Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Monikulttuuriketju

Aloittaja Toope, tammikuu 25, 2019, 22:48:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

kertsi

#1425
Lainaus käyttäjältä: Kopek - elokuu 16, 2022, 08:35:21
Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - elokuu 15, 2022, 10:13:34
Sinulle ihonväri ei ehkä ole kulttuuria, mutta jos onnistun oikein muistamaan, Toope ja ehkä myös Kopek ovat joskus raportoineet ihonväristä, joka olisi ollut peräti monikulttuuria.

Etniset ominaisuudet ja kulttuuriset ominaisuudet ovat luonnollisestikin eri asia. Tai ainakin niiden pitäisi olla. Edistyksellisissä piireissä nämä asiat kuitenkin sekoitetaan niin, että puhutaan monikulttuurisuudesta, mutta tarkoitetaan ainakin osittain myös monietnisyyttä.

Ai. Minusta pikemminkin rasistipiireissä käytetään monikulttuurisuus-sanaa siinä merkityksessä, että on olemassa erilaisia etnisiä ryhmiä yhteiskunnassa.

Lieköhän on olemassa kovinkaan monta tahoa, joka viittaisi nimenomaan kulttuuriin puhuessaan monikulttuurisuudesta?

Rasistipiireissä myös puhutaan usein nykyään rodun sijaan kulttuureista (natsien rotupuheilla kun on nykyään niin ikävä kaiku). Epäilen, että rasistipiirit eivät edes tiedä kulttuuri-sanan merkityssisältöä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

Onko Wien (ja Itävalta) rakennuksineen jne monikulttuurisia tai monikulttuurisuuden tuotteita? Kuulemma Hitler Mein Kampfissaan vihasi Wieniä koska se oli (liian) monikulttuurinen.  Tässä historioitsija koettaa luennoida PS- Lithille (Huhtasaaren ex-avustaja Brysselissä) monikulttuurista historiaa (mutta persujen tapaan Lith on blokannut monien tutkijoiden kuten Oulan suut korvistaan, laittanut kieltolistalleen eikä kuule).

Oula Silvennoinen @oula_silver
Itävalta, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Itävalta-Unkari, oli monietninen, monikulttuurinen, monikielinen ja moniuskonnollinen imperiumi.
#perussuomalaiset #historia

 
- https://twitter.com/oula_silver/status/1558138044133384192
Myöhemmin Lith myöntää että oli monikulttuurinen ja monietninen mutta "eurooppalainen". Johon Oula:
Nyt sitten selitellään. Osoittautuu, että Euroopassa asuneet ihmiset olivat eurooppalaisia. Monikulttuurisuus ei vain käsitteenä vieläkään avaudu.
Poista blokkisi, Mikael, niin voin kertoa sinulle pari asiaa imperiumeista, monikulttuurisuudesta ja eurooppalaisuudesta.


Imperiumit tuppaa nyt olemaan monikulttuurisia ja -etnisiä, aina Rooman vallan ajoilta saakka.

(Ja itse Huhtasaarikin näyttää munanneen Rooman historian tuntemuksen osalta: https://agricolaverkko.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=6035
ks myös antiikin asiantuntija dosentti Vuolannon ihmettely:
Tosin ainoa kommentti, joka varsinaisesti pahoitti mieleni oli kehoitus hankkiutua tälläisistä dosenteista eroon (kuinka asiallista tälläinen toivottelu on (etenkään) kansanedustajan fb-seinällä?). Natsi-Saksassa tuo "hankkiutua eroon" tarkoittaisi keskitysleiriä ja kaasutusta. Niin, luen muuten taas WW2:sta eloonjääneen juutalaisen kirjaa.. MrKATin huomautus.)
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Toope

Suomessa jengiongelma on 95%:sti maahanmuuttajaongelma.
https://www.suomenuutiset.fi/jopa-95-prosentilla-katujengilaisista-maahanmuuttajatausta-haitallinen-maahanmuutto-aiheuttaa-kehitysmaalaistumista/
LainaaSuomen poliisijärjestöjen liiton mukaan Suomessa toimii jo toistakymmentä katujengiä, joiden jäsenistä jopa 95 prosentilla on maahanmuuttajatausta. Liiton puheenjohtaja totesi, että Suomi onkin jo Ruotsin tiellä.

