Kirjoittaja Aihe: Minne maailma on matkalla?  (Luettu 4346 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 237
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #30 : Tammikuu 28, 2019, 13:34:50 »


Vaalit tulossa, muttei aavistustakaan, kenelle antaisi ainokaisen äänesä! Kalevan vaalikone ei ole vielä valmis..

Luontoa raiskataan sananmukaisesti
niin, ettei sitä tajua.. ihmisellä on jotenkin outo ominaisuus, ettei se oikein pysty ajattelemaan lautasensa reunaa pitemmälle.. tietenkin perimää vuosimiljoonilta, kun se oli elinehto, että oli jotain syötävää..

Samat luolamiehen geenit vain odottavat ohuen sivistyksen kuoren alla päästäkseen taas kamppailemaan elossa pysymisestä. Se nähdään jo tänään reviivin puolustuspolitiikassa, Suoemssa ja USassakin.

Laika tuolla jo viittasi siihen raadollisuuteen..

"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Poissa Laika

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 779
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #31 : Tammikuu 29, 2019, 11:11:15 »
Kieltämättä olen ihmetellyt että mitä ihmeen hyötyä luonnolle on kaikista niistä luvuista, prosenteista ja päästöveroista ja mistä lie mitä ihmiset tilastoissaan pyörittelevät. Yksikään puu ei tule sillä istutetuksi että joku luku tönöttää jollain monitorilla. Yksikään tiikeri ei jää tappamatta, norsu, valas jne. Konkreettiset teot loistavat poissaoloillaan mitä tulee hyödyllisiin tekoihin. Haitallisia tekoja kyllä tehdään sen minkä ehditään.

Ne konkreettiset teot puuttuvat siksi, että niiden hinta jouduttaisiin kirjaamaan ylös taseeseen, eikä kukaan meistä petkuttajista äänestäisi niin tunnollista poliitikkoa. Korjaavia toimenpiteitä kun ei voitaisi piilottaa kirjanpidosta samalla tavoin kuin vahingollisten tekojen todellinen hinta voidaan. Sitä paitsi velan ottaminen on tunnetusti paljon hauskempaa kuin sen takaisin maksaminen, varsinkin jos maksamisen voi jättää perikunnan tehtäväksi.

Karkeasti ottaen ihmisen toiminnassa on kahdenlaisia vaikutuksia: taseessa näkyviä ja sen ulkopuolelle jääviä. On paljon helpompaa yrityksen, yksityisen ja valtion ulkoistaa ympäristölle koituva vahinko taseen ulkopuolelle kuin maksaa takaisin sitä velkaa, jonka ihminen muulta luonnolta ottaa. Lisäksi kun mikään tai kukaan ei ole estämässä petoksella menestyvää lajiamme, tekee se jatkuvia kirjanpitorikoksia väärentämällä ottamansa velan arvoa ja jättämällä kirjaamatta johdonmukaisesti, paljonko velkaa otetaan (1). Käytän sanaa 'velka' siitä kokonaisuudesta, johon muiden lajien ja niiden reviirin hävittäminen ja laajeneva käyttö raaka-ainevarastona perustuu. Se on velka, jonka ihminen mieluiten maksaisi takaisin lasihelmillä, jos voisi. Siinä mielessä pidän nykypuolueita järjestään lasihelmien kaupustelijoina (2).

Voisin sanoa aiheesta paljon enemmänkin, joskaan se ei enää kuulu ketjun avaukseen.

(1) Taannoiset laskelmat suomalaisen metsän hiilinielusta olivat tästä oivallinen, joskin erittäin suppea esimerkki
(2) Käytännön esimerkkinä 'lasihelmien kaupustelusta' on toiminut alueellinen päästökauppa, jossa on kokeiltu huijaamisen rajoja uudella, innovatiivisella tavalla. Paperilla tarkoitus oli tietysti hyvä, elleivät muut kannustimet yllyttäisi kaikkia osallistujia mukaan petkuttamiseen. Suomi on ollut siinä mukana muun muassa maksamalla yrityksilleen ns. kompensaatiotukea, jolla vaikutuksia teollisuudellemme on salaa pyritty kumoamaan. Sen seurauksena osa tuotannosta on siirretty maihin, joissa halutaan jakaa nykyistä isompi osa kakusta. Kuitenkaan EU:n piirissäkään kukaan ei ole vakavasti esittänyt, ettemme ostaisi noita tuotteita Kiinasta tai Intiasta ympäristönsuojelun hengessä -varsinkaan kun noiden yritysten omistus on usein välikäsien kautta lännessä. Näin länsi on siirtänyt saastuttamisensa muiden kontolle ja vaatii kirjanpidollisella kikkailullaan paradoksaalisesti leikkauksia muilta, vaikka se on ostamiensa tuotteiden viimesijainen kuluttaja ja tärkein asiakas.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2019, 11:49:03 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw

Poissa Magdaleena

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 237
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #32 : Tammikuu 29, 2019, 21:38:01 »

Tuulahdus järkeä maailman miljardöörien tapaamisessa Davoksen talousfoorumilla.
Kuulemma 1500 yksityisjettiä on ollut tuonassa heitä sinne,, ja nyt ihmettelen logistiikkaa, missä ne kaikki parkkeeraavat tuon ajan_

Historioitsijan mielipide, vika on verotuksessa:

https://nowthisnews.com/videos/politics/billionaires-called-out-for-tax-evasion-by-historian-rutger-bregman
"Live from the heart of yourself. Seek to be whole, not perfect." - Oprah Winfrey

Poissa ROOSTER

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3136
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #33 : Tammikuu 30, 2019, 11:46:10 »

Historioitsijan mielipide, vika on verotuksessa:


Juu. Verotetaan väärin.

Minusta paras ratkaisu umpikujaan ajautuvassa maailmassamme olisi perustulo kaikille ja riittävä kulutusvero (alv tai vastaava).

Pääoma-, perintö-, varainsiirto- ym. verot, erityisesti tulovero voitaisiin poistaa jos kulutusveroja nostettaisiin. Lisäksi tämä ehkäisisi turhaa kulutusta, lisäisi säästämisastetta ja työnteon kannattavuutta sekä vaihdanta- ja kiertotaloutta.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”

Poissa Saares

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1703
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #34 : Tammikuu 30, 2019, 13:02:49 »
USAssa en ole koskaan asunut, parin vuoden väliajoilla käynyt vaan. Euroopassa ja Lähi-Idässä kyllä!

Niinhän se maailmanmeno on aina ollut, historia toistaa itseään, kun uudet sukupolvet ovat unohtaneet edellisten sekoilut.. varteenotettavat tutkijat ovat varoittaneet. että nykytilanne muistuttaa kovasti Euroopan 1930 lukua, kun fasismi oli nousussa.

Voi olla, mutta vanhat sukupolvet ovat kovin vähän auttaneet myöhempiään ymmärtämään, mistä nyt vaikkapa 30-luvun poliittisessa kuohunnassa oli kysymys. Meille tarjotaan yhä vääriä opetuksia, joten ei ole ihme jos nuoremmat sukupolvet tarttuvat vääriin vastauksiin. Joku voisi yhtä hyvin sanoa, että fasismi oli väärä vastaus oikeaan ongelmaan. Yksi tapa kuvata ymmärrystä olisi sanoa, että osataan kysyä oikeita kysymyksiä. Otetaan rinnasteiseksi esimerkiksi edelliselle ilmastonmuutos: se tuntuu löytäneen tiensä melkeinpä jokaisen puolueen vaaliuhoon. Sen sijaan julkisessa keskustelussa ei olla edes punnittu vakavasti sitä, ollaanko tällöin esitetty oikea kysymys.

Samoin fasismin kätilöivät sellaiset tahot, jotka aiheuttivat sen nousulle suotuisat olosuhteet. Itse fasismi oli vain reaktio, eräänlainen reaktiivisen politiikan kulminaatiopiste. Suursotien väliset sukupolvet kasvatettiin fasismiin ja kuristettiin taloudellisesti ja henkisesti tilanteeseen, jossa tarjottuun ratkaisuun tartuttiin kernaasti. Varmasti kaikki 'kunnon' ihmiset sittemmin kääntyivät vastustamaan fasisteja -ja varsinkin nykyään, kun natsien vastustaminen kuuluu pitkälti kunnon ihmisen määritelmän piiriin- mutta jos politiikka on pelkkää reagointia, hukataan kokonaan tarinan tärkeämpi opetus. Ei riitä että ilmastonmuutokseen 'reagoidaan'. Ihmiskunta on täydellisesti hukassa, ellei se pysty kokoamaan älyllisiä ja taloudellisia voimiaan parempaan kuin pelkkään reagoimiseen. Kasvitkin pystyvät reagoimaan, ei siihen suoritukseen ihmistä tarvita, ja jos toisaalta ihmiset muka eivät pysty parempaan, voimme yhtä hyvin jättää politiikkamme kasvien hoidettavaksi. Minä sen sijaan haluaisin nähdä keväällä sen ensimmäisen ehdokkaan, joka uskaltaa ehdottaa jotain virheellisestä paradigmastastamme* poikkeavaa.

*jonka mukaan ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, tai että ihmiskunta ja sitä kohtaavat uhat ylipäänsä olisivat tärkeysjärjestyksen kärjessä
Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...

Poissa Laika

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 779
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #35 : Tammikuu 30, 2019, 18:08:06 »
/offtopic

Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...

Nimenomaan fasisteilla oli ajatus, että Saksa ja Italia olivat joutumassa kommunistien helmoihin. Kokonaan toinen juttu on, miten historioitsijat asian nykyään näkevät ja mikä on koko totuus asiasta.

Jos nyt jatketaan edellistä, toki kaikilla osapuolilla oli näkemyksensä historiasta, ja se poikkesi meidän jälkikäteisestä näkemyksestämme.
 Vastaavasti 1800-luvulla sosialistit (ja monet muutkin) pitkään uskoivat, että kapitalistinen järjestelmä oli ajautumassa paitsioon, koska palkat ja työväestön edut eivät parantuneet huolimatta omistajille kasaantuvista voitoista. Tuon ajan tarkastelijalta puuttui jälkiviisaus nähdä tilanne kuten se myöhemmin tapahtui, mutta ajan oloon he olivat oikeassa: kesti puoli vuosisataa, ennen kuin markkinatalouden voittomarginaalit alkoivat näkyä tavallisen työläisväestön arjessa. Viive oli siis merkittävä. Muutama sukupolvi heitti veivinsä kurjuudessa, vaikka teki kovaa työtä koko ikänsä, ja sosialistit kapinoivat sellaista maailmanjärjestystä vastaan hyvästä syystä.

Kaikilla osapuolilla on 'syynsä' nähdä maailma sellaisena kuin se heille avautuu, vaikka nuo syyt osoittautuisivatkin jälkikäteen harhakäsityksiksi. Historioitsijan on helppo mennä ansaan spekulaatioiden kanssa, koska voidaan myös nähdä harhakäsitykset ennaltaehkäisevinä. Ehkä sosialistien nousu pakotti omistavan luokan tekemään myönnytyksiä, joiden myötä syntyi moderni eläkevakuutusjärjestelmä. Ehkä fasistien ansiosta eurooppa pelastui stalinistien terrorilta. Ehkä, ehkä ei. On sinänsä valaisevaa ymmärtää, miksi eri osapuolet näkivät euroopan tilanteen sellaisena kuin he sen 30-luvulla näkivät. Fasistit eivät asettuneet pelkästään muuriksi kommunismin leviämistä vastaan, vaan he halveksivat kaikkia uuden ajan ilmiöitä. Jazz-musiikki, uusi taide, saksalaiselle kulttuuripiirille vieraat vaikutteet ja kansainvälinen finanssikapitalismi joutivat heidän puolestaan kaikki tyynni roviolle. Itse sanoisin taustalla vaikuttaneen laajempi hallinnan tunteen menettäminen, joskin se on jälleen minun ulkopuolisena tekemäni arvio.

Sanotaan että neuvostosotilaiden vyöryttyä Berliiniin 1945 tunsivat puna-armeijan sotilaat erityisesti katkeruutta siitä, miksi niin yltäkylläinen kansa oli käynyt heidän maansa kimppuun varoituksetta ja tuhonnut miljoonia neuvostokansalaisia. Tavan venäläinen miehittäjä ei voinut käsittää keskivertosaksalaiskotien koristeellisuuksia, kalustusta ja pieniä ylellisyyksiä, jotka kauttaaltaan puuttuivat venäläisistä kodeista.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 30, 2019, 18:19:43 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw

Poissa Saares

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1703
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #36 : Tammikuu 30, 2019, 19:03:00 »
Lokakuun 10. 1918:
Samana päivänä Scheidemann julisti Saksan valtiopäivätalon parvekkeelta Saksan tasavallaksi. Vasemmistososialistien johtaja Liebknecht kiirehti niin ikään samana päivänä antamaan Berliinin kaupunkilinnan parvekkeelta oman julistuksensa sosialistisen tasavallan perustamisesta. Kansleri Max von Baden luopui myös virastaan, ja Friedrich Ebert kokosi 10. marraskuuta uuden hallituksen, kansanvaltuutettujen neuvoston (Rat der Volksbeauftragten), jossa oli kolme edustajaa sosiaalidemokraattisesta puolueesta SPD:stä ja kolme edustajaa vasemmistososiaalidemokraattien USPD:stä.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3427
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #37 : Helmikuu 02, 2019, 21:36:34 »
Jippii. Automaattinen lasten puskeminen maailmaan ei enää olekaan niin vain läpihuudettu juttu edes kaikille intialaisille:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/intialaismies-syntyi-ilman-omaa-suostumustaan-aikoo-nyt-haastaa-vanhempansa-oikeuteen/7264798?fbclid=IwAR0aFDsWyWOiIUB4juc8U2A8hOB4wD6YE8PqNgNXzwt4cVFSBY387dmtvPI#gs.X8RfkcGC

