Kirjoittaja Aihe: Burqasta ja islamismista  (Luettu 13048 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa safiiri

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4521
Vs: Burqasta ja islamismista
« Vastaus #150 : Syyskuu 04, 2019, 17:29:42 »
Aavikkouskontoja pahiten rassaa ajatus että ihminen voi omistaa jotain, ja hankalinta on kuvitelma siitä että ihminen voi omistaa toisen ihmisen. Tottakai lapsille tehdään ihan mitä vaan niin kauankuin heidät ajatellaan omaisuutena. Olen aina inhonnut VT:n Jobin kirjaa sen vuoksi että siinähän Jobin lapset kuolevat, ja lopussa hän saa uusia lapsia ja kaikki on niin ihanaa että. Lasten menetys ei ole ollut mitään sen kummempaa kuin omaisuuden menetys. Jos olisi ollut kysymys rakkaudesta ja kiintymyksestä, uudet lapset eivät noin vain korvaisi kuolleita lapsia ja Job muistaisi ikuisesti jokaikisen menettämänsä lapsen.

Islamissa omistaminen on äärimmillään. On aivan sama miten henkeviä uskonnon "pyhä" kirja juttelee (en tosin pidä Koraania erityisen henkevänä, sen verran mitä olen sitä vilkaissut, siinä vain riekutaan siitä miten kiva on kun syntiset palavat helvetissä), käytännön toiminta määrittelee sen mitä uskonto on arjessa. Jos uskonnon puitteissa on ihan ok silpoa lapsia, heittää happoa ihmisten päälle, myydä lapset morsiamiksi, alistaa vaimonsa ikäänkuin tämä olisi kotieläin jne. niin sitten se vaan on ok eikä muuksi siitä muutu. Ilman uskontoa esteenä varmaankin maailmaa muutettaisiin hyvinkin nopeasti.

UnWomenin läpyskän mukaanhan jokunen vuosi sitten Nepalissa vaimoaan hakkaaville miehille oli kerrottu että vaimo ei oikein tykkää siitä kun sitä hakataan, ja ohjelma oli kuulema vähentänyt väkivaltaa. Nepalissa ei liene muslimeja...

Parisuhdeväkivalta laissa tuli yleisen syytteen alaiseksi rikokseksi vasta 2011 ja lasten ruumiillinen kurittaminen - siis väkivalta heitä kohtaan - säädettiin laittomaksi Suomessa 1984. Siis nykyinen ajattelu asiassa on meilläkin aika nuorta. Jotenkin epäilen, ettei näiden lakien säätämisen viipyminen noin pitkään johtunut maamme muslimiväestön näkemyksistä. Silti oman vaimon ja lapsen väkivaltaisen kohtelun pitäminen jotenkin perheen sisäisenä asiana ja ehkä tarpeellisena joissakin tilanteissa tai jollain tasolla kyllä viittaa siihen, että jonkinlainen omistaminen tässäkin oikeutti vähän erilaiseen toimintaan kuin mitä tuntemattomille ja perheen ulkopuolella pidettiin hyväksyttävänä. Että puoliso voisi oikeastaan ”ansaita” lyönnit tai ainakin hän saattaisi pitää sitä oikeutettuna.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3396
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Burqasta ja islamismista
« Vastaus #151 : Syyskuu 04, 2019, 19:39:09 »
Usein käytän nimikettä aavikkouskonnot niputtaakseni juutalaisuuden, k-uskonnon ja islamin. Sama juyrihan niillä on. Juutalaisuudella on se etu puolellaan että uskonto on vanhuuttaan rauhoittunut (ei enää kivityksiä), ja k-uskonto on lässähtänyt koska valistuksen aika ja markkinavoimat nujersivat sen. En tiedä pääseekö islam samaan rauhalliseen vanhuudenhöperyyteen asti, vai tuhotaanko sen nimissä koko maailma ennen kuin siltä saadaan luulot pois.

Siinä sotkussa alkavat isottelemaan jo väsähtäneemmätkin tahot.

Osa k-uskovaisista yrittää mielistellä muslimeita, kenties saadakseen kääntyneitä. Osa yrittää saada omaa tahtoaan läpi ajamalla näennäisesti muslimien asiaa. Osa k-uskovaisista näkee islamin Saatanan salajuonena.

Poissa Juuli

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 467
Vs: Burqasta ja islamismista
« Vastaus #152 : Syyskuu 06, 2019, 19:01:06 »
Muistelen lukeeni, en muista mistä tästä Muhammadista.  Usein vaelsi erämaahan mietiskelemään. Samoin kun usein sai ankaria pääkivistyskohtauksia.  Kun tuli pois sieltä mietiskelyrituaalista aasilla ratsastaen ei ollut kukaan vastassa mutta porukkaa ahtoi ihan liki kun oli kivistyskohtaus menossa. Saneli kohtauksen kourissa kaikenlaista tärkeää. Nämä sanelut kirjasivat kirjanoppineet ylös. Niistä tuli Koraanin pohja.
Mohammad kuoli 36 v.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 06, 2019, 19:31:40 kirjoittanut Juuli »

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3396
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Burqasta ja islamismista
« Vastaus #153 : Lokakuu 04, 2019, 10:26:48 »
Aiheuttiko mielenvikaisuus islamiin kääntymisen, vai aiheuttiko islamiin kääntyminen murhanhimoisuutta?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pariisin-puukottaja-oli-kaantynyt-muslimiksi-puolitoista-vuotta-sitten-45-vuotias-poliisissa-tyoskennellyt-mies-tappoi-nelja-tyotoveriaan-ammuttiin-kuoliaaksi-kaikkialta-kuului-itkua/7575616#gs.7eloii

Pariisin puukottaja oli kääntynyt muslimiksi puolitoista vuotta sitten – 45-vuotias poliisissa työskennellyt mies tappoi neljä työtoveriaan, ammuttiin kuoliaaksi: "Kaikkialta kuului itkua"