Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 01, 2022, 19:34:12
...suostuminen Venäjän etupiiriin Putinin loppuajaksi tai pienet alueluovutukset olisi ollut pientä.

Ainoastaan heteromies voi sanoa noin. Jos on nainen tai homoseksuaali, joutuminen Venäjän vallan alle on sama kuin että voisi kiskaista itsensä näreen nokkaan samantien. Homoja vainotaan Venäjällä. Ja joku laki siellä laadittiin muutamia vuosia sitten että vaimoa saa hakata mielinmäärin. (Tarkkaa sanamuotoa en nyt muista, mutta kotiväkivalta on jokatapauksessa ihan jees.)

Tietysti jos ne tankkeihin palavat miehet ottaa tähän, niin pientähän se on kaikki verrattuna elävältä palamiseen. Mutta tuo nyt on jo ihan paskamainen juttu tuo jos tilanne on se että sun täytyy homona tai naisena sietää pieksämistä koko loppuelämäsi, tai muuten joku viaton nuorukainen palaa tankissa.

Enkä myöskään muista että luonnonsuojelu olisivat kovassa kurssissa Venäjällä. Ennemmin vihreitä arvoja alkaa kannattaa vaikka Kiina, kuin se. Venäjä on reliikki jommoista ei tarvita eikä kaivata, jos maailman haluaa menevän kohti parempaa huomista.


MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 01, 2022, 18:37:44
Miksi tämä sota on lopputulokseltaan sinulle niin tärkeä? Itse koen tämän Neuvostoliiton sisällissotana, joka tuli 30 vuotta myöhässä, koska jättiläisvaltio hajosi luonnottoman nopeasti.
Niin sinä koet mutta se on vähän eri juttu mitä Putin kokee ja hän näyttää olevan ajoittain 1700-luvulla Pietari Suuren -  Katariina Suuren aikakauden Venäjällä - johon kuului mm. haukata paloja Suomesta, Krimin lisäksi.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 01, 2022, 19:34:12

Ymmärrän, että suostut palelemaan, kun näemmä pidät tätä meidän turvallisuusuhkanamme.


En tiedä, millaisen viestin kirjoitusteni rivien väleistä voi lukea, mutta riveillä en ole esittänyt, että Ukrainan sota olisi erityisesti suomalaisille turvallisuusuhka. Kysyin vain, johtuuko ihmisten kiinnostus tähän sotaan siitä, että on olemassa vaara, että se laajenee ja saa jatkoa.

En ole poliittinen asiantuntija enkä sotilasasiantuntija, joten en tiedä, kuinka realistisia ovat puheet siitä, että sota voi laajentua muidenkin kuin Venäjän ja Ukrainan väliseksi.

Verkkouutiset kertoi 18. elokuuta seuraavaa:

"Chicagon yliopiston professori John Mearsheimer varoittaa Ukrainan sodan voivan laajentua yllättävän nopeasti katastrofaaliseksi suurvaltasodaksi."

Onko tuo vain yksittäisen professorin painajainen, vai uskotaanko uhkaan laajemminkin. Ainakin Yhdysvaltojen on jo monta kertaa kuultu perustelevan Ukrainan aseistamisen rajoja halulla välttää sodan laajeneminen Naton ja Venäjän väliseksi. Jos se sellaiseksi laajenee, kai tällainen koko mannerta koskeva sota on turvallisuusuhka myös Suomelle, vaikka Suomi ei ole vielä Naton jäsen. Mutta kuten kirjoitin, en ole asiantuntija.

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 01, 2022, 19:34:12
Panssarivaunun sisään grillaantuminen tai raunioihin likidtyminen on kohtuuttoman kammottava loppu kohtaa se venäläistä tai ukrainalaista. Siihen verrattuna suostuminen Venäjän etupiiriin Putinin loppuajaksi tai pienet alueluovutukset olisi ollut pientä.

Sotahan vaatii yleensä kaksi osapuolta. Sen, joka hyökkää, ja sen, joka puolustautuu. Jos avataan rajapuomit ja päästetään miehittäjä sisälle, mitään varsinaista sotaa ei tarvitse käydä. Tanska teki näin toisessa maailmansodassa ja selvisi sotavuosista melko pienillä vahingoilla. Tanskasta ei ole kuitenkaan yleiseksi esimerkiksi. Miehittäjä oli kylläkin pahamaineinen natsi-Saksa, mutta koska tanskalaiset katsottiin "arjalaisiksi", heitä kohdeltiin hyvin. Saksalaisten miehittäjien toimet Puolassa olivat raakuudessaan aivan toista luokkaa.