Intiassa on nostanut päätään liike, joka ei halua tuoda lapsia maailmaan kärsimään ilman heidän omaa suostumustaan. Aatteen kannattajat haluavat tuoda vaihtoehdon maan perhekeskeisyydelle: vapaaehtoisen lapsettomuuden. Aiheesta uutisoi intialaislehti The Print.

...

Myös antinatalismia kannattava aktivisti Alok Kumar, 34, kertoo, että hänen vanhempansa olivat raivostuneita hänen päätöksestään mennä naimisiin sellaisen naisen kanssa, joka ei haluaisi myöskään lapsia. Siitä huolimatta vanhemmat etsivät pojalleen puolisioa.

– Monet naisista, jotka tapasin, itse asiassa olivat samaa mieltä kanssani [lapsettomuudesta]. Mutta he pysyivät hiljaa. Joko he olivat liian peloissaan kertoakseen totuuden tai halusivat miellyttää omia vanhempiaan, Alok sanoo.

Lopulta Alok meni naimisiin naisen kanssa, joka ei halunnut myöskään lapsia ja joka joutuu vammaisuuden takia olemaan pyörätuolissa. Vanhemmat katkaisivat välit poikaan kokonaan.

Antinatalistisen liikkeen tarkoituksena onkin tuoda Intiassa esille vaihtoehtoa sanoa lapstenhankinnalle 'ei' ympäristön paineista huolimatta.

– Muiden intialaisten pitää tietää, että on vaihtoehto olla hankkimatta lapsia, ja kysyä vanhemmiltaan selitystä sille, miksi he synnyttivät sinut, Raphael sanoo.


Tietty voi leukailla että mitenkäs sikiöltä kysyt että haluatko syntyä vai et. Mutta eipä tarvitse kysellä jos ei ole edes sitä sikiötäkään. On hyvä että ihmiset alkavat kyseenalaistaa vanhempien polvien asenteita nimenomaan maissa joissa jälkeläisillä ei ole ikinä ollut mitään asiaa mussuttaa vanhempiensa tai suvun päätöksistä.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5708
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #38 : Helmikuu 02, 2019, 22:48:15 »
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.

Poissa mikainen

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1068
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #39 : Helmikuu 02, 2019, 22:50:38 »
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.

Eipä se niin helppoa ole vain päättää jotain jos on kovin fundamentalistinen ympäristö.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3427
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #40 : Helmikuu 02, 2019, 22:52:36 »
No joo, mutta tuollainen mussuttaminen on vähän häiriintynyttä. Jokainen voi päättää, ettei tee lapsia, ei siitä teatteria tarvitse luoda.

Eipä se niin helppoa ole vain päättää jotain jos on kovin fundamentalistinen ympäristö.

Näinpä. Kirjoituksen miehenkin välit vanhempiin katkesivat heti kun mies nai vammaisen naisen jonka kanssa yhdessä halusivat olla lapseton pari.

Joitakin vuosia sitten telkasta tuli ohjelma intialaisista misseistä. Muistaakseni yksi misseistä oli olemassa vain sen takia että hänen isänsä ei ollut tappanut häntä vaikka hän oli jo perheen 2. tytär. Tästä naisen sitten piti olla vuolaasti kiitollinen että hänen isänsä laupiaasti oli säästänyt hänen henkensä. Voi Tsiisus...

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5708
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #41 : Helmikuu 02, 2019, 22:53:41 »
/offtopic

Ennenkuin Saksa ja Italia (Suomi osittain) kääntyi natsismiin, ne olivat lähellä joutua kommunismin helmaan. Siis helahdusliike toiseen suuntaan tässäkin. Mitä jos...

Nimenomaan fasisteilla oli ajatus, että Saksa ja Italia olivat joutumassa kommunistien helmoihin. Kokonaan toinen juttu on, miten historioitsijat asian nykyään näkevät ja mikä on koko totuus asiasta.

