Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

SDP uudistumisten tiellä?

Aloittaja A.V. Vatanen, tammikuu 17, 2019, 18:35:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Aave - maaliskuu 13, 2023, 04:55:41
Sanna Marin on huithapeli.

Pääsi nyt vain osui todellisuuteen ja näppäimistösi toistaa tätä...

Karikko


Valtakunta- valtakuntaa vastaan- vasallit mukaan laskien ollaan menossa kohden totaalisempaa törmäystä, jota ei taida enää voida estää.

Pikku juttu maailmalle, mutta iso askel ihmiskunnalle.

Sannan tervehdyskäynti "sankarin hautajaisiin oli moralistiselta kannalta melko kiharaa sorttia--

Jotkut vitsit vain eivät välttämättä vitseiltä vaikuta--

>>>


Ukrainassa Kotsjubailo on sankari, mutta hänen johtamansa Oikea Sektori on herättänyt kysymyksiä nationalistisuudellaan ja sitä on kuvattu äärioikeistolaiseksi. Ryhmä on yksi tunnetuimmista separatisteja vastaan taistelleista ukrainalaisryhmistä.

Joulukuussa 2017 Oikea sektori ilmoitti järjestäneensä protestin Suomen Kiovan-suurlähetystön edustalla. Sen tarkoituksena oli osoittaa solidaarisuutta tuolloin lakkautusuhan alla Suomessa olleelle äärioikeistolaiselle Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle

KOTSJUBAILO ei ole itsekään välttynyt kohuilta. Hänen yksikkönsä on kasvattanut sudenpennun, jonka emon metsästäjät olivat tappaneet. Kotsjubailo sanoi yksikön tukikohdassa vierailleelle toimittajalle, että suden häkissä olleet luut olivat "venäjää puhuvien lasten".

Venäjällä tähän tartuttiin varsinkin sen jälkeen, kun Zelenskyi palkitsi Kotsjubailon. Mies itse vakuutti vitsailleensa.

– Se oli ilmiselvästi vitsi. Kaikki näkivät, että se oli vitsi. Yritin vitsailla sillä, miten järjettömiä asioita he sanovat meistä ja se muutettiin "faktaksi".

Independentille vuosia taistellut Kotsjubailo sanoi haaveilevansa sodan jälkeen normaalista elämästä kumppaninsa Alinan kanssa. Tämä toive ei kuitenkaan toteutunut, vaan hänet haudattiin Kiovassa 27-vuotiaana.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009448516.html

Kopek

Kun on valtiovierailulla, olisiko korrektia omaan ideologiaansa vedoten olla osallistumatta johonkin tilaisuuteen, johon isäntämaan johto kutsuu osallistumaan? Suomen valtion johtajat ovat vuosikymmenien aikana monilla vierailuillaan laskeneet seppeleitä tai muuten kunnioittaneet tyyppejä, joilta ei ehkä olisi ollut syytä kunnioittaa. Kaikesta ei vain voi tehdä numeroa.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Saares - maaliskuu 12, 2023, 16:08:48
Entä jos Marinista tulee seuraava presidentti? Tai sitä seuraava?
Ei se nyt vielä presidentiksi pyri; ei pyri välttämättä ikinä. Eiköhän pääministerin pesti ole imenyt sen verran mehut, että seuraavaksi halajaa johonkin leppoisempaan tehtävään. Mutta Marin on nuori, aikaa kyllä on.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Lainaus käyttäjältä: mikainen - maaliskuu 13, 2023, 10:29:04
Pääsi nyt vain osui todellisuuteen ja näppäimistösi toistaa tätä...
Lopetan tällä toteamuksella osaltani kaikki nolot apologiakeskustelunne ja selittelynne asiasta. Että sannamarinonhuithapeli sinullekin. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 13, 2023, 23:16:45
Kun on valtiovierailulla, olisiko korrektia omaan ideologiaansa vedoten olla osallistumatta johonkin tilaisuuteen, johon isäntämaan johto kutsuu osallistumaan? Suomen valtion johtajat ovat vuosikymmenien aikana monilla vierailuillaan laskeneet seppeleitä tai muuten kunnioittaneet tyyppejä, joilta ei ehkä olisi ollut syytä kunnioittaa. Kaikesta ei vain voi tehdä numeroa.

Sannan "valtiovierailu" oli kutsu noihin hautajaisiin ja varmaan siinä oli jotain julkisuusviestiä ja mahdollisuutta saada positiivista mielikuvaa, kun oli joku "tärkeä" henkilö ukrainan sankaria muistamassa.

Oliko siellä jonkun muun maan silmäätekeviä paikalla, ainakaan suomessa ei heitä liene mainittu.

Hävittäjät olivat varmaan sellainen viesti joista haluttiin puhua ja sannahan siihen oli sopiva henkilö.  (Joku voisi sano, sopiva narri.)

Norma Bates

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009484906.html

"KANSANEDUSTAJA ja eduskuntavaaliehdokas Hussein al-Taee (sd) sanoo muotoilleensa arabiankielisellä videolla viestinsä huonosti ja kuvailleensa ihmisten kokemuksen lastensuojelusta olevan mielivaltainen tai sattumanvarainen.

Kansanedustaja kommentoi asiaa julkaisemassaan Twitter-ketjussa.

Al-Taee julkaisi viikonloppuna arabiankielisen videon, jossa hän antoi ymmärtää, että maahanmuuttajilta viedään lapsia mielivaltaisesti. STT käännätti al-Taeen puheen videolta."

Eli ei kannata tulla Suomeen, kun täällä ei saakaan rusikoida kakaroitaan.

Hayabusa

^Onko STT:lle pesiytynyt joku persu? Tuo al-Taee möläytteli myös neljä vuotta sitten, mutta silloin Husseinin vihapuheet pidettiin visusti piilossa kunnes äänet oli laskettu.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

MrKAT

Marin ja Hornetit...

Lainaus käyttäjältä: mikainen - maaliskuu 12, 2023, 22:48:08

Ei kai se nyt ihan omasta päästä ole:

"EU parlamentti hyväksyi jo 15.2.2023 päätöslauselman koskien hävittäjien antamista Ukrainalle.

EU on vaatinut kaikkia valtioiden päättäjiä keskustelemaan ja harkitsemaan hävittäjien antamista Ukrainalle." 

   https://twitter.com/TemppuTerava/status/1634875788842647553?s=20   

Sotahistorioitsija Jussi Jalonen toi näkökulman että

Omasta mielestäni on nyt jo selvää, että pääministeri yritti käynnistää keskustelua hävittäjistä kansainvälisellä tasolla, tavoitteenaan saada Yhdysvallat punnitsemaan uudelleen hävittäjäkaluston luovuttamista.
Meillä sen sijaan keskustelua käydään täysin kansallisessa umpiossa.


ja

Panssarivaunujen kohdalla asiat etenivät myös siten, että Suomi oli mukana avaamassa keskustelua ja painostusta Saksan suuntaan, ja siten omalta osaltaan edisti kansainvälisen yhteistyön syntyä, vaikka oma panos lopulta supistuikin vain muutamaan raivausvaunuun.
...

Ukrainahan tosiaan pyysi kolmikantaisia keskusteluja, joissa osapuolena olisi myös Yhdysvallat. Siinä kohtaa on klaari, että Ukraina haluaa käyttää tämän tilaisuuden taivutellakseen Yhdysvaltoja pyörtämään aiemman yleisen kantansa siitä, ettei hävittäjäkalustoa luovutettaisi.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Aave

Yksityisessä keskustelussaan Zelenskyin kanssa Sanna, tuo poliittinen nero, pelasi "annan Zelenskyin ymmärtää, että voisivat saada Suomesta Horneteja" -lausunnollaan vain 6D-shakkia, jolla pyrki kiinnittämään myös marsilaisten huomion. Josko Ukraina saisi niiltä sen ansiosta ufoja?!

