Kirjoittaja Aihe: VARO remonttihujareita!  (Luettu 1860 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
VARO remonttihujareita!
« : Tammikuu 23, 2019, 17:28:24 »
Minuakin ja tuttuja nämä ovat yrittäneet huijata - aina samat vanhat konstit ja lapselliset valheet..... Ja äkkiä nimi paperiin, niin tulee tuhansien eurojen alennus.....

Kolmen iäkkäille aggressiivisesti remontteja tyrkyttäneen yrityksen taustalla on yksi suku – ja valtion omistusta
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005974917.html

"Kuluttaja-lehden mukaan kolmessa yrityksessä toimivat saman suvun miehet. Taustalta löytyy myös eläkeyhtiöiden ja valtion rahaa.

Kuluttaja-asiamies puuttui jo viime vuonna remonttiyritysten kotimyyntiin. Se totesi tuolloin, että Suomen Lämpöikkuna, Ideko Suomi ja Kotisun olivat menetelleet kuluttajasuojalain vastaisesti iäkkäiden huomioimisen ja aggressiivisen menettelyn osalta."

Pohjanmaalaiset ketkut ovat onnistuneet huijaamaan "sijoittaja-ammattilaisiakin" - jos niin voi näistä yksinkertaiseen lankaan menneistä sanoa.....

"Kuluttajan mukaan remonttifirmojen ostajina ovat usein olleet julkisia varoja sijoittavat pääomasijoitusrahastot. Yrityksiin on käytetty muun muassa Ilmarisen, Elon, Eteran ja Varman sekä Kuntien eläkevakuutuksen, Valtion eläkekassan, Valtion eläkerahaston ja valtion omistaman Teollisuussijoituksen rahaa."


Kokevat vielä pettuleivän karvauden: Moni on kakku päältä kaunis, kuorelta kovin sileä, vaan on silkkoa sisässä, akanoita alla kuoren.


Älä koskaan pane nimeäsi ovelta ovelle kiertävän tutkija-kaupustelijan mihinkään paperiin. Onko kyseessä huijari - edellä ollut listaa voisin jatkaakin - testaus alkaa sanomalla: "EI". Jos myyjälle ei ei-sana sano mitään, on kyseessä 97,5 %:n varmuudella huijari.


AV.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 23, 2019, 17:51:32 kirjoittanut A.V. Vatanen »
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Poissa Melody

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 44
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #1 : Tammikuu 24, 2019, 00:14:03 »
Kokemusta jo ysäriltä. Appivanhemmat pistivät kodin uuteen uskoon järkyttävillä lastulevykalusteilla; Pohjanmaalta tultiin vaihtamaan kodin kalustus. Jäi vain arvailujen varaan, osasivatko myyjät arvostaa pois viemäänsä. Kerran nämä vanhukset (jotka oikeastaan olivat silloin minun ikäisiäni, eli ei voi laittaa vanhuuden piikkiin) jaksoivat jopa valittaa, kun sohvan sarja alkoi notkottaa. Uudet sohvat (edellistä rumemmat) ilmestyivät, mutta tuskimpa ilmaiseksi. Myöskään kirjahyllyn hyllyt eivät ole alusta asti jaksaneet kantaa painoa ja notkuvat, mutta hyvin/rumasti ovat riiputtaneet kohta 30-vuotta.
Samainen appiukko (r.i.p) osti jotain huijausnahkatakkeja. Mutta voiko myyjää oikeastaan syyttää, jos ostaja on tyytyväinen.

Ja mun oma isä, hyväntahtoinen kuin mikä ja aina koki tehneensä hyviä kauppoja, mutta niin vaan sivusta katsottuna tuli kusetetuksi aina.

Nyt huolehdin äidin taloudesta ja yllättäen tietämättään oli tilannut "unelma-arpoja" kerran kuussa toimitettavaksi (koska tuotto menee hyväntekeväisyyteen) tässä vaan ikävä puoli se, että toimittaja myy laskun edelleen ja emme nyt tiedä kuinka suuri se mahtaa olla perimiskuluineen, kun äitini sairauttaan jemmaa laskut jonnekin talteen.

