Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Monikulttuuriketju

Aloittaja Toope, tammikuu 25, 2019, 22:48:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 05, 2024, 17:17:50^
Tiedän erään pariskunnan joka joutui muuttamaan viisi kertaa lyhyessä ajassa. Heillä kävi uskomattoman huono säkä, joka kerta oli sietämättömät naapurit.  :o
Lähi-itäläisiä?

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Toope - maaliskuu 05, 2024, 18:09:56
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 05, 2024, 17:17:50^
Tiedän erään pariskunnan joka joutui muuttamaan viisi kertaa lyhyessä ajassa. Heillä kävi uskomattoman huono säkä, joka kerta oli sietämättömät naapurit.  :o
Lähi-itäläisiä?

Ei ole. Pikemminkin lähiö-läisiä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Kopek

Sattumalta löytynyt muutaman vuoden takainen uutisjuttu vastaa kysymykseen, jota olen usein miettinyt: Miksi romanit pukeutuvat niin kuin pukeutuvat? Miksi he haluavat erottautua?

Vastaus on ankeampi kuin luulinkaan. Heidän on pakko! Romaniyhteisö pakottaa jäsenensä noudattamaan tiukkoja sääntöjä pukeutumisessa ja varmaan monessa muussakin asiassa.

Kun lestadiolaiset vaativat yhteisönsä jäseniä noudattamaan tiettyjä tapoja, siitä tehdään uutisjuttuja ja "uskontojen uhrit" tarjoavat apuaan. Mutta kun kultin piirteitä omaava yhteisö pakottaa jäsenensä mitä hulluimpiin asioihin, siitä vaietaan, koska kulttuuristen käytäntöjen kyseenalaistaminen olisi rasismia.

Iltalehti:

Romaninaisen asu olisi koulumaailmassa epäkäytännöllinen. Isossa hameessa olisi hankala kulkea pulpettien välissä ja juosta pitkin käytäviä ja portaita.

Pääväestön pukeutumiskoodin noudattaminen työpäivänä on mahdollista siksi, että koulun seinien sisäpuolella hän ei kohtaa muita romaneja – heidän edessään hän ei voisi näyttäytyä pääväestön vaatteissa.

– Pyysin kuitenkin rehtorilta vapautusta välituntien ulkovalvonnasta. En voi ottaa sitä riskiä, että joku ohikulkeva romani näkee minut pihamaalla ilman romaniasua, hän kertoo.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun työssäni vetosin kulttuuriin. Työpäivän jälkeen ajan suoraan koulusta kotiin. En voi ajatella, että poikkeaisin työasussa kaupassa.

– On työpaikkoja, joissa romanivaatteilla ei yksinkertaisesti pysty työskentelemään, Nyman toteaa.


Iltalehden kuvassa opettaja Nyman esiintyy tietenkin romaniasussa, koska lehteä voi lukea joku toinen romani. Entä jos oppilas ottaa opettajasta salaa kuvan kännykällä ja julkaisee sen?

Jutussa romaniopettaja tulee paljastaneeksi, että romaniasu on hankala ja epäkäytännöllinen. Miksi tällaista pakkopaitaa pidetään? Epäkäytännöllisyyden lisäksi se invalidisoi käyttäjänsä.

Olisiko mahdollista, että romani luopuisi puvustaan ja romaniudestaan aivan kuten jotkut Jehovan todistajat luopuvat lahkonsa jäsenyydestä. Ystävät ja sukulaiset ja jopa perhe on silloin hylättävä, mutta jotkut tekevät tällaisen valinnan. Vai liittyykö tähän asiaan jotain vieläkin pahempaa?

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/0064095a-d5f4-43d2-a3eb-43b1bc80e394

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - maaliskuu 05, 2024, 17:17:50^
Tiedän erään pariskunnan joka joutui muuttamaan viisi kertaa lyhyessä ajassa. Heillä kävi uskomattoman huono säkä, joka kerta oli sietämättömät naapurit.  :o

Minun äitinihän muutti kahdesti sietämättömien naapureiden takia, ennen kuin sairastui syöpään (tai siinä samaan aikaan, kun ei tiedä koska sekin alkunsa sai). Ensin oli sietämätön kantis samassa rivitalossa. Oli pelkkä vuokralainen, mutta ketään muuta ei muka häirinnyt että "juhli" jatkuvasti. Kun äitini valitti asiasta jossain yhtiökokokouksessa, isännöitsijä neuvoi että "hanki korvatulpat". Siihen oli tämä vuokralainen kuulemma riekkunut että ei siinä mitkään tulpat auta, kun hän juhlii.

Äiti osti toisen asunnon kerrostalossa. Siellähän sitten joutui heräämään klo 5 aamuisin, koska yläkertaan oli asutettu näitä Lähi-idästä tulleita pakolaisia, joiden piti aloittaa touhuaminen tuohon aikaan. Joku säätiö sen asunnon omisti. Porukka vaihtuikin jossain vaiheessa toiseen, mutta jostain syystä näilläkin se touhuskelu alkoi tuohon samaan aikaan. Äiti muutti takaisin rivitaloon, jonka kämppää ei ollut saanut myytyä.

Ennen kuin menee ostelemaan mitään asuntoja mistään, aina pitäisi selvittää perusteellisesti että ketä asuu yllä, alla ja sivuilla.

Toope

Erkki Tuomiojia ja Osmo Soininvaaroja on mediamme mainostanut vuosikymmeniä "älykköinä", vaikka todellisuus heitä vastaan (USA-Venäjä/Nl, EU, turvallisuuspolitiikka, talouskäsitys, NATO, sekä yhteiskunnan vasemmistolaistuminen) ovat kaikki niitä, joissa edeltämainitut "älyköt" ovat olleet aivan pihalla, kuin Presidentti Halonen miinakielloissaan. Nuo "älyköt" ovat kuin väärään suuntaan osoittava kompanssi, kuten Martin Scheinin...

Miksi noita kuvatuksia pidetään "älykkäinä", kun ovat koko ajan ajaneet ideologiaa todellisuutta vastaan? Mitä älykästä heissä on, jos ovat liki aina olleet historian väärällä puolella?

Eikö oikeasti juntiksi leimattu Sulo Aittoniemi ollut älykkäämpi, kun ennusti monikulttuurin ja kehitysmaasiirtolaisuuden ongelmia jo 1990-luvulla?

Toope

https://www.suomenperusta.fi/ajatus/oikofobia-lansimaisen-itseinhon-jaljilla/
Tuossa on erinomainen kirjoitus siitä, miten länsimainen sivistys alentaa itseään, eikä kykene olemaan ylpeä saavutuksistaan.

LainaaBeckeldin mukaan oikofobia syntyy kulttuurin ollessa huippuvaiheessaan, jolloin kasvanut vauraus synnyttää joutilaan luokan, joka ei joudu taistelemaan olemassaolostaan ja joka alkaa lopulta sotimaan mm. tylsyyden ja pätemisen tarpeen takia omaa kulttuuriaan vastaan. Tähän liittyy kaiken omaan kulttuuriin liittyvän leimaaminen rasistiseksi ja vanhoilliseksi sekä kritiikitön suhtautuminen kaikkiin vieraisiin kulttuureihin ja valtakulttuurista poikkeavaan.

Oikofobi asettaa Beckeldin mukaan itsensä muiden yläpuolelle ja katsoo olevansa maamiehiään parempi, koska uskoo yhteen ihmisyyteen, jossa omalla kulttuurilla ei ole erityisasemaa. Esimerkiksi kasvissyönti ja itämaiset mysteeriuskonnot ovat myös olleet joutilaaseen luokkaan kuuluvien oikofobien keinoja erottaa itsensä rahvaasta.

Vaikka eliitti on Beckeldin mukaan eniten vieraantunut omasta kulttuuristaan, hän näkee oikofobian etenevän myös tavan kansan keskuudessa, kun esimerkiksi sosiaalivaltion kasvu tekee ihmiset riippuvaisiksi erilaisista tuista, mikä lievittämisen sijaan päinvastoin kasvattaa ihmisten tyytymättömyyttä yhteiskuntaa kohtaan ja luo pohjaa oikofobialle...

Hyvä kommentti uhkaavasta sivistysmallimme tuhosta. Käykö näin, vai vältymmekö siltä? Päätös on meidän omissa käsissämme.

Norma Bates

Nappasin jostain mukaani tällaisen vihkosen kuin The Whole Picture - Stories Behind Immigration. Kiinnostuin tietysti eniten Fatma Hajizedehin tarinasta. Hän on alunperin Afganistanista, ja saapui Turkin kautta Suomeen 2005. Hänestä on tullut valmentajansa Risto Heinosen ohjauksessa Suomen ohella lähimaita (Latvia, Ruotsi, Viro ja Tanska) kiertänyt nyrkkeilijä.

Hajizedehin mukaan hän ei kokenut sukupuolten tasa-arvoa kotikonnuillaan, ja Suomessa hän on halunnut näyttää että naiset kykenevät tekemään mitä tahansa he haluavat tehdä. Nyrkkeily on opettanut hänelle miten puolustaa itseään, edustaa naisia ja löytää paikkansa yhteiskunnassa.