Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 21, 2022, 14:53:40
Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - syyskuu 21, 2022, 12:51:28
'Luulen', että nykyiset rintamalinjat pitänevät vaikka kansainvälisesti vyörytetään uusia  skenaarioita vastaisen varalle.

Nyt Venäjä pyrkii säilyttämään statuksensa ja tarvitaan melkoinen valtamahti tilanteen totaaliseksi muuttamiseksi.

Odotan, että Venäjä ja Ukraina pikku hiljaa väsyy jatkuvaan ihmisten teurastamiseen molemmin puolin ja sitten onkin rauhanneuvottelujen aika...

Toivotaan, että ko. on mahdollisimman nopeasti eikä liian myöhään...

Kaikkea hyvää tulevat rauhanneuvottelijat asiassanne molemmin puolin.

Muisto Keijo Kullervo

Miksi Venäjä väsyisi? Moskovan hallitushan tapattaa vähemmistöjä ja pääsee näistä näin näppärästi eroon.
No, ei ainakaan arvosta vähemmistöjään, kun burjaatteja tms. on rintamalle lähettänyt.
Äiti-Venäjä ei ole kiva äiti!

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Aave - syyskuu 21, 2022, 11:22:02
Mutta itse puhe oli jälleen sekoitus propagandaa, bluffia - ja teknisesti tarkkaan ottaen erittäin subjektiivinen. Shoigun mainitsema "25 miljoonaa, joista kerätään 300 000" on täyttä hölynpölyä - ei Venäjällä ole todellisuudessa mitään 25 miljoonan reserviä. Hänen listansa (Johon kuuluivat myös "erikoistaidot/koulutus") tarkoittaa käytännössä mitä vain - näin tulkiten kaikilla armeijan käyneillä myös Suomessa on jokin erikoistaito, kuten jääkäriys, tai tarvittaessa ihan vain suoritettu ajokortti. Lakiteknisesti puhe oli muotoiltu niin, että Venäjä voi jatkossakin kutsua tilannetta osittaiseksi mobilisaatioksi, mutta de facto se pitää sisällään kaikki muutkin, kuin vain ressut ja aiempien sotien veteraanit.
Täällä näyttää tulevan jonkinlaista vahvistusta "osittaiselle", siis sen lainausmerkeille:
Dmitry Gurbanov @Dimmu141
Vaikka Putin puhui, että mobilisaatio on "osittainen", niin kukaan venäläinen riippumatta jos hän on sotaa vastaan tai puolesta ei usko siihen.
-----
Tarja Koivumäki 🇫🇮 @tarjakoivumaki
Ukaasin teksti on julkinen. Siinä ei puhuta osittaisesta mitään. Shoigun mukaan reserviläisiä, joita asia koskee, on yli 25 milj. Tästä joukosta kutsutaan 300 000. Yhtä osittainen kuin operaatio on spetsialnyi.

- https://twitter.com/Dimmu141/status/1572507733345337345
Älä persu äänestä. Se on turhaa, turhempaa kuin Suomen 0,1% osuus ilmastonmuutoksesta. Sun vaikutukses on mitättömät 0,000 000 5 % EU:ssa.
Ota mieluummin olutta rannalla kauniin naisen kanssa ja hiekat nakkaa koko tylsälle byrokraattien EU:lle!

Aave

#2747
^
Ei koko paskamobilisaatiossa ole propagandan näkökulmasta kyse mistään muusta kuin siitä, että Putin ja kätyrinsä voivat kutsua sitä sisäpoliittisesti loputtomiin osittaiseksi, vaikka se todellisuudessa koskee kaikkia asevelvollisuusikäisiä. Ainoat, jotka edes jotenkin auttavasti rajattiin mobilisaation ulkopuolelle ovat Venäjän aseteollisuuden piirissä jo valmiiksi palvelevia, siinä koko roska pääpiirteissään. Venäläinen reserviläisyys ei myöskään toimi kuten Suomessa; pelkästään tästä voisi kirjoittaa pitkään, mutta ehkä palaan siihen jossain vaiheessa myöhemmin.

Putin luo systemaattisesti venäläiseen rinnakkaistodellisuuteen laadittua, umpeensa sisäänkääntynyttä ja kuplautettua lähihistoriikkia. Käytännössä puhe sisälsi syytöksinä ja uhkauksina projektiona kaiken sen, mitä Putin on itse on tehnyt, ja tekee. Niillä rationaalisilla venäläisillä joita vielä kotimaassaan on, ja joilla sentään vielä raksuttaa, niin maskia tultiin riisuneeksi myös heidän suuntaansa:

- "Erikoisoperaation" alun yhtenä keskeisenä narratiivina oli, että Naton olemassaolo on ekstistentiaalinen uhka Venäjälle. Näin siis historiallisella hetkellä, jolloin Nato oli todellisuudessa jäämässä jo unholaan, ja koko organisaatio oltiin ajettu minimiinsä. Naton joukkkoja ei Ukrainassa näy, mutta Venäjän hallinnon narratiivissa kyse on sodasta Natoa vastaan.

- Että kyse olisi Luhanskin ja Donetskin "kansantasavaltojen" itsenäisyydestä? Vajaaälyisen lapsenkin olisi pitänyt jo toissapäivänä ymmärtää, että ei kyse ole mistään demokratiasta saati itsenäisyydestä, vaan Venäjän yrityksestä anneksoida lisää alueita itselleen, Krimin tapaan.

- Hilpeimpänä kaikesta, että kyse olisi venäläisvähemmistöjen suojelemisesta erinäisten "vähäisvaltioiden" alueilla. Nyt näitä kansallisia suojelukohteita kerätään korostetusti tykinruoaksi Ukrainaan, eikä enää riitä sekään, vaan siihen tarvitaan jo Venäjän omien suurkaupunkien nuoret miehet.Venäjän mahtava armeija tarvitsee myös tarvikehankintoja niinkin rajattomien resurssien maasta, kuin Pohjois-Koreasta.

- Samassa puheessa Venäjä ilmoitti virallisiksi miestappioikseen n. 6000 kaatunutta. Se on lukuun suhteutettuna jännä, että tarvittaisiin 300 000 uutta tykinruoaksi! :)

Vaikkahan olisi saanut vuositolkulla suunsa ja silmänsä täyteen propagandaa, niin jos on vähänkään älyä, niin ei näin eeppistä paskaa voi uskoa kaikesta huolimatta millään! Putin muovaa Venäjästä omannäköisensä, ja se on Pohjois-Korea 2.0. Perkeleen megalomaanisen typerä mies, mutta myös äärimmäisen vaarallinen mies. Kaikkein vaarallisimmillaan tämmöiset suuret johtajat ovat, kun ne alkavat uskoa omaan bluffiinsa. Ja juuri niin Putin tekee. 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Eilisen parhaat (Ja vahvistetut) uutiset olivat, että vankienvaihdossa on saatu takaisin Azovstalissa taistelleita ukrainalaisia, kuin myös tiettyjä siellä olleita vapaaehtoisia ulkomaalsia:

Aiden Aslin on vapaa, Kateryna Polishuk on vapaa, ja Mykhailo Vershinin on vapaa. Slava Ukraini!

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Laika

#2749
Lainaus käyttäjältä: Laika - syyskuu 21, 2022, 01:54:52
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 20, 2022, 18:30:22
Lainaus käyttäjältä: Aave - syyskuu 20, 2022, 12:35:12
^
Wagnerin omistajan rekrytointipuhetta seuratessa rivien välistä kyllä käy selväksi: "Meillä on tässä tämmöiset näennäiset standardit, mutta todellisuudessa kaikki käy".

Navalnyilla on oma käsityksensä värvättyjen vankien suorituskyvystä.

Ketään Venäjällä ei kiinnosta, mikä Navalnyin käsitys on mistään asiasta. Hän on yhtä kova poliittinen sana siellä kuin Johan Bäckman on Suomessa. Häntä tuskin voi laskea yhtään sen paremmin venäläiseen intelligentsijaan.

Helsingin Sanomat osoitti taas eilisessä kirjoituksessaan, mikä on perustava vika sen Venäjää koskevissa 'analyyseissä':

LainaaPutin-kriitikko Garri Kasparov liike­kannalle­panosta: "Olemme saavuttamassa pisteen, jossa monet Putinin hallinnon rakenteet alkavat hajoilla"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009085719.html

Ketään Venäjällä ei kiinnosta, mikä Kasparovin käsitys on mistään asiasta. Hän on yhtä kova poliittinen sana siellä kuin Johan Bäckman on Suomessa. Häntä tuskin voi laskea yhtään sen paremmin venäläiseen intelligentsijaan.

Ei ihme, jos länsimainen yleisö on täydellisen pihalla siitä, mistä Venäjällä puhutaan ja mitä siellä ajatellaan.

Taas kerran: Kasparov on itse asiassa urheiluidolini. Seurasin paljon hänen uraansa aikoinaan, ja lajia harrastaneena kävin läpi hänen pelejään. Ei mitään miestä vastaan! Mutta en ole tarpeeksi harhainen niin kuin suuri osa läntisestä yleisöstä tuntuu olevan, että lukemalla hänen poliittisia kommenttejaan saisin mitään todellista käsitystä venäläisestä politiikasta, koska Kasparovilla ei ole minkäänlaista relevanssia venäläisessä politiikassa. Hänen kannatuksensa lienee samaa luokkaa kuin Navalnyillä, eli molemmat ovat marginaalissa (ja Kasparovin tapauksessa, ei lännessä sen paremmin ymmärretä Kasparovin 'venäläistaustaakaan', koska tarkalleen ottaen hän on azerbaidjanilainen).

Lännessä on fetissi venäläisiin marginaalihenkilöihin ja heidän kommentteihinsa, koska myös länsi on täysin marginaalissa ja kieltäytyy kollektiivisesti käsittämästä sitä, minkä se heti käsittää kun puheeksi tulevat lännen omat intressit. Niistä ei tarvitse olla samaa mieltä: ei tarvitse olla edes samaa mieltä noiden intressien perustavanlaatuisesta oikeutuksesta. Lännessä kuitenkaan ei käsitetä edes niiden olemassaoloa.

Jos sen sijaan ei ymmärrä eikä halua ymmärtää, miksi ja miten ne erottavat marginaalisen poliitikon merkitsevästä poliittisesta hahmosta, niin koko venäjäkommentointi on kuin yrittäisi kampanjoida Johan Bäckmanista seuraavaa valtakunnan tason suomalaista kärkiehdokasta Suomessa. Paitsi että se tekee kampanjoivat naurunalaisiksi, osoittaa se tietämättömyyttä, jota kuvaa parhaiten anglosaksinen termi disconnect.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Socrates

^Laitoin Kasparovin upean voiton aikansa vahvimmasta shakkitietokoneesta tuonne shakkiketjuun.

Politiikassa hän tosiaan on kevyttä sarjaa.
Älykäs etsii vaniljapanoja, viisas etsii perspanoja.

a4

Venäjän vähemmistöt pakotetaan tykinruoaksi, ajamalla heidät venäläistämisen syrjinnän avulla köyhyyteen, velkakierteeseen, jopa nälkäkuoleman partaalle:
https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1567080315272716289

Muisto Keijo Kullervo

Ihmettelen, kun...

https://yle.fi/uutiset/3-12633994

Ukrainan presidentti tällaisia väittää kuin yllä linkissä?
Jos kerran venäläiset ovat vallanneet ydinvoimalan, niin miksi he pommittaisivat ko. ydinvoimalaa?
Noin kuin yllä väitti nimimerkki Laikkakin...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Brutto

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - syyskuu 22, 2022, 12:24:59
Ihmettelen, kun...

https://yle.fi/uutiset/3-12633994

Jos kerran venäläiset ovat vallanneet ydinvoimalan, niin miksi he pommittaisivat ko. ydinvoimalaa?


Silkkaa tyhmyyttään? Tulittivathan he ydinvoimalaa jo vallatessaan sitä ihan kuin eivät olisi tajunneet mikä ydinvoimala on. Samaa uskomatonta sekoilua myös Tshernobylissä, jossa sadat venäläiset sotilaat altistivat itsensä hölmöyttään säteilylle.

Ryssän touhusta on ihan turha hakea mitään järkeä. Koko hyökkäys Ukrainaan oli alun alkaenkin täysin älyvapaa ja myös edetessään se koostuu pelkästä sekoilusta.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Aave

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - syyskuu 22, 2022, 12:24:59

Jos kerran venäläiset ovat vallanneet ydinvoimalan, niin miksi he pommittaisivat ko. ydinvoimalaa?

Muisto Keijo Kullervo
Ydinvoimalan läheisyyteen pommittaminen on vinkki ja kiristystoimi, mitä sille voidaan tehdä - ja mitä samalla tapahtuisi. Minua huvittaa, että mitä ihmettelemistä asiassa on?

Kysy itseltäsi mieluummin, miksi Ukraina haluaisi tuhota oman ydinvoimalansa (Se on samalla Euroopan suurin)? Siellä on tulossa hirvittävä talvi kun sähkö, lämpö ja vesi ovat poikki monilta alueilta, eikä niitä pystytä korjaamaan ennen talvea. Zaporizzjan voimala on kytketty pois päältä.


Lisäys: Ovat venäläiset kyllä niin perkeleen tyhmiäkin, että Brutonkin kirjoittama pitää paikkansa.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Vankienvaihdossa Ukraina sai viisi sotilaskomentajaa, 10 vapaaehtoista ulkomaalaissotilasta, ja 200 ukrainalaissotilasta.

Vapautuneista 215 sotilaasta 124 on upseereita. 108 Vapautunutta kuuluu Asovan pataljoonaan.

Venäjä sai vaihdossa 55 sotilasta ja Putinin oligarkkikamun, Viktor Medvedchukin. Jälkimmäinen pudonnee vielä Venäjällä ikkunasta.

Vaihdossa Turkin neuvottelurooli on ollut ratkaiseva. Diiliin kuuluu, että Ukrainan takaisin saamat viisi korkeinta komentajaa pysyvät Turkin puolella sodan loppuun.

Ennen Harkovan takaisinvaltausta sotavankitilanne on ollut se, että Venäjällä on ollut enemmän ukrainalaisia sotavankeja, kuin toisin päin. Tämä on johtunut lähinnä Azovstalissa antautumaan määrätyistä Ukrainan joukoista - heitä antautui tuolloin n. 2000. Vaan veikkaan, että Ukrainalla on nyt enemmän venäläisiä sotavankeja vaihdettaviksi.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hippi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html

Poliisin kiinni ottamille mielenosoittajille jaetaan värväyskutsuja
Useammassa Moskovan poliisipiirissä kiinni otetuille mielenosoittajille jaettiin keskiviikkona värväyskutsuja asevoimiin, kertovat kansalaisjärjestö OVD-info ja riippumaton uutissivusto Mediazona.
Mielenosoittajat otettiin kiinni heidän vastustettuaan presidentti Vladimir Putinin keskiviikkona julistamaa osittaista liikekannallepanoa.
OVD-infon mukaan ainakin yhtä mielenosoittajaa uhattiin rikossyytteillä, koska hän kieltäytyi allekirjoittamasta värväyskutsua.
...



Nämäkö värvättynä sitten taistelee urhoollisesti Putinin puolesta? Pikemminkin uskoisin, että jouduttuaan tai päästyään Ukrainan puolelle rajaa, olisivat varsin mieluusti antautumassa.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 22, 2022, 12:56:07
Nämäkö värvättynä sitten taistelee urhoollisesti Putinin puolesta? Pikemminkin uskoisin, että jouduttuaan tai päästyään Ukrainan puolelle rajaa, olisivat varsin mieluusti antautumassa.
Tämä on tietysti pelote protestoijille: protestoimalla pääsee takuuvarmasti Ukrainaan, rintamalle. Siellä ampuvat omat, jos et taistele.

Venäläiset ovat pakottaneet valtaamillaan alueilla ukrainalaisia miehiä taistelemaan omiaan vastaan niinkin, että jos ei suostu sotimaan, pääsee suoraan etulinjaan - ilman asetta.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Brutto

"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Aave

#2759
Uuden Suomen blogissa hyvä kirjoitus Venäjän 3. armeijakunnasta. Kirjoitus kiinnostanee niitä, joita kiinnostaa Venäjän armeijan suorituskyky ylipäätään. Jos ei jaksa lukea, niin tiivistän:

Venäjä teki jo toukokuussa kaikkensa, että saisi raavittua 16 000 miestä varusteineen kasaan. Eivät onnistuneet siinäkään, ja nyt pitäisi kouluttaa, täydennyskouluttaa, varustaa ja muonittaa muka 300 000 uutta.


Lisäys: Mobilisaatiosta vielä tuore Alperovitchin, Kofmanin ja Leen keskustelu: Betting It All on Black: Putin's Partial Mobilization (silverado.org). Johtopäätös:

Venäjä voi kyllä pitkittää sotaa, mutta ei muuttaa sen lopputulosta. Syyt pitkälti samoja, jotka olen ehtinyt mainita täällä jo aiemmin.

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy