Kirjoittaja Aihe: Poliisiasiaa  (Luettu 4973 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Edward

 • Global Moderator
 • Kantapeikko
 • *****
 • Viestejä: 1132
Poliisiasiaa
« : Joulukuu 23, 2020, 10:44:23 »
Ketjun alkuperäinen aloitusviesti, joka viestien lisäyksessä siirtyi ajallisesti myöehemmäksi kuin osa lisätyistä viesteistä


Asiaa ja ehkä lieviä asiattomuuksiakin polliisista - niin maan perusteellisesti.


« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 29, 2021, 16:19:01 kirjoittanut Edward »

Paikalla Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12119
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #1 : Huhtikuu 04, 2021, 23:29:49 »
^
Voisin toki, mutten viitsi, edes sinun mieliksesi.

Viimeaikoina Kopen esim. on esittänyt väitteitä koronaan useammin sairastuvien kansanosien asenteista. Hän on esittänyt (joihinkin typeriin anekdoottitietoihin eli muutaman valkoihoisen naisen haastatteluun perustuen), että mustat miehet pettävät useammin. Keskustelussa älykkyydestä ja geeneistä, hän on esittänyt toinen toistaan tympeämpiä asioita mustan rodun älykkyydestä, ja tukeutunut tarkoitushakuisesti valehteleviin lähteisiin, esim. tunnettujen rasistien. Hän on pakkomielteisen kiinnostunut mustasta rodusta (ja poliiseista).
Poliisi on muuten enemmän kiinnostunut afro-aasialaisista, koska tekevät Suomessa keskimäärin enemmän rikoksia, mm. seksuaalirikoksia. Toki se on vain sitä rikastusta...

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2717
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #2 : Huhtikuu 10, 2021, 18:57:35 »

Facessa oli otsikko, jonkin iltalehden osiossa, jossa spekuloitiin, johtuiko erään mustan kuolema kuristamisesta (rajusta pitelystä), vai huumesta vai sydänsairauksista.

Kommentoin, että jos heikko henkilö olisi, voisi häntä vastaan käyttää aina voimakeinoja, eikä tästä oikeastaan voitaisi rangaista. Ihminen kuolee, esim huumeisiin, viime kädessä.

Komentti oli lyhyt, ja se sensuroitiin. Otsikko itsessään, oli kuitenkin samanlainen, ja muodostui kysymyksestä, johon vastasin: "Jos olisi, tällaisen heikon ihmisen, voisi surmata, ilman oikeushankaluuksia." En muista, miten kysymys meni.

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #3 : Huhtikuu 13, 2021, 14:56:30 »
Hommafoorumilla joku esittää painavan mielipiteen.

https://hommaforum.org/index.php/topic,130391.msg3296750.html#msg3296750

Näkökulmani asiaan on erilainen.

Arvostelen nykyistä yksilöitä sortavaa ideologiaa ja sen tukena olevaa väkivalloin ylläpidettävää järjestelmää.

Kannatan tasa-arvoa ja laajaa yksilönvapautta. Poliisin käytös "kentällä" on vain pieni osa tästä kaikesta.

Netistä löytyy tällainenkin tasa-arvon julistus. Selasin sitä hieman ja totesin sen minkä arvasinkin, eli julistuksen tasa-arvo ei ole sitä, mitä minä tasa-arvolla tarkoitan.

Samaa lässytystähän löytyy Suomen laistakin.

All human beings are equal before the law and have the right to equal protection and benefit of the law.

Pyöveli ja teloitettava ovat tasa-arvoisia lain edessä. Toisen laki on määrännyt kuolemaan, ja toiselle se on antanut oikeuden tappaa. Mitä tasa-arvoa tällainen on?

https://www.equalrightstrust.org/ertdocumentbank/Pages%20from%20Declaration%20perfect%20principle.pdf

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #4 : Huhtikuu 14, 2021, 11:47:57 »
^
Puhe on poliisista.

