Kirjoittaja Aihe: Outoja harrastuksia  (Luettu 2162 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10844
 • crazy cat lady
Vs: Outoja harrastuksia
« Vastaus #30 : Elokuu 07, 2023, 09:45:08 »
Kopek selvästi on ollut jollain temppuradalla suunnistamassa :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7788
Vs: Outoja harrastuksia
« Vastaus #31 : Elokuu 07, 2023, 11:49:50 »
Kopek selvästi on ollut jollain temppuradalla suunnistamassa :D

Jos sanoisi alan harrastajille, että joku arveli kyseessä olevan "temppuradan", moni voisi naurahtaa, mutta myöntää samalla, että no, onhan se tavallaan. Vähän poikkeuksellinen vain.

Ex-haavenaiseni totesi pari kertaa, että minulla on hänen mielestään hyvä kunto. No, kun hänet lopulta olin saatellut autolleen, iski jälkiväsymys, joka vaivaa vieläkin. Tuntuu, ettei jaksa aloittaa päivää sitten millään.

Monesti on niin, että kun on kova touhu päällä, ja tapahtuu paljon, ja ihmisiä on ympärillä, ei tule ajatelleeksi, miten fyysistä hommaa on tekemässä. Kun lopulta on yksin ja istahtaa paikalleen, huomaa väsymyksensä.

Tapahtumaa edeltävänä päivänä tyttäreni maksoi 650 euron laskun, jotta kyseisiä temppuja ylipäätään on lupa harrastaa. Tarkoitus on maksaa raha hänelle takaisin. Omat tilit vain sattuivat olemaan tyhjät - tai pikemminkin varattu muihin laskuihin. Ilman "vähävaraisen alennusta" hinta olisi voinut olla jopa tonnin nurkilla. Maksamisen viivästyminen johtui ulkomaanmatkasta, jonka aikana lasku oli tullut postilaatikkoon. Yritän yleensä maksaa maksut ajoissa. Oloni on kauhean kiusaantunut, jos joku maksu menee yli eräpäivän.

Valokuva- ja videomuistot tapahtumasta jäivät valitettavan vähäisiksi. Kuvasin vahingossa (taas kerran) laukkuvideota. Tällä kerralla se oli kuuden minuutin mittainen. Ei kameralaukun sisustan kuvaaminen sinänsä haittaisi, vaikka se turhaa onkin. Haitta tulee siitä, kun mahdollinen otosta edeltävä ja otoksen jälkeinen kuvaus menee pieleen. Toisin sanoen kuvaa silloin, kun ei tiedä kuvaavansa, ja luulee kuvaavansa silloin, kun ei kuvaa. "Luulin kuvaavani" otosten puuttuminen on se, joka harmittaa. Niissä olisi ollut mielenkiintoisia kohtauksia, mutta eiväthän ne taltioituneet, kun kamera oli stop-asennossa. Pelkkä kohteeseen suuntaaminen ei vielä tee videota. Kameran pitää nauhoittaa.

Se, että noin pääsi tapahtumaan, johtui - niin kuin se yleensäkin johtuu - kovasta kiireestä. Kuvaaminen oli lopetettava joskus yhtäkkiä ja kiirehdittävä uuteen "kohteeseen", ja tässä tilanteessa saattoi tapahtua kaksoispainallus, eli kuvaaminen kyllä loppui, mutta alkoi saman tien uudestaan, ja tällöin kamera kuvasi pöydän pintaa tai kameralaukun sisältöä, jos laitteen sinne oli ehtinyt panna. Kun muutaman minuutin päästä otti kameran ja painoi "kuvaa" -nappia, todellisuudessa lopetti kuvaamisen. Tässä skenaariossa edeltävä otos säilyy, mutta jossakin toisessa vaihtoehdossa sekin on mitä sattuu lattian kuvaamista.

Mitä keräilyharrastukseen tulee, niin olen "elämän myrskyissä" menettänyt niin paljon keräämiäni asioita ja kokoelmia, että ei oikein enää innosta minkään kerääminen. Lastenkin keräilyjutut (Barbiet ym:t) ovat kokeneet samoja kohtaloita.

Ehkä on varminta kerätä jotain aineetonta kuten kokemuksia. Niitä ei voi ainakaan kovin helpolla menettää. Toisaalta, jos ei muista niitä, voidaanko se katsoa menettämiseksi?

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8097
Vs: Outoja harrastuksia
« Vastaus #32 : Elokuu 07, 2023, 12:27:39 »
No Kopek on tietysti ollut Saimaan Regatassa purjehtimassa kilpaa jollain porukkaveneellä. Purjehtiminen on yllättävän raskasta hommaa ja melkoinen temppurata.

T: Xante

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9616
Vs: Outoja harrastuksia
« Vastaus #33 : Elokuu 07, 2023, 12:42:49 »
Eiköhön höyrylaivat ole lähempänä Kopekin sydäntä kuin purjelaivat. Höyrylaivat saastuttavat, pitävät meteliä, ovat "voimakkaita", "miehekkäitä" ja ties mitä, ja sellaisina varmaankin miellyttävät häntä enemmän kuin saastuttamattomat liikennemuodot.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7126
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Outoja harrastuksia
« Vastaus #34 : Elokuu 07, 2023, 12:49:25 »
Temppujen tekemisen "ratamaksu" on aivan liian korkea mihinkään harrastajien purjehduskilpailuun. Viittaa vakuutusmaksuun ja mahdollisesti tosiaan moottoreilla tapahtuvaan temppuiluun. Tämän pohtimista varmaan pitäisi jatkaa epäilyttävien puuhien puolella suljetulla osastolla...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur