Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Aave - helmikuu 13, 2024, 23:02:56Ennakoin (Ja toivon), että tämä kuvio menee muutenkin samaan tapaan, kuin Bahmutissa. Ukrainan armeija vetäytyy jossain vaiheessa, venäläiset epäonnistuvat saamaan heidät mottiin, Ukrainan joukot ovat jo valinneet uudet puolustusasemat, ja ryhtyvät sitten kurmoottamaan venäläisiä molemmilta  sivustoilta. Nähtäväksi jää.
Ei mennyt, kuin Strömsössä Bahmutissa.

Sinne lähetettiin 3. prikaati suojaamaan vetäytymistä, mutta vetäytyminen tapahtui liian myöhään, ja sieltä jouduttiin käytännössä pakenemaan. Kuten olitte ehkä jo jostain lukeneetkin, sinne jouduttiin jättämään haavoittuneita, ja vain 120 metrin levyinen ei kenenkään hallussa -kaistale oli pakeneville ukrainalaisille surmanloukku, kun Venäjä ampui sinne kiivaasti tykkitulta kaoottisessa vetäytymisessä.

3. Prikaatin sotilaat kertoivat paikan olleen vieläkin pahempi, kuin Bahmut. Viimeisten päivien aikana Venäjä pystyi - tauottoman tykkitulen ohella - tekemään sinne myös ilmaiskuja. Viimeisen kolmen päivän aikana niitä tehtiin yli 60 päivässä, ja käytössä oli myös 1500 kilon liitopommeja. Ukrainan puolustusasemat lakkasivat siinä tulimyrskyssä olemasta. Se oli helvetti maan päällä.

Yllättävän vähän on kuitenkaan julkaistu vielä tallenteita paikan päältä, puolin tai toisin. Olen nähnyt droonista kuvattuja yleisnäkymiä jatkuvista pommituksista, tallenteita ukrainalaisista pakenemassa (Ja mutainen tienpiennar ruumiita täys), pari lyhyttä tallennetta viimeisistä taisteluista... Mutta eiköhän niitä seuraavan parin kuukauden aikana julkaista lisää.

Kissoja ja koiria syömässä venäläisten ruumiita. Yksi kissaemo oli tuonut koko pesueensa aterialle.

Tänään on Venäjän aloittaman täysimittaisen sodan 2. vuosipäivä, kuin myös Viron itsenäisyyspäivä. Sota langettaa varjonsa myös Viron juhlintaan, ja muuan naispuolinen kaverini soittelikin juuri sieltä... Joku iäkäs virolaismies oli itkenyt liikutustaan ja muistojaan hänen vierellään, ja oli sitten ryhtynyt vollottamaan liikutuksesta hänkin. Tuumin sen olevan erittäin terve merkki isänmaallisuudesta, ja oikein hyvä niin.

Seuraavassa linkissä kooste siitä, missä Ukrainan tuki on sakannut, ja missä on onnistuttu:

The New Europe Center defined West`s biggest mistakes and achievements during the two years of big war (neweurope.ua).

Selkosuomeksi varsin hyvä analyysi Avdijivkasta, Yle:

Ukraina joutui vetäytymään Avdijivkasta kaoottisesti – suomalaisupseeri kertoo, miten Ukraina menetti kaupungin hallinnan.

Ukraina on nyt vaikeammassa tilanteessa, kuin kertaakaan aiemmin koko sodan aikana.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Juuri tällä hetkellä Venäjä on onnistunut läpimurrossa myös Robotinoon, Zaporizzjan alue. Ukraina onnistui valtaamaan sen takaisin itselleen vastaoffensiivinsa aikana... Nyt aseet ja ammukset ovat lopussa.

Saatana.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

#4547
Vaikka Ukraina joutuisi kokonaan Venäjän valtaamaksi, niin kuin pahimmissa kauhukuvissa näyttää jo mahdolliselta, jonkinlainen sissitoiminta saattaa jatkua vielä valtauksen jälkeenkin. Tällaiselle on historiallisia perinteitä.

Tuntuisi ihmeelliseltä, jos vuosia taistelleet ukrainalaiset antautuisivat kuin lampaat. Osa varmaan tekee niin, koska neuvostoaika istutti ylisukupolvisen pelon ihmisiin. On kuitenkin myös niitä, jotka eivät anna helpolla periksi.

Näin kesällä 1977 Englannin kanaalin lautalla nuoren miehen, jonka matkalaukussa oli Ukrainan itsenäisyyttä puoltavia tarroja. Ihmettelin hieman tätä, koska Neuvostoliittoa pidettiin tuohon aikaan niin lujana ja yhtenäisenä, että mitään itsenäisyysliikkeitä ei osattu kuvitellakaan. Neuvostotasavallat - ehkä suomalaisten hyvin tuntemaa Viroa lukuun ottamatta - jotenkin hävisivät suureen venäläiseen kokonaisuuteen. Synonyymi neuvostoliittolaiselle oli venäläinen varsinkin englanninkielisessä maailmassa. Ei puna-armeijassa kuviteltu olevan muita kuin venäläisiä.

Jos Venäjä saa mahtavan voiton Ukrainassa, se on muun maailman kannalta vaarallinen asia. Venäläinen "voiton päivään" ja "voittamattomaan puna-armeijaan" perustuva nationalismi saa uuden piristysruiskeen, mitä se ei enää tarvitsisi. Voittohurmoksessa oleva Venäjä on kuin villiintynyt ori, joka tallaa jalkoihinsa kaiken, mikä alle sattuu jäämään. Jos se jonkin ruiskeen vielä tarvitsisi, sen tulisi olla lopetuspiikki.

P.S. Politicon artikkelissa sanotaan, että ydinsodan pelko on ollut ratkaiseva tekijä länsimaiden avun jarruttamisessa.

"We know that Putin told [former British Prime Minister] Boris Johnson that he could strike his country within five minutes," said Hunter Christie. "If he did that to Johnson, it's perfectly possible that he did the same thing to Biden." "There has been fairly well-informed speculation about a direct [nuclear] threat to Scholz, warning him that such a strike could happen."

https://www.politico.eu/article/ukraine-war-russia-why-west-is-losing/

-:)lauri

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010252011.html

Puolan ulkoministeri käy Venäjän suurlähettilään väitteet YK:ssa läpi. Muilta osin asetun Puolan ulkoministerin väitteiden taakse (koska en rehellisesti sanottuna paremmasta tiedä) mutta minulle jäi epäselväksi, keitä Janukovytš siis murhautti 2014 vallankaappauksessa? Minä olen törmännyt näyttöön vain siitä, kuinka äärioikeistolaiset murhasivat mielenosoittajia. Ja olen pohtinut, että koska kyseiset äärioikeistolaiset liittyivät vallankaappareihin tapahtuman jälkeen, en oikein osaa yhdistää ainakaan heitä Janukovytšiin.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 24, 2024, 18:57:01Täällä Suomessa ihmetellään, miten venäläiset voivat kannattaa Putinin kaltaista häikäilemätöntä roistoa. Pitäisi ihmetellä myös sitä, miten amerikkalaiset voivat kannattaa Trumpin kantaista moraalitonta lieroa.

https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/24/trump-haley-ukraine-aid-republicans-foreign-policy


Aikanaan amerikkalaiset kannattivat ja aseistivat pol-pottia kansanmurhaajaa ja totesivat oo-koo onhan hän roisto, mutta hän on "meidän roistomme".

Samoin kait tuo asia on nytkin- roisto saa olla kuhan on oikealla puolella- oli se oikea mikä hyvänsä.

ROOSTER

Virolaiset ovat kehittäneet miehittämättömän ajoneuvon jolla voidaan kuljettaa esim. haavoittuneita.

Hieno peli.



LainaaTammikuuhun 2024 mennessä Milrem oli toimittanut Ukrainaan yhteensa 15 Themis-robottiajoneuvoa. Yrityksen mukaan kalusto toimii erityisen hyvin miinanraivaukseen ja etulinjan logistiikkakuljetuksiin liittyvissä tehtävissä.
https://www.tivi.fi/uutiset/tv/f9d80871-750c-4938-b18a-daa73977b91c

https://milremrobotics.com/defence/
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Muisto Keijo Kullervo

Parasta olisi niin, että 'jäädytettäisiin' konflikti nykyisille sijoilleen?

Näin kuin yllä on käynyt Pohjois-Korean ja Etelä Korean välilläkin toimivasti - uskon.

Turha harrastaa tappamista molemmin puolin kun kun ratkaisu on esimerkin omaisesti jo olemassa - siis tuumasta toimeen...

Muisto
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

a4

Panokset kovenevat lännessä. Isompaa lippua salkoon:


https://twitter.com/SlavaUk30722777/status/1761344850484404311
Jokohan Venäjä perääntyy.

Agenttisotaa maksumuurin läpi:
The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin
https://archive.is/wJ8GW


a4

#4553
Tekoälykkäät droonit valtaavat alaa, kirjaimellisesti.


By the end of 2024, France will supply 250,000 combat drones for the Ukrainian military. The drones will have artificial intelligence and fragmentation explosive devices for strikes in certain areas.

What is known about the transfer of drones from France to AFU?
It notes that drones will have fragmented explosive devices and artificial intelligence. They are autonomous, finding and identifying targets and producing an aerial detonation.


Ukrainian military personnel must be equipped with active RFID tokens. The drone will have a coordinate limiter where it can be activated. The RFID token will perform the functions of a recognition system "friend or foe".

Currently, the combat use of such drones is anti-personnel, but they are expected to be scaled up to attack armoured vehicles.

At the same time, the French are already practising the actions of groups of drones in the form of a swarm, which will allow, when group targets are detected, to direct the necessary number of devices from the carrier platform or individually.

It is reported that tests of these drones are already taking place in the Zaporizhzhia region directly on the line of contact.

https://news.online.ua/en/france-to-supply-250k-combat-drones-for-the-ukrainian-military-in-2024-873937/
https://dronexl.co/2024/02/18/france-support-ukraine-kamikaze-drones/

Pakotteet, ohjukset ja droonit purevat:
Venäjä kieltää bensiinin viennin puoleksi vuodeksi
https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6589208
https://twitter.com/delfoo/status/1762528292907708545

Lentokoneita pudoteltu hyvään tahtiin:
Air Force of Ukraine destroyed 10 Russian aircraft in 10 days!
https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1762480348988940328

Puolassa herätellään magailijoita:
Sikorski said that if the US doesn't provide support to Ukraine, Poland will have to start developing nukes
https://twitter.com/victoriaslog/status/1762495057700007977

Ammustehtaissa paiskitaan töitä...Pohjois-Koreassa:
South Korean Defense Minister Shin Won-sik said that some DPRK munitions plants are working at full capacity to supply Russia with shells in exchange for food and basic necessities. Pyongyang could send Moscow up to 3 million 152 mm shells or 500,000 122 mm shells.
https://twitter.com/Hromadske/status/1762538091716166101

"Presidentti Juštšenko, pääministeri Julija Tymošenko ja parlamentin puhemies Arseni Jatsenjuk lähettivät tammikuussa 2008 kirjeen Naton pääsihteerille Jaap de Hoop Schefferille. Siinä kolmikko pyysi Natoa hyväksymään Ukrainan jäsenyysohjelmaansa eli Membership Action Planiin (MAP) huhtikuun huippukokouksessaan Bukarestissa."

"Nato teki Bukarestissa huhtikuussa 2008 historiansa ehkä huonoimman päätöksen. Yhdysvallat olisi ottanut Ukrainan jäsenyysohjelmaan, mutta Ranska ja Saksa vastustivat. Ukrainalle ja Georgialle annettiin epämääräiset lupaukset "varmasta jäsenyydestä, joskus". Venäjä hyökkäsi Georgiaan saman vuoden elokuussa."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010221910.html (makzumuuri)

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - helmikuu 26, 2024, 11:38:52Parasta olisi niin, että 'jäädytettäisiin' konflikti nykyisille sijoilleen?

Näin kuin yllä on käynyt Pohjois-Korean ja Etelä Korean välilläkin toimivasti - uskon.

Turha harrastaa tappamista molemmin puolin kun kun ratkaisu on esimerkin omaisesti jo olemassa - siis tuumasta toimeen...

Muisto

Neuvottelua käydään koko ajan, nythän vain aseet neuvottelevat ja aseiden jälkeen ehkä jopa ihmiset voivat jatkaa siitä.

Neuvotellessa olosuhteet kannattaa valmistaa hyvin ja neuvotteluasetelmat saada selvitettyä ennen kuin sopuun voi päästä.

Sopu ehkä tulee aikanaan, mutta tuskin kovin pysyvää on odotettavissa, sillä maailma ei taida olla siihen valmis.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Karikko - helmikuu 25, 2024, 16:15:38
Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 24, 2024, 18:57:01Täällä Suomessa ihmetellään, miten venäläiset voivat kannattaa Putinin kaltaista häikäilemätöntä roistoa. Pitäisi ihmetellä myös sitä, miten amerikkalaiset voivat kannattaa Trumpin kantaista moraalitonta lieroa.

https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/24/trump-haley-ukraine-aid-republicans-foreign-policy


Aikanaan amerikkalaiset kannattivat ja aseistivat pol-pottia kansanmurhaajaa ja totesivat oo-koo onhan hän roisto, mutta hän on "meidän roistomme".

Samoin kait tuo asia on nytkin- roisto saa olla kuhan on oikealla puolella- oli se oikea mikä hyvänsä.

Taas tuo mutkun-mutkun- sekin. Ei vähennä syyllisyyttä yhtään vaikka löytyisi vastaavia esimerkkejä. Vankilat tyhjentyisivät nopeasti jos näin toimittaisiin.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Saares - helmikuu 28, 2024, 11:32:35
Lainaus käyttäjältä: Karikko - helmikuu 25, 2024, 16:15:38
Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 24, 2024, 18:57:01Täällä Suomessa ihmetellään, miten venäläiset voivat kannattaa Putinin kaltaista häikäilemätöntä roistoa. Pitäisi ihmetellä myös sitä, miten amerikkalaiset voivat kannattaa Trumpin kantaista moraalitonta lieroa.

https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/24/trump-haley-ukraine-aid-republicans-foreign-policy


Aikanaan amerikkalaiset kannattivat ja aseistivat pol-pottia kansanmurhaajaa ja totesivat oo-koo onhan hän roisto, mutta hän on "meidän roistomme".

Samoin kait tuo asia on nytkin- roisto saa olla kuhan on oikealla puolella- oli se oikea mikä hyvänsä.

Taas tuo mutkun-mutkun- sekin. Ei vähennä syyllisyyttä yhtään vaikka löytyisi vastaavia esimerkkejä. Vankilat tyhjentyisivät nopeasti jos näin toimittaisiin.

Syyllistät siis amerikkalaisia- mutkun- ne eivät kuule välitä mitään siitä..

Kopek

Venäjän hyökkäys on kestänyt kaksi vuotta. Ukrainan tilanne on vaikea, sillä aseista ja ammuksista on pulaa.

Olisiko Ukrainan pitänyt - ja olisiko se voinut - toimia jotenkin toisin? Olisiko ammusten käyttöä voitu vähentää missään sodan vaiheessa niin, että ne eivät olisi nyt lopussa? Onko niitä kenties tuhlattu tarpeettomasti luottaen siihen, että länsimaat toimittavat lisää?

Ukrainan kohdalla voidaan esittää yleinen jälkiviisaus siitä, että sen olisi kannattanut toimia toisin jo vuosia sitten eli varustautua tehokkaammin ja vahvistaa omaa aseteollisuutta. Tällainen jälkiviisaus on yleinen siinä mielessä, että se voidaan esittää melkein minkä tahansa sotaan joutuneen maan kohdalla.

Suomi, Ranska, Englanti jne. olisivat voineet olla sotilaallisesti paremmassa kunnossa, kun toinen maailmansota alkoi, mutta ne eivät olleet. Syy on se, että demokraattiset maat eivät yleensä varaudu kovin tehokkaasti sotaan, koska kansalaisten ja poliitikkojen enemmistö ei usko, että sotaa tulee. Rahalle tuntuu olevan aina parempaakin käyttöä kuin aseet. Sen sijaan diktatuurimaat varustautuvat, koska niiden johtajat tietävät, että sota tulee - koska he aikovat itse aloittaa sen.

Hyökkäystä suunnitteleva maa puhuu rauhasta ja varustautuu käyttämään väkivaltaa. Uhrikin puhuu rauhasta eikä varustaudu olemaan väkivallan uhri.

Ukraina on köyhä korruption riivaama maa, jossa ei olla yksimielisiä harjoitetusta politiikasta. Siellä olisi ollut poliittisesti vaikeaa saada aikaan yksimielisyyttä kalliista varustautumisohjelmasta. Venäjältä käsin vaikutettiin mielialoihin niin, ettei varustautuminen saanut kannatusta.

Aggressiivinen, hyökkäystä suunnitteleva maa, harjoittaa rauhanpolitiikkaa ja tukee rauhanliikkeitä maassa, johon se aikoo myöhemmin hyökätä. Tuleva vihollinen kannattaa tuhota jo etukäteen niin, että lopullinen valloittaminen on mahdollisimman helppoa.

Venäläisten virhe Ukrainan kohdalla oli se, että he yliarvioivat "rauhanpolitiikkansa" tehon ja kuvittelivat Ukrainan romahtavan, kun sinne hyökätään. Krimin valtaus ja Donbassin sota olivat kuitenkin olleet väärän tyyppistä "rauhanpolitiikkaa". Ne eivät olleet pehmentäneet Ukrainaa vaan kovettaneet sitä.

Trump kiertelee ja kaartelee ja on jälkiviisas...


a4

Ranskan nuori pääministeri jauhotti ihan homona paikallista laitaoikestoa:

For those who don't speak French, Prime Minister Gabriel Attal just ripped Marine le Pen a new one in parliament.
In response to her whining about French troops going to Ukraine. He said russian forces are already in France and they are sitting opposite him now.

https://twitter.com/Deepfella1/status/1762535056478740957

Israel haistatti Venäjälle pitkän pashan:

Israel's ambassador to the UN, Gilad Erdan, delivered a speech in which he totally torched Russia. He not only announced that Israel is going to provide an early warning systems against missiles for Ukraine but also called Ukraine an "ally".
He also equates Russia with Hamas and attacks Russia for hosting another visit of Hamas in Moscow.You can be sure that this speech comes in coordination with the Israeli Prime Minister. It clearly marks the end of the relationship between Putin and Netanyahu.

https://twitter.com/Tendar/status/1762580747171348549


Aave

Lainaus käyttäjältä: a4 - helmikuu 26, 2024, 21:41:23Agenttisotaa maksumuurin läpi:
The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin
https://archive.is/wJ8GW
Tämä oli monellakin tapaa mielenkiintoinen artikkeli; olin tosin lukenut sen jo aiemmin, kuin nyt tänne kommentoidessani.

Ei yllättänyt, että Ukraina on suorittanut operaatioita ohi Yhdysvaltain neuvojen ja intressien; ei yllätä, että Yhdysvallat on ollut sen vuoksi hermona. Ukraina taistelee olemassaolostaan, on se nyt perkele kun ei mene perille muuten, kuin maljapuheissa. Toisaalta jenkkien ylivarovaisuus on myös edesauttanut jatkuvasti Venäjää, jo vuodesta 2014 lähtien.

Henkilökohtaisesti mielenkiintoisinta oli, että Givin ja Motorolan likvidoinnit vahvistettiin Ukrainan operaatioiksi. Näistä ei ole voinut olla kuluneen lähes 10 vuoden aikana varma, varteenotettavia vaihtoehtoja oli kyllä muitakin - Venäjä mukaan lukien. Kostoksi Venäjä on puolestaan onnistunut tappamaan ko. Ukrainan tiedusteluosaston päällikön.

Anders Puck Nielsenin kommentaaria sodasta tälle vuodelle:


"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy