Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Monikulttuuriketju

Aloittaja Toope, tammikuu 25, 2019, 22:48:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - toukokuu 13, 2021, 23:50:20
Jos haluaa nähdä monikulttuurisuutta, suosittelen käymään Hietalahden uimarannan seuduilla viikonloppuiltaisin.
Helsingin Hietalahdestako (Länsisataman kainalosta) puhut? Hietsun uimaranta löytyy Hietaniemestä. Siellä en ole aikoihin käynyt. Joskus nuoriso kai kerääntyi pussikaljoittelemaan. Millaista siellä on, korostuvatko jotkut  perinteet, harrastukset, kansallisuudet?

Kopek

#1081
Niemet ja lahdet tahtovat mennä sekaisin. Nimien osaaminen ei kuulu vahvuuksiini. Tarkoitin (kun nyt vielä kartasta varmistin) Hietaniemen aluetta ja sinne menevää tietä ja uimarantaa ja sen lähiseutua.

Alueella oli torstai-iltana "etninen" tunnelma eli paljon ihmisiä, joista kantasuomalaisen näköisiä vain pieni osa. Perjantainakin oli vähän saman tyyppistä, mutta lauantaina yllättäen "kantaihmiset" olivat enemmistönä. Perjantaina alueelle ajoi poliisiauto kovaa vauhtia valot vilkkuen.

Tuolla alueella oli viime vuonna levottomuuksia, joista kerrottiin uutisissa. Nähtäväksi jää, onko tänäkin kesänä jotain säpinää.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006547184.html

Toope

En asu enää Helsingissä, mutta olen asunut siellä. Olen nähnyt sen, että tietyt alueet etnistyvät (=slummiutuvat, ghettoutuvat), turha sitä on kieltää.
Halla-ahot ovat ihan oikeassa, sama kehitys tapahtuu täällä, koska toimimme samoin kuin Ruotsi ja Saksa ja Ranska ja tiesmitkät muutkin valtiot.

Huono mamupolitiikka luo samoja ongelmia meille, kuin kaikkialla muuallakin. Jos otamme Afrikkaa ja Lähi-itää, tietyt alueet alkavat muistuttamaan niitä ennenpitkää... >:(

Voimme valita toisin.

MrKAT

Nationalistinen ja kristillinen monokultturismin ideologia (monikulttuurisuuden karsiminen) on varsin tappavaa. Näin Kanadassa:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c6344746-f6ff-49eb-bac1-095c977bf954

Sitä voisi verrata Stalinismin joukkohautoihin?
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Norma Bates

https://yle.fi/uutiset/3-11962560

Vankilan perheosastolta on viety turvaan romanilapsia, kun isät ovat uhanneet äitejä – "Nämä perheet elävät romanikulttuurin laidalla"

...

– Enemmän kuin ketkään muut naiset romaninaiset keskeyttävät valvotun koevapauden pakenemalla turvakotiin tai tulemalla takaisin vankilaan väkivallan uhan tai väkivallan takia, Tammi-Moilanen sanoo.

Naisten väkivallan pelko näkyy toisinaan poistumislupaa pyydettäessä.

– Meillä on tapauksia, joissa vanki on anonut poistumislupaa tavatakseen miestään toisessa vankilassa, mutta hän käy sanomassa jollekin toiselle työntekijälle, että voitteko evätä hakemuksen. Tämä kertoo siitä, että pelko on iso, jos ei tottele miehen käskyä.

...

– Meillä on ollut tilanteita, että nainen tulee lomalta pahoinpideltynä. Hän pyytää siinä hetkessä meiltä apua. Seuraavana aamuna hän peruu puheensa ja pyytää, että älkää tehkö mitään. Nämä romaninaiset eivät ole oman elämänsä päälliköitä. Valitettavasti näissä tapauksissa ei löydy äitiä tai siskoa, joka seisoisi naisen rinnalla. Usein neuvot ovat, että älä tee tästä numeroa. Sinun täytyy sietää ja ymmärtää miestä. Se on tosi pelottavaa.

Eri viranomaiset ovat nähneet useita pahoinpideltyjä romaninaisia, jotka eivät ole kertoneet väkivallan tekijästä.


Tuntuu kulttuurissa olevan varsin laaja "laita", että sitten kumminkin "useita".

Toope

https://www.verkkouutiset.fi/tallainen-on-ruotsin-pahamaineisin-lahio-kukaan-taalla-ei-ole-turvassa/#32576881
https://www.verkkouutiset.fi/stefan-lofven-tama-hirvittava-vakivalta-hajottaa-ruotsia/#32576881

Ehkä me ymmärrämme, mikä ongelmana on = Liian suurien monietnisten ryhmien tuominen yhteiskuntaan ei rikasta, vaan turmelee yhteiskuntaa.
Mekin ymmärrämme pian, kun sama paska leviää omaan tuulettimeemme.

https://www.suomenperusta.fi/teema/muuttoliike/

Voimme olla
a) hoomoilasina tai sitten
b) miettiä sitä, kantsiiko Ruotsista, Saksasta ja Ranskasta ottaa oppia...

Mutta meitä on varoitettu, kuten Löfveniäkin Ruotsissa varoitettiin. Otammeko opiksi?
On silkkaa typeryyttä, jos emme ota opiksi.

Jaska

Vuosina 2010 - 2017 romanimiehiä kuoli Suomessa henkirikoksen kautta 22,9 henkeä 100000 henkeä kohden ja se on kymmenkertainen määrä suomalaisten keskiarvoon verraten. Kun romaneja on vain 12000, niin lukumäärä on kuitenkin pieni, vain pari. Tekijänä tavallisesti toinen romanimies. Väkivalta kuuluu kuitenkin kulttuuriin enemmän kuin suomalaisilla keskimäärin.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - kesäkuu 09, 2021, 00:23:06
Vuosina 2010 - 2017 romanimiehiä kuoli Suomessa henkirikoksen kautta 22,9 henkeä 100000 henkeä kohden ja se on kymmenkertainen määrä suomalaisten keskiarvoon verraten. Kun romaneja on vain 12000, niin lukumäärä on kuitenkin pieni, vain pari. Tekijänä tavallisesti toinen romanimies. Väkivalta kuuluu kuitenkin kulttuuriin enemmän kuin suomalaisilla keskimäärin.
Mitä luvut sinusta kertovat romanikulttuurista?
Minulle jotain selvää, toki.
Kulttuureissa on eroja kuten viineissä.
Ei meidän vikamme = heidän vikansa.

Norma Bates

Romanit ovat pyörineen Euroopassa iät ajat. Kun ei heidänkään integroimisensa ole onnistunut, miksi onnistuisi minkään muunkaan ei-suomalaisen/eurooppalaisen/länsimaalaisen. Jos nyt taas otetaan ne iänikuiset juutalaiset tähän esimerkkinä onnistumisesta, niin herkästi tulee mieleen että porukoilla pitää olla omaa tahtotilaa elää maassa maan tavalla.

Olisipa mielenkiintoista tietää että jos romaneille annettaisiin oma maa (kuten juutalaisille Israel), että millainen siitä valtiosta muodostuisi.

(Iänikuiset = usein mainitut. Ettei nyt joku tahallaan tai tahattomasti väärin ymmärtävä luule että olen joku idiootti antisemitisti. Olen anti-islamisti lähinnä.)

Toope

https://www.verkkouutiset.fi/afrikasta-tulleet-myivat-huumeita-ostoskeskuksissa-poliisi-iski/#32576881
Lainaa...Poliisi arvioi, että huumekauppaa harjoittavat Kontulan ja Puhoksen ostoskeskusten alueella erityisesti Pohjois- ja Länsi-Afrikasta kotoisin olevat henkilöt. Myyjät ovat osittain samoja molemmilla ostoskeskuksilla. Huumausainekauppaa tekevät Kontulassa joiltain osin myös kantaväestöön kuuluvat.

– Valvontapaikoissa poliisi takavarikoi muun muassa marihuanaa ja amfetamiinia, subutex- ja ekstaasitabletteja, nuuskaa sekä rahaa, sanoo komisario Jari Friman.

Poliisi otti ostoskeskuksilta kiinni 12 etsintäkuulutettua. Maasta poistetaan neljä henkilöä.
Mutta nuo rikastavat Suomea... :-\
Onko se niin vaikea ymmärtää, että tuollainen siirtolaisuus rappeuttaa yhteiskuntaamme?

Kopek

Helsingin Sanomissa on uutinen, jossa kerrotaan Valko-Venäjän päästävän irakilaisia siirtolaisia Liettuaan:

"Valko-Venäjä järjestää Irakista siirtolaisia Liettuaan: Tämä on vasta alkua, sanovat Liettuan ulkoministeri ja sisäministeri HS:lle
Liettua kaipaa neuvoja niiltä mailta, joilla on aiempaa kokemusta ihmisten muuttamisesta hybridisodan keinoksi."


Nyt ei enää puhuta pakolaista vaan siirtolaisista. Heidän kerrotaan tulevan lentokoneella Bagdadista Istanbulin lentoaseman kautta. He pääsevät Valko-Venäjälle turistiviisumilla.

Joku voi kysyä, milloin tämä loppuu. Eikö Irakin pitäisi olla jo turvallinen maa. ISIS on kukistettu ja olot normalisoitumassa, mikä näkyy monella tavalla. Facebookiini tuli Erbilissä sijaitsevan autokorjaamon mainos, jossa mies paikkamaalasi autoa kynäruiskulla. Mielenkiintoinen idea sinänsä. Täytynee kokeilla.

Milloin irakilaisten tulo loppuu? Ei ainakaan lähiaikoina. Pääasiallinen syy siirtolaisuuteen on väestönkasvu. Irak pullistelee ihmisiä, ja johonkinhan heidän mahduttava ja mentävä. Samanlaisia maita on muitakin. Kyllä näistä maista tulijoita riittää, jos vain heidät otetaan vastaan. Suomestakin tulisi hetkessä 50 miljoonan asukkaan valtio, jos haluttaisiin. Väestönkasvun supervalloissa on niin paljon ihmisiä, että siellä tuskin edes huomattaisiin muutaman miljoonan ihmisen lähtöä.

Ennustuksen mukaan Irakin asukasluku kasvaa kahdellakymmenellä mlljoonalla vuosien 2020 ja 2040 välisenä aikana. Määrä on enemmän kuin oli koko Irakin asukasluku 1990-luvun alussa. Samana aikana Afganistanin asukasluku lisääntyy 18 miljoonalla, mikä on noin kuusi miljoonaa enemmän kuin oli Afganistanin koko asukasluku 1990-luvun alussa.

Kolossaaliset mitat saanut väestönkasvu on siirtolaisuuden ja myös pakolaisuuden perimmäinen syy. Sen taustalla voi tietysti olla vielä perimmäisempiä syitä kuten uskonto.

Yksi asia on varma. Ihmismassojen suurtuottajamaiden ongelmia ei ratkaista toimimalla väestöpaineen varaventtiilinä ja ottamalla ihmisiä Eurooppaan niin paljon, kun heitä on tullakseen. Kyllä heitä tulee.

https://www.populationpyramid.net/
https://www.hs.fi/paivanlehti/17062021/art-2000008058102.html
https://i.pinimg.com/originals/81/b5/54/81b5548aef64f7e31f85d1ff85b32bf6.jpg

Norma Bates

Simon Reeve Amerikan reissullaan tutustui USA:n ja Meksikon väliseen rajaan (tv-sarjassa). Hän totesi että USA voisi ottaa miljoonia (vai oliko peräti kymmeniä miljoonia) ihmisiä vastaan. Mutta hän lisäsi perään että ne maat eivät kehity joista asukkaat lähtevät pois. Lieneekö Reeve suvakki jolla on myös järkeä päässä.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 17, 2021, 08:41:35
Simon Reeve Amerikan reissullaan tutustui USA:n ja Meksikon väliseen rajaan (tv-sarjassa). Hän totesi että USA voisi ottaa miljoonia (vai oliko peräti kymmeniä miljoonia) ihmisiä vastaan. Mutta hän lisäsi perään että ne maat eivät kehity joista asukkaat lähtevät pois. Lieneekö Reeve suvakki jolla on myös järkeä päässä.

Realistinen näkemys hänellä, vaikka tuollaisen maininnan teki.

Taisi sanoa, että olisi tilaa ottaa miljoonia, ei varmaan tarkoittanut, sen olevan mahdollista.

Hän kertoi myös niistä lähtömaiden ongelmista ja syistä miksi lähtijöitä riittää. Yksi syy on itse amerikkalaisissa suuryrityksissä kuten cola-firmankin viedessä vedet asukkaiden hanoista.. vaikka se jonkin verran työpaikkoja luokin paikallisille.

MrKAT

#1093
Somessa(twitter) on herännyt ihmettelyjä että onko monikulttuurisuuskammo syy:
  -oikeistoöyhöttäjät ei välitä jalkapallosta (Huuhkajista), ei ainakaan niin paljon kuin jääkiekosta
  -puolueiden pj:t onnitteli Suomen joukkuetta Tanska voitosta - paitsi Halla-aho ei.

Vai onko kysessä (myös) suoranainen "fysiologinen" väriallergia? Valkoiset miehet ja (sini)valkoinen jää vs viherkenttä ja mustat miehet.

Tässä Teemu Pukki Black Lives Matter polvistuneena:

Tämäkö on syy?

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

Kappas, minulta jäi huomaamatta, ihmettelin kyllä että mitä se pallon edessä vielä polvia venyttelee..

Eilisessä Suomi-Belgia ottelussa molemmat joukkueet tekivät Black Lives Matter-polvistuksen (kohdassa n. 8:50-9:00):
https://areena.yle.fi/1-50404537
Samalla jos tarkkakorvaisesti kuuntelee niin (IS/IL:n mukaan: ) venäläiset katsojat buuasi tuolle.
(Eli olivat rasisteja? Heillä ei sitten pitäisi olla kanttia haukkua tai ilkkua USA:lle rasismista jos itte ovat).
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)