Kirjoittaja Aihe: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)  (Luettu 11069 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2030
Vs: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)
« Vastaus #360 : Marraskuu 27, 2019, 00:44:19 »
Katselin juuri Toosa-TV:tä
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/toosatv

Täysin paskaa huumoria. Miehet pukeutuneena naisiksi suttuisine meikkeineen ja hassuine perukeineen ja esiintyvät ihan höpsöinä.
Jään odottamaan anteeksipyyntöä, että naisia on esitetty hölmönä tai muuten omituisesti käyttäytyvinä. Kannattaako?

En kuitenkaan pidättele hengistystä odotellessani.
katsoin kokeeksi yhden jakson. Itseäni ainakin nauratti mustahko huumori aikamme ilmiöistä kuten tosi-tv, tubetus, meikkibisnes, terassikännäily, nordic noir, keskusteluohjelmat,..en huomannut naisten pilkkaamista mutta ehkä en osannut havaita sitä.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2026
 • crazy cat lady
Vs: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)
« Vastaus #361 : Marraskuu 27, 2019, 10:23:58 »
^
Ainakin siinä eilen TV:stä tulleessa osassa naiset esitettiin kaakattavina hösselöinä, mikä minusta on halventavaa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining.

Paikalla a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2030
Vs: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)
« Vastaus #362 : Marraskuu 27, 2019, 17:01:53 »
^
Ainakin siinä eilen TV:stä tulleessa osassa naiset esitettiin kaakattavina hösselöinä, mikä minusta on halventavaa.
Katsoin antamasi linkin Ruutu-palvelusta tänään uusimmankin jakson(Kausi3. Jakso 2) mutta tämän mukaan eilinen tv-jakso oli se minkä ensiksi katsoin(jakso 1):
Eilen 26.11. klo 20:30
päättyy klo 21:00
Kausi 3. Jakso 1/10. Kurkistuksia uutuuselokuviin ja tv-ohjelmistoon: Kristo Pämppääjä ja vittumainen päivä, Vappu ja Marja murhapaikkasiivoojina, Kaukomatkaparantaja A-K Bodom, Nordic Noiria! Jannikan superristiäisten väri on keltainen.

https://www.iltalehti.fi/telkku/ohjelmat/toosatv/163196/fox/6044896
Tarkoititkohan kaakattavilla hösselöillä Vappua ja Marjaa? Siinä parodioitiin melko pirtsakoita Vappu Pimiää ja Marja Hintikkaa omassa keskusteluohjelmassaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vappu_ja_Marja_Live
Lisäksi ohjelmassa parodioitiin astraaliennustajien tv-kanavaa, jossa moni oli sekavasti käyttäytyvä nainen. :)
http://www.astraltv.fi
Ja naisellista hössötystä sekä negailua löytyi ristiäisiksi parodioidusta unelmahäät tosi-tv:stä.

Toisessa jaksossa parodioitiin mm. Puoli Seitsemän jälkeen keskusteluohjelmaa yhtä lennokkaasti.
Pariskunnan satuhetki kaupan kaljahyllyn luona oli myös hauska.
Sekä känniläisten supernanny.
Mörötkin olivat hauskoja heti kun tajusin mistä jutussa oli kyse.
Vittumaisten ihmisten diagnosointikin nauratti.

Mutta itse en löytänyt naisten mollaamista kummastakaan jaksosta.
Sukupuolia taitaa nykyään olla enemmänkin ja sukupuolen tunnistaminen vaikeampaa.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 27, 2019, 17:06:28 kirjoittanut a4 »

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1478
Vs: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)
« Vastaus #363 : Marraskuu 27, 2019, 20:07:20 »

Kumpi:

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%80%93Briggs_Type_Indicator
2. https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Five_personality_traits

Vai jokin muu?

Kiinnostava juttu, tosin en ole paneutumista kumpaakaan. Ehkä tulisi olla jokin oma versio, jota vasten arvioida noita. Hyvää lähiversiossa olisi se, että se voisi samalla täydentyä, noista. Miksihän tämä menetelmä voisi olla hyvä? Onko muita vaihtoehtoja?

En osaa vastata. Foorumiteemoista tulee joskus mieleen se, että osa odottaa yhteinäisesti käytäviä asioita. Osa voi tajuta, ettei tällä tapaa kollektiivisesti välttämättä tavoita kaikkea, eikä etenkään sitä, mitä olisi syytä löytää, jo.

Liian yleinen voi olla koko teema haukattavaksi, kuin samoin perustein. Mallit voivat olla hässäkkää, kompromissia, ja sotkua.

Milloin voi tietää, ettei tietty osasto (n osaa) voi saada ehyttä sovitetta? Milloin voi tietää, että jotain perustavampaa tarvitaan, jota ei suoraan ole saatavilla?

Jos ilmaisua ei voi tiivistää yhteen lauseeseen, tai sanaan, voi luotu rakennelma seikkaperäisenä, pitkänä ja paneutuvana viitata otteettomuuteen. Ei kai todellisuus voi olla noin epävarmaa? Kokea tätä voi vaikka miten, mutta että kokemuksesta tekee kuvan, joka ei soinnu.

En usko, että tällainen, ideaalinen tietämisen tavoite itsessään olisi aina ongelma. Tietyissä ajattelukokonaisuuksissa takuuvarmasti, jolloin jokin voi häiritä käsityksen hyväksymistä.

Löysipä kantokahvoja jostain, kokonaisuudesta, ... tai ei, niin eräs sovellutus kokonaisotosten jälkeen on se, että linjan kun tajuaa, voi tosiaan arvioida sitä, mikä voi olla täysin soveltumatonta, ellei soveltumista ajattele jotenkin välivaiheisemmin. Passeli voi saada pysyvää arviointia, vaikkei kuulu kestävään kokonaisuuteen. Tällaisia sivupäätymiä kohtaan kritiikki on hyvä lisä, vaikka tulosten arvoa ei tiettynä hetkenä mitenkään haluaisi kieltää.

Ihmiskuvan, tai siis merkittävien piirteiden, tuominen muunkin arvioinnin yhteyteen, on minusta ihan perusteltua, sillä rakennelma, joita tästä positiosta tehdään, liittyvät myös siihen, kuka niitä tekee, TS mitä erottuvuutta vasten. Paitsi, että kullakin toimijalla on positio kaikkeudessa, myös identiteetti, joka viitannee eniten sosiaalisten eläinyksilöien erottamisiin muista.

Jos kutakin toimijaa ajattelee kokonaisuudessaan vasten muuta, voi käyttää vaikka jotain fysikaalista käsitettä, EMsti. Jos sosiaalista puolta ei oikein ole, eliöllä niin merkittävänä, niin mitä joksikin identiteettiä vastaavaksi osuudeksi jää? Samassa ollaan varmaan ihmisenä jotenkin mukana, vaikka suora tuntuma menee liian atomeiksi, ja mikrokiikarointi taas voi olla älytöntä hakuammuntaa.

Ihmisen tila tavanomaisena, tuskin on se, mikä ei voi olla jatkossa toisin, tai joissain vaiheissa. Superego voi mennä tähän suuntaa, siis jotain tasoa viitaten. Aika erikoinen siimaeläjä on, tai vetelijä. Periaate käy kuitenkin ilmi, ja löytyy joskus helpoiten, koska on lähellä selviytymistä, ts viitettä isompien voimien vaikutuksesta. Kollektiivinen tietoisuus on ulottuvuuslisänä samantyylistä. Jne.


(Lisätty muutama tarkentava sana)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 27, 2019, 20:10:06 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1478
Vs: Vaikeita kysymyksiä (ehkä)
« Vastaus #364 : Marraskuu 28, 2019, 15:18:43 »

Katri Saarikiven kolumni: Kehosi on lörppö

https://yle.fi/uutiset/3-11087653


Vaikuttaa "freudilaiselta lipustelijalta". Olisiko sitten tosiaan aliminä, vai miten meni, Freudin eräässä hahmotelmassa.

Edellistä viestiä(ni) jos ajattelee, niin herää se kysymys, että siinä missä keho kertoo asioita, ja ylempi osuus noita kerrontoja torppaa, tai ei saattele eteenpäin, niin ...

Missä määrin voi subegosta poikkeava taso avata tilaa sille, tietyllä tapaa yhtä perustavalle elämälle, joka ilmenee kehossa?

Voiko herätteet/kutsut ... olla kaksilähtöisiä? Raamattu esim puhuu siitä, miten sana tuli lihaksi. Usko tulee kuulemisesta. Jne.

Eikös mm poliitikot sovella menettelyä, vaikka tuskin ovat aina kovin Raamatun asialla, kovin suoraan?

Yleisesti, miten voi elää, jos mitään tuntevaa tasoa kauempana ei tapahdu mitään? Miten kaukaa ulottuvuutta haettava, jotta jotain voi saada elämään, ja ajattelee tässä ylipäätään sitä, mikä on mahdollista, ja mikä ei?