurempaan, rakennan sinne hyvänolon studion.

Kalustoon kuuluu muutama hyvä kuntolaite, joilla saa käytyä kaikki lihasryhmät läpi "kotitarpeiksi". En siis tähtää esiintymislavoille pullistelemaan lihaksia, vaan pelkästään lihaskunnon ylläpito on tarkoituksena. Lisäksi sitten hyvä crosstrainer aerobista harjoitusta varten.

Jotta laitteita tulisi käytettyä säännöllisesti, tarvitaan siihen sopva palkitseminen. Sen vuoksi tilaan tulee myös hierontatuoli.
Meillä oli tuollainen hierontatuoli töissä. En ole varma oliko se juuri tuo malli, mutta näyttää hyvin samanlaiselta. Se oli sijoitettu aluksi käytävän syvennykseen ja siinä saattoi olla aika rauhassa. Käytin sitä usein lounaan jälkeen pieneen päivälepoon. Koko vartalon perusohjelma jalkapohjista hartioihin kesti noin parikymmentä minuuttia ja se oli nirvanaa se, kun tuolin vielä kallisti puoliksi makuuasentoon.

Koska työssäni seisoin koko päivän, niin jalkojen hieronta teki erityisen hyvää. Jalkapohjien hieronta tuntui ... mielenkiintoiselta  ::)

Harmikseni pian tehtiin tilojen uudelleen järjestelyjä ja tuoli siirrettiin tietohallintojohtajan ja parin pienemmän pomon työpisteiden viereen lasiseinään taakse. Tilaan sijoitettiin myös jumppapallo ja tasapainlauta yms. mutta sitten ne poistetiin johonkin varastoon, kun niillä ei kuuleman mukaan ollut käyttöä. Miksihän ei?

Tuollainen unelma olisi :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2500
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #38 : Marraskuu 17, 2019, 17:50:53 »
Mikäli teillä on jokin hölmö ja romanttinen unelma tai villi suunnitelma, josta haluatte kuulla järkevän mielipiteen, kertokaa se tässä. Sen jälkeen tolkun ihmiset foorumilla kertovat teille miksi unelmanne ei toteudu. He ottavat unelmastanne niskaprseotteen, repivät sen kappaleiksi, ...
Valokuvatapetti, pohjoismainen maisema, seinälle. Netraudasta, n. 84 €:

Valokuvatapetti 00290 Nordic Forest 8-osainen 366x254 cm

Käyttäjä, nimim "Maisas studio" esitteli huonettaan ja oli tyytyväinen:


Europostersilla on enempi vaihtoehtoja, ohuen tapetin lisäksi vaikka paksumpia ns. tilap. liimattavia MUTTA kalliita nuo viimeksi mainitut (~500€ seinä) ja pohjoismaisia maisemia turha etsiä.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 17, 2019, 17:56:32 kirjoittanut MrKAT »
Toisen ihmisen pystyy murskaamaan kielen terällä. - Kiinalainen sananlasku
Parempi pyy pivossa kuin pyy moottorissa. - Lentäjän sanonta

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2500
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #39 : Marraskuu 17, 2019, 17:59:33 »
^Toinen mahis olisi että teen itse jonkinlaisen kankaan/paperin joka olisi hiukan irti seinästä vaikka tangon varassa roikkuen ja käsin maalaisin sen mielivalokuvan mukaan.
Toisen ihmisen pystyy murskaamaan kielen terällä. - Kiinalainen sananlasku
Parempi pyy pivossa kuin pyy moottorissa. - Lentäjän sanonta

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3097
 • crazy cat lady
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #40 : Marraskuu 17, 2019, 18:41:28 »
Millainen pohja seinässä nyt on?

Aikanaan kun veljeni ja vaimonsa ostivat asunnon siinä oli kauttaaltaan vaaleat sileät paperitapetit. Veljen vaimo on kuvataiteellisesti taitava, niin hänpä otti jostain kirjasta mallin ja piirsi suoraan siihen tapetille hahmotelman ja maalasi kuvan valmiiksi. Aiheena oli muinaisen Egyptin seinämaalauksien tyylinen vene, jossa ihmiset matkasivat jokea pitkin. Kuva täytti koko ison olohuoneen seinän. Aluksi se oli aika hätkähdyttävä, mutta kyllä siihen silmä lopulta tottui ja edelleen se kuva somistaa olohuonetta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2500
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #41 : Marraskuu 17, 2019, 18:58:56 »
^En mie tiijä. Se seinä ei ole nyt täällä. Olen minä tauluja akvarellista öljyyn maalannut joten se itsemaalaus suoraankaan ei olisi ihan mahdoton ajatus.
Toisen ihmisen pystyy murskaamaan kielen terällä. - Kiinalainen sananlasku
Parempi pyy pivossa kuin pyy moottorissa. - Lentäjän sanonta

