Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Kartanot, linnat, palatsit, aateliset ja kuninkaalliset

Aloittaja kertsi, joulukuu 12, 2021, 12:28:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - heinäkuu 09, 2023, 18:03:18
^Täytyi oikein tarkistaa koska Charles ja Camilla avioituivat, vuonna 2005. Eihän tuosta ole kuin 18 vuotta. Toki he mitä ilmeisimmin olivat olleet yhteisessä vuoteessa ennen avioon astumista. Selvisi myös, että Charlie ja Cam menivät naimisiin siviilivihkimyksessä. Ilmeisesti, koska molemmat ovat eronneita ja karanneita.

Lisäys. Tuo, että voi valita monesta sängystä, mihin menee tutumaan - tai mitä tekeekään - lienee upporikkaan kuninkaan elämän parhaita puolia.
Kun rikastun, hankin palvelijan tekemään kaikkea tuota, ehkä kax...!?

Hippi

On ollut kohtalaisen kovaa tämän kuninkaallisen Kremppamestarin elämä

Ludvig oli sairauksien ruhtinas, jonka peräsuoli muutti maailmaa pysyvästi
Aurinkokuningas oli kuolla monta kertaa ja kärsi jopa kymmenistä sairauksista. Hän eli kuitenkin vanhaksi – lääkäreiden hoidoista huolimatta.

Hän sairasti muun muassa kupan, tippurin, isorokon, kihdin, lavan­taudin ja puna­rokon. Lisäksi hänellä oli vaikea peräsuoli­fisteli ja hän kärsi hammas­mädästä.

Ludvig XIV:n hovin lääketiedettä käsittelevän, Cambridgen yliopistossa tehdyn artikkelin mukaan kuninkaan sairauslistalta löytyivät myös reuma, munuaiskivet, virtsaamisvaikeudet, vyöruusu ja unettomuus.

Edes Jumalan lahjaksi kutsuttu ruhtinas ei siis ollut turvassa sairauksilta – vaan tuntui pikemminkin vetävän niitä puoleensa.

----
KUNINKAAN kuuluisimpia koettelemuksia täiden, tippurin ja kupan sijaan lienee kuitenkin hänen kivulias peräsuoliavanteensa.
– Hänelle oli puhjennut paise peräsuolesta välilihaan, ja sinne oli syntynyt avanne eli aukko, kertoi kirurgian dosentti Markku Äärimaa IS:n haastattelussa vuonna 2016.

Aurinkokuninkaan peräaukon leikkaus oli Äärimaan mukaan uhkayritys, jota harjoiteltiin kuukausien ajan muilla potilailla. Osa heistä menehtyi.
Lopulta kuninkaan peräsuolileikkaus oli menestys, sillä hän eli sen jälkeen vielä 29 vuotta. Leikkaus muutti käsitystä kirurgian mahdollisuuksista ja rajoista.

Aurinkokuninkaalle tehty operaatio oli yksi käännekohta lääketieteen historiassa. Se vaikutti positiivisesti koko alaan ja sen arvostukseen.


Kannattaa lukea koko artikkeli, sillä sieltä löytyy lisää kremppoja, joko kuninkaaseen muuten vain ilmaantuneita tai lääkäreiden aiheuttamia. Aika puistattavaa on ollut hampaiden poisto noina aikoina. Olisi ollut hyvä lisä tällekin foorumille :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Tästä lähtien Ludvig XIV olkoon ihanteemme.
...
Nnjoo..., Voisihan tuota miettiä:
a) Olisitko normi-ihminen
b) Ludvig XIV tauteineen
Ihan hyvä kysymys...!
. . .
Saattaisin valita kunkun aseman, vaikken ole valtaahimoava.

Aave

#138
Seuraava, puolitoistatuntia kestävä BBC:n dokumentti on vuodelta 1969 ja kuvaa Englannin kuninkaallisperheen arkea ja vapaa-aikaa - tai sitten ei.

Dokumentti on propagandaa, ja sen tekeminen oli kuningatar Elisabethin idea sitä vastaan, kun kunigaspehettä pidettiin täysin vieraantuneena rahvaan elämästä. Pyrkimyksenä oli osoittaa, että pohjimmiltaan he olisivat ihan tavallisia ihmisiä siinä kuin muutkin, joskin tietysti tavanomaista rikkaampia, vaikutusvaltaisempia, arvokkaampia... Ööh. Vaikka Elisabeth sitten vielä syynäsi dokumenttia monelta kantilta yli kuukauden, ennen kuin se näytettiin televisiossa, niin dokumentti onnistuu vakuuttamaan juuri päinvastaisesta, kuin oli jalo pyrkimys. Se on niin tahattoman koominen, että sen näyttäminen toiseen kertaan kiellettiin.

En ole itse katsonut dokumenttia kokonaan, ainoastaan satunnaisia kohtauksia, ja nekin kursiivinomaisesti:


ROYAL FAMILY 1969 BBC Documentary (YT).

Mainittakoon esimerkiksi hilpeä kohtaus, jossa kuningasperhe on muka viettämässä yhdessä grillipiknikkiä, löytyy ajasta 26 minuuttia alkaen. Touhu näyttää siltä, että arvon perhe voisi olla toisilleen entuudestaan täysin tuntemattomia, eikä kukaan oikein tiedä, mitä tehdä. Itse valmistettu salaattikin jää tyngäksi, kun ei sinne osannut itse oikein muuta pikkoa, kuin salaatinlehtiä!
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Yhteiskunnalle historia ja traditiot ovat arvokkaita, toivottavasti Britanniassakin se joskus ymmärretään.

Hayabusa

Brittihovi pulassa – Kuninkaalliset eivät riitä
Kuningas Charles puhui jo ennen valtakauttaan aikomuksistaan supistaa monarkiaa ja vähentää kuninkaallisen perheen työskentelevien jäsenten määrää. Näin hän on vuoden kestäneen valtakautensa aikana myös tehnyt, ehkä jopa liiaksiin.

Brittilehti OK kirjoittaa, ettei hovissa ole enää tarpeeksi kuninkaallisia kaikkiin edustustehtäviin.


Sopivaa korvausta vastaan voisin auttaa Charlesia ja ryhtyä tilapäiseksi prinssiksi. Osaan vilkuttaa arvokkasti ja jopa tehdä kravattiin windsor-solmun.  ;)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

^
Kauhistuin jo, että tarjouduit Charlesin paikalle ja sieluni silmin näin mitä "velvollisuuksia" siihen hommaan kuuluu. Vasta sitten ymmärsin, että tarjouduit vain prinssiksi. Vielä on vaikea muistaa, että Charles on kunkku.  :o :D

Ei siellä sitten ole harkittu vähentää niitä edustustehtäviä, jos jokaiseen ei kruunupäitä riitä? Todennäköisesti suurin osa niitä on jotain kissanristiäisiä, jossa se parempiväki patsastelee jonkun tyhjänpäiväisen asian tiimoilla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^
Juu ihan prinsseys riittää. Tosin kaikkiin prinssijuttuihin en ala. Esimerkiksi valkoisella, tai minkään muunkaan värisellä, hevosella en suostu ratsastamaan. Yksi kerta hevosen selässä riitti tähän elämään. Voisin esimerkiksi vilkutella Rolls Roycen takapenkiltä matkalla avaamaan viskitislaamoja yms tärkeää.  ;D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

Euroopan kuninkaallisistakin pitää muistaa että mitä serkumpi, sitä herkumpi.
Myös Euroopan valtauskonto on lähi-itäläistä juutalaisuuden ylipaisunutta lahkolaisuutta.
Moderni kehitys taas nojaa intialais-arabialaisiin numeroihin ja itse väestö on lähtöisin Afrikasta joka opetteli maanviljelyksen lähi-idässä.
Sontavarpaiden Eurooppa, sanoisi kiihkeämpi kaveri.


kertsi

Keskiajalta aina ensimmäiseen maailmansotaan asti kestänyt vuosisatoja pitkä sisäsiittoisuuden kausi jätti jälkensä Euroopan kuningashuoneisiin. Eritoten kun kruunupäitä lisäksi teloitettiin erinäisissä vallankumouksissa ja reformaatioissa, jäi valinnanvaraa vähemmän siniverisissä puolisoehdokkaissa prinsseille ja prinsessoille. Varsinkin kruununperijöille oli jostain syystä olennaisen tärkeää, että puolisolla oli kuninkaallista verta suonissaan. Ja karseitahan seuraukset sitten olivat sisäsiittoisuudesta.

https://organicindiatoday.com/sv/farorna-med-kunglig-inavel/
I Europa var kunglig inavel i en eller annan grad vanligast från medeltiden fram till utbrottet av första världskriget. Eftersom man inte kunde gifta sig med vanliga medborgare och stod inför en krympande dejtingpool av kungligheter med motsvarande social status – särskilt som reformationen och revolutionen minskade det tillgängliga beståndet allt snabbare från 1500-talet och framåt – var det enda gångbara alternativet att gifta sig med en släkting.

Euroopan kuninkaalliset ja olettaisin aatelisetkin ovat joutuneet naimaan (mukamas) arvoisensa puolison, mikä tarkoitti sitä, että valinnanvaraa ei paljon ollut, jos Hänen kuninkaalliseksi korkeudekseen tituleeratun prinsessan piti naida Hänen kuninkaalliseksi korkeudekseen tituleeratun prinssin. Britannian taannoinen Hänen kuninkaalinen korkeutensa prinsessa Victoria aiheutti valtaisan skandaalin naidessaan serkkunsa. Ei siksi, että serkku oli siis hänen serkkunsa, vaan siksi, että serkku Albert oli pelkkä Hänen korkeutensa prinssi Albert, eikä siis Hänen kuninkaallinen korkeutensa. Victoria oli kuninkaan jälkeläinen, mutta Albert vain herttuan jälkeläinen. Heidän jälkeläisilleen sitten siunautui serkusavioliitosta yhtä ja toista sukurutsan seurauksena, esimerkiksi porfyriaa ja verenvuototautia. Muistaakseni sitä verenvuototautia sitten levitettiin moneen maahan Eurooppaan ja Venäjällekin, ja näitä molempia tauteja ympäri Eurooppa.

Habsburgit tosiaan olivat valtavan sisäsiittoisia, ja heitähän vilisi Euroopan kruunupäinä monella suunnalla:

På 1500-talet hade den heliga romerska kejsaren Karl V en gång styrt stora delar av det som nu är Tyskland, Ungern, Tjeckien, Spanien, Nederländerna, Belgien, södra Italien, västra Polen och framväxande kolonier i Amerika och Asien
. Hans imperium var det första som "solen aldrig gick ner". Men hundra år senare hade den genetiska linjen försämrats så allvarligt att den sista manliga arvtagaren var fysiskt oförmögen att föda barn. Detta innebar att det spanska habsburgska styret upphörde och att familjegrenen dog ut.[/i]

Viimeinen Habsburg oli niin sisäsiittoisuuden runtelema, ettei enää pystynyt lisääntymään, ja siihen loppui Habsburgin sukulinja tuon linkin mukaan.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Aika moni aatelissuku on köyhtynyt sitä mukaa kuin yhteiskunta on tasa-arvoistunut, ja aatelisten erioikeuksia kuten verovapautta ja läänityksiä on karsittu. Moni aatelislinna ja aateliskartano ei enää ole asuinkäytössä, tai rakennusten käyttötarkoitusta on muutettu esimerkiksi hotelliksi, pitopalvelupaikaksi/ravintolaksi, kylpyläksi, kurssikeskukseksi, taiteilijaresidensseiksi. Mitähän muita bisnesideoita voisi olla köyhtyneelle kartanon tai linnan omistajalle, joka haluaa hyödyntää rakennuksia, tai ainakin estää niiden rapistumisen hankkimalla varoja liiketoiminnan avulla, jossa rakennuksia hyödynnetään?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

Lainaus käyttäjältä: kertsi - maaliskuu 17, 2024, 12:36:01Aika moni aatelissuku on köyhtynyt sitä mukaa kuin yhteiskunta on tasa-arvoistunut, ja aatelisten erioikeuksia kuten verovapautta ja läänityksiä on karsittu. Moni aatelislinna ja aateliskartano ei enää ole asuinkäytössä, tai rakennusten käyttötarkoitusta on muutettu esimerkiksi hotelliksi, pitopalvelupaikaksi/ravintolaksi, kylpyläksi, kurssikeskukseksi, taiteilijaresidensseiksi. Mitähän muita bisnesideoita voisi olla köyhtyneelle kartanon tai linnan omistajalle, joka haluaa hyödyntää rakennuksia, tai ainakin estää niiden rapistumisen hankkimalla varoja liiketoiminnan avulla, jossa rakennuksia hyödynnetään?
Markkinatalous. Teet linnastasi hotellin!