Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

SDP uudistumisten tiellä?

Aloittaja A.V. Vatanen, tammikuu 17, 2019, 18:35:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Laika

#435
Lainaus käyttäjältä: Brutto - joulukuu 18, 2019, 12:49:19
Ilmeisesti poliittisen keskustelun tyyli eduskunnassa on muuttumassa ivallisemmaksi koko leveydeltään:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006288785.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006312179.html

Johtuu varmaan vihervasureiden noususta niin kuin muuallakin maailmassa lähtien Erdoganin Turkista, Matteo Salvinin Italiasta, siirtyen Alexander 'Boris' Johnsonin britteihin, Órbanin itä-eurooppaan, Bolsonaroon Brasiliassa ja Narendra Modiin Intiassa. Yhdysvalloista en viitsikään sanoa mitään.

Meillä on ollut käynnissä varsinainen äärivasemmiston vyöry valtaan ympäri maailman, mikä on rapauttanut poliittisen kulttuurin.

Toopelle silti varmuuden vuoksi tiedotan, että ylläoleva on rahvaanomaista sarkasmia. Bolsonaro ei ole vasemmistolainen poliitikko, vaikka kokoomuslaiset varmaan niin toivoisivat. Luettelon joukossa on erilaisia flirttejä, mutta Bolsonaroa pidän ehtana uusfasistina.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Ovatko Kiinan johtajat vasemmistolaisia?

Laika

#437
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 18, 2019, 14:47:45
Ovatko Kiinan johtajat vasemmistolaisia?

Ainakin nimellisesti ovat. Tästähän on paljon keskusteltu. Sikäli kuin egalitarismin kaipuu on vasemmiston tärkeä tunnusmerkki, en olisi niinkään varma. Lähinnä sosialismia sanan egalitaristisessa merkityksessä taisi olla ruotsalainen yhteiskunta 1970-1980 -luvuilla. Siihen asti suomalaiset halusivat olla ruotsalaisia.

Minä olen ikäänkuin muodon vuoksi laskenut kapitalismiin kääntyneet ex-marxistitkin vasemmistolaisina, jos he tervehtivät kansallispäivinään vanhoja kommunistisymboleja. Sillä on vähemmän merkitystä, miten egalitaristista heidän politiikkansa on, koska tarkoitus onkin tasapainon vuoksi etsiä myös vasemmistolaiset syylliset -niin kuin kysymyksesi tulkitsen. Tarkoitan sitä amerikkalaiseen poliittiseen perinteeseen juurtunutta tapaa, jonka mukaan tasapuolisuus edellyttää syyllisten löytämistä molemmista puolista, jotta kuviteltua keskipistettä voitaisiin etsiä jostain osapuolten väliltä. Minä en tähän fantasiaan usko, joskin sillä on merkitystä yritettäessä ymmärtää, mitä suuri yleisö kulloinkin pitää poliittisesti normaalina. Kiina nykymuodossaan on pysynyt kasassa sen vallankumouksesta lähtien, mikä on pitkä aika. Jos sen nationalistinen yhden Kiinan politiikka ei haittaa, niin kutsutaan toki Kiinaa vasemmistolaiseksi -onhan se kommunistimaa oman traditionsa mukaan. Deng Xiaoping ei nähnyt Kiinan valtiokommunismille ongelmaa siinä, jos kissat laitetaan metsästämään hiiriä.

Kolmekymmentä vuotta sitten tilanne oli hyvin toisenlainen. Me elämme maailmassa, missä ideologinen kamppailu käydään autoritäärien ja sosiaaliliberaalien välillä. Kartta talousoikeistolaisen ja talousvasemmistolaisen siiven välillä ei voi sen takia olla symmetrinen, että egalitarismi ei ole tavoiteltava päämäärä oikeiston paradigmassa.

Mutta kysymyksesi on sama, kun olisi -vangitsemisen sijaan- kysytty venäläisiltä anarkisteilta, oliko Stalinin hallinto vasemmistolainen. Kyllä kai, mutta se oli myös ja ennen muuta autoritäärinen hallinto:

The People's Stick is a political metaphor by 19th-century Russian anarchist Mikhail Bakunin, and used in his 1873 work Statism and Anarchy.

