Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Refluksi ja närästys

Aloittaja kertsi, marraskuu 20, 2021, 11:42:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Socrates

^Tiedefoorumilla CE:n naisystävä menehtyi. Varmaan siitä kyse.

Kävelevä kremppakertymä

Hippi

^
Vatkain. Hänellähän oli kilpirauhasen syöpä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Xantippa

#197
Ei ollut kilpirauhasen, vaan nielusyöpä. Kirjoitti tosiaan Tiedefoorumilla ketjua nimeltä Nielulotto.

Diagnoosin saaminenkin kesti aika kauan :-X

T: Xante

Muoksis: diagnoosissa kesti, kun yleensä nielusyöpä on iäkkäiden ihmisten tauti ja sitä taitaa miehillä esiintyä vielä enemmän kuin naisilla.

Hippi

^
No niinpä taisikin olla, Muistin väärin. Yritin kaivella josko jostain netinkulmalta löytisi, mutta eipä taida ainakaan koko pitkään ketjua löytyä. Löytyi sitten vuodelta 2014 ja 2015 blogialustalla käytyä keskustelua, jossa myös <vatkain on ollut mukana.

https://jaajoka.blogaaja.fi   AKALASIA -KESKUSTELUFOORUMI

En tunne asiaa enkä tiedä kuuluuko edes tämän otsikon alle, mutta närästyksestä sielläkin kovasti puhuttiin
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

#199
Vatkaimella oli kai ruokatorven syöpä, taisi olla adenokarsinooma, eli rauhasperäinen. Ruokatorven alasulkijan kohdalla ainakin, eli siinä, missä ruokatorvi yhtyy mahalaukkuun. Kyseinen kohta kuroutui lopulta kiinni niin, ettei hän voinut lopulta enää syödä. Siihen kyllä laitettiin stenttejä leikkauksessa, mutta nekin lopulta umpeutuivat. Oireita oli kyllä ylempänäkin, nielussa. Ylipäätänsä valtaisia kipuja hänellä oli kai aina nielusta alasulkijaan asti, aina kuin yritti syödä jotain.

Olettaisin, että refluksi voi altistaa sellaiselle syövälle, ja mm. ylipaino ja alkoholi. Refluksissa hapanta mahansisältöä nousee ylös, jopa suuhun asti. Mahalaukku sietää paremmin kuin ruokatorvi sellaista happamuutta. Mitä ylemmäs mennään, sitä huonommin limakalvot kestävät sitä. En tiedä, oliko Vatkaimella refluksia vai ei.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Muisto Keijo Kullervo

Somac 20mg on auttanut itseäni närästykseen...
Yleensä riittää yksi tabletti ja helpottaa hyvin.
Muisto
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Socrates

Refluksi, ruokatorven syöpä ja mahalaukun syöpä aiheuttavat kaikki nielemisvaikeuksia ja oirekuvassa on muutenkin samaa, minkä takia diagnoosi usein viivästyy.

Ei refluksikaan mikään pikkuvaiva ole ja noi molemmat syövät tosi kamalia.
Kävelevä kremppakertymä

Norma Bates

Isänihän kuoli sisäiseen verenvuotoon kun ruokatorvi syöpyi puhki. Eikä ihme että syöpyi niillä myrkyillä mitä hän veti, kun kylän juopot oli sijoitettu kaikki samaan vuokrakasarmiin ja joku näistä jepeistä juotti isällenikin drinkkejä joissa yhtenä ainesosana oli kuulemma ollut kynsilakanpoistoaineenakin käytetty aine. Muistan lapsuudestani että isä käytti jatkuvasti samariinia, vaikka siihen aikaan joi vasta vain kaljaa. Itse kun joskus kokeilin samariinia, ei siitä ollut minulle mitään apua silloisiin vaivoihin.

Nyt yritän tosiaan olla gluteenitta. Ja kas kummaa, kun en eilen syönyt yhtikäs mitään missä sitä olisi, ei ollut myöskään tarvista ottaa sen paremmin päivällä kuin yölläkään mitään hapon neutralisoijaa. Josko tuo nyt sitten näin äkkiä jeesaa, ruokapuoli - ehkä ei. Nämä ovat semmoista mystiikkaa kertakaikkiaan. Keskiviikkona olin ollut gluteenitta ja ongelmitta koko päivän, kunnes illalla söin jotain gluteenipitoista ja vatsa kyllä kuulosti tuotapikaa äänekkäämmältä.

kertsi

#203
Lainaus käyttäjältä: kertsi - marraskuu 25, 2021, 12:09:44
^
Em. linkistä:

"Närästys tarkoittaa rintalastan takaista epämiellyttävää tuntemusta tai kipua, joka on luonteeltaan polttavaa (ks. lisätietoa aiheesta 2). Närästyksen syynä voi refluksitaudin sijasta olla toiminnallinen närästys tai refluksiherkkyys. "

Mikähän ero oikeastaan on närästyksellä ja refluksilla? Onko kyse vain aste-erosta, refluksissa oireet ovat rajummat? Eikö närästys aiheudu jonkinasteisesta refluksista? Voiko olla närästystä ilman refluksia?

Googlasin can i have hearburn without reflux disease? ja vastaukseksi tuli että närästys on refluksitaudin yksi oire. (Ja huom, refluksia voi siis ihminen sairastaa jopa ilman, että on tietoinen asiasta. Se on hyvin yleistä.) Ja että närästys aiheutuu nimenomaan haposta väärässä paikassa eli ruokatorvessa.

https://www.healthline.com/health/gerd/heartburn-vs-acid-reflux#heartburn

The terms heartburn, acid reflux, and GERD are often used interchangeably. They actually have very different meanings. Acid reflux is a common medical condition that can range in severity from mild to serious. Gastroesophageal reflux disease (GERD) is the chronic, more severe form of acid reflux. Heartburn is a symptom of acid reflux and GERD.
...
The term "heartburn" is misleading. The heart actually has nothing to do with the pain. Heartburn occurs in your digestive system. Specifically, in your esophagus. Heartburn involves mild to severe pain in the chest. It's sometimes mistaken for heart attack pain.

The lining of your esophagus is more delicate than the lining of your stomach. So, the acid in your esophagus causes a burning sensation in your chest. The pain can feel sharp, burning, or like a tightening sensation. Some people may describe heartburn as burning that moves up around the neck and throat or as discomfort that feels like it's located behind the breastbone.

Heartburn usually occurs after eating. Bending over or lying down can make it feel worse.


Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

^ Tuikitsen tuon niin, että ei ylipäätänsä voi olla närästystä, ellei ole refluksia.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️