Kirjoittaja Aihe: Väkivalta livenä ja netissä  (Luettu 221 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 5323
Vs: Väkivalta livenä ja netissä
« Vastaus #15 : Kesäkuu 08, 2021, 21:04:29 »
Nojaa. Nettipelit ja muut ovat minulle aika tuntematonta aluetta, mutta kyllä kaverini, siis naiset, jotka pelaavat paljon, sanovat, että aina on ainakin pari peliä, joissa nikki kannattaa valita siten, että siitä ei tule sukupuoli selville ja kieli keskellä suuta vähän tarkkailla ilmaisujaan. Muutoin kuulemma pelaaminen häiriintyy kaiken maan vttuilujen vuoksi, joita ei jaksaisi kuunnella.

En ole vielä toistaiseksi ollut yhdessäkään työyhteisössä, joissa oikeasti, aivan todella, oltaisiin sitä mieltä, että samat törkeydet sopivat naisen suuhun kuin miehenkin. Sitä ymmärretään, että nainen antaa takaisin samalla mitalla - mutta se on nimenomaisesti sitä, takaisin antamista. Itse ei kannata aloittaa. Takaisin antamisessakin saa olla varovainen, että onhan sitä aihetta, eli et siinä juurikin itse provosoi.

Mutta varsinaisesti en aloituksella niinkään hakenut vuorovaikutuksen piirteitä sinällään, siis ihmisten tai sukupuolten kesken, vaan jotain...suurempaa kokonaisuutta, mikä webbi on.  Vaikea selittää. Ajattelen jotenkin niin, että webbi on tunkeutunut jo lähes jokaiselle elämän osa-alueelle ja paljon alkaa olla sellaistakin, mitä ei muualla edes voi hoitaa, ainakaan mitenkään helposti.

Ja kun näin on, tuntuu vaan aika kummalliselta ajatus, että se pitäisi ottaa "ohittamalla ikävät viestit". Onko sellainen enää edes mahdollista? Voiko netissä vielä täysin valita elämänsä sen kummemmin kuin netin ulkopuolellakaan = onko todellakin kaikki vain omasta nupista kiinni, ilman tarvetta uusiin rajanvetoihin, tai oikeammin, koko ajan muuttuviin rajanvetoihin?

T: Xante

Taipumus alkoholin laukaisemaan väkivaltaan on merkittävin osin geneettistä ja
biokemiallisten seikkojen määrittämää. Alkoholi on mukana noin 80 %:ssa suomalaisista
henkirikoksista. Eräs keskeinen väkivallalle altistava tekijä on taipumus verensokerin mataluuteen
juopumuksen yhteydessä.

Aggression psykobiologiaa ja näkökohtia väkivallan ehkäisemisestä
Hannu Lauerma
vastaava ylilääkäri, Psykiatrinen vankisairaala

Tuossa artikkelissa pohditaan fyysistä väkivaltaa, murhaajia jne.. Mutta veikkaan, että sama pätee nettiraivoonkin. Jos koneissa olisi alkolukot, nettivihaa esiintyisi varmaan vain 10-20% nykyisestä, veikkaisin. Kello viiden tilat, kun heppu palaa lähiräkälästä, verensokeri alhaalla, ei liene se kaikkein otollisin olotila rakentavalle kommunikaatiolle - siis se sama tila, jolloin monet haastavat nakkikioskilla riitaa ja saavat köniinsä, tai rökittävät jonkun toisen snagarilla jonottajan.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2021, 22:56:45 kirjoittanut kertsi »
PYSYKÄÄ KOTONA.