The full quote states: When the people are being beaten with a stick, they are not much happier if it is called "the People's Stick".

The phrase is widely cited by Noam Chomsky;[1] other scholars have also noted the phrase as emblematic of the inherent oppressiveness of a state power, even in a nominally socialist government.[2]


https://en.wikipedia.org/wiki/The_People%27s_Stick

Poliittisessa teoriassa pelkkä jako oikeistoon ja vasemmistoon kertoo kovin vähän. Me käytämme sitä yksinkertaistuksen vuoksi, mutta vasemmistolaisia mainitsemani johtajat eivät ole kummallakaan mittapuulla, otettiin sitten autoritarismi-anarkismi tai yksityisohjaus-valtionomisteisuus akseliksi. He ovat uuskonservatiiveja sanan anglosaksisessa merkityksessä.

1960-luvun kirjallisessa kyberpunk-liikkeessä luotiin dystopioita, joissa maailmaa eivät hallitse valtiot ja hallitukset, vaan korporaatiot. Idealle kävi sittemmin hiukan kuten H. G. Wellsin sukellusveneille. Se on nykyoikeiston historiaa, vaikkei nykyoikeisto sitä tunnistakaan omakseen.

Mitä vasemmiston historiaan tulee, se on opettanut että autoritäärit puukottavat aina selkään saadessaan tilaisuuden, sillä he ovat poliittiselta filosofialtaan pohjimmiltaan opportunisteja. Toinen opetus olisi, ettei sivistysvaltiota voida luoda ilman kansansivistystä ja sivistyskansaa. Sitä ei korvata dogmatiikalla.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Toope

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - joulukuu 18, 2019, 13:45:30
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 18, 2019, 12:10:08
Parissa viestissä mainittiin toveri Soini. Letkautukset olivat vain jäävuoren huippu poliittisten vastustajien hiillostamisessa. Hän harjoitti paljon sellaista piilovittuilua, josta ei aina voinut olla varma oliko se vittuilua vai ei. Voisin kuvitella, että juuri sellainen henkilö saisi Sanna Marinin räjähtämään sopimattomassa tilanteessa. Ehkä ulkoisesti flegmaattisen oloinen Jussi Halla-aho voi olla myös paha vastus Marinille saaden tämän tolaltaan. Perinteisiä broilereita vastaan Sanna varmaan pärjää.

Katsellaan nyt, kun nähdään ensimmäinen merkki siitä, että Marin on pois tolaltaan. Tähän saakka on ollut hyvinkin hillitty.

Mutta tosiaan, kovasti tästä hallintotieteiden maisterista pyritään luomaan kuvaa kassamyyjätyttösestä, joka räjähtelee ja tylyttää.
SDP tosiaan ei ole uudistumassa mihinkään, Marinin myötä on ajautumassa äärivasemmistoon. Ei minua haittaa yhtään, koska se linjahan vie demareita marginaaliin. Kansainvälinen kehitys tällä hetkellä on suosimassa enemmänkin maltillisen oikeistolaisuuden ja konservatiivisuuden nousua, mm. isänmaallisuuden kautta. Universaalit demarit eivät tätä ole huomanneet. Englannissa konservatiivien loistava voitto takaa Brexitin, monissa muissakin maissa universaali ja EU-myönteinen sosialidemokratia on ongelmissa. Ihmisillä ei oikein ole uskoa siihen enää. Perinteisempään isänmaallisuuteen ja arvoihin kohtaan on kysyntää.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Laika - joulukuu 18, 2019, 14:42:06
Lainaus käyttäjältä: Brutto - joulukuu 18, 2019, 12:49:19
Ilmeisesti poliittisen keskustelun tyyli eduskunnassa on muuttumassa ivallisemmaksi koko leveydeltään:

Johtuu varmaan vihervasureiden noususta niin kuin muuallakin maailmassa lähtien Erdoganin Turkista, Matteo Salvinin Italiasta, siirtyen Alexander 'Boris' Johnsonin britteihin, Órbanin itä-eurooppaan, Bolsonaroon Brasiliassa ja Narendra Modiin Intiassa. Yhdysvalloista en viitsikään sanoa mitään.

Meillä on ollut käynnissä varsinainen äärivasemmiston vyöry valtaan ympäri maailman, mikä on rapauttanut poliittisen kulttuurin.

;D ;D ;D
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

a4

#440
Lainaus käyttäjältä: Hippi - joulukuu 18, 2019, 09:40:57
Lainaus käyttäjältä: a4 - joulukuu 18, 2019, 08:03:36
Vai tarkoititko että Greta ja häntä imitoivat ovat huonosti käyttäytyviä teinejä?

Pakko myöntää, että olen ainakin siinä melko vanhanaikainen ja kankea, että olen tottunut ehkä liikaakin siihen, että käytöskoodi valitaan paikan ja tilaisuuden mukaan. Käytöskoodista poikkeava käytös kääntää huomion monestikin itse asista siihen henkilöön, joka asian esittää. Eikä aina kovinkaan hyvässä valossa. En usko, että siinä suuressa ilmastokokouksessa Greta voitti puolelleen niitä päättäjiä, joille oli puhumassa ja jotka aiemminkaan eivät olleet Gretan sanomasta samaa mieltä. Olisiko voittanut sitten toisenlaisella esiintymisellä, tuskin, mutta siitä nyt ei koskaan saada tietää.

Marinin esitys nyt sattui niin pian Gretan vastaavan perään, että se minun silmiini näytti vain päälle liimatulta imitaatiolta. Pienen hetken jopa näytti siltä, että hän olisi harkinnut siinä lopussa, jotta sanoako vai ei. Päätti kuitenkin jatkaa. Sen sanoma selvisi minulle vasta kun toimittajat sitä tilannetta avasivat illan uutsissa tmv. ohjelmassa.


Xante, noista Soinin letkautuksista minun on paha mennä sanomaan oikeastaan mitään, sillä niistä on jo aikaa enkä niitä oikeastaan jaksanut kuunnella tarkoin. Niistä en muista kyllä halveksuvaa elekieltä, joka muuttaa yleensä melkoisesti pelkkien sanojen painotuksia.
Löysin pitkän katselun jälkeen yhden Marinin puheenvuoron eilisestä täysistunnosta, jossa Marin vaikutti antielehtivän ja puhuvan korostetun jäykän valtiomiesmäisesti.
https://areena.yle.fi/1-50391144
Liekö hapuilevaa Merkel-imitaatiota vai kenties jonkin muun valtiomiehen esimerkin vaikutusta.
https://www.refinery29.com/en-us/2017/09/173467/angela-merkel-germany-election-hillary-clinton-body-language
Kädetkin pysyivät koko ajan samassa asennossa. Käsien asento muistutti siveän ja nöyrän neidon, missin tai hienostuneen kuninkaallisen tapaa. Odotin Tampereen kaupunginvaltuuston kauhu-videoiden jälkeen vähintäänkin opposition jäätävää ripitystä kädet puuskassa ilman kaulintakin.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006336766.html
Gretaa en osannut yhdistää Mariniin kuin sen yhden lauseen avulla, harkittuna retorisena lainauksena lasten oikeuksista.
No ehkä heissä on jotain samaa olemusta.
Silti aika vanhanaikainen ja viileä ellei jopa kylmähkö valtiomiessuoritus, lukuunottamatta sitä iskevää loppulausetta joka sai Kokoomuksen edustajat penkeistään singahtamaan nopeammin kuin välihuutajat ja päällehuutajat ehtivät aloittaa poliittisen häirintämölinänsä. Enää olisi puuttunut Ihmisten Puolueen puheenjohtajalta päässyt paniikkihuuto: Rinnat!
https://areena.yle.fi/1-332167?seek=92
Tulkitsin kokonaissuorituksena lyhyen puheenvuoronsa viestittäneen asemoitumista viileäksi mutta tuimaksi valtionjohtajaksi.
Toimisikohan tuo tyyli taloyhtiön yhtiökokouksissa?