Keittiömyyntiäkin hänelle oli kaupiteltu, mutta osasi yllättäen antaa minulle yhteystiedot. Kun soitin myyjälle, olivat myyntiaikeissa kyllä, mutta eivät välttämättä lähde tekemään tarjousta kaikille.

« Viimeksi muokattu: Tammikuu 24, 2019, 00:33:33 kirjoittanut Melody »

Poissa Brutto

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2523
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #2 : Tammikuu 24, 2019, 05:52:48 »
Kotonani rampaa viemärisukittajaa, ikkunamyyjää, lisälämmöneristäjää, hälytinmyjää....

Usein nämä myyjät ovat erittäin nuoria ja kokemattomia joten en raaski (kuvainnollisesti) talloa heitä kynnykselleni. Rimpuilen kohteliaasti heistä irti jollakin valeella. Ei ehkä pitäisi tuntea sääliä, sillä näistäkin pennuista kasvaa joskus mummoja saalistavia armottomia petoja.

Joskus ovelle osuukin tällainen kokenut kovan luokan ammattilainen - häijy pirulainen, jota en enää päästäkään helpolla. Ihan itseäni viihdyttääkseni annan hänen ensin pitää pelottelupuheensa ja sen jälkeen yllättäen  lyttään sen täysin, nöyryytän häntä vielä hetken ammatillisesti ja lopulta kehotan painumaan helvettiin tontiltani. Mieli on hyvä monta päivää sen jälkeen.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

safiiri

 • Vieras
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #3 : Tammikuu 24, 2019, 07:08:40 »
Oma kokemukseni on, että juuri ne remontteeraajat, jotka tekevät itseään tykö soittelemalla ja tarjoamalla ”ilmaisia” tarkistuskäyntejä tms. ovat niitä, joihin ei pidä koskea pitkällä tikullakaan. Ellei halua huonoa ja kallista ja mahdollisesti täysin väärin mitoitettua remonttia maksettavakseen. Saatat saada kotiisi firman markkinointipellen, joka tarjoaa kalliilla hinnalla mukahelposti toteuttamiskelvotonta suunnitelmaa. Kun otat vertailuun toisen yrityksen, on hinta alle puolet ja lisäksi paljastuu, ettei sen innokkaan myyjän kanssa pohdittu edes ole teknisesti mahdollista kohteessa (eli sen toteuttaminen olisi vaatinut isoja ja kalliita lisätöitä onnistuakseen, jos sittenkään olisi toiminut). Kalliiksi tulee ne ilmaiset arvioinnit ja tarkistukset.

Poissa Hippi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7032
 • crazy cat lady
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #4 : Tammikuu 24, 2019, 07:23:25 »
Kotonani rampaa viemärisukittajaa, ikkunamyyjää, lisälämmöneristäjää, hälytinmyjää....

Kerrostaloasukas pääsee vähemmällä, koska vain harvassa remppa-asiassa on valtuuksia tehdä päätöksiä.


Loppuvuodesta oven turvalaitteita asentavan firman äijä kävi ovellani ilmoittamassa, että ovat naapurirapussa asennustöissä. Näin siltä varalta, että minulle joku naapuri ilmoittaa metelistä. Yksin tein pyysin, että käyvät laittamassa omaan oveeni siitä puuttuvan raudoituksen, johon olin entisessä kodissani tottunut. Ostin siis pyytämättä. Noissa ei niin suuria hintaeroja ole, joten tuskin hävisin mitään, kun pyysin, mutta säästin soittamisen ja tilaamisen vaivan.


Ensimmäisen kerran, kun ostin kiertävältä remppakauppiaalta jotain, oli joskus viime vuosituhannella. Silloinkin kävi niin, että äijä oli oikealla hetkellä oikeassa paikassa. Juuri edellisessä viikolla oli tiskikaapin ritilähylly romahtanut toisesta päästä alemman hyllyn päälle. Ikivanha lastulevyseinä oli pehmennyt ja hyllynpidike oli kaivertanut siihen uraa ja siitä sitten romahtanut. Muutenkin pieni keittiö oli järkyttävän värinen, räikeä kuuskytlukuinen, joka oli odottanut virkistystä ja uudelleenjärjestelyä koko sen ajan, kun olin siinä asunnossa asunut.

Tuohon tilanteeseen saapui kiertävä keittiökauppias. Nappasin äijän sisään ja sanoin, että "tee tarjous, josta en voi kieltäytyä". Kolme tuntia meni, kun tehtiin piirroksia ja valittiin materiaaleja ja värejä sekä suunniteltiin aikataulu. Hinta oli mitä oli ja ehkä jollain kilpailuttamisella olisin voinut saada sen halvemmalla, mutta olin valmis maksamaan vaivattomuudesta.

Menikö sitten kaikki niin kuin piti? Meni. Oli sovittu, että tiettynä maanantaina remonttimies tulee klo 8 ja saman viikon perjantaina on lopputarkastus. Yksi pieni suunnitteluvirhe oli tullut piirustuksissa ja tämän kohdan katsoimme tekijän kanssa uudelleen. Muuten kaikki meni pilkulleen niin kuin oli sovittu.

Olen käyttänyt tuota samaa firmaa toisenkin kerran juuri siksi, että ensimmäinen onnistui niin hyvin.

Ei ne kaikki kiertävät ole huijareita, mutta niiltä tilatessa kannattaa miettiä mitä on valmis maksamaan, kun vertailukohdetta ei ole, jos ei muusta syysä ole hintoja selvittänyt.

Tämä nyt olisi kuulunut enemmän remppaketjuun, mutta tulkoon nyt tähän :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5881
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #5 : Tammikuu 24, 2019, 09:29:36 »
Omakotialueella tosiaan kiertää meilläkin kaikennäköistä tarjokasta,  olen niin laiska, että yleensä en edes avaa ovea, jos näen jonkun kiipeävän pihatietä kansio kainalossa. Siinä on semmoinen huono puoli, että merkkaavat muistiin ja pyrkivät useamman kerran juttusille. Yleensä silleen klo 19 sunnuntaina. Ovenavausprosentti on vielä huonompi ja jossain kohtaa luovuttavat sitten.

Hälyttimiä innokkaasti tosiaan myyvät, kertovat naapurit. Ja ränniremppaa ja putkiremppaa. Ikkunaremppaa.
Kai myös keittiöremppaa. Putkirempalle ja keittiövastaavalle voisi olla tilaustakin, mutta kun niitä ei taida kannattaa ostaa erikseen, vaan yrittää löytää joku, joka tuntee jonkun ja saada molemmat tietty tehtyä suunnilleen samaan aikaan...

T: Xante

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4698
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #6 : Tammikuu 24, 2019, 13:18:52 »
Kerrostaloissa remonttireiskat jättävät lappusia postiluukkuun. Ja tietysti innokkaimmat kyselevät asiakkailtaan potentiaalisista uusista uhreista. Eräs tuttu oli saanut juuri tällaisen suosituksen kautta tarjouksen parketin vaihdosta. Kyseli mielipidettäni hinnasta. Pikaisella laskutoimituksella laskelmani näytti aika tarkkaan pilkkuvirhettä tarjouksessa. Jäi tilaamatta.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 5463
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #7 : Tammikuu 24, 2019, 14:52:45 »
Pohjanmaa taitaa olla hämärähommien ja huijauksen ja rikollisuuden kehto Suomessa. Itsellänikään ei ole hyviä kokemuksia alueen bisnesihmisistä. No, peräkärryn kävin ostamassa Seinäjoelta viime toukokuussa, eikä sen kanssa ole vielä ilmennyt ongelmia, vaikka myjä oli kuin karikatyyri 1970-luvun huijarielokuvan tyypistä. Pohjanmaa on vaurasta ja yritteliästä seutua, joten varmaan siihen liittyy paljon hyvääkin. Mutta kääntöpuolena se on toisenlaisen bisnes ja mentaliteetti.

Mitä kierteleviin myyjiin tulee, niin viime kesänä pihamme edustalle pysähtyi pakettiauto, josta nousi nuorehko tukeva mieshenkilö myymään lihaa. En tietenkään ostanut jo pelkästään siitä syystä, että ylipäätään osta lihaa. Myynnissä olisi ollut erilaisia lihatuotteita makkaroista alkaen.

Lisäys: Tyttärelläni oli kevättalvella 2009 jonkin aikaa vuokra-asunto (taisi olla alivuokralais-) Helsingissä. Talo on mielenkiintoisesti ikään kuin sisäpihalla. Vietin yhden tai kaksi yötä tuolla asunnossa. Se oli kylmä kuin jääkaappi. Taloon oli tehty ikkunaremontti, jonka jäljiltä oli jäänyt niin isot kolot ikkunankehysten ja seinän väliin, että verhot heiluivat tuulessa, kun koloista tuuli. Luultavasti olisi kynttilä sammunut ikkunalaudalla vedon voimasta. Tuo kämppä oli aivan hirveä paikka. Sisällä piti olla ulkonvaatteissa ja siitä huolimatta hytisi kylmästä.

https://www.google.fi/maps/@60.1610833,24.9303463,229m/data=!3m1!1e3?hl=fi


« Viimeksi muokattu: Tammikuu 24, 2019, 15:02:00 kirjoittanut Kopek »

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #8 : Tammikuu 26, 2019, 15:40:29 »
Iltalehdestä remonttikauppiaan tunnustuksia:

Aggressiivisen remonttikaupan pimeän puolen nähnyt ammattilainen ei itsekään enää luota myyntimiehiin - tällaisia ovat häikäilemättömimmät kaupustelukeinot
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c9452989-22f3-4206-b397-01c7cfae7352

Loppukaneetti:
"– Kilpailuttakaa tarjouksenne. Nukkukaa aina yön yli ennen sopimuksen allekirjoittamista. Älkää koskaan tehkö nopeita päätöksiä, sillä juuri sitä myyjät haluavat, Jari sanoo."


Näin,
AV.
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
Vs: VARO remonttihujareita!
« Vastaus #9 : Tammikuu 26, 2019, 16:34:01 »


Ja vielä toinen juttu samasta aiheesta tänään:

Ex-päällikkö kertoo karusta työstä parjatussa remonttifirmassa: provisiopalkkaiset myyjät änkivät sisään ovista, esimiehet nauttivat palkintomatkoista etelässä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ec4542b-73bd-4915-aa8d-63f876594d99

Pari lainausta:
"– Jokainen uusi työntekijä koulutettiin hommaan, Tero sanoo.

Koulutuksen tasosta häneltä ei tosin löydy juuri hyvää sanottavaa. ”Aivopesulla” sparrattiin yksinomaan tekemään rahaa ja tulosta keinoja kaihtamatta: asiakashankkijoita kehotettiin laittamaan käsi sulkeutuvan oven väliin tai vielä mieluummin tunkeutumaan eteiseen kauppoja hieromaan.
.....

Yrityksellä oli käytössä karttapalvelu, josta löytyi tietoja kaikista myyntialueiden taloista. Asiakashankkijat kirjasivat asukkaiden nimiä ja puhelinnumeroita sekä merkkasivat jokaisen talon värikoodilla käynnin onnistumisen perusteella.

– Punainen tarkoitti, ettei asukas ollut paikalla. Oranssilla värillä merkattiin tavoitetut asukkaat, joille ei saatu varattua myyntiaikaa. Vihreät olivat onnistuneita kohteita, Tero selittää.

Johtajat seurasivat työntekijöiden tekemiä merkintöjä. Jos esimerkiksi 30 käynnillä oli päässyt sisään vain kolmeen taloon, passitettiin asiakashankkija takaisin koulutukseen.

– Lähtökohta oli se, että aina piti päästä taloon sisälle.
......

Hinnat olivatkin Teron mukaan ”poskettomia”: alihankkijalta ostetun tuotteen hinta saattoi olla 700–900 euroa asennettuna, mutta yritys veloitti asiakkaalta 1200–1500 euroa per tuote.

Itse tilatut ja asentajalla asennutetut vastaavat tuotteet maksavat Teron arvion mukaan alle 500 euroa kappaleelta.
......

Motivaatiota onnistumiseen oli takuulla myös myyjillä, sillä heillä ei ollut lainkaan pohjapalkkaa. Tili perustui toteutuneisiin myynteihin.

– Jos teit nollakuukauden, niin olit ajanut keikoille omilla bensoilla ja that’s it, Tero tuhahtaa.

Päälliköt saivat sen sijaan osuuden kaikista alaistensa myynneistä."


Ja sama meno jatkuu kaikilla vähänkin vanhemmilla omakotialueilla joka Jumalan päivä......


AV.
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.