Siis herranjumala tuo on ongelma!

MrKAT

Lisää maahanmuuttajia tarvitaan. Sen on nyt todennut keskustakin.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - lokakuu 08, 2022, 19:43:24
Lisää maahanmuuttajia tarvitaan. Sen on nyt todennut keskustakin.

Ilmeisesti halpoja tai halvalla työtätekeviä haluttaisiin, tuskin sinänsä maahanmuuttajista on pulaa.

Heidätkin pitää elättää, myös myöhemmin, kun työpaikat "sulavat alta pois- muiden halvempien työläisten tullessa sijalle.

Ehkä jotkut lähtevät vapaaehtoisesti, mutta tuskin kaikki.

Nuokaan tuskin pitävät kiirusta poislähdön osalta.

NOIN kahdeksan vuotta sitten miljonääri tutustui Jugoslaviasta lähtöisin olevaan mieheen. Mies vaikutti suuresti miljonäärin elämään. Hänestä tuli myös rikosjutun pääsyytetty.

Miehet ystävystyivät, ja miljonääri vuokrasi ystävälleen asunnon. Ystävä auttoi miljonääriä arjen asioissa, kuten nurmikonleikkuussa. Hän oli myös muun muassa miljonäärin "henkivartija", koska tällä oli ongelmia aiempien vuokralaisten kanssa.

Vastineeksi vaasalaismies lainasi ja antoi rahaa muun muassa auton hankintaan. Ystävä alkoi kutsua miljonääriä "isäksi".

Ystävä tutustutti miljonäärin omiin tuttaviinsa. Miljonäärin elämään lyöttäytyivät myös iranilaisveljekset sekä heidän sukulaisiaan ja ystäviä. Veljeksetkin kutsuivat vaasalaismiestä "isäkseen"

Kopek

#1430
Kai silläkin on merkitystä, mistä eri kulttuureista ja missä suhteessa "monikulttuurisen" maan kulttuuri koostuu.

Monikulttuurisuudella on sanana niin negatiivinen kaiku, että tarvitaanko sitä. Eikö suomalainen kulttuuri säily suomalaisena kulttuurina, vaikka se saa vivahteita muista kulttuureista. Se muuttuu, mutta on silti suomalaista kulttuuria.

Suomen kulttuuri koostuu suurelta osin ulkomailta omaksutuista vaikutteista. Pääasialliset lähteet ovat olleet Ruotsi, Saksa ja Yhdysvallat. Kai Venäjältäkin on jotain tullut kuten muualtakin.

Monikulttuurisuus on peitesana joka tarkoittaa todellisuudessa "lisää mustaihoisia Suomeen".

Mustaihoisia siksi, koska monikulttuurisuusideologiaan kuuluu "erilaisuuden" palvominen. Saksalaiset ja ruotsalaiset ja virolaiset eivät ole tarpeeksi erilaisia. Heistä ei synny monikulttuurisuusideologian havittelemaa etnistä muutosta eikä rasismia, mitä monikulttuurisuusideologia tarvitsee polttoaineekseen.


Hippi

Ei minulle monikulttuurisuun näyttäytynyt noin ikävänä esimerkiksi, kun olin lasteni koulun vanhempainyhdistyksen toiminnassa mukana. Vesalan koulu oli silloin ja taitaa olla nytkin yksi niitä kouluja, joissa on paljon ulkomaalaistaustaisia oppilaita. Kyllähän se väistämättä näkyi ja kuului. Järjestettiin erilaisia teemailtoja, joissa vanhemmat saattoivat kohdata toisiaan jne.

Minulle siitä jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, vaikka jouduinkin hiukan ponnistelemaan sen eteen, että vapaaehtoisesti lähdin tuollaiseen sosiaaliseen toimintaan mukaan, mikä ei suinkaan ole minulle kovinkaan tavanomaista.

Uskoisin, että monikulttuurisuus näyttää lähempää jonkin verran erilaiselta kuin kovin kaukaa, satojen kilometrien päästä, katseltuna.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Tuli mieleen että persut sun muut mäkättävät monikulttuurisuutta vastaan, kun he eivät kehtaa alkaa luettelemaan nimeltä niitä kulttuureita joita he eivät hyväksy. Ainahan on ollut monikulttuurisuutta "omastakin takaa"... Miksi muutoin puhuttaisiin jostain savolaisista, hämäläisistä jne.?

Voihan sitä sanoa ihan suoraan että mikä kulttuuri pännii. Vuonna 2015 minua alkoi pännimään irakilainen kulttuuri. Sitähän en sitten voi tietää että onko tyypillistä irakilaista kulttuuria että jos poliisin tai palkkasotilaan hommat eivät huvita, niin voikin ottaa hatkat ja painella puolen maailman halki, kun somessa on rummutettu että Skandinaviassa saa duunin, asunnon ja blondin tyttiksen. (Edelleenkin olen sitä mieltä että ne jotka pettyivät siihen että eivät saaneet, olisivat saaneet laittaa paskapostia somessa levittäneille semmoista palautetta että eivät ihan heti ala sontaansa toiste tyrkyttämään. Kyseessä on sentään miehet joita on uunotettu, ja miehet nyt pystyvät enemmän laittamaan kampoihin kuin vaikkapa seksiorjiksi huijatut naiset.)

Jokunen irakilainen kyllä toki Suomeenkin mahtuu, jos tilanne ei ole se että telkusta tulee heidän takiansa "uutiset, sää ja raiskaukset".

Saares

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - heinäkuu 26, 2022, 14:41:19
https://ruuhkavuodet.fi/2021/02/11/missa-ovat-lastenkirjojen-huivipaiset-suomalaistytot/?x=1658728881

Sadut ovat paljon enemmän kuin viihdyke tai osa iltarutiinia. Tarinoiden ja kuvien avulla lapset oppivat kuin varkain, mikä meidän maailmassamme ajatellaan olevan "normaalia". Monikulttuuristuvassa Suomessa kaivataankin enemmän lastenkirjoja, joista lasten ja perheiden moninaisuus tulee esille.

Uusimpiin lastenkirjoihin tutustuessa huomaa, että sisällön merkitykseen on alettu kiinnittää huomiota. On herätty todellisuuteen, että suomalainen lapsi voi olla muutakin kuin valkoihoinen, ydinperheessä kasvava tyttö tai poika. Lastenkirjoista löytyy jo monikulttuurisia lapsia perheineen, joskin käännetyt teokset näyttäisivät olevan näissä vielä enemmistö.

Rehellisyyden nimissä, kuinka moni kiinnittää iltasatua lukiessa huomiota, kuinka monta eri ruskeansävyistä tussia kuvittajalla on ollut käytössä? Jos oman perheen värittämiseen riittää yksi hailakka beige, ei sitä välttämättä edes tajua Tatua ja Patua, Juliaa, Tomppaa, Risto Räppääjää tai Frozenia lukiessa, että "Ei helkkari, nämähän on kaikki valkoihoisia!". Mutta he ovat, ja se kertoo jotain yhteiskuntamme arvoista ja asenteista.

Etsiessäni monikulttuurisia lastenkirjoja, löysin useamman sellaisen kirjan, jossa päähenkilö on ydinperheessä asuva vaaleaihoinen tyttö tai poika, mutta hänelle ihmisten moninaisuus on tuttua esimerkiksi päiväkodista, koulusta tai naapurustosta. Tallainen "normaali" riittää varmasti antamaan samaistumispintaa osalle suomalaislapsista: monikulttuurisuus näkyy arjessa, mutta ei omakohtaista.

