Kirjoittaja Aihe: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset  (Luettu 6161 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset
« Vastaus #135 : Heinäkuu 20, 2023, 21:07:19 »
^Täytyi oikein tarkistaa koska Charles ja Camilla avioituivat, vuonna 2005. Eihän tuosta ole kuin 18 vuotta. Toki he mitä ilmeisimmin olivat olleet yhteisessä vuoteessa ennen avioon astumista. Selvisi myös, että Charlie ja Cam menivät naimisiin siviilivihkimyksessä. Ilmeisesti, koska molemmat ovat eronneita ja karanneita.

Lisäys. Tuo, että voi valita monesta sängystä, mihin menee tutumaan - tai mitä tekeekään - lienee upporikkaan kuninkaan elämän parhaita puolia.
Kun rikastun, hankin palvelijan tekemään kaikkea tuota, ehkä kax...!?

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10875
 • crazy cat lady
Vs: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset
« Vastaus #136 : Elokuu 17, 2023, 12:46:42 »
On ollut kohtalaisen kovaa tämän kuninkaallisen Kremppamestarin elämä

Ludvig oli sairauksien ruhtinas, jonka peräsuoli muutti maailmaa pysyvästi
Aurinkokuningas oli kuolla monta kertaa ja kärsi jopa kymmenistä sairauksista. Hän eli kuitenkin vanhaksi – lääkäreiden hoidoista huolimatta.

Hän sairasti muun muassa kupan, tippurin, isorokon, kihdin, lavan­taudin ja puna­rokon. Lisäksi hänellä oli vaikea peräsuoli­fisteli ja hän kärsi hammas­mädästä.

Ludvig XIV:n hovin lääketiedettä käsittelevän, Cambridgen yliopistossa tehdyn artikkelin mukaan kuninkaan sairauslistalta löytyivät myös reuma, munuaiskivet, virtsaamisvaikeudet, vyöruusu ja unettomuus.

Edes Jumalan lahjaksi kutsuttu ruhtinas ei siis ollut turvassa sairauksilta – vaan tuntui pikemminkin vetävän niitä puoleensa.

----
KUNINKAAN kuuluisimpia koettelemuksia täiden, tippurin ja kupan sijaan lienee kuitenkin hänen kivulias peräsuoliavanteensa.
– Hänelle oli puhjennut paise peräsuolesta välilihaan, ja sinne oli syntynyt avanne eli aukko, kertoi kirurgian dosentti Markku Äärimaa IS:n haastattelussa vuonna 2016.

Aurinkokuninkaan peräaukon leikkaus oli Äärimaan mukaan uhkayritys, jota harjoiteltiin kuukausien ajan muilla potilailla. Osa heistä menehtyi.
Lopulta kuninkaan peräsuolileikkaus oli menestys, sillä hän eli sen jälkeen vielä 29 vuotta. Leikkaus muutti käsitystä kirurgian mahdollisuuksista ja rajoista.

Aurinkokuninkaalle tehty operaatio oli yksi käännekohta lääketieteen historiassa. Se vaikutti positiivisesti koko alaan ja sen arvostukseen.


Kannattaa lukea koko artikkeli, sillä sieltä löytyy lisää kremppoja, joko kuninkaaseen muuten vain ilmaantuneita tai lääkäreiden aiheuttamia. Aika puistattavaa on ollut hampaiden poisto noina aikoina. Olisi ollut hyvä lisä tällekin foorumille :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset
« Vastaus #137 : Elokuu 17, 2023, 20:22:06 »
Tästä lähtien Ludvig XIV olkoon ihanteemme.
...
Nnjoo..., Voisihan tuota miettiä:
a) Olisitko normi-ihminen
b) Ludvig XIV tauteineen
Ihan hyvä kysymys...!
. . .
Saattaisin valita kunkun aseman, vaikken ole valtaahimoava.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9012
Vs: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset
« Vastaus #138 : Syyskuu 02, 2023, 20:16:02 »
Seuraava, puolitoistatuntia kestävä BBC:n dokumentti on vuodelta 1969 ja kuvaa Englannin kuninkaallisperheen arkea ja vapaa-aikaa - tai sitten ei.

Dokumentti on propagandaa, ja sen tekeminen oli kuningatar Elisabethin idea sitä vastaan, kun kunigaspehettä pidettiin täysin vieraantuneena rahvaan elämästä. Pyrkimyksenä oli osoittaa, että pohjimmiltaan he olisivat ihan tavallisia ihmisiä siinä kuin muutkin, joskin tietysti tavanomaista rikkaampia, vaikutusvaltaisempia, arvokkaampia... Ööh. Vaikka Elisabeth sitten vielä syynäsi dokumenttia monelta kantilta yli kuukauden, ennen kuin se näytettiin televisiossa, niin dokumentti onnistuu vakuuttamaan juuri päinvastaisesta, kuin oli jalo pyrkimys. Se on niin tahattoman koominen, että sen näyttäminen toiseen kertaan kiellettiin.

En ole itse katsonut dokumenttia kokonaan, ainoastaan satunnaisia kohtauksia, ja nekin kursiivinomaisesti:

ROYAL FAMILY 1969 BBC Documentary (YT).

Mainittakoon esimerkiksi hilpeä kohtaus, jossa kuningasperhe on muka viettämässä yhdessä grillipiknikkiä, löytyy ajasta 26 minuuttia alkaen. Touhu näyttää siltä, että arvon perhe voisi olla toisilleen entuudestaan täysin tuntemattomia, eikä kukaan oikein tiedä, mitä tehdä. Itse valmistettu salaattikin jää tyngäksi, kun ei sinne osannut itse oikein muuta pikkoa, kuin salaatinlehtiä!
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2023, 20:21:33 kirjoittanut Aave »
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset
« Vastaus #139 : Syyskuu 02, 2023, 22:56:31 »
Yhteiskunnalle historia ja traditiot ovat arvokkaita, toivottavasti Britanniassakin se joskus ymmärretään.