Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Monikulttuuriketju

Aloittaja Toope, tammikuu 25, 2019, 22:48:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

urogallus

Vesi on ilmeisesti märkää. Asiaa täytyy tosin vielä tutkia tarkemmin.

LainaaVähemmistöryhmän oikeuksien parantaminen näkyi Teivaisen mukaan Brasiliassa siten, että vähemmistöön kuuluviksi tunnistautui merkittävästi aiempaa enemmän ihmisiä.

– Mustaksi identifioituminen kasvoi Brasiliassa sen myötä kun mustille tuli uusia vähemmistöryhmän oikeuksia Brasilian lainsäädännössä, hän kertoo.

Jos yhteisö laajenee hallitsemattomasti, ongelmilta on vaikea välttyä. Vähemmistölle jyvitetyt kiintiöpaikat saattavat esimerkiksi valua ihmisille, joita yhteisö ei katso itseensä kuuluviksi, Teivainen antaa esimerkin.
https://yle.fi/a/3-12680886

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan myös paska valuu alaspäin.


Norma Bates

https://yle.fi/a/74-20009769

Joulun kunniaksi myönteistä monikulttuurisuutta.

kertsi

#1442
^
Heh, hassua, kun aiemmin luin tuon jutun, tulit jostain syystä mieleen. Ei mitään hajua, miksi.
Hyvän mielen artikkeli tuo.

(Edellinen lukemani kirja oli tämä Suon villi laulu,  ja jostain syystä siitäkin sinä tulit mieleen. En yhtään tiedä miksi.)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: kertsi - joulukuu 24, 2022, 15:49:45
^
Heh, hassua, kun aiemmin luin tuon jutun, tulit jostain syystä mieleen. Ei mitään hajua, miksi.
Hyvän mielen artikkeli tuo.

(Edellinen lukemani kirja oli tämä Suon villi laulu,  ja jostain syystä siitäkin sinä tulit mieleen. En yhtään tiedä miksi.)

Kouluja käymätön juopon tytär, köyhää valkoista roskasakkia – vai jotain aivan muuta? Kya on oppinut selviytymään yksin, ystävystymään suon eläinten kanssa ja lukemaan sen vesiä ja mättäitä. Mutta hänkin kaipaa rakkautta, ja kun villi luonto kohtaa ihmisten maailman, ei mikään ole enää entisellään.

::) ;D No joo. Mutta tuli tässä mieleen että yksinäisen naisen sankaritaruja ei ole kyllä koskaan mitenkään liikaa. En nyt muista mikä sen stoorin nimi oli missä mies tulee karhun raatelemaksi villissä lännessä ja tappelee sitten itsensä erämaasta ihmisten ilmoille, mutta vastaavaa settiä olisi kyllä hyvä olla niin että nainen pääosassa. Naiset kytketään aivan liikaa sosiaalisen kanssakäymisen koukeroihin, ja naishahmo joka pärjää omillaan ja ehdoillaan olisi kyllä hieno.

Täytyykin jossain vaiheessa katsoa uudestaan Winter's Bone, kun on siitä aikaa kun sen aikoinaan katselin.

kertsi

Kirjan Kyassa oli voimaa, ja hän teki itsestään "jotain", saavutti jotain merkittävää. Loppuratkaisusta en kyllä tykännyt.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Sori off topic, mutta tässä vielä traileri kirjaan perustuvaan leffaan, joka parhaillaan menee leffateattereissa (mennyt ehkä syyskuusta asti, joten ehkei mene enää kauan):
https://www.finnkino.fi/event/303913/title/suon_villi_laulu/

Tuon Winter's Bonen olen nähnyt, en vaan muistanut leffan nimeä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

#1446
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 24, 2022, 14:28:52
https://yle.fi/a/74-20009769

Joulun kunniaksi myönteistä monikulttuurisuutta.
Onko tuo myönteistä vaiko Suomalaisuutta rikkovaa?
YLE tekee tuon saman joka jouluna. Esittää jotain kristillistä ja suomalaisuutta väheksyvää näkemystä. Ei ole vahinko. Se on tarkoituksellista.

Juu, kyllä minua ärsyttää valtamedian suomalaisuuden halveksunta ja monikulttuurin tyrkytys.
Tuollainen kuitenkin nostattaa vihamielisyyttä, ei tee meistä liberaalivasurivihreiden kannattajia.
Minä haluan arvostaa Suomea perinteisenä, en ideologien ihanteena.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 24, 2022, 14:28:52
https://yle.fi/a/74-20009769

Joulun kunniaksi myönteistä monikulttuurisuutta.