Jos nyt jatketaan edellistä, toki kaikilla osapuolilla oli näkemyksensä historiasta, ja se poikkesi meidän jälkikäteisestä näkemyksestämme.
 Vastaavasti 1800-luvulla sosialistit (ja monet muutkin) pitkään uskoivat, että kapitalistinen järjestelmä oli ajautumassa paitsioon, koska palkat ja työväestön edut eivät parantuneet huolimatta omistajille kasaantuvista voitoista. Tuon ajan tarkastelijalta puuttui jälkiviisaus nähdä tilanne kuten se myöhemmin tapahtui, mutta ajan oloon he olivat oikeassa: kesti puoli vuosisataa, ennen kuin markkinatalouden voittomarginaalit alkoivat näkyä tavallisen työläisväestön arjessa. Viive oli siis merkittävä. Muutama sukupolvi heitti veivinsä kurjuudessa, vaikka teki kovaa työtä koko ikänsä, ja sosialistit kapinoivat sellaista maailmanjärjestystä vastaan hyvästä syystä.

Kaikilla osapuolilla on 'syynsä' nähdä maailma sellaisena kuin se heille avautuu, vaikka nuo syyt osoittautuisivatkin jälkikäteen harhakäsityksiksi. Historioitsijan on helppo mennä ansaan spekulaatioiden kanssa, koska voidaan myös nähdä harhakäsitykset ennaltaehkäisevinä. Ehkä sosialistien nousu pakotti omistavan luokan tekemään myönnytyksiä, joiden myötä syntyi moderni eläkevakuutusjärjestelmä. Ehkä fasistien ansiosta eurooppa pelastui stalinistien terrorilta. Ehkä, ehkä ei. On sinänsä valaisevaa ymmärtää, miksi eri osapuolet näkivät euroopan tilanteen sellaisena kuin he sen 30-luvulla näkivät. Fasistit eivät asettuneet pelkästään muuriksi kommunismin leviämistä vastaan, vaan he halveksivat kaikkia uuden ajan ilmiöitä. Jazz-musiikki, uusi taide, saksalaiselle kulttuuripiirille vieraat vaikutteet ja kansainvälinen finanssikapitalismi joutivat heidän puolestaan kaikki tyynni roviolle. Itse sanoisin taustalla vaikuttaneen laajempi hallinnan tunteen menettäminen, joskin se on jälleen minun ulkopuolisena tekemäni arvio.

Sanotaan että neuvostosotilaiden vyöryttyä Berliiniin 1945 tunsivat puna-armeijan sotilaat erityisesti katkeruutta siitä, miksi niin yltäkylläinen kansa oli käynyt heidän maansa kimppuun varoituksetta ja tuhonnut miljoonia neuvostokansalaisia. Tavan venäläinen miehittäjä ei voinut käsittää keskivertosaksalaiskotien koristeellisuuksia, kalustusta ja pieniä ylellisyyksiä, jotka kauttaaltaan puuttuivat venäläisistä kodeista.
Fasistien ja kansallissosialistien aate on vain "lievempi" muoto kommunismista, ei mikään kolikon kääntöpuoli, eikä missään tapauksessa oikeistolaisuutta. Suomen sosialidemokraattisvaikutteinen korporaatio- ja voimakkaan yhteiskunnan malli on liki samaa, mitä Mussolini pyrki luomaan muistuttaen sitäkin mallia, jota kansallissosialistit Saksassa loivat. Valtio johtaa! Nyky-Suomi on valtion aseman suhteen eräs länsimaiden sosialistisimpia maita.

Poissa mikainen

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1068
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #42 : Heinäkuu 23, 2019, 13:59:38 »
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:
     https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy 

Poissa Sepe

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1333
 • Asiantuntija
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #43 : Heinäkuu 23, 2019, 16:59:32 »
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:
     https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/maahanmuuttajien-tulo-tyrehtyy 

Onko syntyvyyden laskulla jotain tekemistä perussuomalaisten kanssa. Voisit valaista logiikkaasi.
Linkkisi mukaan maahanmuuttajien tulo tyrehtyy:siihenhän perussuomalaiset ovat tähdänneet ja perussuomalaisten kannatus senkun kasvaa.

Poissa Hiha

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 218
Vs: Minne maailma on matkalla?
« Vastaus #44 : Heinäkuu 23, 2019, 17:07:29 »
Syntyvyys laskussa ympäri maailman. Persut voivat kyllä vielä jonkin aikaa ratsastaa maahanmuuttajien pelolla:

Persut ratsastaa sen 30 vuotta. Pelataan aikaa ja jarrutetaan muuttoliikettä. Sitten maahanmuuttopaine tyrehtyy ja voidaan höllätä ja palata siltä osin normaaliin päiväjärjestykseen. Tämäkö oli viestin ajatus?