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2438
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #42 : Marraskuu 17, 2019, 21:09:51 »
Kuvan maalaamisessa voi käyttää apuna videoprojektoria, jolla heijastetaan negatiivikuva seinälle. Tämän jälkeen negatiivikuvan vaaleat kohdat täytetään tummalla niin, että tuloksena on tasavärinen harmaa tai musta tai mihin pyritään. Kun projektori sammutetaan, seinässä on valokuvamainen kopiopiirros alkuperäisestä kuvasta. Värien saaminen kuvaan onkin jo vaikeampaa. Ne on lisättävä positiivikuvaan läpinäkyvällä värillä päälle maalaamalla. Harmaa pohjakuva on tässä tapauksessa parempi kuin täysin mustavalkoinen.

Niinkin voi tehdä, että valmistaa alkuperäisestä kuvasta harmaaversion ja jyrkän mustavalkoversion. Ensiksi tekee harmaan kuvan ja harkinnan mukaan sen päälle mustavalkoisen kuvan, jossa mustat kohdat (jotka siis ainoastaan maalataan) tulevat niihin paikkoihin, joihin ehdottomasti tarvitaan täyttä mustaa.

En ole tehnyt edellä mainittua videoprojektorilla vaan valokuvansuurennuskoneella kauan sitten. Uskon, että videoprojektorilla se on vieläkin helpompaa, kun ensiksi tekee sopivat "negativit" kuvankäsittelyohjelmalla.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3097
 • crazy cat lady
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #43 : Marraskuu 17, 2019, 22:01:36 »
Naapuri teki tuolla heijastustekniikalla lastenhuoneeseen hienoja lohikäärmeitä.

Ensin hän piirsi tyylitellyn lohikäärmeen piirtoheitinkalvolle ja sitten heijasti sen seinälle, johon sitten heijastetun kuvan mukaan piirsi ääriviivat ja maalasi sitten kuvan valmiiksi. Kalvolle piirtäminen A4:n kokoon on helpompaa kuin isokokoisen kuvan tekeminen seinälle suoraan. Ainakin se käy nopeammin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Poissa Brutto

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1515
Vs: Pessimistinen unelmamurskaamo
« Vastaus #44 : Marraskuu 18, 2019, 12:18:23 »
Mikäli teillä on jokin hölmö ja romanttinen unelma tai villi suunnitelma, josta haluatte kuulla järkevän mielipiteen, kertokaa se tässä. Sen jälkeen tolkun ihmiset foorumilla kertovat teille miksi unelmanne ei toteudu. He ottavat unelmastanne niskaprseotteen, repivät sen kappaleiksi, ...
Valokuvatapetti, pohjoismainen maisema, seinälle. Netraudasta, n. 84 €:

Valokuvatapetti 00290 Nordic Forest 8-osainen 366x254 cm

Käyttäjä, nimim "Maisas studio" esitteli huonettaan ja oli tyytyväinen:


Europostersilla on enempi vaihtoehtoja, ohuen tapetin lisäksi vaikka paksumpia ns. tilap. liimattavia MUTTA kalliita nuo viimeksi mainitut (~500€ seinä) ja pohjoismaisia maisemia turha etsiä.

Onpa kansallisromanttinen maisema! Valkolettinen Elovena-tyttö enää puuttuu koivun alta makoilemasta, jotta persujen märkä päiväuni muuttuisi kuvaksi. Sitäpaitsi valokuvatapetit ovat vaikeita asentaa. Kohdistus on tarkkaa hommaa ettei saumat jäisi näkyviin. Ja noihin kuvatapetteihin kyllästyy viikossa. Sen lisäksi ne ovat trediltään täysin ysäriä. Ei maisematapettikotiin kehtaa edes vieraita kutsua.
"Jos ihminen pyrkii aina tekemään oikein, hän jää väistämättä tappiolle väärintekijöiden sankassa joukossa."