On vaikea sanoa, millainen olisi ollut ukrainalaisten kohtalo Venäjän alaisuudessa. Historiassa on ollut monenlaisia vaiheita holodomorista ystävyyteen. Kulttuurillisesti ja henkisesti Ukrainassa olisi ehkä tapahtunut hidas kansanmurha, mutta ehkä siellä kuitenkaan ei olisi miljoonittain ihmisiä tapettu. Itsenäisyysmieliset olisi ehkä eliminoitu ja aivopesty Venäjän kannattajiksi.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - lokakuu 01, 2022, 22:33:58
Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 01, 2022, 18:37:44
Miksi tämä sota on lopputulokseltaan sinulle niin tärkeä? Itse koen tämän Neuvostoliiton sisällissotana, joka tuli 30 vuotta myöhässä, koska jättiläisvaltio hajosi luonnottoman nopeasti.
Niin sinä koet mutta se on vähän eri juttu mitä Putin kokee ja hän näyttää olevan ajoittain 1700-luvulla Pietari Suuren -  Katariina Suuren aikakauden Venäjällä - johon kuului mm. haukata paloja Suomesta, Krimin lisäksi.

Ruotsilta- pala suomea. Suomihan oli ruotsalainen tuohon aikaan- tai ruotsalaisten omaisuutta, jos niin voidaan sanoa.

Maailma on muutoksessa, se on jo muuttunut melkoisesti tämän tappelun vuoksi, eikä palaa ennalleen.
Myös energianpuute on varmaan melkoisen pysyvää, jos venäläinen energia on poissuljettu mahdollisuus. Kaikki muualta tuotu on kalliinpaa, nyt ja myös tulevaisuudessa. Vihreys on hieno unelma, mutta käytännössä mahdoton toteuttaa edullisesti jos ollenkaan.
Mitään päästötöntä energiamuotoa ei ole- johdon päästä tuotettu sähköenergia on monella tapaa kaukana päästöttömyydestä.

Putin on nyt varmaan jonkinlaisessa kriisissä ja toimii ehkä kaikella muulla tapaa, mitä täällä länsimaisessa yhteisöissä oletetaan- yleensä oletetaan vain että hän on heikko, mutta se jää nähtäväksi. Se kuinka vahva on omassa maassaan lienee oleellista.

Nyt ei italiakaan saa enää kaasua.-

>>>
VENÄJÄN kaasuyhtiö Gazprom on lopettanut kaasutoimitukset Italiaan. Italian suurin öljy- ja kaasuyhtiö Eni kertoi lauantaina verkkosivuillaan Gazpromin ilmoittaneen, ettei se kykene toimittamaan kaasua Itävallan ja maiden rajalla sijaitsevan Tarvision kaasuterminaalin kautta.

Enin tiedottajan mukaan Gazpromin kaasutoimitukset Itävaltaan näyttävät jatkuvan. Yhtiö sanoi selvittävänsä, onko kaasutoimituksia Italiaan mahdollista aloittaa uudelleen, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Italia on ollut suuri venäläisen kaasun käyttäjä, mutta on Venäjän hyökkäyssodan alettua hankkinut korvaavaa kaasua Algeriasta ja Egyptistä.

Ennen sotaa Venäjän osuus Italian kaasutuonnista nousi 45 prosenttiin, mutta on kuluneen vuoden aikana laskenut

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009107261.html

Karikko

Sotatahdottomia venäläisiä poistuu maasta joka puolelle. Ehkä entiset neuvostomaat ovat helpoin kohde, kielitaidonkin puolesta ja sukulaisia varmaan löytyy myös paljon.

Liika on silti liikaa monessa asiassa.  Georkiahan näyttää olevan edistyksellinen maa..



MINKÄMAALAINEN olet?

Kysymys esitetään kaikille niille Dedaena bar -nimiseen baariin saapuville asiakkaille, jotka eivät puhu georgiaa. Jos vastaus on venäläinen, joutuu tulija täyttämään qr-koodin kautta avautuvan kyselylomakkeen.

Näin varmistetaan, että kaikki asiakkaat sitoutuvat yhteisiin perussääntöihin, kertoo baarin perustaja ja omistaja Data Lapauri. On muun muassa hyväksyttävä, ettei Georgiassa voi käyttäytyä kuin olisi yhä Venäjällä – ei voi vaatia venäjänkielistä palvelua tai sitä, että rupla kävisi maksuvälineeksi. Lisäksi on tunnustettava, että Vladimir Putin on diktaattori ja että Krim kuuluu Ukrainalle, kun taas Etelä-Ossetia ja Abhasia Georgialle.

"Otimme lomakkeen käyttöön huhtikuussa, sillä meille alkoi helmikuun jälkeen tulla liikaa sekä hyviä että pahoja venäläisiä", Lapauri toteaa.

"Emme halua olla tekemisissä pahojen venäläisten kanssa ja hyvilläkin tuntuu välillä olevan vaikeuksia ymmärtää tiettyjä perusasioita."

"Osa sanoo vastustavansa Putinia, mutta olevansa kansallismielisiä. Näen sen niin, että he vastustavat kestämätöntä sotaa Ukrainassa, mutta hyväksyvät Venäjän imperialismin ja aiemmin tekemät aluevaltaukset Georgiassa ja muualla."

SISÄLLÄ baarissa on hämärää. Sivuseinällä roikkuu Ukrainan lippu, myynnissä on oluen lisäksi muun muassa koskenkorvaa.

GEORGIAAN saapuvien venäläisten määrä moninkertaistui maaliskuussa pian Venäjän hyökkäyssodan alettua. Syyskuussa tulijoiden määrä kasvoi entisestään sen jälkeen, kun Putin julisti osittaisen liikekannallepanon.

Viimeisten parin viikon aikana reilun kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Georgiaan on saapunut yli 100 000 venäläistä. Monelle heistä Georgia on vain välikulkumaa, mutta osa aikoo jäädä entiseen neuvostovaltioon.

Vaikka georgialaiset tarvitsevat Venäjälle päästäkseen viisumin, ovat venäläiset oikeutettuja vuoden viisumivapaaseen oleskeluun Georgiassa. Kesällä tuhannet georgialaiset ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa vaaditaan viisumivapauden lopettamista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009100151.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Muisto Keijo Kullervo

Tämä nykyinen vaihe lisättynä siihen, että venäläisjoukot alkavat siirtyä entisten rajojen - omalle puolelleen - on kaikkein vaarallisinta? Sitten saattaa alkaa ydinsota - Putin ei anna periksi - valitettavasti näin otaksun...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Norma Bates

^ Ja jos se ydinsotakin on venäläisille ihan ok, niin sitten he joutavatkin tuhoutua. Mikäli murhanhimo yltyy niin rajattomaksi, moiset yksilöt on parempi poistaa geenipoolista lopullisesti koko muun ihmiskunnan elämän turvaamiseksi. Tai elämän noin ylipäätään.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - lokakuu 03, 2022, 09:52:52
^ Ja jos se ydinsotakin on venäläisille ihan ok, niin sitten he joutavatkin tuhoutua. Mikäli murhanhimo yltyy niin rajattomaksi, moiset yksilöt on parempi poistaa geenipoolista lopullisesti koko muun ihmiskunnan elämän turvaamiseksi. Tai elämän noin ylipäätään.

Ei se taitaisi jäädä jonkun maan rajojen sisäpuolelle- meinaan ne atomien "pirulaiset- joista mekin koostumme, samoin kuten venäläisilläkin on tapana koostua.

Ajatukselliset erot eivät tuota sopua, mutta sodan kyllä ja valtaahan jotkut joka tapauksessa pitävät. Eivät varmaan luovu kovinkaan herkästi.

Tietenkin kaikki "joutaa tuhoutua, me mukana ja ehkä tässä niin käykin, mutta turha sitä on sitä ennen surra.

Geneettisesti eroa ei ole siinä mielessä, että ollaan ihmisiä- meemien ero kansallisuuksien kesken on sitten mustaa tai valkoista.

Socrates

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 01, 2022, 23:16:10
On vaikea sanoa, millainen olisi ollut ukrainalaisten kohtalo Venäjän alaisuudessa. Historiassa on ollut monenlaisia vaiheita holodomorista ystävyyteen. Kulttuurillisesti ja henkisesti Ukrainassa olisi ehkä tapahtunut hidas kansanmurha, mutta ehkä siellä kuitenkaan ei olisi miljoonittain ihmisiä tapettu. Itsenäisyysmieliset olisi ehkä eliminoitu ja aivopesty Venäjän kannattajiksi.

Näen paljon yhtymäkohtia siinä, mikä Ukrainan tilanne 2013 suhteessa itänaapuriinsa oli siihen, mikä oli Suomen tilanne sodan jälkeen aika pitkään. Molemmilla oli vieressä jättivaltio, joka halusi pitää länsinaapurinsa etupiirissään, mutta ei vallata sitä.

Kekkosella kesti vuosikymmeniä ennen kuin uskalsi hakeutua edes löyhään yhteyteen EEC:n ja vastaavien Länsi-Euroopan järjestöjen kanssa. Kekkonen saattoi olla paska jätkä, mutta joskus paskojen jätkien ratkaisut saattavat säästää vaikka kansanmurhasta, joka ei ole enää kovin kaukana ja jonka alkusoitto tapahtui 2014, kun jotkut tahot ulkovaltojen innostamina kaappasivat vallan Janukovytšilta. Janu oli maansa Kekkonen, joka tasapainoili varovasti idän ja lännen välillä.

Sotaahan on käytännössä käyty jo 8 vuotta ennen Venäjän laajaa hyökkäystä helmikuussa. Se oli vaatinut jo silloin muistaakseni 15 000 uhria.

Nyt puhutaan, että sota on mennyt hyvin, kun Puttea vituttaa. Yhden vanhan staran vitutuksesta on maksettu melkoinen hinta.
Kävelevä kremppakertymä

a4

Yhdysvallat nokitti korttipelissä Venäjän taktiseen ydiniskuun lupaamalla tuhota Venäjän armeijan:
https://twitter.com/lilygrutcher/status/1576696366654365696

MrKAT

#2905
En perhana pannut ylös* mutta eilen alan konkari kirjoitti piiitkän ketjun taktisista ydinaseista. Sitä harjoiteltiin mm. Hollannin armeijan toimesta 50-60-luvuilla. Yksi pommi ei tietenkään riittänyt, niitä kului kymmeniä.
Siinä kävi niin että usein tuli virhe, siellä joskus tuolla, liian iso paukku putkeen, osaksi meni omia.. jne Ja konkarin mukaan kyseessä sentään oli silloin maailman paras armeija. Nyt Venäjä on surkea ja huonosti koulutettu. Ja nykyään  perinteiset aseet on enempi täsmäaseita  joten taktisten ydinpaukkujen hyötysuhde siinäkin suhteessa alkaa hävitä.
Ukrainan taistelualue on kovin laaja.

Ainoa ehkä tepsivä ydinpaukku olisi pelotuspaukku (Mutta Ukraina itse ei pelästy).
Tai suuri ydinpaukku johonkin suureen kaupunkiin.

*JK. Jo löytyi: https://twitter.com/noel_maurer/status/1576576912104693760
(((Noel Maurer))) @noel_maurer
What would tactical nuclear weapons gain the Russians on the battlefield? So far, the analyses I have seen have dodged that issue. So, a ketju ...
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Socrates

Katsoin Janus Putkosen YouTube -videon, missä riemuitsi alueliitoksista. Oli niin fiiliksissä, että ihan herkistyin.
Kävelevä kremppakertymä

MrKAT

^Mites herkistyisit jos "raahaisin" tänne videon missä ukrainalaiset raahaavat Januksen luotien lävistämää ruumista hautakuoppaan?
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Toope

Lainaus käyttäjältä: Socrates - lokakuu 03, 2022, 20:16:29
Katsoin Janus Putkosen YouTube -videon, missä riemuitsi alueliitoksista. Oli niin fiiliksissä, että ihan herkistyin.
Hyvä fiilis, kun Titanic vasta vähän kallistui...!

Kopek

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - lokakuu 03, 2022, 20:40:05
^Mites herkistyisit jos "raahaisin" tänne videon missä ukrainalaiset raahaavat Januksen luotien lävistämää ruumista hautakuoppaan?

Hah, hah, haa.

Ehkä sekin vielä nähdään.

Pimeällä puolella kaikki näyttää olevan peilikuvaa siitä, miten asiat täällä nähdään:


https://youtu.be/ni19COsWokk