Todistelkaa idioottiuttanne lisää. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Aave - maaliskuu 29, 2023, 22:48:48
Yksityisessä keskustelussaan Zelenskyin kanssa Sanna, tuo poliittinen nero, pelasi "annan Zelenskyin ymmärtää, että voisivat saada Suomesta Horneteja" -lausunnollaan vain 6D-shakkia, jolla pyrki kiinnittämään myös marsilaisten huomion. Josko Ukraina saisi niiltä sen ansiosta ufoja?!

Todistelkaa idioottiuttanne lisää. :)

Kyllä se näin on oltava, sillä Marinhan on pelkkä tyttö! Ja sotilaallinen urhea nerokas Zelenskyi uhri, koska on valkoinen mies ja takuulla tommonen syö lihaakin!

T: Xante

Jaska

Xanten sinänsä tavallisen törkeä sukupouolittunut heitto oli tuossa oikealla paikallaan. Huvitti.

Kun ensi kerran Marinin Hornet-keskusteluista puhumisesta kuulin, ajattelin, että Sanna nostaa profiiliaan eduskuntavaalien alla ja kun oikeistomme ärähteli että toisten varpaille on astuttu, niin sen luin samaan vaalitaistoon ja lopputulos taisi olla demareille ja Suomelle miinusta. Ajan kanssa olen käynyt lausumaan ymmärtäväisemmäksi. Ukrainan voitto enäjästä näyttää tarvitsevan paljpn lisääntyvää tukea ja Ukraina pyytää kaikkea, mistä ajattelee olevan hyötyä. Marin tukee Ukrainan runsasta auttamista. Venäjän hyökkäyksen jatkuminen merkitsee sekä venäläisiä että ukrainalaisia ruumiita ja vammautettuja ja Ukrainan maan tuhoamisen jatkumista. Tosin Stalin aikoinaan mm. tappoi miljoonia ukrainalaisia nälkään varastamalla viljan venäjälle, ettei tämä uutta ja ihmeellistä ole. Kun Ukraina haluaa puhua Suomenkin kanssa hävittäjistä, konkreettisesti ensimmäisenä mieleen tulee vanhat korvattavat Hornetit. Niitä ei Suomelta vapaudu tänä tai ensi vuonna mutta jos annetaan, niin koulutus tja muu valmistelu vie aikaa. Ensi sijassa näen Sanna Marinin halunneen vauhdittaa kansainvälisiä hävittäjäapukeskusteluja. Lupailuksi tulkitseninen on liiottelua. Lausuma esitettiin tiedotustialisuudessa suomalaiselle medialle vastauksena suomenkielisen toimittajan Ukrainalle annettavia hävittäjiä ja muita voimakkaita aseita koskevaan kysymykseen.

Hippi

^
Tuo lehdistötilaisuus ei ollut kyseisellä reissulla ensimmäinen kerta, kun Hornetit oli olleet puheena.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009472850.html

Näin IS:n näkemä muistio kuvaa Marinin puhuneen Horneteista Zelenskyille
Muistio valaisee Sanna Marinin Ukrainassa käymiä keskusteluja.
.....


Juttu on pitkähkö, joten en siitä lähden kopioimaan. Nämä muistion tiedot tulivat esiin sen jälkeen, kun oli ensin huokaisten päästy vastaamaan, että "lehdistö otti asian esiin kysymyksellä", mutta veikkaan, että muistion vuotaminen oli ylläri. Joka tapauksessa siihen en osaa ottaa kantaa, tallottiinko ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastuullisten varpaille vai ei.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Suomen hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisia kantoja ei valmistella lehdistötilaisuuksissa ulkomailla tai sosiaalisessa media. Tätä tehtävää varten on olemassa koeteltu organisaatioyksikkö.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallituksen_ulko-_ja_turvallisuuspoliittinen_ministerivaliokunta
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

#1049
Lainaus käyttäjältä: Jaska - maaliskuu 30, 2023, 16:04:17
Xanten sinänsä tavallisen törkeä sukupouolittunut heitto oli tuossa oikealla paikallaan. Huvitti.

Kun ensi kerran Marinin Hornet-keskusteluista puhumisesta kuulin, ajattelin, että Sanna nostaa profiiliaan eduskuntavaalien alla ja kun oikeistomme ärähteli että toisten varpaille on astuttu, niin sen luin samaan vaalitaistoon ja lopputulos taisi olla demareille ja Suomelle miinusta. Ajan kanssa olen käynyt lausumaan ymmärtäväisemmäksi. Ukrainan voitto enäjästä näyttää tarvitsevan paljpn lisääntyvää tukea ja Ukraina pyytää kaikkea, mistä ajattelee olevan hyötyä. Marin tukee Ukrainan runsasta auttamista. Venäjän hyökkäyksen jatkuminen merkitsee sekä venäläisiä että ukrainalaisia ruumiita ja vammautettuja ja Ukrainan maan tuhoamisen jatkumista. Tosin Stalin aikoinaan mm. tappoi miljoonia ukrainalaisia nälkään varastamalla viljan venäjälle, ettei tämä uutta ja ihmeellistä ole. Kun Ukraina haluaa puhua Suomenkin kanssa hävittäjistä, konkreettisesti ensimmäisenä mieleen tulee vanhat korvattavat Hornetit. Niitä ei Suomelta vapaudu tänä tai ensi vuonna mutta jos annetaan, niin koulutus tja muu valmistelu vie aikaa. Ensi sijassa näen Sanna Marinin halunneen vauhdittaa kansainvälisiä hävittäjäapukeskusteluja. Lupailuksi tulkitseninen on liiottelua. Lausuma esitettiin tiedotustialisuudessa suomalaiselle medialle vastauksena suomenkielisen toimittajan Ukrainalle annettavia hävittäjiä ja muita voimakkaita aseita koskevaan kysymykseen.
On ollut sinänsä mielenkiintoista tarkastella, miten tätä tapausta on spinnattu jukisuudessa, ja ketkä/mitkä tahot ovat spinnanneet. Tapauksesta on hallinto- ja valtiotieteitä opiskelevalle jopa ihan kelpo gradun aiheeksi, ja luultavasti joku opiskelija sen vielä aiheekseen ottaakin.

Kun asia päätyi mediaan, Sanna ei ensin suostunut jatkokommentoimaan, vaan pysyi siitä yli viikon hiljaa. "Keskustelun herättämiseksi" mykkänä pysyminen on aika huono taktiikka, jos haluaa olla uskottava. Sen sijaan aivopierunsa itsekin sellaiseksi viimein tajunnut selittelee usein, että "halusin vain herättää keskustelua".

Totta kai hän astui siinä niin presidentin, ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (TP-UTVA), kuin puolustusvoimien komentajan varpaille. Samalla Sanna hankkiutui jälleen tilanteeseen, jossa tuli - ainakin näistä asioista tietäville - nolanneeksi itsensä. Tätä on nyt sitten spinnattu mediassa muuksi, ja osa jopa edelleen uskoo.

Sanna toisteli, että ei ole luvannut (Zelenskyille) mitään. Kukaanhan ei ole sellaista väittänytkään, mutta Ukrainan Suomelle lähettämä jatkotiedustelu asian tiimoilta kertoo kuitenkin siitä, että Sanna antoi riittävän vahvasti ymmärtää. Kannattaa pitää mielessä, että samalla se olikin nyt Zelenskyi ja Ukrainan hallinto, joka hävittäjien osalta kansainvälistä keskustelua myös kansainvälisen median otsikoissa ylläpitää, ei suinkaan Sanna. Hän joutui puheillaan niiden keskusteluiden pelinappulaksi, eikä toisin päin.

Mitä Sanna tarkkaan ottaen sanoi? Hän sanoi englanniksi, että "discussions are at a preliminary stage" (Twitter).

"Preliminäärivaiheessa olevat keskustelut" indikoivat diplomatian kielellä vahvasti, että kulisseissa olisi jo ryhdytty johonkin viralliseen aivoriiheen. Lausuman vaikutelma on paljon vahvempi kuin suomeksi sanotussa: "keskustelut ovat hyvin varhaisessa vaiheessa".

Tämähän ei pitänyt paikkaansa - keskusteluja oli käyty ainoastaan Sannan pään sisällä, ei missään muualla. Niin presidentti, puolustusministeri, tp-utva, kuin puolustuvoimatkin kiistivät, että mitään keskusteluja oltaisiin käyty. Nimimerkki Hayabusa tuossa jo tiivisti hyvin, miten asian laita on. Pätevä pääministeri ei tämmöisiä mene ulkomaille ja heidän johtajilleen höläyttelemään.

Ollaan sekunti sellaista leikkiä, että Suomi voisi antaa horneteja Ukrainaan. Leikitään, että parhaimmillaan Suomi voisi antaa niitä kahden tai kolmen lentolaivueen verran, mikä on 8-12 hävittäjää.

Varustamiseen, huoltoketjujen varmistamiseen ja koulutukseen menisi vähintään kaksi vuotta aikaa, eikä niin vähäinen määrä hävittäjiä olisi sellaisen väärti. Ukrainalla ei ole realistisia resursseja operoida useita erilaisia länsimaisia konetyyppejä, eikä siinä ole sotilaallisesti järkeäkään. Mikään muu valtio ei ole horneteista Ukrainalle edes vihjaillut, eivätkä saisi niitä lisää mistään muualta. Edelleen: pelkästään amerikkalaisen F-16 -hävittäjän pilottikoulutukseen menisi ainakin puolitoista vuotta, ja se on huomattavasti simppelimpi konetyyppi, kuin Hornet. Piloteilla ei olisi myöskään mahdollisuuksia ikään kuin jatkokouluttaa itse itseään, vaan heidän tulisi olla heti valmiina suoraan sodanajan olosuhteisiin. Ensimmäinen lento omassa ilmatilassa olisi heti taistelulento. Kyse ei ole "vain" ilmataisteluista, vaan hallussaan olevilla alueilla Venäjällä on niin vahva ilmapuolustus, että ukrainalaiset eivät ole pystyneet operoimaan niillä alueilla hävittäjillään.

Se ei valitettavasti ole ikinä muutenkaan kääpiövaltio Suomi, joka näitä kansainvälisiä keskusteluita "herättelee". Yhtä hyvin voisi uskoa, että kääpiövaltio Albania pyrkisi uskottavasti herättelemään kansainvälistä keskustelua maailmantalouden tilanteesta. Suurvallat (Tässä tapauksessa Yhdysvallat, Ranska, Englanti ja jossain määrin Puola) näistä asioista keskenään päättävät ja keskustelevat eikä mitään sellaista tapahdu, mikä ei varsinkaan Yhdysvalloille sovi. Tämän leikin loppu.

Mitä sukupuolittuneisuuteen tulee, niin heti Suomenlahden toisella puolella on Sannaa pätevämpi ja uskottavampi naisjohtaja, Kaja Kallas. Hän ei myöskään ole ollut hankkiutumassa tämän tästä noloihin tilanteisiin, joista joutuu sitten selittelemään ja kiemurtelemaan itseään ulos. Kun katsellaan kulunutta rapiaa kolmea vuotta, niin Sannuli on ollut melkoisen haka sellaisiin hankkiutumaan. On jopa oikein itkeä tirautellutkin julkisuudessa, että kun on niin rankkaa.

Jos jollain olisi kelpo syyt itkeä ihan julkisesti, niin Zelenskyillä. Häneen verrattuna Sannan koettelemukset ovat mitättömiä.

Sen sijaan Sanna on minun mielestäni elävä esimerkki naiset ovat kultia -efektistä. Mikäli meillä olisi ollut nyt miespääministeri joka käyttäytyy ja tötöilee kuin Sanna on käyttäytynyt ja tötöillyt, niin suosionsa olisi pohjamudissa. Se sukupuolittuneisuudesta.

Oikeastaan koko keskustelu kuuluisi Sannan bileputken jatkot -ketjuun, eikä tänne. :)

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy