Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

Jänniä aikoja elämme. Ukrainallakin on nyt oma "erityinen sotilasoperaatio" Venäjällä, jossa vapaaehtoiset venäläiset ja tsetseenit valtailevat Venäjältä alueita ja dronettavat Venäjän armeijaa, sopivasti Venäjän presidentinvaalien aikana koska hyökkääjillä on Venäjän passit eli oikeus äänestää vaaleissa.
https://twitter.com/albafella1/status/1768327951152513359
Samaan aikaan Venäjä saa Pohjois-Korealta tykinammuksia ja Ukraina Etelä-Korealta.
https://twitter.com/ColbyBadhwar/status/1768267243379421514
Venäjän öljynjalostamoita dronetetaan Ukrainan toimesta ja bensan hinta nousee Venäjällä.
https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1768277014459420765

Karikko


Sotatilanne auttaa vapaata bisneshenkisyyttä monella tapaa kasvattamaan tulojaan- "vilpittömästi kannatettavaa toimintaa vilpin avulla..

Mustapörssi kukoistaa varmaan monella muullakin tapaa ja vain joitain saadaan vastuuseen.

>>
STT
14.3. 19:42
Kolme ihmistä on pidätetty Suomessa epäiltyinä Ukrainan puolustusministeriölle kuuluneiden rahojen kavalluksesta, Ukrainan korruption vastainen virasto Nabu kertoi torstaina.

Pidätykset tehtiin maanantaina yhteistyössä Suomen keskusrikospoliisin kanssa. Ainakin yhden pidätetyistä kerrottiin olevan Suomen kansalainen. Tämän omaisuutta takavarikoitiin pidätyksen yhteydessä.

Rahojen kavalluksen epäillään tapahtuneen 5,7 miljoonan euron suuruisen luotiliivihankinnan yhteydessä. Nabun tiedotteen mukaan yksi pidätetyistä on yksityisen yrityksen edustaja. Luotiliivit oli tilattu kyseiseltä yritykseltä. Yritys oli toimittanut vain puolet jo maksetuista 5 000 liivistä.

Pidätettyjen epäillään käyttäneen puolustusministeriöltä kavaltamiaan rahoja luksusautoihin ja kiinteistöihin.

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat.
Aave

Belgorodissa on tälläkin hetkellä täysi rähinä päällä, ja Ukrainan puolella taistelevat venäläis- ja tsetseenipataljoonat moukaroivat aluetta armotta. He eivät kuitenkaan taistele spesifisti Ukrainan nimissä, vaan Putinista vapaa Venäjä on heidän jaettu intressinsä, kuten sodan päättyminen uuden vapaan Venäjän muodostamiseen.

Ukrainan iskut Venäjän öljynjalostamoihin tuottavat hyvää tulosta. Pelkästään viime viikon aikana tehdyt kolme ensimmäistä iskua pudottivat Venäjän bensantuotantoa n. 12% (Bloombergin suorittaman analyysi ja sen arvio). Isku onnistui Lukoilin suurimpaan alueelliseen jalostamoon, ja uusia iskuja jalostamoihin tehtiin viimeksi tänään.

Näissä on sekin, että venäläisissä öljynjalostamoissa tarvitaan länsimaissa tehtyä infraa, ja rakennelmakomponentteja. Uuden jalostamon pykäämiseen kuluu n. vuosi, ja länkkärivalmistettuja komponentteja saattaa olla varsin vaikea korvata.Toisaalta, sotakaluston valmistamisessa keskeisesti tarvittavia työstökoneita on virrannut Venäjälle, kuin mitään pakotteita ei olisi olemassakaan...

Ukrainan olisi pitänyt voida saada iskeä jalostamoihin jo ajat sitten, se on hyvä strategia. Vaan kun tietyt länsimaat ovat asettaneet ehdoksi, että heidän valmistamiaan pitkän kantaman aseita ei saa käyttää Venäjän puolelle (VMP!), niin Ukraina on joutunut keksimään ja kehittämään omia pitkän kantaman drooneja, joilla näitäkin iskuja voidaan nyt tehdä. Saudi-Arabia käy kelpo esimerkiksi siitä, miten pahasti iskut öljynjalostamoihin voivat laittaa pasmat sekaisin. Pieni ja piskuinen huthien liittouma kyykytti Saudi-Arabian huolella, iskemällä juuri sen suojaamattomiin jalostamoihin. Näin siitä huolimatta, että Saudi-Arabia on sotakalustoltaan naurettavan ylivoimainen hutheihin verrattuna. Vaan saudeilla onkin silti ihan helvetin surkea armeija.

Tällä hetkellä vaikuttaisi sille, että kenraali Syrskyi olisi onnistunut stabiloimaan rintamat. Se on joka tapauksessa sotilaallinen ykkösprioriteetti tämän vuoden alkupuoliskolle.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Kolmen ensimmäisen jalostamo-iskun jälkeen Lukoilin toimari otti, ja kuoli. Väitetysti itsemurhan seurauksena, mutta sopii uskoa sitäkin, että Putin määräsi hänet hengiltä. Oli yhtä kaikki jo neljäs Lukoilin johtaja, joka on kuollut/murhattu Ukrainan täysimittaisen sodan alettua.

Venäjällä elinajanodotteen voi laskea sen perusteella, miten pahasti onnistuu suututtamaan Putinin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Venäjä ampuu Ukrainaan erilaisia ohjuksia ja drooneja päivittäin, mutta eilen ja tänä aamuna oli jälleen tavanomaista massiivisempia iskuja. Iskivät myös Dnepr-joen suurimpaan patoon, tarkemmin ottaen padon virtauksenohjausrakennukseen.

Etäämpää kuvattua videota iskusta tässä (X) ja lähikuva tässä (X).

Yhdysvalloissa Marjorie Taylor Greene yrittää parhaillaan kerätä koalitiota, jolla puhemies Mike Johnson saataisin ulkoistettua virasta. Johnson on trumpilaisia, ja Yhdysvaltain lainsäädännöstä johtuen hän on onnistunut torppaamaan avun Ukrainaan - sikäläisellä edustajainhuoneen puhemiehellä on valtaoikeuksia sellaiseenkin.

Mutta yritys voi johtaa vain pahempaan tilanteen lukkiutumiseen. Eiköhän tästä kohta Suomessakin uutisoida.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Toope

Ukraina kaatuu, jos emme sitä tue. Ukrainan jälkeen NL.2 eli Putinin Venäjä uhkaa Baltiaa.
Ukrainaan tuo imperialismi pitää pysäyttää. Venäjä on pakko pysäyttää Ukrainassa, ainoa oppi Kremlille.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Aave - maaliskuu 16, 2024, 18:18:12Kolmen ensimmäisen jalostamo-iskun jälkeen Lukoilin toimari otti, ja kuoli. Väitetysti itsemurhan seurauksena, mutta sopii uskoa sitäkin, että Putin määräsi hänet hengiltä. Oli yhtä kaikki jo neljäs Lukoilin johtaja, joka on kuollut/murhattu Ukrainan täysimittaisen sodan alettua.

Venäjällä elinajanodotteen voi laskea sen perusteella, miten pahasti onnistuu suututtamaan Putinin.
Mikän aiheuttaa vääristymän maiden kohtelussa: Venäjä hyökkää ja tuhoaa Ukrainaa kenenkään liikauttamatta sormeaan. Annas olla kun Ukraina yrittää vastata samalla mitalla. Varoittavat sormet nousevat pystyyn joka puolella. Jopa nekin jotka ovat ilmaisseet olevansa Ukrainan puolella tässä konfliktissä. Mistä on kyse?

Aave

Lainaus käyttäjältä: Saares - maaliskuu 22, 2024, 19:56:39Mikän aiheuttaa vääristymän maiden kohtelussa: Venäjä hyökkää ja tuhoaa Ukrainaa kenenkään liikauttamatta sormeaan. Annas olla kun Ukraina yrittää vastata samalla mitalla. Varoittavat sormet nousevat pystyyn joka puolella. Jopa nekin jotka ovat ilmaisseet olevansa Ukrainan puolella tässä konfliktissä. Mistä on kyse?
Kyse on Yhdysvaltain presidentinvaaleista, ja amerikkalaisten kollektiivisesta arroganssista. Ei haluta, että polttoaineiden hintojennousu vaikuttaisi Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaiden vaalikampanjoihin. Trump hyötyisi siitä levittämällä Putinille myönteistä propagandaa ja sitä, miten Ukrainaa auttava Biden tulee niin kalliiksi tavallisille amerikkalaisille. Bidenillä taas olisi entistäkin suurempi työ perustella ainakin puolelle äänestäjistä rationaalisesti, miksi Ukrainaa on tuettava, polttoaineiden mahdollisesta ja hetkellisestä kallistumisesta huolimatta.

Ukrainan iskut Venäjän jalostamoinfraan ovat paras strategia hyvään toviin. Mutta sitten tulee taas Yhdysvaltain sisäpolitiikka väliin sotkemaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

Hyökkäävä valtio lopettaa sotatoimet, kun..

a) sodalle asetetut (ja sodan aikana mahdollisesti tarkentuneet) päämäärät on saavutettu

b) sodan lopettaminen on sisäisistä tai ulkoisista syistä johtuen parempi vaihtoehto kuin sen jatkaminen

Sisäisiä tekijöitä ovat voimavarojen ehtyminen, sodankäyntikyvyn heikkeneminen ja kansalaisten tyytymättömyys. Ulkoisia tekijöitä ovat vihollisen vastarinta, kolmansien valtioiden asettamat talouspakotteet, huonontuvat suhteet muihin ulkovaltoihin ja vaara sodan leviämisestä.

Onko Venäjällä mitään edellä mainituista syistä lopettaa sotatoimia Ukrainaa vastaan?

Onko Venäjä saavuttanut tavoitteensa? Ei.
Onko Venäjällä sisäpoliittisia paineita lopettaa sota? Ei.
Onko Venäjän lopetettava sota Ukrainan vastarinnan takia? Ei.
Pitääkö Venäjän lopettaa sota sille asetettujen talouspakotteiden takia? Ei.
Joutuuko Venäjä lopettamaan sodan, etteivät suhteet ulkovaltoihin huonontuisi? Ei.
Saako pelko sodan leviämisestä Venäjän lopettamaan sodan? Ei.

Jos länsimaat haluavat, että Venäjä lopettaa sotatoimet, niiden on muutettava joitakin edellä mainittuja asioita. On lisättävä sotilaallista painetta Venäjää kohtaan niin, että Venäjän hyökkäys ei etene. Samaan aikaan on saatava tavalliset venäläiset kääntymään sodan vastustajiksi.

Jos talouspakotteita edelleen kiristetään ja Ukrainan tukemista lisätään ja jatketaan riittävän kauan, punnukset voivat lopulta alkaa kääntyä siihen suuntaan, että Venäjän johdon on järkevintä harkita sodan lopettamista ja tyytymistä siihen, mitä Venäjä on siihen mennessä saanut vallatuksi.

Saares

Tuskin tässä paljonkaan merkitsee järkevyys.
Putin on tehnyt itsensä riippuvaiseksi Ukrainan hävittämiseen.
Kaikki muu on hänelle toisarvoista.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Saares - maaliskuu 23, 2024, 22:52:40Tuskin tässä paljonkaan merkitsee järkevyys.
Putin on tehnyt itsensä riippuvaiseksi Ukrainan hävittämiseen.
Kaikki muu on hänelle toisarvoista.

Diktaattorit punnitsevat vaihtoehtojen järkevyyttä oman kuvittelemansa edun näkökulmasta. Kansankunnan etu on heille toissijainen. Hyvällä tuurilla se voi olla samakin, mutta huonommalla tuurilla ei.

Putin ilmeisesti haluaa jäädä historiaan Venäjän yhdistäjänä ja menetetyn kunnian palauttajana, eräänlaisena "valloittajatsaarina". Tätä tavoitetta palvelee hyökkäyksen jatkaminen.

Putin todennäköisesti ymmärtää, että sillat on poltettu, eikä normaaleihin suhteisiin länsimaiden kanssa tulla palaamaan hänen elinaikanaan. Ainoa vaihtoehto on mennä eteenpäin sillä tiellä, mikä on valittu.

Jonkinlainen voitoksi katsottava loppuratkaisu Putinin on joka tapauksessa saavutettava ennen kuin sota voidaan lopettaa.

Jos Ukraina olisi pystynyt palauttamaan vuoden 1991 rajat, Krim mukaan lukien, Venäjän olisi voitu katsoa hävinneen sodan. Tämä vaihtoehto olisi ollut Putinin kannalta mahdoton hyväksyä. Niinpä ydinaseiden käytön todennäköisyys olisi kasvanut. Tästähän länsimaiden asiantuntijat varoittivat vuoden 2022 lopussa, jolloin Ukraina onnistui vastahyökkäyksissään.

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 24, 2024, 08:34:35Jos Ukraina olisi pystynyt palauttamaan vuoden 1991 rajat, Krim mukaan lukien, Venäjän olisi voitu katsoa hävinneen sodan. Tämä vaihtoehto olisi ollut Putinin kannalta mahdoton hyväksyä. Niinpä ydinaseiden käytön todennäköisyys olisi kasvanut. Tästähän länsimaiden asiantuntijat varoittivat vuoden 2022 lopussa, jolloin Ukraina onnistui vastahyökkäyksissään.

Venäjän ei ole mikään pakko "hävitä sotaa", vaikka Ukraina ajaisi heidät takaisin rajalle. Vihollisuuksia voi jatkaa silti. Mitä väliä sillä kulkeeko rintamalinja pitkin virallista rajaa vai pitkin poikin Ukrainaa? Tavallisesti rauhaan painostamiseksi olisi sellaisessa tilanteessa keino. Ukraina jatkaisi hyökkäystä ja miehittäisi lämpäreen Venäjää, jonka se palauttaisi rauhanteon yhteydessä. Tämäkin keino konfliktin ratkaisemiseksi on haluttu sulkea ennalta pois. Ukrainan halutaan taistelevan tavalla, jossa ei saisi lyödä takaisin, ainoastaan torjua iskuja.

Tappioiden kärsiminen voi syödä Putinin arvovaltaa. "Hallitut taktiset vetäytymiset" Kiovan pohjoispuolelta, Harkovan läheltä ja Dnipron pohjoisrannalta ovat kuitenkin saaneet neuvostokansan venäläisten jakamattoman ymmärryksen, joten en näe miksi fasismin vastaisen taistelun edistämiseksi samaa ei voisi tehdä Krimilläkin. Venäjällä taitaa kaikesta huolimatta nykyisinkin olla järjestely, jossa ydinaseiden käyttö vaatii useamman ihmisen toimia. Putin ei siis nuku bunkkerissa punainen nappi sylissään. Koska ei voi kuin mielenkiinnolla tarkkailla riittääkö venäläisen maailman hulluus tarvittaessa siihen, että Putin saa nostaa kolmannen maailmansodan riskiä edelleen potenssiin kolme, ja yksinomaan oman mielensä pahoittamisen takia, turha sitä on sen enempää itkeä.

P.S. Kuuluisa konfliktin laajenemisen ja jopa ydinsodan riski on ihan todellinen. Se johtuu venäläisten piittaamattomasta aggressiivisuudesta sekä eurooppalaisten päättämättömyydestä. Soutaminen ja huopaaminen sekä ristiriitaiset signaalit eivät ole pelottaneet Venäjää. Päinvastoin, ne ovat yllyttäneet sitä kokeilemaan kummallisuuksia. Punaista linjaa ei tarvitse aina julistaa, niitä on ihan luonnostaan. Mitä kauemmin sotaa käydään, sitä suuremmaksi kasvaa mahdollisuus, että Venäjä menee liian pitkälle ahneuksissaan, koska ei usko enää mitään varoituksia.

a4

Mitä tehdä suutariksi jääneelle kohti lentäneelle pommille?
Se pitää laittaa hakkauslistalle!

https://twitter.com/saintjavelin/status/1774102805587820813

Etäohjattujen aseiden välistä sotaa:

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1774062457746604463

-:)lauri

#4588
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bfd38be5-8978-4904-a70f-8dabfa556700

Saksan entiseltä liittokanslerilta Gerhard Schröderiltä mielestäni tuore tulokulma Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin. Kuten jääkiekossa sanotaan kohdatessa vaikeita haasteita - edetään posin kautta.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Kopek

Emil Kastehelmi on kiukuissaan.

Iltalehti: Asiantuntija Yhdysvaltain tempusta: "Häpeällisen irvokasta"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1f1e2327-bc62-4162-8915-f34c66b91e32

Tällaisia uutisia kun lukee, usko Ukrainan voittoon tai edes selviämiseen joutuu koetukselle. Venäjä valmistautuu valloittamaan Krematorskin ja Harkovan ja mitä kaikkia kaupunkeja sen ruokalistalla tälle vuodelle on. Ja Ukrainalta ovat loppumassa paukut. Venäjän panssarit tarvitsevat polttoainetta, joten Venäjän öljyteollisuuteen ei saa iskeä, määrää Yhdysvallat. Hetkinen. Ei ihme, että Kastehelmikin hiiltyy.

Pienempien maiden johtajat käyvät poseeraamassa Kiovassa luvaten tukea Ukrainaa niin kauan kun on tarpeen.

Ei kai lopulta käy niin, että Venäjä valloittaa Ukrainan, ja länsimaat kustantavat sen jälleenrakentamisen. Ja Putin nauraa niin, että parta tutisee.