Se homman juttu näkyi olevan ylinopeudesta sakotetun turhanpäiväistä kiukunpurkausta, ihan merkityksetön juttu sinänsä. Eikä minullekaan kirkastunut, mitä Kopek halusi korostaa oman anarkistisen poliisisuhtautumisensa erilaisuudesta.

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #5 : Huhtikuu 14, 2021, 17:33:35 »
Vastaan Toopella ja Jaskalle yhteisesti.

Nostin esille mainintun hommafoorumilla olleen kirjoituksen siksi, että se poikkesi foorumin yleisestä linjasta, mistä syystä kiinnitin huomioni siihen. Kirjoitus oli ketjussa, jossa käsiteltiin amerikkalaista poliisiväkivaltaa mustaihoisia kohtaan.

Hommafoorumilla kirjoittavien enemmistö todennököisesti suhtautuu poliisiin myönteisesti niin kuin perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-ahokin suhtautuu. Eli lisää poliiseja, lisää valtaa poliiseille, lisää vankiloita ja lisää rangaistuksia. Poliisivaltio ja kuriyhteiskunta on ihanteena. Olen kuitenkin huomannut, että tässä asiassa ei olla täysin yksimielisiä. Poliisia myös arvostellaan. Yleensä syy on se, että poliisin katsotaan olevan väärällä puolella eli virhervasemmiston asialla. Äärioikeisto käyttää nykyisin lyhennettä "POLPO" (poliittinen poliisi) kuvaamaan suomalaista poliisia.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/08/15/persut-ja-polpo/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/petranyqvist/polpo-myytti-eli-kuinka-poliisin-ammattitaito-vilpilla-kyseenalaistetaan/

https://twitter.com/huuhtanenpanu/status/1167438268838928384

https://rotvalli.ninja/?tag=poliittinen-poliisi

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2717
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #6 : Huhtikuu 14, 2021, 17:51:19 »

Jos POLPOja, niin joka elinkeinohaarassa, millä on merkitystä. Tässä poliisi mikään sen erikoisemmassa roolissa ole, vaikka on havaittavin.

On tässä tietysti se piirre, että kun poliisi joutuu kohtaamaan hankalia tilanteita, voidaan lipsumisia voimankäytössä pitää jollain tapaa ymmärrettävinä, ja toisaalta, tähän voidaan koulutuksessakin panostaa.

Porsaanreikää on, ja missäs ei olisi, tosin mahdollisuus huomata näitä, ja toisaalta käyttää näitä, ovat aika erilaisia, eri ryhmillä. Tässä on se vallan eriarvoistava vaikutus.

Yleisesten asioiden tuleekin olla politiikkaa, eikä ylesvaikutteisia saa olla ilman politiikkaa, ts jotan kytkentää vaikutuksenalaisiin.

Paikalla Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12119
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #7 : Huhtikuu 14, 2021, 22:32:57 »
Se, että mielellään näkisin poliiseja enemmän kaduilla, se, että tutkisivat jopa pyörävarkauksia, eivätkä notkuisi netissä, ei tarkoita sitä, että haluaisin poliisivaltiota. Pahoittelen sivulauseita, mutta tarkoitan sitä, että itse luotan poliisiimme. Eivät ole nettipoliisi Taposen kaltaisia ääliöitä, vaan kunnon porukkaa.

Minulla on luottamusta poliisiamme kohtaan, minusta luottamus siihen on sivistyksen merkki. Politisoitunutta poliisijohtoa kohtaan taas luottamus on vähäisempää, koska minusta kovin vaikuttaa siltä, että poliisitoimintaa, kuten oikeuslaitosta pyritään politisoimaan, vasemmiston taholta.

Toistaiseksi kyllä pollareihin luotan, minulla on heistä vain hyviä kokemuksia.
ps. Uuninpankonpoika on aina huono lähde.

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #8 : Huhtikuu 22, 2021, 23:19:21 »
Olen eri mieltä kuin Toope, mutta siitä en nyt enempää kirjoita. Huomautan vain, että hommafoorumilla kukoistaa poliisimyönteisyys.

Vaikka kirjoitan silloin tällöin hommafoorumille, en pysty esittämään siellä todellisia mielipiteitäni joistakin asioista kuten poliisista. Näin ollen osallistumiseni mm. Yhdsvaltojen tapahtumista keskustelemiseen jää vajaaksi.

https://hommaforum.org/index.php/topic,130391.msg3299887.html#msg3299887

Yhdysvaltojen viimeisimmästä nuoren puukottajan ampumistapauksesta mielipiteeni on se, että ei ole täysin varmaa, että poliisi esti puukotustapon. Koska tappoa ei tapahtunut, miten voimme tietää, olisiko se tapahtunut, jos poliisi ei olisi ampunut. Monta muutakin vaihtoehtoa on olemassa. 16-vuotias olisi voinut lyödä puukolla vain vahingoittaakseen mutta ei tappaakseen. Lyönti olisi voinut mennä ohi. Lyönnin kohde olisi voinut torjua iskun.

Minun mielestäni on asenteellista spekulointia esittää varmana asiana, että 16-vuotias olisi tappanut, ja poliisi esti tapon ampumalla hänet.

Poliisin pitäisi käyttää vähemmän tappavia keinoja kuin suoraan vartaloon tähdättyjä laukauksia.

Joku voi sanoa, että kaikki tapahtui sekunneissa, eikä poliisilla ollut aikaa miettiä vaihtoehtoja. Ehkä kuitenkin oli. Vaihtoehtohan kuoliaaksi ampuminenkin on.

Tiedämmekö, mitä oli tapahtunut ennen kuin poliisi saapui paikalle? Kuka oli uhkaillut ja ketä? Oliko 16-vuotias riidan aloittaja vai reagoiko hän pelkästää. Kävikö niin, että poliisi tappoi pahanteon uhrin, jolla huonoa tuuriaan sattui olemaan puukko kädessä väärässä paikassa väärään aikaan?

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6093
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #9 : Huhtikuu 23, 2021, 10:44:12 »
Poliisin pitäisi käyttää vähemmän tappavia keinoja kuin suoraan vartaloon tähdättyjä laukauksia.

Joku voi sanoa, että kaikki tapahtui sekunneissa, eikä poliisilla ollut aikaa miettiä vaihtoehtoja. Ehkä kuitenkin oli. Vaihtoehtohan kuoliaaksi ampuminenkin on.

Minulle on jäänyt käsitys, että Suomen poliisin käyttäytymisessä tapahtui joku merkittävä muutos 1994. Silloin poliisit ampuivat teloitustyyliin palavasta piiritetystä rakennuksesta ulospyrkivän rikollisen (joka tosin oli päästään sekaisin ja murhanhimoinen). Sitä ennen kaikki tuomiot annettiin oikeuksissa ja pantiin toimeen vankiloissa.

edit:muutettu vuosiluku oikeaksi
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2021, 11:10:07 kirjoittanut ROOSTER »
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”

John Maynard Keynes: ”When the facts change, I change my mind. What do you do, sir?

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5348
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #10 : Huhtikuu 23, 2021, 10:59:11 »
Olen ollut käsityksessä, että suomalaisen poliisin koulutukseen kuuluu ampuminen mahdollisimman vähin vaurioin, eli tähdätään jalkoihin tms. eikä pasauteta päähän tai rintaan.

Voihan se olla, että on jäänyt vanhanaikaiseksi tämä.

T: Xante

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6093
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #11 : Huhtikuu 23, 2021, 11:08:40 »
Olen ollut käsityksessä, että suomalaisen poliisin koulutukseen kuuluu ampuminen mahdollisimman vähin vaurioin, eli tähdätään jalkoihin tms. eikä pasauteta päähän tai rintaan.

Voihan se olla, että on jäänyt vanhanaikaiseksi tämä.

T: Xante

Tämä oli minunkin käsitykseni aina vuoteen 1994.

Mies kuoli, kun kaksi Karhu-ryhmän konstaapelia ampui miestä haulikolla päähän.

Muistaakseni häntä oli jo haavoitettu jalkoihin tätä ennen, joten kovin nopeasti ei varmaan liikkunut. Tietysti voi olla, että piirittäjien aivot ovat toimineet supertietokoneen lailla, kun äijä ryömi uhkaavasti heidän panssaroitua ajoneuvoaan kohti, ja antaneet ampumakäskyn.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2021, 11:15:18 kirjoittanut ROOSTER »
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”

John Maynard Keynes: ”When the facts change, I change my mind. What do you do, sir?

Poissa urogallus

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1773
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #12 : Huhtikuu 23, 2021, 11:16:45 »
Olen ollut käsityksessä, että suomalaisen poliisin koulutukseen kuuluu ampuminen mahdollisimman vähin vaurioin, eli tähdätään jalkoihin tms. eikä pasauteta päähän tai rintaan.

Turun puukkoiskijää sekä taseroitiin että ammuttiin reiteen. Oulun kirvesmurhaajaa ammuttiin kahdesti ylävartaloon, mutta siinä tilanteessa poliisi oli itsekin hengenvaarassa.

Tietysti reiteen ampuminenkin voi olla kohtalokasta, jos ammuttu ei saa nopeasti hoitoa.

Käsittääkseni USA:ssa on melko tavallista, että poliisi toimii kentällä yksin. Tämä varmasti madaltaa kynnystä aseen käyttöön. Ja sikäläiset SWAT-porukat käyttävät rynnäkkökiväärejä ym. tehokkaampia aseita. Suomessa käytössä on yleensä pistooli tai sitten tukiase (käytännössä konepistooli ilman sarjatulta), joka käyttää samaa patruunaa kuin pistooli.

Paikalla Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4915
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #13 : Huhtikuu 23, 2021, 11:32:46 »
Olen ollut käsityksessä, että suomalaisen poliisin koulutukseen kuuluu ampuminen mahdollisimman vähin vaurioin, eli tähdätään jalkoihin tms. eikä pasauteta päähän tai rintaan."Mahdollisimman vähin vaurion" on suhteellinen kysymys. Poliisi käyttää virka-asenaan 9 mm. pistoolia, mikä on erittäin tuhoisaa jälkeä tekevä ase. Kirurgeila riittää työtä, kun tuollaisella aseella räjäytetään jalkaluut murskaksi. Ampumisen seurauksena voi olla pitkä leikkausten ja sairaalahoitojen kierre ja elinikäinen invaliditeetti. Jos luoti osuu valtimoon, uhri voi kuolla.

https://www.podiatrytoday.com/treating-gunshot-wounds-lower-extremity

Joitakin vähemmän vahingoittavia menetelmiä pitäisi mielestäni olla.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/13317516/poliisi-ampui-oulussa-mustan-miehen-kuoliaaksi

https://www.ksml.fi/paikalliset/2564326

Poissa urogallus

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1773
Vs: Poliisiasiaa
« Vastaus #14 : Huhtikuu 23, 2021, 11:40:48 »

"Mahdollisimman vähin vaurion" on suhteellinen kysymys. Poliisi käyttää virka-asenaan 9 mm. pistoolia, mikä on erittäin tuhoisaa jälkeä tekevä ase.

Ei ole. Tai tietysti tämä on suhteellista, mutta 9x19 on keskitehoinen pistoolipatruuna. Esim. rynnäkkökiväärin patruunassa on nelinkertaisesti energiaa verrattuna ysiin, ja suurriistakiväärien helposti kymmenkertaisesti.

Taser on tietysti usein turvallisempi vaihtoehto, mutta sekään ei tehoa aina kerrasta ja sekin voi tappaa.