Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Ukrainan konflikti

Aloittaja Aave, helmikuu 20, 2022, 23:08:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

Ns. 'sodan alttarille' menee yhteiskunnan varoja tänäkin vuodelta aikamoinen summa?
Tv. mainitsi, että Ukrainaan on jo pulitettu 1.6 miljardia euroa = nyhdetään tänäänkin kaikkein kurjimmassa olevien suomalaisten selkänahasta, mutta hyvin pärjäävät toki pärjäävät ihan kelvollisesti...

Muisto
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Muisto Keijo Kullervo

Copilot:
"Ukraina on saanut EU:lta 50 miljardia euroa rahoitusta vuosina 2024-2027. Tästä summasta 33 miljardia on takaisinmaksettavaa lainaa, ja loput 17 miljardia maksetaan avustuksina. Tämä tuki ei ole sotilaallista, vaan se tukee Ukrainan jälleenrakentamista ja sodasta toipumista12. Vaikka tämä summa on merkittävä, on tärkeää huomata, että Venäjän hyökkäyksen taloudelliset kustannukset ovat jo nyt noin 270 miljardia euroa, ja Ukrainan jälleenrakennusprosessin on arvioitu maksavan noin 384 miljardia euroa. Tämä asettaa suuria haasteita myös EU:n jäsenmaiden budjeteille tulevaisuudessa1."

Muisto
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Toope

Hyvä asia silti on, että Venäjä on tuhlannut surkeat asevoimansa Ukrainaan, joten ei ole enää kuin poliittinen uhka muille! Venäjällähän on jo vaikeuksia myydä aseteollisuuttaan, koska kaikki näkevät, mitä romua tuottavat. Venäjän aseteollisuus ei pian kelpaa Intiallekaan, vain Afrikkaan.  ???

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Toope - huhtikuu 09, 2024, 17:11:40Hyvä asia silti on, että Venäjä on tuhlannut surkeat asevoimansa Ukrainaan, joten ei ole enää kuin poliittinen uhka muille! Venäjällähän on jo vaikeuksia myydä aseteollisuuttaan, koska kaikki näkevät, mitä romua tuottavat. Venäjän aseteollisuus ei pian kelpaa Intiallekaan, vain Afrikkaan.  ???

Jos Venäjä on vain poliittinen uhka, miksi Ruotsi, Saksa ja monet muut maat tehostavat puolustusvalmiuttaan?

Venäjä sotilaallinen voima perustuu osittain jo Stalinin esittämään periaatteeseen: Määrä on laatua.

Suosittelen kuuntelemaan:

Tavarasta ei Venäjällä ole pulaa. Sen huomaa shoppailemalla venäläisissä verkkokaupoissa.

https://areena.yle.fi/podcastit/1-68251358

Kopek

Mitkä kaupungit Ukraina menettää seuraavan puolen vuoden aikana?

Kupjansk, Lyman, Mykolaivijka, Kramatorsk, Harkova...?

Joitakin asioita on vaikea käsittää. Yksi on se, miksi länsimaissakin moni tuntuu uskovan venäläiseen propagandaväitteeseen siitä, että Venäjä käy oikeutettua puolustustaistelua Naton uhkaa vastaan, ja Yhdysvallat aloitti sodan käyttäen Ukrainaa sijaissotijanaan.

Eikö jo nyt ole nähty, miten voimaton Nato on? Siihen kuuluvat riitaisat maat eivät saa avustettua Ukrainaa riittävästi Venäjän hyökkäystä vastaan, joten miten ihmeessä - ja miksi - nämä maat hyökkäisivät Venäjälle tuhotakseen sen?

Naton kuviteltu uhka Venäjää kohtaan ei tarkoita sitä, että Nato hyökkäisi missään kuviteltavissa olevassa tulevaisuudessa Venäjän kimppuun. Näin ei tule käymään. "Uhka" tarkoittaa sen sijaan sitä, että itään päin laajentunut Nato haittaisi Putinin imperialistista tavoitetta luoda "Neuvostoliitto" uudelleen liittämällä ensiksi Ukraina Venäjään ja sen jälkeen ehkä Valko-Venäjä sekä muita entisiä Neuvostoliittoon kuuluneita alueita.

Putinia todennäköisesti ärsyttää se, että Baltian maat onnistuivat livahtamaan EU:n ja Naton jäseniksi Venäjän heikkouden vuosina karaten siten ainakin toistaiseksi Venäjän imperialistisen laajentumispiirin ulkopuolelle. Venäjän johdossa ei haluta, että myöskin Ukraina olisi onnistunut - tai onnistuisi - tekemään saman, koska monet venäläiset pitävät Ukrainaa historiallisena osana Venäjää.

Se, että "vanha venäläinen kaupunki" Odessa ei kuulu nykyisen Venäjän alueeseen, ärsyttää monia Neuvostoliiton aikaa muistelevia venäläisiä. Harkova, Kiova, Odessa ja moni muu kaupunki olivat osa Neuvostoliitto-nimistä Venäjän imperiumia. Se, että ne kuuluivat Ukrainan neuvostotasavaltaan, oli yhdentekevää, vähän kuin meille suomalaisille on se, että Kuopio kuuluu Pohjois-Savon maakuntaan.

En haluaisi lietsoa tappiomielialaa, koska sitä Putin nimenomaan yrittää iskostaa eurooppalaisten mieliin, jotta tuki Ukrainalle vähenisi. Koska tämä on pieni foorumi, täällä esitetyt näkemykset tuskin vaikuttavat mihinkään. Tappiomielialan sijasta olen turhautunut siihen, miksi asioiden annetaan mennä niin kuin ne menevät. Jos Ukraina häviää ja Putin voittaa, se on eurooppalaisten tahto - näin kai se on nähtävä. Jos talo palaa eikä sitä sammuteta kuin nimeksi, eikö talon palaminen kivijalkaan asti ole silloin ääneen lausumaton toive tai vähintään alistuminen kohtaloon.

Sekä ylioptimismi että alioptimismi ovat ärsyttäviä. Kumpaakin näkee. Realismi lienee paras tapa suhtautua asioihin.

Eri poliittisten suuntautumien asennoituminen Ukrainan sotaan eroaa mielenkiintoisella tavalla. Vihreät - niin Suomessa kuin Saksassakin - ovat Ukrainan puolella Venäjää vastaan. Äärivasemmalla on ilmeisesti neuvostoaikojen perintönä venäläismyönteisyyttä. Myös äärioikeistossa on Venäjä-mielisyyttä. Tässä asiassa äärivasemmisto ja äärioikeisto lyövät kättä niin kuin Molotov ja Ribbentrop vuonna 1939.

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/14651165241237136

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 11, 2024, 08:39:58Tässä asiassa äärivasemmisto ja äärioikeisto lyövät kättä niin kuin Molotov ja Ribbentrop vuonna 1939.

Ei corppi corpin silmä puhcaise.

(Henricus Matthiae Florinus: Wanhain suomalaisten tawaliset ja suloiset sananlascut mahdollisuden jälken monialda cootut ja nyt wastudest ahkerudella enätyt)

a4

#4596
Pientä herättelyä mepeiltä Ukrainan tilanteeseen ministereilleen maljapuheidensa hiprakassa.
Liikenisikö tulevalle EU-maalle 100 ohjuspuolustusjärjestelmästä edes 7, vai laitetaanko rahahanat kiinni?:

The European Parliament on April 11 refused discharge of the EU Council's budget until European leaders decide to support Ukraine with additional Patriot air defense systems, MEP Guy Verhofstadt said.
The decision was supported by 515 MEPs, with 62 voting against it.
As Russia intensified its attacks on Ukraine during the spring, the shortage of air defenses is increasingly felt in Ukrainian cities.
Kyiv has been urging allies to provide Ukraine with more air defenses, in particular, with U.S.-made Patriot systems that can intercept ballistic missiles.
"What I find scandalous is that Europe, which is opening the door for Ukraine, and the European Council are not even capable in such an urgency to decide to send a number of anti-missile systems to Ukraine," Guy Verhofstadt, a former Belgian Prime Minister and a known advocate of Ukraine, said at the parliament.
Verhofstadt reminded that the EU's chief diplomat, Josep Borrell, told the MEPs that EU states have 100 Patriot air defense systems, while Ukraine asks for seven of them.
"We, Europeans, we invite them to come to the European Union, but we are not capable to do so," Verhofstadt added.

https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=965554&start=17730#p30775610

https://twitter.com/Tendar/status/1778398575027777550
https://twitter.com/NOELreports/status/1778394368992329948

Ukrainan energiainfra saanut kovia osumia ohjuksista:
https://twitter.com/UKikaski/status/1778359265037631578
https://www.wsj.com/world/russia-switches-tactics-with-attacks-on-ukrainian-power-plants-cc0460f4

Toope

"Kopek", Ukraina ehkä joutuu luopumaan osista alueistaan. En tuosta pidä, mutta ehkä näin on? Niin vastenmielistä, kun olisikin Kremlille antaa periksi, se ehkä on lopulta vahvempi kuin Ukraina.

Voiko Ukraina saavuttaa itsenäisyyttään muuten kuin antamalla osin periksi Venäjälle? Toivon itse, ettei tarvitsisi! En vain usko enää siihen.

Isot kiusaajat vaan tekevät, kuten Suomelle Karjalan kohdalla...

Vihaan omaa kommenttiani, mutta minkäs teet!

Toope

Ukraina voi ehkä hakea alueitaan takaisin, kun Putin saa Venäjän hajotettua?!

Socrates

Sota on venynyt paljon pitemmäksi kuin sen alussa luulin. Pidin vuottakin hyvin epätodennäköisenä ja nyt mennään kolmatta eikä loppua näy.

Venäjä on viime aikoina vallannut kovalla työllä muutamia kyliä. Saa nähdä pystyykö se kesän yli pitämään ne ja muut valtaamansa alueet, kun Ukraina saa hävittäjiä yms länneltä.

Aikamoinen pattitilanne. Kiina ei oikein osaa päättää kumman puolella on.
Kävelevä kremppakertymä

a4

Lainaus käyttäjältä: Socrates - huhtikuu 11, 2024, 18:10:09Sota on venynyt paljon pitemmäksi kuin sen alussa luulin. Pidin vuottakin hyvin epätodennäköisenä ja nyt mennään kolmatta eikä loppua näy.

Venäjä on viime aikoina vallannut kovalla työllä muutamia kyliä. Saa nähdä pystyykö se kesän yli pitämään ne ja muut valtaamansa alueet, kun Ukraina saa hävittäjiä yms länneltä.

Aikamoinen pattitilanne. Kiina ei oikein osaa päättää kumman puolella on.

Stubb kertoi, että häntä huolettaa se, että Putinilla on "resursseja ja sotilaallista toimintakykyä vielä kahdeksi vuodeksi".
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ec721577-0eff-4a37-b27f-12e2cf04b2e6

Russia will be able to sustain its war effort in Ukraine for "two to three more years," says International Institute for Strategic Studies Director General Bastian Giegerich.
https://www.politico.eu/article/russia-sustain-war-effort-two-three-years-defense-study/

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Socrates - huhtikuu 11, 2024, 18:10:09Venäjä on viime aikoina vallannut kovalla työllä muutamia kyliä. Saa nähdä pystyykö se kesän yli pitämään ne ja muut valtaamansa alueet, kun Ukraina saa hävittäjiä yms länneltä.

Aikamoinen pattitilanne. Kiina ei oikein osaa päättää kumman puolella on.

Venäjä valtaa tyhjentyneen kylän/kaupungin jossa oli ehkä 10 000 asukasta joskus ja menettää siinä touhussa keskimäärin 15 000 sotilasta. Kalliiksi tulee hurmeen kyllästämän maan hankinta. Rehellisesti rahalla ostamalla olisi varmaan tullut halvemmaksi*. Etenkin kun näyttää, että näin kaapattujen alueiden hallinta on kovin tilapäistä.

Kiina säätää Venäjälle omaa tukeaan monen muuttujan yhtälöllä, samoin kuin ns. länsikin näyttää Ukrainan kanssa toimivan.

*
Jos arvioin, että sotiminen maksaa Venäjälle keskimäärin 800 miljoonaa euroa päivässä, niin tänään 777:nä päivänä rahaa on palanut tuohon touhuun 620 miljardia euroa.

Jos neliöhinta olisi vaikka 1€/neliömetri, niin tuolla 620 miljardilla saisi 620000 neliökilometriä maata, eli kaksi kertaa koko Suomen pinta-alan.

Jälleenrakennus tulee maksamaan vielä lisää, ehkä 2-3 kertaa enemmän.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Pahalta näyttää.

Amerikkalais�kenraalilta hälyttävä varoitus Venäjän kyvyistä – "Emme puhu kuukausista"
Amerikkalaiskenraalin mukaan Venäjän asevoimat on Ukrainan sodasta huolimatta vain vahvistunut ja on tulevaisuudessa suuri uhka.
...
Venäjä pystyy siis tuottamaan enemmän ammuksia vuodessa kuin kaikki 32 Nato-maata yhteen laskien ja kolme kertaa enemmän kuin Yhdysvallat arvioi sodan alussa.
...
– Armeijan vahvuus on itse asiassa nyt 15 prosenttia suurempi kuin ennen hyökkäystä Ukrainaan. Kuluneen vuoden aikana on Venäjä kasvattanut etulinjan joukkojen määrän 360 000 sotilaasta 470 000 sotilaaseen, sanoo amerikkalaiskenraali.
...
CAVOLIN mukaan huolestuttavinta on, että Venäjän asevoimat on vuoden mittaan nopeasti kehittänyt kykyään oppia ja sopeutua taistelukentän haasteisiin sekä taktisesti että teknisesti.

- https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010353207.html
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Socrates

Emil Kastehelmi on todellinen helmi Iltalehden tilannestudioissa, mutta silti kaipaisin foorumin sotakirjeenvaihtajan analyysiä rintamatilanteesta. On ollut hissuksiin pitkään.
Kävelevä kremppakertymä

Kopek

#4604
Jos Ukraina luhistuu, mitä tapahtuu sille luvatuille aseille ja taloudelliselle tuelle? Ei kai niitä Moskovasta johdetulle Ukrainalle anneta. Putin saa joka tapauksessa sotasaaliiksi Himarseja ja Patriotteja ja Leopardeja ja muuta länsikalustoa, kentis F16 hävittäjiäkin. Ellei kaikkia näitä ehditä kuljettaa turvaan.

Kammottavia uutisia odotettavissa.

Kun show on ohi, historiaa muutetaan. Uuden venäläisen historian mukaan mitään Butšan sotarikoksia ei tapahtunut. Ne olivat CIA:n ja ukronatsien lavastusta kuten muutkin Venäjän tekemiksi väitetyt sotarikokset.