...

Edellä mainitut kirjat ovat olleet kovasti tykättyjä meidänkin perheessä, mutta nekään eivät aja täysin sitä asiaa, mitä haluaisin tyttärilleni opettaa: yhdenvertaisuutta. Haluan heidän oppivan, ettei pidä tyytyä olemaan "sivuhahmo" ihonvärin, uskonnon tai äidinkielen vuoksi – ei kirjoissa, eikä elämässä. Haluan, että tyttäreni tietävät voivansa olla valokeilassa aktiivisina, osaavina toimijoita, joille kaikki on mahdollista ja kaikenlaiset tunteet sallittuja. Haluan antaa heille sellaisen arvomaailman, että kaikenlaiset ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä – kaikista on päähenkilöksi.

...

Vielä en ole löytänyt suomenkielistä lastenkirjaa, jossa päähenkilöillä olisi talvipipon alla muslimihuivi. Jos ei kohta ilmesty, niin kirjoitan sellaisen itse!

Teksti Anna


Em. tekstiä (josta kirjavinkit jätin pois, katsokaa sieltä linkistä jos kiinnostivat) oli kommentoitu Facessa. Minun ei itseni tarvinnut sanoa mitään, koska jokunenkin nainen oli jo jättänyt eriävän mielipiteensä siitä että lastenkirjassa pitäisi seikkailla uskonnollisista syistä huivia pitävä pikkutyttö. Naisten sorroksihan se oli mielletty, kuten itsekin miellän.

Uskonnollinen kama ei mielestäni kuulu lastenkirjoihin muutenkaan. Tai jos kuuluisi, niin sitten pitäisi tietysti jokaisella kuppikunnalla olla omat opuksensa, ja näitä olisi muihin lahkoihin kuuluvien pakko lukea ja katsella, koska suvaitsevaisuus. Siinäpä olisikin nikottelemista kun satanistiperheen Iippo Ialdabaoth, tai joku tällainen, menee kirjassa ekan kerran lastentarhaan. Ave Satana, kertakaikkiaan.

Mutta kaikkein vähiten lastenkirjoihin kuuluu mikään missä opetetaan että toinen sukupuoli on niin kummallinen että sitä pitää vallan kätkeä ja peitellä. Syy peittelyyn on vieläpä varsin järkijättöinen. Kuulemani (lukemani) mukaan naisten kuuluu peittää hiuksensa islamissa, koska muutoin enkelit himoitsevat heitä.

Se miksi pikkutyttö määritellään naiseksi, ei ole vielä avautunut.

Jokatapauksessa tämmöisistä uhkailuista kuin jutun lopussa on kannattaa pitää mökää jo etukäteen. Ettei sitten tarvitse ihmetellä miksi yhtäkkiä on tämän vuoden mitkä lie apurahat menneet jollekin muijalle joka kirjoittaa ja piirustelee tuollaisen patriarkaattista paskaa levittävän kirjan.
Oletko plärännyt tämän päivän hesaria? Jo muutama alkusivu näyttää suuntaa lehden tavoitteesta tulevaisuudelle. Seuraatko mukana?

Norma Bates

En seuraa Hesaria aktiivisesti. Luen linkkejä joita joku suosittelee netissä.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - lokakuu 11, 2022, 13:12:34
En seuraa Hesaria aktiivisesti. Luen linkkejä joita joku suosittelee netissä.
Itse lopetin lukemisen jo liki 10 vuotta sitten, Virkkusen aikana...

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - lokakuu 11, 2022, 10:57:17
Tuli mieleen että persut sun muut mäkättävät monikulttuurisuutta vastaan, kun he eivät kehtaa alkaa luettelemaan nimeltä niitä kulttuureita joita he eivät hyväksy. Ainahan on ollut monikulttuurisuutta "omastakin takaa"... Miksi muutoin puhuttaisiin jostain savolaisista, hämäläisistä jne.?...
Kulttuureja sinänsä saa harjoittaa.
- Mutta sallimmeko Iranin tappaa naisia, koska kulttuuri sanoo niin?
- Hyväksyn kulttuureja, mutta eikö toimivin malli olisi noilla tulokkaillakin sopeutua suomalaiseen kulttuuriin?
- Luoko yhteiskunta hyvää, jos se monikulttuuristuu? Eikö se tarkoita, että yhteiskunta anarkistuu?
- Eikö yhteiskunnan hajoaminen vähemmistökulttuureihin riko yhteiskuntaamme ja kulttuuriamme?

Itse muuten olen valittanut Afrikan ja islamilaisten/Lähi-idän kulttuureista, koska mielestäni niissä on suuria ongelmia.

Toope

Emme huomaa ongelmaksi sitä, että kymmeniä prosentteja syntyneistä lapsista monilla Euroopan alueilla on mamuja. Me emme käsitä sitä, että tuosta tulee suuri ongelma sukupolven päästä, kun noita ulkkareita alkaa olla perheenrakentajaikäisissä enemmän.
Väestönvaihto ei ole salkkariteoria, se on totta monissa kaupungeissa.
Meidän oikeasti tulee miettiä, onko tulevaisuutemme yhteiskunta eurooppalaista, vai lähi-itäläis/afrikkalaista... :-[
Minä väitän, että kulttuurimme on uhattuna.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 11, 2022, 21:23:53
Meidän oikeasti tulee miettiä, onko tulevaisuutemme yhteiskunta eurooppalaista, vai lähi-itäläis/afrikkalaista... :-[
Minä väitän, että kulttuurimme on uhattuna.

Silloin, kun joku asia on uhattuna, on yleensä olemassa edes teoreettinen mahdollisuus torjua uhka. Tietyn pisteen jälkeen torjumismahdollisuutta ei enää ole, ja silloin voidaan sanoa, että asia on tuhoon tuomittu.

Luulenpa, että eurooppalaisen kulttuurin suhteen "point of no return" on jo ohitettu. Se on menoa. Euroopan tie on Brysselin tie.

Wikipedia:

In 2021, only 25% of the residents of Brussels were of Belgian origin and 75% were of overall foreign origin. Of these foreign origin residents, 41.8% were of non-European origin and 28.7% were of African origin.[12]

Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin).[12]

Olen käynyt muutaman kerran Brysselissä, ensimmäisen kerran vuoden 1976 alussa ja viimeksi vuoden 2019 lopussa. Yllätyin viimeisimmällä kerralla siitä, miltä Bryssel näyttää. Siitä tulee mieleen jokin pohjoisafrikkalainen kaupunki. Edellisen kerran kävin siellä keväällä 2011, ja ilmeisesti liikuin tuolloin sellaisella alueella, että en kiinnittänyt huomiota muutokseen, joka tietenkin oli jo tuolloin näkyvissä.

Ja muuttuminen kiihtyy, koska alle 18-vuotiaista 88 prosenttia on ulkomaista alkuperää, afrikkalaisia yksistään 42,4 prosenttia. Nuo ovat hurjia lukuja, ja muutaman kymmenen vuoden kuluessa todellisuutta myös Suomessa. Muutos on väistämätön.

Suomi, sellaisena kuin me sen väestöltään olemme oppineet tuntemaan, katoaa. Tämä ei ole mielipide.

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Brussels

Toope

#1439
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 11, 2022, 22:35:02
Suomi, sellaisena kuin me sen väestöltään olemme oppineet tuntemaan, katoaa. Tämä ei ole mielipide...
Tuo on tuhon tie, ei kehitystä.
Minua syytetään rasistiksi näistä näkemyksistäni, mutta en kykene näkemään kehitystä siinä, että yhteiskuntaamme tulee lisää Lähi-itää/Afrikkaa.