Välikysymyskeskustelusta jäi mieleeni Halla-ahon väite suunnitelmista tuoda määrätyllä viikolla leiriltä suomalaisia. Oliko valmiilta vaikuttavan suunnitelman salailun epäily syy maahanmuuttovastaisten välikysymykselle? Onko kyse disinformaatiosta ja kenen taholta?

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Toope - joulukuu 18, 2019, 19:50:59
Lainaus käyttäjältä: Xantippa - joulukuu 18, 2019, 13:45:30
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - joulukuu 18, 2019, 12:10:08
Parissa viestissä mainittiin toveri Soini. Letkautukset olivat vain jäävuoren huippu poliittisten vastustajien hiillostamisessa. Hän harjoitti paljon sellaista piilovittuilua, josta ei aina voinut olla varma oliko se vittuilua vai ei. Voisin kuvitella, että juuri sellainen henkilö saisi Sanna Marinin räjähtämään sopimattomassa tilanteessa. Ehkä ulkoisesti flegmaattisen oloinen Jussi Halla-aho voi olla myös paha vastus Marinille saaden tämän tolaltaan. Perinteisiä broilereita vastaan Sanna varmaan pärjää.

Katsellaan nyt, kun nähdään ensimmäinen merkki siitä, että Marin on pois tolaltaan. Tähän saakka on ollut hyvinkin hillitty.

Mutta tosiaan, kovasti tästä hallintotieteiden maisterista pyritään luomaan kuvaa kassamyyjätyttösestä, joka räjähtelee ja tylyttää.
SDP tosiaan ei ole uudistumassa mihinkään, Marinin myötä on ajautumassa äärivasemmistoon. Ei minua haittaa yhtään, koska se linjahan vie demareita marginaaliin. Kansainvälinen kehitys tällä hetkellä on suosimassa enemmänkin maltillisen oikeistolaisuuden ja konservatiivisuuden nousua, mm. isänmaallisuuden kautta. Universaalit demarit eivät tätä ole huomanneet. Englannissa konservatiivien loistava voitto takaa Brexitin, monissa muissakin maissa universaali ja EU-myönteinen sosialidemokratia on ongelmissa. Ihmisillä ei oikein ole uskoa siihen enää. Perinteisempään isänmaallisuuteen ja arvoihin kohtaan on kysyntää.

Hih. Toki jos itse on siirtynyt oikein äärioikealle alkaa sellainen maltillinen vaaleanpunaisuus, jota SDP edustaa (ja Marin myös), näyttää kovin kaukana olevalta. Johtunee kuitenkin lähinnä siitä, että oma likinäköisyys hämärtää sen, missä itse asiassa on äärivasemmisto. Kun niin kauas ei oikein katse yllä...

Karikko

Enemmän kannattaisi olla huolissaan "nyt" puolueesta, kun sen koko eduskuntaryhmä äänesti "vahinkossa" hallitukselle luottamusta, vaikka pitä tehdä päinvastoin.

Tuollaiset selitykset ovat tietenkin tekaistuja ja johtavat koko puolueen erittäin vaarallisille vesille. Nytin olisi aihetta kutsua koko ryhmänsä koolle ja antaa vakava huomautus moisesta menettelysta ja varmistaa samalla ettei luisuta vasemmalle, tai onko ryhmässä kenties joku jolla ei päivän tapahtumat olekaan hallussa.

HS-
>>
Nyt-liikkeen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo ilmoitti äänestyksen jälkeen äänestäneensä vahingossa hallituksen luottamuksen puolesta, vaikka hänen piti äänestää sitä vastaan. Tämä merkittiin pöytäkirjaan, mutta äänestystulos ei muutu.

Eduskunta äänesti keskiviikkona opposition välikysymyksestä, joka käsitteli al-Holin vankileirillä Syyriassa olevien suomalaisten kotiuttamista ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toimintaa asiassa. Välikysymyksen takana oli koko oppositio

Toope

Lainaus käyttäjältä: safiiri - joulukuu 19, 2019, 07:49:04
Hih. Toki jos itse on siirtynyt oikein äärioikealle alkaa sellainen maltillinen vaaleanpunaisuus, jota SDP edustaa (ja Marin myös), näyttää kovin kaukana olevalta. Johtunee kuitenkin lähinnä siitä, että oma likinäköisyys hämärtää sen, missä itse asiassa on äärivasemmisto. Kun niin kauas ei oikein katse yllä...
Sanna Marinin vaalikonevastaukset olivat lähimpänä Feministipuolueen ja SKP:n vastauksia, kuin demareiden.
Eukko on täyskommari.
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4182311-vaalikoneet-kertovat-sanna-marin-on-vasemmistolaisempi-kuin-puolueensa
Ei mitään uudistumista, taantumuksellisuutta kyllä.