Yhdessä valmistetun aterian yhdessä syöminen on parasta kulttuurivaihtoa. Iso peukku tälle!
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Norma Bates

Ei suomalaisuus mene siitä rikki, jos ulkomaalaistaustaiset laittelevat yhdessä omia pöperöitään. Täällä on jo vuosikymmeniä puputettu pitsoja ja hampurilaisaterioita, jopa kebabeja, eikä ole suomalaisuus mennyt rikki.  ;D

Itsehän olen tasan sillä kannalla että kaikista kulttuureista kantsis kaivaa ne rusinat pullasta, ja hylätä uunissa kärähtäneet osat. Ei kaikkea tarvitse suvaita ja sallia. Mutta jos hyväksytään semmoista harmitonta, kuten nyt vaikka ruoka, niin ei se mitään haittaa ja se rakentaa rauhaa, kun ollaan yhteisellä aterialla.

En joulun kunniaksi viitsinyt mainita, mutta voin mainita nyt, että se on jännä että naisten kesken rauhanomainen yhteiselo eri kulttuurien välillä kyllä luonnistuu. Mutta miehet eivät saa aikaiseksi muuta kuin tuhoa. Ihan konkreettisesti käyttökelvottomia sähköuuneja, kun on paistettu ruokaa paljaalla sähkölevyllä ilman pannua... Tuskin nämä tämän sortin sankarit kotitanhuvillaankaan heittäisivät ruokaa suoraan tuleen, jos notskilla lihaa paistaisivat. Mutta ehkä sitä ollaan totaalisen avuttomia, kun ei ole naisia passaamassa ja palvelemassa?

kertsi

Tunsin kerran nuoruudessani muutaman intialaisen hepun (ei pakolaisia), joista varsinkin yksi oli erityisen ystävällinen ja avulias. Hän oli auttamassa miestäni ja minua muuttosiivouksessa jopa. Tätä ihmettä ei usein tapahdu minkäänmaalaisten kohdalla. Olen siinä käsityksessä, että hän oli varakkaasta perheestä, jossa oli paljon palvelijoita, eikä hän ollut koskaan tehnyt melkein mitään käytännön asioita. Hän ei edes osannut kananmunaa keittää. Siivouksensa (joka oli innokasta ja avuliasta siis) oli aikamoista katseltavaa, kun hän pölyimuroidessa seisoi letkun päällä, ja kun hän pesi ikkunoita ilman lastaa tai kuivaamista vain märällä rätillä jättäen rätin jäljet ikkunaan, jne.. Ei siinä mitään, otimme hänen hyväntuulisen apunsa vastaan, ja teimme sitten jälkikäteen asiat uudestaan niin kuin ne pitää tehdä. On paljon ihmisiä, jotka eivät osaa asioita, joita heille ei ole opetettu, jopa lapsesta pitäen. Itse osasin siivota ja laittaa ruokaa jo kouluikäisenä, kun kotona opetettiin, ja edellytettiinkin.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Eka eksäni (RIP) oli ammatiltaan siivooja. Tätä kautta hän tunsi ulkomaalaisia miehiä. Pari intialaista muistaakseni hänen kertomansa mukaan höpötti suomalaisten naisten panemisesta. Jenkkiukko duunissa päätyi eksän kaveriksi, siitäkin huolimatta että väitti olleensa Vietnamin sodassa kokkina, ja ilmeisesti tästä syystä ainakin kerran jahtasi eksääni puukon kanssa.

Kun eksäni näytti miehelle kuvaani, tyyppi totesi että "young meat", ja uteli pesenkö itseäni. En tiedä miten sotkuinen miehen suomalainen vaimo mahtoi olla, että moinen kysymys juolahtaa mieleen kysyä.

Kun tuntee tarpeeksi lörppiä miehiä jotka juoruavat mitä muut miehet ovat heille naisista sanoneet, arvostus miessukupuolta kohtaan laskee kuin lehmän häntä.

Norma Bates

https://www.iltalehti.fi/suhteet/a/d5aaa219-87e2-4485-8ab7-a88f11a473f4

Valitettavasti artikkeli on maksumuurin takana, mutta satuinpa lukemaan sen päivän 31.12.2022 Iltalehden paperiversiossa.

Referaatti: tällä hetkellä 49 v naisen poikaystävä kuoli, kun nainen oli 19 v (mainittakoon tämäkin, mikäli suru on vaikuttanut kykyyn arvioida kumppaniehdokkaita). Pari vuotta myöhemmin nainen rakastui pohjoisafrikkalaisen mieheen. (Maata ei kerrota.) Mies yhtäkkiä päätti että he menevät naimisiin ja ojensi naiselle muslimikuteet, joihin naisen piti häitä varten pukeutua.

Kerran mies päätti myös yhtäkkiä että se on ero, mutta halusi sitten kuitenkin jatkaa. Kun nainen tuli raskaaksi, mies ajoi syrjäiseen paikkaan ja uhkasi tappaa. Lisäksi hän vaati naista tekemään abortin, myöhemmin väitti syntyneelle lapselle että hänen äitinsä oli halunnut abortoida tämän.

Kotoa ei saanut käydä muuta kuin neuvolassa, nainen ei saanut käyttää rahaa, ei ollut televisiota eikä tietokonetta. Naisen piti hunnuttautua. (Kertoisi varmaan jos olisi ollut oma valintansa...)

Lapsia syntyi kokoajan lisää, leikkiä ei saanut, lueskeltiin uskonnollisia tekstejä. Kun oli saatu seitsemän lasta, nainen odotti kaksosia ja sairastui punatautiin jonka sai miehen ulkomaalaisen kaverin tuomista ruoista. Kun nainen oksenteli ja ripuloi, mies potki häntä vatsaan ja toinen kaksosista kuoli.

Suhde se sen kuin jatkui aina vaan ja mies hakkasi myös lapsiaan. Lopulta yksi lapsista, jonka isukki oli hakannut verille, sanoi äidilleen että jos ei tämä jätä isää, poika tappaa itsensä.

Tuo oli sitten se herätys joka sai naisen lopullisesti eroamaan miehestä. Hän aloitti myös oikeusprosessin, jossa 3 v päätteeksi mies joutui vankilaan pahoinpitelyistä. Lapsille määrättyjä korvausrahoja mies ei ole maksanut, ja on sittemmin häipynyt Suomesta.

Lehden artikkelin kuvissa naisella on jonkinlainen turbaani tms. niin että hiuksia ei näy lainkaan. Liekö kaiken kokemansa jälkeen sitten kuitenkin muslimi, en tiedä. Jos on, niin oudoksun kyllä kovin. Artikkelin alkupuolella hän nimenomaan sanoo ettei suostunut kääntymään islamiin.

Kopek

#1452
Afrikkalaista kulttuuria ja perinteitä aidoimmillaan (suosittelen kuuntelemaan):

"Siellä mun mielestä voi niin kun ihan selkeesti aistia, että minkälaisia oli afrikkalaiset kuningaskunnat tuolla mantereen eteläosassa silloin, kun eurooppalaiset tutustu niihin ensi kerran 1800-luvun alkupuolella."

(toimittaja)

https://areena.yle.fi/podcastit/1-50038361

Onko tuollainen Suomenkin tulevaisuus?

(Video liittyy juttuun.)


https://youtu.be/w1FICjNPTAo

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 19, 2023, 22:29:30
Afrikkalaista kulttuuria ja perinteitä aidoimmillaan (suosittelen kuuntelemaan):

"Siellä mun mielestä voi niin kun ihan selkeesti aistia, että minkälaisia oli afrikkalaiset kuningaskunnat tuolla mantereen eteläosassa silloin, kun eurooppalaiset tutustu niihin ensi kerran 1800-luvun alkupuolella."

(toimittaja)

https://areena.yle.fi/podcastit/1-50038361

Onko tuollainen Suomenkin tulevaisuus?

(Video liittyy juttuun.)


https://youtu.be/w1FICjNPTAo

Tuo kommentti on tyylipuhdas esimerkki siitä tarkoitushakuisesta valehtelevasta kusipäisyydestä ja pahantahtoisuudesta, johon rasismi perustuu. Rakennetaan irvikuvamainen olkinukke kokonaisesta mantereesta ja sen sadoista kulttuureista esittämällä, että kaikkihan ne sellaisia ovat kuin se yksi pahin esimerkki, ja mätkitään sitä olkinukkea sitten.

Aivan samantasoinen (eli tasoton) ja alhainen heitto olisi esittää, että kaikki suomalaiset ovat ufo-hörhöjä, ja että ufo-hörhöily on suomalaista kulttuuria aidoimmillaan, - ja "kysyä" onko tuollainen Suomen tulevaisuus -, ja "todisteeksi" linkata uutisiin Juhan af Grannista ja Rauni-Leena Luukanen-Kildestä.

Hyi hitto.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️