Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Pitäisikö sudet ampua?

Aloittaja Laika, helmikuu 03, 2022, 15:38:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

LainaaKoira palautettiin omistajalleen tiistaina, koska poliisin selvityksen mukaan koira ei ole aikaisemmin hyökännyt ihmisten kimppuun.

Montako kertaa koiran pitää hyökätä ihmisen kimppuun, jotta sitä ei enää palautettaisi omistajalleen?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Hippi - heinäkuu 10, 2024, 19:42:37
LainaaKoira palautettiin omistajalleen tiistaina, koska poliisin selvityksen mukaan koira ei ole aikaisemmin hyökännyt ihmisten kimppuun.

Montako kertaa koiran pitää hyökätä ihmisen kimppuun, jotta sitä ei enää palautettaisi omistajalleen?

Aikaisempaa poliisioperaatiota koiran suhteen ei noteerattu.

Lainaa– Edellisen kerran koira pääsi karkuun asunnosta asumisen alkuvaiheessa, omistaja kertoo.

Silloin koira oli päässyt asunnosta rappukäytävään.

– Naapurit olivat silloin vieneet koiran takaisin sisälle, mutta se oli aina päässyt sieltä ulos, joten poliisit soitettiin paikalle.

Poliisi totesi, että ovi on rikki, mutta sen huoltamiseksi ei kuitenkaan tehty isompia liikkeitä.

Järkälemäisen ja vaikealuonteisen koiran pitäminen kerrostaloasunnossa on jo mielestäni eläinrääkkäystä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Saares

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 04, 2022, 10:24:01
LainaaSusien myrkytystapaukseen kytkeytyviä vapaaehtoistoimijoita erotetaan tehtävästään

Torstai 3.2.2022

Lieksassa todetun susien myrkyttämistapauksen yhteydessä on ilmennyt, että suurpetohavainnoinnin ja reviiriyhteistyön parissa toimivia vapaaehtoisia on esitutkintapöytäkirjan mukaan kytkeytynyt tapahtumiin.

Tapauksen esitutkintamateriaalin perusteella Suomen riistakeskus on todennut, että kaksi alueella toiminutta petoyhdyshenkilöä ei enää nauti tehtävässä vaadittavaa luottamusta ja heidät erotetaan tehtävästä.

Petoyhdyshenkilöt ovat suurpetoihin ja niiden jälkiin sekä jätöksiin perehtyneitä, koulutettuja ja riippumattomia tutkimuksen avustajia. Vuoden 2021 aikana aktiivisia petoyhdyshenkilöitä oli yhteensä 2 410. Suomen riistakeskus voi nimittää tehtävään henkilön, joka on käynyt riistakeskuksen järjestämän koulutuksen ja tunnetaan rehelliseksi ja luotettavaksi, ja on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva.

Suomen riistakeskus  voi myös tarvittaessa erottaa sellaisen henkilön, joka on käyttäytynyt tehtävässä sopimattomalla tavalla. Riistakeskus on jo vuosien ajan valvonut petoyhdyshenkilöiden toiminnan asianmukaisuutta.  Ilmi tulleissa lievemmissä tapauksissa on selvitty huomautuksella ja vakavammissa tapauksissa erotettu tehtävästä.

Petoyhdyshenkilöissä on siis ollut hyvin susivastaisia henkilöitä jotka ovat saaneet sisäpiirin tietoa ja käyttäneet sitä väärin, rankalla tavalla. Täysin vastoin Riistakeskuksen ohjeita, määräyksiä, vaatimuksia ja koulutusta.

Mikä on siis tämä Riistakeskus, mikä myöntää kaatolupia joita oikeus joutuu sitten perumaan?

Lainaus käyttäjältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_riistakeskusSuomen riistakeskus on riistatalouteen keskittyvä itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka toimii maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla. Suomen riistakeskus on osa julkista riistakonsernia.

Suomen riistakeskuksella on julkisia hallintotehtäviä, kuten riistaeläinten pyyntilupien myöntäminen, sekä muita riistataloutta ja -politiikkaa edistäviä tehtäviä, kuten riistanhoitoyhdistysten toiminnan tukeminen ja riistanhoidon hyvien käytäntöjen vahvistaminen. Riistakeskuksen tehtävät määritellään riistahallintolaissa. Riistakeskus tarjoaa tietoa metsästyksestä muun muassa julkaisemalla Metsästäjä-lehteä.

Suomen riistakeskus on perustettu vuonna 2011. Samalla lakkautettiin Metsästäjäin Keskusjärjestö ja riistanhoitopiirit. Riistakeskuksella on keskustoimisto Helsingin Tapanilassa sekä viisitoista aluetoimistoa eri puolilla Suomea. Riistapolitiikan strategiaa tukee valtakunnallinen riistaneuvosto ja riistakeskuksessa ylintä päätösvaltaa käyttää hallitus.

Töissä siellä on 83 henkilöä, jotka tietysti tekevät muutakin kuin pohtivat montako Suomen 200 sudesta pitää ampua, jotta ihmiset uskaltaisvat vielä sienestää.

Mikä on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos?

Lainaus käyttäjältä: https://www.minilex.fi/a/itsen%C3%A4inen-julkisoikeudellinen-laitosItsenäiset julkisoikeudelliset laitokset muodostavat välillisen valtionhallinnon. Itsenäiset julkisoikeudelliset laitokset ovat oikeustoimikelpoisia ja niille on uskottu hallintotehtäviä ja julkista valtaa. Ne päättävät ihmisiin kohdistuvista oikeuksista ja velvollisuuksista ja niiden toiminnasta on säädetty laissa. Itsenäisiä julkisoikeudellisia laitoksia ovat muun muassa Kansaneläkelaitos ja Suomen Pankki. Itsenäisillä julkisoikeudellisilla laitoksilla on tavallisesti myös oma talous ja hallinto. Niiden toimintaa valvoo kuitenkin valtio.

Kansaneläkelaitos, Suomen Pankki ja Riistakeskus.

Ehdotan, että perustetaan Suomen Sakonsaajien Keskusjärjestö, josta sitten muodostetaan Sakkokeskus joka määrää sakotettavista ja sakkojen suuruudesta. Toiminta rahoitetaan valtion kassasta. Luulen, että 500 miljoonaa riittäisi organisaation pyörittämiseen. Vapaaehtoiset sakkoyhdyshenkilöt voisivat hoitaa valvontaa, näin poliisilta vapautuisi resursseja. Hyviä johtajavirkoja olisi myös tarjolla ent. kansanedustajille ja heidän luottohenkilöilleen. Heillä olisi suurin asiantuntemus kun perheenjäsenille annettaisiin sakkolappuja.

Suomessa on petoyhteyshenkilöitä yli 2400. Susia n.200. Susia pitäisi lisätä jotta tasapaino saavutettaisi.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Saares - heinäkuu 11, 2024, 12:34:49Suomessa on petoyhteyshenkilöitä yli 2400. Susia n.200. Susia pitäisi lisätä jotta tasapaino saavutettaisi.

Tusina yhteyshenkilöä sutta kohden kuulostaa paljolta mutta susia ja muita petoeläimiä on harvassa.

Lainaa– Petoyhdyshenkilöt ovat Suomen riistakeskuksen koulutuksen käyneitä ja tehtävään nimittämiä vapaaehtoisia toimijoita riistanhoitoyhdistyksissä. He ovat tietoisia oman alueensa suurpetokannoista, käyvät tarkastamassa kansalaisten ilmoittamia suurpetohavaintoja ja kirjaavat vahvistetut havainnot Tassu-järjestelmään.
...
Petoyhdyshenkilöllä on myös tärkeä tehtävä selvittää, kuinka monta eläimiä on ollut ja millaisia yksilöitä ne ovat olleet. Erityisesti ilveksen kohdalla mahdolliset pentuhavainnot on tärkeä saada kirjattua. Kun maastokäynti on suoritettu, havainnot merkitään Tassu-järjestelmään.
...
– Suurpetohavainnot menevät Luonnonvarakeskukselle, jossa ne ovat yksi tärkeä osa suurpetojen kanta-arviossa. Keräämällä tietoa suurpetojen liikkeistä, saadaan todenmukaisempaa tietoa niiden lukumäärästä ja käyttäytymisestä.
https://metsastajalehti.fi/rhyt-ja-seurat/mika-ihmeen-petoyhdyshenkilo/
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Väärinkäytän susiketjua susien kotikutoisiin sukulaisiin. Tuollahan jo pohdin montako kertaa koiran on hyökättävä ihmisen kimppuun, että se poistettaisiin muonavahvuudesta. Tarkkaa vastausta tuohon ei kai ole, mutta eläinten kimppuun koirat saavat hyökkäillä ja pitää koko kylää pelon vallassa.

Koirakaksikko tappaa kotieläimiä ja pitää savolaista kylää kauhun vallassa – näin poliisi kommentoi

Koirille on rakennettu vaatimusten mukainen tarha, jossa niiden pitäisi oleskella. Koirat haluaa kuitenkin olla villejä ja vapaita ja haukata lammasta reissuillaan.

Jostain kumman syystä asia ei tunnu kuuluvan poliisille eikä virkaeläinlääkärillekään. Piskeistä on tehty rikosilmoituksia ja joku korvausvaatimuskin, mutta tuskin noillekaan korvaa lotkautetaan. Susi tuollaisena raggarina olisi jo päässyt hengestään.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️