-:)lauri

#444
Kannattaa nyt muistaa, että Toopen mielestä kokoomuskin on äärivasemmistolainen puolue. On siten hiusten halkomista pohtia Toopen mielipidettä muista eduskunnan puolueista. Siellä on Toopen mielestä maltillinen liberaali keskusta eli persut ja sitten äärivasemmisto.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

https://www.usatoday.com/story/news/world/2015/03/13/vietnam-capitalism-global-post/70261770/

Joidenkin mielestä Vietnam on kapitalistinen maa, vaikka sen johdossa on kommunistinen puolue.

Mitkä ovat oleellisimmat erot 1930-luvun Italian ja nykyhetken Vietnamin ja Kiinan välillä. Miksi 1930-luvun Italian katsotaan edustavan äärioikeistoa mutta Vietnamin ja Kiinan ei?

MrKAT

 Sanna Marin on ollut pääministeri kohta pari viikkoa ja

-Saanut koko maailmaan huomiota
-Auttanut suomalaisia orpoja Syyriassa
-Aiheuttanut hallituskriisin Virossa
-Saanut kokoomuslaisia paniikkiin yhdellä lauseella.

Aika kova.

   - https://twitter.com/Dimmu141/status/1207722500320350209
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 20, 2019, 19:46:10
https://www.usatoday.com/story/news/world/2015/03/13/vietnam-capitalism-global-post/70261770/

Joidenkin mielestä Vietnam on kapitalistinen maa, vaikka sen johdossa on kommunistinen puolue.

Mitkä ovat oleellisimmat erot 1930-luvun Italian ja nykyhetken Vietnamin ja Kiinan välillä. Miksi 1930-luvun Italian katsotaan edustavan äärioikeistoa mutta Vietnamin ja Kiinan ei?

Eipä se aina ole johdonmukaista. Kommunismiakin syytetään NL:n toimista, gulageista ja muista järjettömyyksistä. Kapitalismia harvemmin samat syyttävät vaikkapa Guantanamosta tai napalmin syytämistä siviilien päälle.

Toope

Lainaus käyttäjältä: mikainen - joulukuu 20, 2019, 22:18:32
Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 20, 2019, 19:46:10
https://www.usatoday.com/story/news/world/2015/03/13/vietnam-capitalism-global-post/70261770/

Joidenkin mielestä Vietnam on kapitalistinen maa, vaikka sen johdossa on kommunistinen puolue.

Mitkä ovat oleellisimmat erot 1930-luvun Italian ja nykyhetken Vietnamin ja Kiinan välillä. Miksi 1930-luvun Italian katsotaan edustavan äärioikeistoa mutta Vietnamin ja Kiinan ei?

Eipä se aina ole johdonmukaista. Kommunismiakin syytetään NL:n toimista, gulageista ja muista järjettömyyksistä. Kapitalismia harvemmin samat syyttävät vaikkapa Guantanamosta tai napalmin syytämistä siviilien päälle.
Eihän Mussolinin Italia edustanut äärioikeistoa, vaan vasemmistoa. Mussolini hieman ennen kuolemaansa julisti edelleen olevansa sosialisti. Fasismihan oli yksi sosialismin malli, kuten kansallissosialismikin Saksassa. Valtiojohtoinen keskitetty talous- ja yhteiskuntamalli.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kansan syvät rivit - joulukuu 20, 2019, 19:32:14
Kannattaa nyt muistaa, että Toopen mielestä kokoomuskin on äärivasemmistolainen puolue...
...Mitä toki en ole koskaan sanonut. Olen sanonut, että Kokoomus on ajautunut ajoittain hämmentävän vasemmalle, kun sen piti olla porvaripuolue.