Muita Ukolta nimensä saaneita hyönteisiä ovat ukonkoira, joka on erään perhosen (karvainen, musta, iso) toukka. Virossa pikse peni (pitkäsen peni eli koira). Ukonkoirasta ei ole hyvä surmata, sillä muuten voi pian joutua ukkosen uhriksi. Muita nimiä sille ovat ukonturri, karvaturri, urri.
Ukontäi puolestaan on muutaman sentin pituinen kovakuoriainen. Inarin lapin vastine sille on päiän tikki, iso maankiitäjä. Sitäkään ei sa surmata. Ilmeisesti samalla hyönteisellä on toinenkin nimi, turilas.
Ukonkorentokin eli ukkosenkorento on olemassa.
Ja liittyypä Ukkoon eräs lintukin, nimittäin taivaanvuohi, toiselta nimeltään ukon oinas.
Kasvikunnan nimistössä on niin ikään muistumia Ukosta: ukon- eli ukkosennauris, ukonistukas tai ukonkaali - peltokaali (Brassica campestris) joillain paikkakunnilla ja toisilla peltoretikka (Raphus pahanistrum). Ja toisaalta pellolla kasvava ukonkaali olisi Erysium cheiranthiodes, jonka nimi olisi Vakka-Suomessa pitkäsen (=ukkonen) palko eli pitkäsen kylvö. Tai Turritis glabra, ruots. törnrot, skogskål. Joka tapauksessa samannäköistä keltakukkaista kasvia on tarkoitettu.
Ukonlehtikin liittyy Ukkoon ja Toriin. Ruotiksi torsborre, tordönsskräppa.
ps. Harva kirjoittaa Torin ilman h-kirjainta. Kumma, kun suomenkielinen wikipedia tunkee sinne h:n. Olisiko englannin vaikutusta sitten?